sp3cial Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα. Έχω αγοράσει ένα λαπτοπ με προεγκατεστημένα τα Windows 10. Βρήκα το key τους με το ProduKey. Θέλω να τα κάνω τελείως φορματ απο τον HDD και να τα βάλω εκ νέου στον SSD (τον κούμπωσα έξτρα). Έχετε κάποιον οδηγό να μου προτείνετε; Έχω ασχοληθεί με φορματ κτλ αλλά μόνο σε Desktop και είχα DVD τότε. Απο λαπτοπ δεν ξέρω να κάνω μιας και τα Windows βρίσκονται μέσα στον HDD. Θα έχω κανένα πρόβλημα με το key?
nodas_21greek Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα όπως το Acronis True Image για να κάνεις κλώνο από τον HDD στον SSD χωρίς να χάσεις και αρχεία 1
jozef Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δε χρειάζεται να κάνεις format. Κάνεις clone τον HDD στον SSD. https://www.easeus.com/backup-utility/migrate-windows-10-to-ssd.html 1
sp3cial Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα σας ευχαριστώ. Μου είπανε δυο άτομα ότι ίσως έχω προβλήματα. Ωστόσο είναι εύκολη λύση όπως το σκεφτομαι. Το EaseUS μου έβγαλε σφάλμα εχτές. Θα σας απαντησω το απόγευμα να δείτε.
nik0laus Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Πάρε πρώτα και κανένα Βackupακι τίποτις αρχεία που τα χρειάζεσαι , έτσι για να υπάρχει , ποτέ δε ξέρεις ...
sp3cial Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, μόλις μπήκα σπίτι. @nik0laus ευτυχώς είναι ολοκαίνουργιο και δεν έχω κάτι προς backup. Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Λοιπόν δοκίμασα με το EaseUS αλλά μου βγάζει το πρόβλημα της φωτογραφίας εδώ . Εδώ βλέπετε τους δίσκους που βλέπει το EaseUS Και τέλος το disk management . Έχω ακολουθήσει οδηγό απο το YouTube. Στον χρήστη εκείνον δεν του έβγαζε τέτοιο πρόβλημα. Τι μου προτείνετε να κάνω; Επίσης μετά το clone disk, θα πρέπει να μπω στο BIOS να σετάρω τον boot disk? Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2019 από sp3cial
kSiS Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Καλύτερη λύση είναι η καθαρή εγκατάσταση Windows τελευταίο version, εγκατάσταση drivers & updates και η μηχανή θα δουλεύει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Κατεβάστε από εδώ το Media Creation Tool της Microsoft. Επιλέξτε να δημιουργήσετε USB Stick και μόλις ολοκληρωθεί το usb μπορείτε να ξεκινήσετε εγκατάσταση Windows. Κατεβάζετε τους drivers της Acer για το μοντέλο σας από την επίσημη σελίδα. Εάν δεν υπάρχουν για Windows 10 (πιθανόν να είναι παλιότερο μοντέλο), τότε αφήστε τα windows updates να κατεβάσουν drivers συμβατούς από την Microsoft. 1
sp3cial Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, kSiS είπε Καλύτερη λύση είναι η καθαρή εγκατάσταση Windows τελευταίο version, εγκατάσταση drivers & updates και η μηχανή θα δουλεύει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Κατεβάστε από εδώ το Media Creation Tool της Microsoft. Επιλέξτε να δημιουργήσετε USB Stick και μόλις ολοκληρωθεί το usb μπορείτε να ξεκινήσετε εγκατάσταση Windows. Κατεβάζετε τους drivers της Acer για το μοντέλο σας από την επίσημη σελίδα. Εάν δεν υπάρχουν για Windows 10 (πιθανόν να είναι παλιότερο μοντέλο), τότε αφήστε τα windows updates να κατεβάσουν drivers συμβατούς από την Microsoft. Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ. Παιδεύομαι άσχημα πόσες ώρες. Έχω βρει το κλειδάκι των Windows, δεν θα εχω θέμα σε εκ νέου εγκατάσταση στον SSD? Έχω μόνο εξωτερικό σκληρό διαθέσιμο αυτή τη στιγμή 1ΤΒ, δεν θα κάνει δουλειά αντι του USB? Ποσα GB USB χρειάζομαι? Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2019 από sp3cial
kSiS Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, sp3cial είπε Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ. Παιδεύομαι άσχημα πόσες ώρες. Έχω βρει το κλειδάκι των Windows, δεν θα εχω θέμα σε εκ νέου εγκατάσταση στον SSD? Έχω μόνο εξωτερικό σκληρό διαθέσιμο αυτή τη στιγμή 1ΤΒ, δεν θα κάνει δουλειά αντι του USB? Δεν θα έχετε θέμα με το κλειδί. Πολύ πιθανόν να είναι embedded στο motherboard σου και θα το αναγνωρίσει αυτόματα η εγκατάσταση των Windows. Αφού το πήρατε και με το tool τότε σίγουρα δεν θα έχετε πρόβλημα. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σε εξωτερικό δίσκο την δημιουργία του media creation tool. Μπορείτε να δοκιμάσετε ΑΛΛΑ ενημερώνω ότι θα χαθούν όλα τα δεδομένα του δίσκου σας. 1
sp3cial Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, kSiS είπε Δεν θα έχετε θέμα με το κλειδί. Πολύ πιθανόν να είναι embedded στο motherboard σου και θα το αναγνωρίσει αυτόματα η εγκατάσταση των Windows. Αφού το πήρατε και με το tool τότε σίγουρα δεν θα έχετε πρόβλημα. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σε εξωτερικό δίσκο την δημιουργία του media creation tool. Μπορείτε να δοκιμάσετε ΑΛΛΑ ενημερώνω ότι θα χαθούν όλα τα δεδομένα του δίσκου σας. Σας ευχαριστώ πραγματικά εκτιμω τη βοήθειά σας, τα έχω παίξει απο εχτές για να καταλάβω τι πρέπει να κάνω. Βρήκα ενα USB 16GB τωρα θα το ξεκινήσω, ελπίζω να τα καταφέρω να τελειώνουμε. Λογικά θα πρέπει πρώτα να κάνω φορματ τον HDD που έχει μέσα τα windows? Θα με καθοδηγησει το media ?
kSiS Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Το media creation tool απλά θα δημιουργήσει το stick. Αφού ολοκληρωθεί θα πρέπει να εκκινήσετε τον υπολογιστή από το stick. Για να εκκινήσετε τον υπολογιστή από το stick θα πρέπει κατά την εκκίνηση να πατήσετε πλήκτρο συντόμευσης για να έχετε πρόσβαση στο boot menu. Όταν εκκινεί ο υπολογιστής πιθανόν να γράφει PRESS F2 (π.χ.) FOR BOOT MENU . Αν δεν παρατηρήσατε κάτι τέτοιο τότε πείτε μας πιο μοντέλο έχετε να ψάξουμε τα πλήκτρα στο ίντερνετ. Αφού εκκινήσει ο υπολογιστής από το stick, ακολουθήστε τα βήματα που σας δίνει. Στο πρώτο παράθυρο επιλέγετε γλώσσα εγκατάστασης, στο δεύτερο επιλέγεται Install Now, στο επόμενο Custom Install και στο επόμενο παράθυρο θα σας εμφανίσει τους δίσκους σας και τους τομείς των δίσκων. Ιδιαίτερη προσοχή εκεί. Σβήστε όλους τους τομείς από τον SSD και επιλέγοντάς τον πατήστε Next και θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των Windows. Απ ότι βλέπω έχετε και 1TB δίσκο. Εάν θέλετε μπορείτε να τον φορμάρετε και εκείνον από το ίδιο παράθυρο απλά σβήνοντας όλους τους τομείς του. Εαν δεν θέλετε να τον πειράξετε φροντίστε να μην σβήσετε τίποτα από πάνω του. 1
sp3cial Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τώρα πέρασα το σημείο με τους δίσκους, επέλεξα τον SSD και είναι στο installing Windows! Επιτέλους! Να ρωτήσω μπορώ να κάνω φορματ τον HDD μέσα από το disk management αφού κάνω boot από τον SSD? Δηλαδή να μπω στα Windows από τον SSD. Δε ξέρω απλά φοβήθηκα μη πατήσω κάτι λάθος. Έβγαλε από κάτω delete και format - εκεί στους δίσκους και δεν ήξερα πιο να πατήσω. Edit: Τωρα πρόσεξα ότι κάνει dual boot... έχει δυο φορές τα Windows. Να ξανά τρέξω από το usb ή από το Disk Management? Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2019 από sp3cial
sp3cial Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Σας στέλνω εκ νέου απο το γρήγορο πλέον Acer μου! Όλα κομπλέ σας ευχαριστώ πολυ ολους! Καλη χρονιά έστω και καθυστερημένα.
kSiS Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, sp3cial είπε Σας στέλνω εκ νέου απο το γρήγορο πλέον Acer μου! Όλα κομπλέ σας ευχαριστώ πολυ ολους! Καλη χρονιά έστω και καθυστερημένα. Συγχαρητήρια. Φροντίστε να εγκατασταθούν όλα τα windows updates ειδαλώς θα τρέχουν στο παρασκήνιο και θα γονατίζουν τον υπολογιστή. Έναρξη-Ρυθμίσεις-Updates-Windows Updates-Check for new updates έως ότου σας εμφανίσει ότι δεν υπάρχουν νεότερα updates. Ναι, μπορείτε μέσα από το Disk Managment να σβήσετε τομείς από τον άλλον δίσκο αλλά και ολόκληρο τον δίσκο.
sp3cial Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα, τον άναψα μόλις (ανάβει σε δευτερόλεπτα!!!) και τώρα τσεκάρει για τα updates. Να σαι καλά πραγματικά μου έφτιαξες την μέρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα