Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα αχαραγα και εχοντας ορατοτητα προς το ρουτερ,παρατηρησα δραστηριοτητα στο ασυρματο.μετα απο ψαξιμο βλεπω οτι ειναι απο το κντ μου μλς.κλεινω ολες τις εφαρμογες και συνεχιζει.βαζω τοιχο προστασιας και συνεχιζει.το τοιχος δεν μου δειχνει τι χρησιμοποιει το ασυρματο,αλλα στα log του φαινεται απο το πλει στορε κατι δουλευει.το απενεργοποιω και τερμα.δεν ηταν ενημερωση.

.απο εποχης αμιγκα δουλευα τον οπερα,παρα τα δυσκολα, με ακυρα κρασαρισματα,που τα εχω ακομη και σημερα.

Το προβλημα ειναι στο λειτουργικο.σε κντα και υπολογιστες.και αφου δεν μπορουμε να το αλλαξουμε,η προσπαθεια και μονο να ακολουθουμε παραδρομους των κεντρικων λεωφορων,αξιζει κατεμε.

Οποιος εχει να προτεινει εναλακτικες,μονο καλο θα κανει,εκτος  γουγλε....σε μηχανες αναζητησης,δεν πιστευω να υπαρχει αντιπαλο δεος του γουγλη,ειδικα για το χωριο μας.καποιες προσπαθειες  που εκανα με αμαζον γιαχου και το αλλο που ειχε σε εξπλορερ,δεν δινουν  αξιοποιησιμα αποτελεσματα.παλαιοτερα ηταν πιο κοντα με γουγλε,σημερα ειναι αχρηστα για ελλαδα....

Επεξ/σία από dollyyy19
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγώ βλέπω πως και το DuckDuckGo χρησιμοποιεί την Google! Στα αποτελέσματα της αναζήτησης μου για την DuckDuckGo που έβαλα είδα την παρακάτω ερώτηση και απάντηση.

Does DuckDuckGo use Google?
Yes, they do. The results for 'American inventors' is exactly the same for google and duckduckgo. So they do, indeed. ... DDG uses google algorithms, there is no two ways about it so people using it to get away from google are just stepping up to google 2.0.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/5/2019 στις 9:55 ΜΜ, tsofras είπε

Για email : https://protonmail.com/ (το οποίο όμως δεν υποστηρίζει imap,pop οπότε δεν θα μπορεί κάποιος να το στήσει σε έναν mail client)

To protonmail.com ειναι πολύ καλό. Imap/pop υποστηρίζει αλλά χρειάζεται να έχεις πακέτο επί πληρωμής/συνδρομή. Αυτό είναι ξενέρωμα λίγο αλλά τι να κάνουμε.

Πάντως είναι αρκετά αξιόπιστο και ασφαλές σαν e-mail provider. Προσωπικά πριν απο μερικές μέρες το μετέφρασα εθελοντικά στα Ελληνικά ;) και είπαν ότι θα είναι διαθέσιμο σε επόμενο update. 

Μιας και μιλάμε για ιδιωτικότητα , καλό θα ήταν να κάνουμε τα παρακάτω, τουλάχιστον σε πρώτη φάση:

- Κάλυψη της κάμερας στο λαπτοπ

- Αλλαγή απο google σε duckduckgo ή κάποια άλλη μηχανή αναζήτησης

- Επιλέγουμε open source προγράμματα

- Αντί για whatsapp/viber χρησιμοποιούμε Signal

- Αν η τσέπη μας αντέχει να έχουμε μόνιμο VPN θα βοηθήσει πολύ. Απο εταιρείες όμως που δεν κρατάνε Logs και δεν ανήκουν στα κράτη 9eyes..

- Αν εχουμε windows 10, να κλεισουμε cortana, τηλεμετρια , ανωνυμο share δεδομενων κλπ κλπ καθώς και να απενεργοποιησουμε τις αδειες για καμερα     - μικροφωνα - τοποθεσιες τόσο στα windows όσο και στο Android..

- Αλλάζουμε τον Browser μας οπωσδήποτε απο google chrome σε Brave ή σε Mozilla

- Χρησιμοποιούμε έναν καλό και δωρεάν password manager ή αν θέλετε να είστε premium μιλάμε για αστείο ποσό, προτείνω ανεπιφύλακτα τον Bitwarden (σύντομα και εδώ Ελληνικά ;) )

και το καλύτερο για το τέλος:

Netguard (Android) https://www.netguard.me/

Είναι firewall εφαρμογή για το android, πανεύκολη και με το πατημα ενος κουμπιού επιλεγεις ποιες εφαρμογες δινεις την αδεια σου να επικοινωνουν στο ιντερνετ με δεδομένα, με wifi και με τα 2 ή με κανένα απο τα 2 (πχ κατι παιχνίδια ή υπηρεσίες google που δεν εχουν καμια χρησιμοτητα (για εμας ) ] Ειναι δωρεαν και δεν χρειάζεται root.

Αν υπάρξει ενδιαφέρον θα κάνω ενα ολόκληρο Thread για την ιδιωτικότητα και θα συζητάμε εκεί τι προτείνει ο καθένας :) 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zernex201 είπε

To protonmail.com ειναι πολύ καλό. Imap/pop υποστηρίζει αλλά χρειάζεται να έχεις πακέτο επί πληρωμής/συνδρομή. Αυτό είναι ξενέρωμα λίγο αλλά τι να κάνουμε.

Έχεις δίκιο , εγώ αναφέρθηκα στο free γιατί δεν ξέρω αν κάποιος θέλει να πληρώσει.

Βασικά και εγώ από τις αναζητήσεις που έχω κάνει τελικά έχω καταληξει στο ότι πρέπει κάποιος να υπολογίσει πόσο χρεώνει την ιδιωτικότητα του.

Free υπηρεσίες για όσα προσφέρει η google που να παρέχουν ιδιωτικότητα ή να μην έχουν διαφημίσεις δύσκολα βρίσκεις.

Και είναι λογικό ,οι μεν μετατρέπουν τον πελάτη σε προϊόν και βγάζουν κέρδος από αυτόν οι δες πουλάνε κατευθείαν το προϊόν.

Οπότε αν θες τσάμπα δέχεσαι το πρώτο με ότι σημαίνει αυτό. Αλλιώς πληρώνεις και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Υπάρχουν έτοιμα πακέτα , λύσεις για ιδιόκτητους servers ,κτλ κτλ

Εγώ που μπήκα σε αυτή τη διαδικασία παντως πάλι εδώ και 2 εβδομάδες το σκέφτομαι αν θέλω π.χ. να δίνω 10-15€ τον μήνα και να αναγκαστώ να αλλάξω όλα τα workflows που έχω συνηθίσει τόσα χρόνια ή να το αποδεχθώ , να την βγάζω τσάμπα και το προϊόν να είμαι εγώ.

Είναι δύσκολη η απόφαση ομολογώ

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ισχύει αυτό που λες. Δυστυχώς η ιδιωτικότητα κοστίζει. 

Βέβαια εγώ έχω λύσεις και την ψιλοβγάζω στο τζάμπα :D . π.Χ το bitwarden πληρώνω νομίζω καπου στα 2-5 $ το χρονο. Μπορώ κάλιστα να το χρησιμοποιήσω και χωρίς να δώσω ούτε 1 ευρώ, αλλά θέλω να τους βοηθήσω σαν donation γιατί πραγματικά είναι απίθανη δουλειά και είναι και opensource password manager. Επίσης δίνει ωραίες δυνατότητες, σε ενημερώνει εάν γίνει διαρροή των κωδικών σου στο dark web κλπ ;) 

Το protonmail το εχω αυτη τη στιγμή σαν εφεδρικό μιας και δεν πληρώνω κάτι και εχω μονο 500mb αποθηκευτικό χώρο. Κάποια στιγμή όμως το σκέφτομαι σοβαρά να ξεμπλέξω εντελώς με το gmail και να παω μόνιμα στο πρότον.

Το VPN επειδή έχω λογαριασμό (έστω και free!) στο ProtonMail , μου δίνει ProtonVPN δωρεάν για 3 χώρες και 3 συσκευές. Κάτι που με υπερ-καλύπτει! (και απεριόριστο bandwidth) το protonvpn είναι πραγματικά απίθανο και αν πάρεις premium έκδοση έχει secure core που σε πετάει απο τη μία χώρα στην άλλη και άστους να σε παρακολουθούν αν μπορούν :D  (είχα έναν τύπο stalker που προσπαθούσε να μου παρακολουθήσει το traffic στο κινητό. Έβαλα 2 μήνες το proton και secure core , ξενέρωσε και απο τότε δεν ξαναείχα παρόμοιο θέμα). Βέβαια όπως και το mail τους, το vpn είναι τσουχτερές οι τιμές, αλλά όπως προείπα και με τα free γίνεται καλή δουλειά.

το brave / mozilla ειναι δωρεάν. το ιδιο και το signal απο πλευράς μηνυμάτων

Οπότε κάτι κάνουμε στο τζάμπα, έστω και με λίγα λεφτά. Απλά θέλει ψάξιμο ;)  

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zernex201 είπε

Ισχύει αυτό που λες. Δυστυχώς η ιδιωτικότητα κοστίζει. 

Βέβαια εγώ έχω λύσεις και την ψιλοβγάζω στο τζάμπα :D . π.Χ το bitwarden πληρώνω νομίζω καπου στα 2-5 $ το χρονο. Μπορώ κάλιστα να το χρησιμοποιήσω και χωρίς να δώσω ούτε 1 ευρώ, αλλά θέλω να τους βοηθήσω σαν donation γιατί πραγματικά είναι απίθανη δουλειά και είναι και opensource password manager. Επίσης δίνει ωραίες δυνατότητες, σε ενημερώνει εάν γίνει διαρροή των κωδικών σου στο dark web κλπ ;) 

Το protonmail το εχω αυτη τη στιγμή σαν εφεδρικό μιας και δεν πληρώνω κάτι και εχω μονο 500mb αποθηκευτικό χώρο. Κάποια στιγμή όμως το σκέφτομαι σοβαρά να ξεμπλέξω εντελώς με το gmail και να παω μόνιμα στο πρότον.

Το VPN επειδή έχω λογαριασμό (έστω και free!) στο ProtonMail , μου δίνει ProtonVPN δωρεάν για 3 χώρες και 3 συσκευές. Κάτι που με υπερ-καλύπτει! (και απεριόριστο bandwidth) το protonvpn είναι πραγματικά απίθανο και αν πάρεις premium έκδοση έχει secure core που σε πετάει απο τη μία χώρα στην άλλη και άστους να σε παρακολουθούν αν μπορούν :D  (είχα έναν τύπο stalker που προσπαθούσε να μου παρακολουθήσει το traffic στο κινητό. Έβαλα 2 μήνες το proton και secure core , ξενέρωσε και απο τότε δεν ξαναείχα παρόμοιο θέμα). Βέβαια όπως και το mail τους, το vpn είναι τσουχτερές οι τιμές, αλλά όπως προείπα και με τα free γίνεται καλή δουλειά.

το brave / mozilla ειναι δωρεάν. το ιδιο και το signal απο πλευράς μηνυμάτων

Οπότε κάτι κάνουμε στο τζάμπα, έστω και με λίγα λεφτά. Απλά θέλει ψάξιμο ;)  

Τα λεφτά δεν είναι στις email εφαρμογές τόσο αλλά σε εφαρμογές σουίτας γραφείου και χώρου για upload φωτογραφιών.

Εμένα δεν με καίει τόσο το email ή ο password Manager , περισσότερο από όλα είναι οι φωτογραφίες. Είναι πολύ ωραίο να τραβάς κάτι με το κινητό και απλά να γίνεται backup ( ξέρω υπάρχουν λύσεις επί πληρωμή αναφέρομαι σε τσάμπα οι φθηνές) .

Προφανώς και μπορώ να τις κάνω backup μόνος όπως τόσα χρόνια , αλλά αν συνηθίσεις κάποια πράγματα μετά από χρόνια δύσκολα ξαναγυρνας πίσω

Τώρα αν προσθέσεις στα παραπάνω και τα διαφορετικά οικοσυστήματα που μπορεί να παίζεις είναι και άλλος νταλκας στο κεφάλι ( π.χ. εγώ είμαι με windows 10, Linux , Android και iOs και τα θέλω όλα συγχρονισμένα )

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για cloud καλό ειναι το mega.nz που έχει δωρεάν 50GB (!) απο ιδιωτικότητα δεν ξέρω τι παίζει να σου πω την αλήθεια. Υπάρχει και ένα cloud που είναι καλό σε θέμα ιδιωτικότητας αλλά δεν το θυμάμαι τώρα πως λέγεται. Αλλά θυμάμαι ότι ήταν επι πληρωμής..

Για σουίτα γραφείου κλπ. Libreoffice , open source και δωρεάν. Αλλιώς σπασμένα microsoft πριν το 2019 που ήταν offline εκδόσεις.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, zernex201 είπε

Για cloud καλό ειναι το mega.nz που έχει δωρεάν 50GB (!) απο ιδιωτικότητα δεν ξέρω τι παίζει να σου πω την αλήθεια. Υπάρχει και ένα cloud που είναι καλό σε θέμα ιδιωτικότητας αλλά δεν το θυμάμαι τώρα πως λέγεται. Αλλά θυμάμαι ότι ήταν επι πληρωμής..

Για σουίτα γραφείου κλπ. Libreoffice , open source και δωρεάν. Αλλιώς σπασμένα microsoft πριν το 2019 που ήταν offline εκδόσεις.

Για online σουίτα λέω , σπασμένα δεν έχω 😅

Ας ρίξει μια ματιά εδώ όποιος θέλει

https://invidio.us/jxeeKKfjb5o

Και στο παρακάτω άρθρο που τα έχει μαζεμένα

https://restoreprivacy.com/google-alternatives/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...