Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχετικά με τον server και τον SSD, είναι και αναλογα τι χρήση θα εχει ο SSD στο συστημα.

Για παραδειγμα. Στον Microserver της υπογραφής μου ετρεχα για αρκετό καιρό το λειτουργικό από καρτα SD (εχει υποδοχή που βολευει). Αυτό όμως ειχε καποιους περιορισμους για συγκεκριμένο λειτουργικό. Ετσι έχω βάλει ενα Samsung 840 pro που είχα να κάθεται και εχω περάσει το λειτουργικό εκεί. Εκεί εχω περάσει και 2 vm που χρησιμοποιώ πιο συχνά. Τρέχει απροβληματισμα 24/7 τα τελευταια 2 χρόνια. τελευταιο reboot ήταν ton 15αυγουστο που εγινε πολυωρη διακοπή και δεν αντεξε τόσο το UPS. Πριν από αυτό είχε περίπου 1 χρόνο ανοιχτό.

Δεν γνωρίζω τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει ενας ironwolf SSD αλλα ίσως καν να μην αξίζει η αγορα του για την χρήση που θα θες.

Όσο για τους σκληρούς..... ή θα πας σε WD Red ή σε Seagate Ironwolf. Εγώ εχω πολλα χρόνια red και είμαι ευχαριστημένος αλλα σε λίγο καιρό που θα κανω αλλαγή στους δίσκους μαλλον θα παω σε ironwolf.

• Like 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 ώρες πριν, nickvas19 είπε

Ωραιος.2tb ssd enterprise χρειαζομαι.πατησα σκρουτζ δεν υπαρχει κατι.πρεπει να αγορασω απο εξωτερικο;

Ναι θα παρω εγω θηκη.ποια προτεινεις;

https://www.skroutz.gr/s/11916600/Samsung-PM863a-1-92TB.html

https://www.skroutz.gr/s/13362315/Micron-5100-Pro-3-8TB.html

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickvas19 είπε

Σε ευχαριστω ωραιος.κλεισιμο ανοιγμα απο το κουμπι power της θηκης ετσι;τπτ αλλο.

Ναι. Μην ξεχνάς αν τον σβήνεις νωρίτερα από όταν κλείνεις τον υπολογιστή, να τον κάνεις unmount.

• Like 1
Δημοσ.

αγορασα τον σκληρο red και το raidsonic αλλα ο σκληρος δεν μου εμφανιζεται καθολου στον υπολογιστη μου.

τι παιζει;?!

Δημοσ.

Στην διαχείρηση συκευών τον βλέπεις ?

Μηπως τον είχες συνδέσει στο MAC πριν...??

Δεν ξέρω αν γνωρίζεις ότι οι δίσκοι δεν απόλυτα εναλλάξιμοι μεταξύ MAC και Win.

Για να γίνει αυτό χρειάζεσαι software όπως το NTFS for Mac ή το TUXERA NTFS.

Εγώ χρησιμοποιώ TUXERA.

Δημοσ.

τον εβαλα κατευθειαν σε windows. μπηκα διαχειρηση βλεπω το raidsonic.

δλδ εαν εχω ενα στικακι δεν μπορω να το διαβαζω μια σε win μια σε macos?!

Δημοσ.

Ωραία, πάει αυτό λοιπόν,  αφού το βλέπεις οκ.

Ναι δεν μπορείς να το βλέπεις πότε από εδώ πότε από εκεί παρά μόνο με την χρήση των προγραμάτων που σου ανέφερα. 9ενδεχομένως και άλλων αλλά αυτά γνωρίζω εγώ.) Μπορείς να το ψάξεις λίγο. 

Δημοσ.

Δοκίμασε να το κάνεις expand. Δεν μπορείς να βλέπεις την θήκη χωρίς τον δίσκο...

Φαντάζομαι ότι ο δίσκος έχει κουμπώσει οκ στην θήκη. Έλεγξε το.

Φαντάζομαι ότι η τροφοδοσία του Raidsonic είναι οκ. Βλέπεις την θήκη να τροφοδοτείται... (λαμπάκια κλπ) δεν πιστεύω να την έχεις μόνο με το USB. Sorry για τα προφανή αλλά πάντα από εκεί ξεκινάμε....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδες παιδευομαι ωρες τωρα.

μπορω να διαβασω ntfs σε macos δωρεαν?! ξερει κανεις;

σας ευχαριστω πολυ.

Επεξ/σία από nickvas19
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 18/01/2019 at 14:41, nickvas19 said:

Eμενα εχει μονο thurderbolt αλλα εχω hυb. Απλα δεν θα ηθελα να περασει μεσα απο το hub.αμα ειναι ακριβο οκ το αφηνω.

τωρα απο τα μοντελα 318,366,373,351 δεν ξερω πιο να διαλεξω.εμενα το ιδιο μου φαινονται ολα.

Σε οτι αφορα τον purple δεν πιστευω να χρειαζεται να ειναι μονιμα ανοιχτος κτλ ετσι;διοτι αρχικα θελω να τον χρησιμοποιω σαν εξωτερικο

το δικο σου εχει 2 thundebolt 3 που ειναι Usb type c.θα μπορουσες να πaρεις ειτε Usb type c κουτακι ειτε thunderbolt ειτε και τα 2 μαζι.τα thunderbolt ειναι ακριβα.μπορεις να το περασεις μεσα απο το Hub(ειδικα για μηχανικο δισκο δεν προκειται να χασεις ταχυτητα) ή μπορεις να τον κουμπωσεις μονο του στην μια thunderbolt και το hub με τις υπολοιπες συσκευες στο αλλο.

για τον Purple σου ειπαν τις διαφορες.στην πραξη θα πρεπει να εχεις backup και αλλου διοτι ειτε Purple ειτε Red ειτε black ειτε τιρκουαζ με ριγες ,παντα εχει πιθανοτητα να χαλασει ή να κολλησεις κανα ransomware και να τρεχεις. και οι 2 ειναι για 24ωρη χρηση απλα ο nas οπως ειπαν θα δουλευει οπως δουλευει με read writes οπως τυχει ενω ο purple συνηθως γραφει data σε μια συνεχομενη ροη. κατα τα αλλα και οι 2 κανουν για 24ωρη χρηση.ο red ειναι λιγο πιο ακριβος αλλα θεωρειται καλυτερος.

τωρα για τα κουτια ολα βλεπω εχουν τις ιδιες διεπαφες δηλαδη Usb.εσυ ομως στο laptop εχεις usb 3 και οχι Usb type c?αλλιως μετα πρεπει να βρεις adapter.

https://www.skroutz.gr/s/9928763/Forever-USB-C-male-USB-A-female-T-0014458.html

στο site του κατασκευαστη μπορεις να δεις τις διαφορες αν και ολα πανω κατω ιδιο πραγμα φαινονται δηλαδη Usb 3.0.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...