Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Ηρέμησε άμα βλέπεις κλήσεις σε μη τις σηκώνεις καλύτερα. 

Επίσης δεν τους καύλωσε και παίρνουν μεσημέρι εντολές παίρνουν όπως και εσύ από τον εργοδοτη σου,ούτε απατεώνες είναι ούτε τίποτα. Μην είμαστε υπερβολικοί

Ετσι ειναι ..Η ευθυνη δεν ειναι των παιδιων ουσιαστηκα ..Δεν εχουν πολλες επιλογες για εργασια ...Απο το να καθονται καλυτερα να με ενοχλουν και ας ξυπναω στις 5 παρα 20 καθε πρωι .

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Snoob είπε

Δεν είναι σεβασμός το να λες ψέματα.

Χρόνο τους στοιχίζεις, χρόνο που θα μπορούσαν να τον διαθέσουν σε κάποιον άλλο πελάτη. Και πάντως, το ψέμα δεν είναι σεβασμός.

Το λέω όχι αφ' υψηλού, αλλά ως κάποιος που έχει διαπιστώσει πως το να τους πεις ότι βρίσκεσαι στον όποιο πάροχο "για οικογενειακούς λόγους" (υπαινισσόμενος δηλαδή πως κάνεις συμβόλαιο εκεί που δουλεύει κάποιος συγγενής ή και ο ίδιος,, για αβάντα) είναι ο ευκολότερος τρόπος να τερματίσεις ένα τηλεφώνημα που σε ενοχλεί ή δεν σε ενδιαφέρει.

Εξασφάλιση χρόνου είναι, και για τα "παιδιά" και για εμάς που μας τηλεφωνούν κάθε πιθανή και απίθανη ώρα. Οπότε, υπό την έννοια αυτή, ναι, σέβεσαι το χρόνο το δικό τους και το δικό σου, αλλά το ύψος της αμοιβής δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Και 5000 ευρώ να έπαιρναν, πάλι θα τους έκοβες την κουβέντα αν δεν σε ενδιέφερε αυτό που πουλάνε.

Εκτός κι αν λέμε πως με αμοιβή 500 ευρώ πρέπει να τους "σεβαστούμε" και να τους πούμε ένα ψέμμα στο οποίο οι εταιρίες δεν έχουν βρει απάντηση, να τους την έχουν έτοιμη μαζί με τα άλλα κατεβατά, ενώ στα πέντε χιλιάρικα θα νομιμοποιούμασταν να τους κατεβάσουμε το ακουστικό αφού τους διαολοστείλουμε.

Στα περί ευθυνών δεν θα απαντήσω, γιατί είναι αδύνατο χωρίς να πάει στο αμιγώς πολιτικό η κουβέντα. 

7 ώρες πριν, Snoob είπε

Δεν είναι σεβασμός το να λες ψέματα.

Χρόνο τους στοιχίζεις, χρόνο που θα μπορούσαν να τον διαθέσουν σε κάποιον άλλο πελάτη. Και πάντως, το ψέμα δεν είναι σεβασμός.

Το λέω όχι αφ' υψηλού, αλλά ως κάποιος που έχει διαπιστώσει πως το να τους πεις ότι βρίσκεσαι στον όποιο πάροχο "για οικογενειακούς λόγους" (υπαινισσόμενος δηλαδή πως κάνεις συμβόλαιο εκεί που δουλεύει κάποιος συγγενής ή και ο ίδιος,, για αβάντα) είναι ο ευκολότερος τρόπος να τερματίσεις ένα τηλεφώνημα που σε ενοχλεί ή δεν σε ενδιαφέρει.

Εξασφάλιση χρόνου είναι, και για τα "παιδιά" και για εμάς που μας τηλεφωνούν κάθε πιθανή και απίθανη ώρα. Οπότε, υπό την έννοια αυτή, ναι, σέβεσαι το χρόνο το δικό τους και το δικό σου, αλλά το ύψος της αμοιβής δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Και 5000 ευρώ να έπαιρναν, πάλι θα τους έκοβες την κουβέντα αν δεν σε ενδιέφερε αυτό που πουλάνε.

Εκτός κι αν λέμε πως με αμοιβή 500 ευρώ πρέπει να τους "σεβαστούμε" και να τους πούμε ένα ψέμμα στο οποίο οι εταιρίες δεν έχουν βρει απάντηση, να τους την έχουν έτοιμη μαζί με τα άλλα κατεβατά, ενώ στα πέντε χιλιάρικα θα νομιμοποιούμασταν να τους κατεβάσουμε το ακουστικό αφού τους διαολοστείλουμε.

Στα περί ευθυνών δεν θα απαντήσω, γιατί είναι αδύνατο χωρίς να πάει στο αμιγώς πολιτικό η κουβέντα. 

Eπειδη η κουβεντα παει περι σεβασμου..στο κινητο καταφερα να την μπλοκαρω.Σταθερο απο τις 4 που παω σπιτι ,μεχρι τις 6-7 βαραει 7-8 τηλ.Για ποιο σεβασμο θες να μιλησουμε λοιπον?

Μιλησα με το καλο,με το αγριο,εβρισα.Σταματησαν κανενα μηνα και μετα παλι τα ιδια.

2 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Ηρέμησε άμα βλέπεις κλήσεις σε μη τις σηκώνεις καλύτερα. 

Επίσης δεν τους καύλωσε και παίρνουν μεσημέρι εντολές παίρνουν όπως και εσύ από τον εργοδοτη σου,ούτε απατεώνες είναι ούτε τίποτα. Μην είμαστε υπερβολικοί

Αυτο κανω.Δεν το σηκωνω.Βαραει ανελεητα .Μην τους ριχνεις ομως και δικιο.Σε λιγο θα παιρνουν και 3 την νυχτα επειδη σιγουρα θα εισαι σπιτι και κοιμασε,επειδηηη ετσι τους ειπε ο εργοδοτης.Ουτε αυτο ειναι παρανομο.

Παιδες εχουν βγει τηλεφωνα με block call.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω εδώ και χρόνια το ίδιο πρόβλημα, αλλά κάθε φορά που την "πατάω" και απαντώ, μου λένε ότι δεν μπορούν να ξέρουν ποιος δεν επιθυμεί τέτοιες κλήσεις, γιατί καλούν τυχαίους αριθμούς. Μου το έχουν πει πολλές φορές αυτό, άρα ίσως υπάρχει κάποιο παραθυράκι να τους καλύπτει. Εννοείται ότι έχω ενημερώσει τον πάροχο και ότι στο έντυπο της σύνδεσης δεν έχω τικάρει ότι επιθυμώ κλήσεις για προωθητικές ενέργειες. Ειδικά ένας πάροχος σταθερής και κινητής και μια εταιρεία παροχής ηλ. ρεύματος καλούν όποτε να' ναι από διαφορετικούς αριθμούς. Μεσημέρια, αργά το βράδυ, μέχρι και στις 9.30μμ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/1/2019 στις 9:25 ΜΜ, skiabox είπε

TrueCaller παιδιά εγγύηση!

Πρέπει να έχω μέσα καμιά 300αριά κλήσεις spam που δεν τις αφήνει να χτυπήσουν κάν!

Δεν φτάνουν ποτέ σε εμένα δηλαδή!

Τέλειο πρόγραμμα!

Στις 17/1/2019 στις 9:25 ΜΜ, skiabox είπε

TrueCaller παιδιά εγγύηση!

Πρέπει να έχω μέσα καμιά 300αριά κλήσεις spam που δεν τις αφήνει να χτυπήσουν κάν!

Δεν φτάνουν ποτέ σε εμένα δηλαδή!

Τέλειο πρόγραμμα!

Την είχα πατήσει με αυγή τη μαλακια πριν καιρό που περίμενα τεχνικό. Ο άνθρωπος για ευνόητους λόγους σε παίρνει είτε με απόκρυψη είτε με εταιρικό νούμερο. Αμ δε που θα αφήσει ο true Caller να σε πάρει. Και να να μη με βρίσκει, και δωστου χρεώσεις για άσκοπη μετάβαση, και βρίσε την εταιρία μετά, δωστου πάλι ραντεβού που ο άνθρωπος έπαιρνε για επιβεβαίωση που δεν έφτανε ποτέ σε εμένα. Στο τέλος νόμιζαν ότι ήμουν μαζόχα και ήθελα να πληρώνω 60αρικα χωρίς λόγο. Έπρεπε να βρεθεί ένα παλικάρι να του πάει το μυαλό να με πει ότι με παίρνουν από άλλο νούμερο και ίσως έχω Black list. 

Πολύ ταλαιπωρία για το τίποτα λέμε. Θέλει να προσέχεις με αυτό. 

Επεξ/σία από ikaruga24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Την είχα πατήσει με αυγή τη μαλακια πριν καιρό που περίμενα τεχνικό. Ο άνθρωπος για ευνόητους λόγους σε παίρνει είτε με απόκρυψη είτε με εταιρικό νούμερο. Αμ δε που θα αφήσει ο true Caller να σε πάρει. Και να να μη με βρίσκει, και δωστου χρεώσεις για άσκοπη μετάβαση, και βρίσε την εταιρία μετά, δωστου πάλι ραντεβού που ο άνθρωπος έπαιρνε για επιβεβαίωση που δεν έφτανε ποτέ σε εμένα. Στο τέλος νόμιζαν ότι ήμουν μαζόχα και ήθελα να πληρώνω 60αρικα χωρίς λόγο. Έπρεπε να βρεθεί ένα παλικάρι να του πάει το μυαλό να με πει ότι με παίρνουν από άλλο νούμερο και ίσως έχω Black list. 

Πολύ ταλαιπωρία για το τίποτα λέμε. Θέλει να προσέχεις με αυτό. 

πιθανότατα να με γλίτωσες από μελλοντικό τρέξιμο μιας και ήμουν στο τσακ για να βάλω true caller. Thanks.

Την πρώτη φορά ήμουν ευγενικός, πλέον ξέρω το κόλπο, αν είναι γυναίκα απαντώ με γλυκό τρόπο "τι φοράς μωράκι μου από κάτω;" και η γραμμή πέφτει, αν είναι άντρας απαντώ "πόσο μεγάλο τον έχεις ναύτη" και η γραμμή πέφτει. Μέχρι στιγμής το κόλπο δουλεύει και το σπαμ έχει ελαττωθεί αρκετά.
Τραγικό αλλά δουλεύει.

Επεξ/σία από orgixmh
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 ώρες πριν, vasilllis είπε

Eπειδη η κουβεντα παει περι σεβασμου..στο κινητο καταφερα να την μπλοκαρω.Σταθερο απο τις 4 που παω σπιτι ,μεχρι τις 6-7 βαραει 7-8 τηλ.Για ποιο σεβασμο θες να μιλησουμε λοιπον?

Μιλησα με το καλο,με το αγριο,εβρισα.Σταματησαν κανενα μηνα και μετα παλι τα ιδια.

Αυτο κανω.Δεν το σηκωνω.Βαραει ανελεητα .Μην τους ριχνεις ομως και δικιο.Σε λιγο θα παιρνουν και 3 την νυχτα επειδη σιγουρα θα εισαι σπιτι και κοιμασε,επειδηηη ετσι τους ειπε ο εργοδοτης.Ουτε αυτο ειναι παρανομο.

Παιδες εχουν βγει τηλεφωνα με block call.

Μάλλον παρερμήνευσες αυτό που έγραψα.

Έγινε λόγος για σεβασμό. Εξήγησα πως αυτό που περιγράφεται σε εκείνο το μήνυμα (ένα πάνω από το δικό μου) για εμένα δεν είναι σεβασμός. Είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος να τερματιστεί μια κλήση που κυμαίνεται από το αδιάφορο έως και το ενοχλητικό (ειδικά σε κάτι στραβές ώρες, μεσημέρια ας πούμε). Και το γράφω ως κάποιος που την εφαρμόζει: εξ όσων γνωρίζω δεν έχει βρεθεί απάντηση στο "ευχαριστώ, αλλά βρίσκομαι στον πάροχό μου για οικογενειακούς λόγους". Το πολύ-πολύ, από ό,τι μου έχει τύχει, είναι να σου πουν ένα αμήχανο "α, εργάζεται κάποιος στην [τάδε εταιρία]", λες ναι, ευχαριστώ, παρακαλώ κτλ., λήξη

Ότι δεν σταματάνε, δεν σταματάνε. Πρέπει να δω αυτό που προτάθηκε, τηλέφωνο σταθερό με φραγή κλήσης.

Η χώρα μας, όπως αποδεικνύεται με σειρά νόμων που ξεβολεύουν κάποιους (λ.χ. αντικαπνιστικός, οχλήσεις στο τηλέφωνο, χώροι στάθμευσης, για να αναφέρω τρία πρόχειρα που με έχουν ταλαιπωρήσει πρόσφατα) έχει εξαιρετική ευκολία στο να θεσπίζει νομικό πλαίσιο και εφιαλτική αδυναμία στο να το εφαρμόζει.

• Like 2
Δημοσ.

Ειχα βαλει το τηλεφωνο στο μητρωο 11 και συνεχιζαν να με ενοχλουν...

Σε καποια φαση τσαντιστηκα τοσο που τραβηξα λιστα εισερχομενων απο το σταθερο και την εστειλα στο www.dpa.gr . (ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ)

Οι κλησεις συνεχιζαν και εκανα και δευτερη καταγγελια ...

Μετα απο λιγο καιρο ελαττωθηκαν σημαντικα ..

26 Νοεμβριου  μου ηρθε και e-mail απο το dpa οτι οι εταιριες εχουν φαει προστιμο 150.000€ για αυτες τις κλησεις..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Snoob είπε

[...]

Ότι δεν σταματάνε, δεν σταματάνε...

Η χώρα μας, όπως αποδεικνύεται με σειρά νόμων που ξεβολεύουν κάποιους (λ.χ. αντικαπνιστικός, οχλήσεις στο τηλέφωνο, χώροι στάθμευσης, για να αναφέρω τρία πρόχειρα που με έχουν ταλαιπωρήσει πρόσφατα) έχει εξαιρετική ευκολία στο να θεσπίζει νομικό πλαίσιο και εφιαλτική αδυναμία στο να το εφαρμόζει.

Δεν διαφωνώ καθόλου με το τελευταίο που υποστηρίζεις,
όμως ειδικότερα στο θέμα των τηλεφωνικών οχλήσεων και στον τρόπο αντιμετώπισής τους ξεχνάμε όλοι έναν σημαντικό γεγονός. Υπάρχουν πολλά άτομα τα οποία υποστηρίζουν ότι η ένταξη στο Μητρώο του άρθρου 11 του Ν. 3471/2006 δεν προσφέρει καμία λύση στο πρόβλημα, ενώ αρκετοί άλλοι το ακριβώς αντίθετο.
- Με δεδομένο ότι οι εταιρίες που κάνουν αυτές τις κλήσεις είναι οι ίδιες για όλους, ίσως πρέπει να ψάξουμε και για τις δικές μας ευθύνες στη συνέχιση των κλήσεων.

- Δεχόμουν πολλά τηλέφωνα σε καθημερινή βάση (σε κινητό και σταθερό) και έκανα αίτηση να ενταχθώ στο “Μητρώο του άρθρου 11” πριν 2 χρόνια. Από τον πάροχο, μου είπαν πως θα χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα ώστε να φθάσει η ενημέρωση σε όλους και καλό θα είναι να ενημερώνω οποιονδήποτε με καλέσει τις επόμενες μέρες ότι έχω ενταχθεί στο Μητρώο πράγμα που έκανα και οι κλήσεις μειώθηκαν αισθητά.
Με ξανακάλεσαν μόνο από 4-5 εταιρίες στις οποίες αυτή τη φορά δήλωσα αμέσως ότι αν το επαναλάβουν και τρίτη θα υποβάλλω αγωγή εναντίον τους. Συγχρόνως έστειλα Email στον πάροχο ρωτώντας αν έχουν ενημερωθεί όλοι, γιατί οι συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί που τους αποστέλλω, συνεχίζουν να με παρενοχλούν.
- Μόνο 2-3 κλήσεις έγιναν τους επόμενους  μήνες, από τον ίδιο αριθμό, μιας εταιρίας που καλεί αλλά δεν σου μιλάει κανείς. Αυτό τον αριθμό τον έβαλα στη μαύρη λίστα του κινητού και στο σταθερό τηλέφωνο μέσω του FRITZ!Box. Έχω πάνω από 6 μήνες να δεχθώ κλήση, και τολμώ να υποστηρίξω πως δεν έχω κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες που λείπουν από τους άλλους.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Μάλλον παρερμήνευσες αυτό που έγραψα.

Έγινε λόγος για σεβασμό. Εξήγησα πως αυτό που περιγράφεται σε εκείνο το μήνυμα (ένα πάνω από το δικό μου) για εμένα δεν είναι σεβασμός. Είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος να τερματιστεί μια κλήση που κυμαίνεται από το αδιάφορο έως και το ενοχλητικό (ειδικά σε κάτι στραβές ώρες, μεσημέρια ας πούμε). Και το γράφω ως κάποιος που την εφαρμόζει: εξ όσων γνωρίζω δεν έχει βρεθεί απάντηση στο "ευχαριστώ, αλλά βρίσκομαι στον πάροχό μου για οικογενειακούς λόγους". Το πολύ-πολύ, από ό,τι μου έχει τύχει, είναι να σου πουν ένα αμήχανο "α, εργάζεται κάποιος στην [τάδε εταιρία]", λες ναι, ευχαριστώ, παρακαλώ κτλ., λήξη

Ότι δεν σταματάνε, δεν σταματάνε. Πρέπει να δω αυτό που προτάθηκε, τηλέφωνο σταθερό με φραγή κλήσης.

Εχεις δικιο.Λαθος καταλαβα και ζηταω συγνωμη.

https://www.skroutz.gr/c/292/asyrmata-tilefwna-dect/f/449359_711121/anoichti-akroasi-fragi-kliseon.html

αυτες ειναι οι ελληνικες σαβουρες.Βεβαια απο τιμη δεν υπαρχουν.Στα περισσοτερα(για να μην πω σε ολα) παιρνεις τον αριθμο που σε ενοχλει και τον καταγραφεις (με την κουραστικη διαδικασια ,εγγραφη αριθμου )σαν ανεπιθυμητο.

Απ'εξω https://www.amazon.co.uk/BT-Cordless-Nuisance-Blocking-Answering-Black/dp/B0787FVBKM/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1547892296&sr=8-3&keywords=bt+dect+phone

Απο οτι εχω δει στα περισσοτερα μοντελα της ειναι κλικ(to κουμπακι) και δεν ξαναενοχλει.

Για οσα δεν εχουν αναγνωριση,μπλοκαρουν απο τον παροχο.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα επανέρχομαι στο θεμα εδω , εχω μια καλη συσκευη πανασονικ αλλα μου εχει γεμίσει στο οριο 100 μπλοκ αριθμούς, απο εκει και περα τι πρεπει να κανω η να πάρω για περισσότερα μπλοκ ? είδα αυτό εδω https://www.cprcallblocker.com/collections/all-call-blockers/products/call-blocker-v5000-stop-nuisance-calls που προτείνουν πολύ και σε αλλο φορουμ , υπαρχει κατι ποιο φθηνοτερο ? γινεται και απο Frintz router η δουλεια ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαίνω γιατί λυσσάτε με call blockers κλπ, δεν θέλετε τσάμπα λεφτά;;

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/apozimiosi-3000-eyro-gia-tilefonikes-diafimistikes-kliseis

http://www.odigostoupoliti.eu/apozimiosi-se-katanaloti-gia-anepithymites-kliseis-proothisis-ypiresion-kai-proionton/

Το έχω ξαναγράψει, γραφτείτε στο άρθρο 11, περιμένετε 1 μήνα ωστε να ενημερωθούν όλες η εταιρίες (Σύμφωνα με τον νόμο πρέπει το πολύ κάθε 30 μέρες να ενημερώνουν την λίστα τους) και από κει και πέρα όποιος σας καλέσει γδάρτε τον.

2 χρόνια έχουν περάσει από τότε που γράφτηκα στο άρθρο 11 και δυστυχώς δεν έχω λάβει ούτε μια κλήση :P

Επεξ/σία από aggelos87
  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, aggelos87 είπε

Δεν καταλαβαίνω γιατί λυσσάτε με call blockers κλπ, δεν θέλετε τσάμπα λεφτά;;

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/apozimiosi-3000-eyro-gia-tilefonikes-diafimistikes-kliseis

http://www.odigostoupoliti.eu/apozimiosi-se-katanaloti-gia-anepithymites-kliseis-proothisis-ypiresion-kai-proionton/

Το έχω ξαναγράψει, γραφτείτε στο άρθρο 11, περιμένετε 1 μήνα ωστε να ενημερωθούν όλες η εταιρίες (Σύμφωνα με τον νόμο πρέπει το πολύ κάθε 30 μέρες να ενημερώνουν την λίστα τους) και από κει και πέρα όποιος σας καλέσει γδάρτε τον.

2 χρόνια έχουν περάσει από τότε που γράφτηκα στο άρθρο 11 και δυστυχώς δεν έχω λάβει ούτε μια κλήση :P

Ωραία, πως θα αποδείξουμε ότι μας κάλεσαν; Πήγα vodafone (καρτοκινητό) να ζητήσω λίστα εισερχόμενων κλήσεων και δε δίνουν πλέον λέει η υπάλληλος.

Δημοσ.

Δεν ξερω, θα σε καθοδήγησει ο δικηγόρος σου όταν έρθει η στιγμή ή αν ξέρει κάποιος άλλος εδώ μεσα. Εσύ απλά ψαρεψε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Ονομα υπαλλήλου, αριθμός, ποια εταιρεία σε κάλεσε και εκ μέρους ποιας, ημερομηνία και ώρα

Αφού καταδικάστηκε μια φορά κάποια εταιρεία σίγουρα μπορεί να ξαναγίνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...