Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δύο υπολογιστές στο σπίτι , έναν δικό μου κι έναν του γιου μου.

Α) Dell optiplex 745

με δίσκο seagate 500άρη (1η εικόνα)

Β) HP dc7800 sff

με δίσκο WD 160άρη (2η εικόνα)

Βλέποντας τις προσφορές σε ssd που έχει το eshop σκέφτομαι να αγοράσω 2 120άρηδες ssd και να τους προσθέσω στα παραπάνω μηχανήματα εγκαθιστώντας εκεί λειτουργικό και προγράμματα , κρατώντας βέβαια και τους συμβατικούς για αποθηκευτικό χώρο(δεν υπάρχουν πολλά αρχεία - οι συμβατικοί είναι 60-70% άδειοι).

Ίσως και να προσθέσω ram ώστε να φτάσουν και τα δύο pc τα 8gb ram.

Η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να βάλω και τους δύο σκληρούς στα παραπάνω μηχανήματα (από άποψη χώρου).

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Δημοσ.

τι εννοείς από άποψη χώρου;

γοογλαρα τις μητρικές φαίνεται να έχουν sata(1/2;) θύρα θεωρητικά(δεν ξέρω αν υπαρχει άλλος περιορισμός) μπορείς να προσθέσεις ssd και να παίζουν έστω και αν σε seq read/write έχεις απώλειες. 

Δημοσ.

Σαφέστατα και να μπει SSD να πάρουν ανάσα τα συστήματα και να μην περιμένουν τον μηχανικό δίσκο να διαβάσει δεδομένα.

Τα 120 γίγα για το λειτουργικό και τα βασικά προγράμματα είναι μια χαρά αρκετά.

Προσοχή κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού ο sata controller να είναι στην επιλογή ACHI και οχι IDE (Μπορεί να είναι ηδη στην πρώτη επιλογή οπότε δεν το αλλάζουμε)

Τα 8 γίγα ραμ θα βοηθήσουν αν υπάρχει γενικότερη χρήση συστήματος (πολλές καρτέλες για σερφάρισμα κλπ) ειδικά στο σύστημα με τα 4 ραμ.

ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν αξίζει η αγορά ΝΕΩΝ DDR2 μνημών (πιθανότατα θα είναι σε υψηλές τιμές). Αναζήτηση σε μεταχειρισμένα μόνο απο αγγελίες.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Rhamnusia είπε

τι εννοείς από άποψη χώρου;

γοογλαρα τις μητρικές φαίνεται να έχουν sata(1/2;) θύρα θεωρητικά(δεν ξέρω αν υπαρχει άλλος περιορισμός) μπορείς να προσθέσεις ssd και να παίζουν έστω και αν σε seq read/write έχεις απώλειες. 

Επειδή ο hp είναι small form factor αναρωτιέμαι αν μπορούν να μπουν μέσα και οι δύο  δίσκοι χωρίς πρόβλημα.

Ο dell είναι λίγο πιο μεγάλος οπότε φαντάζομαι θα μπορούν να μπουν εκεί.

2 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Σαφέστατα και να μπει SSD να πάρουν ανάσα τα συστήματα και να μην περιμένουν τον μηχανικό δίσκο να διαβάσει δεδομένα.

Τα 120 γίγα για το λειτουργικό και τα βασικά προγράμματα είναι μια χαρά αρκετά.

Προσοχή κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού ο sata controller να είναι στην επιλογή ACHI και οχι IDE (Μπορεί να είναι ηδη στην πρώτη επιλογή οπότε δεν το αλλάζουμε)

Τα 8 γίγα ραμ θα βοηθήσουν αν υπάρχει γενικότερη χρήση συστήματος (πολλές καρτέλες για σερφάρισμα κλπ) ειδικά στο σύστημα με τα 4 ραμ.

ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν αξίζει η αγορά ΝΕΩΝ DDR2 μνημών (πιθανότατα θα είναι σε υψηλές τιμές). Αναζήτηση σε μεταχειρισμένα μόνο απο αγγελίες.

Αυτό ακριβώς θέλω να κάνω.

Ram από τις αγγελίες του insomnia και οι ssd από το eshop την προσφορά (18,90 ο καθένας με το κουπόνι που μου έστειλαν).

Η εγκατάσταση δε θα γίνει από μένα αλλά από επαγγελματία οπότε φαντάζομαι τα έχει υπόψιν του τα παραπάνω.

Δημοσ.

αναλόγως τον επαγγελματία.

Υπάρχουν άτομα που ασχολούνται κάνουν 5 κλικ και στο δινουν πίσω και άλλοι που μπορεί να τους πάρει 3-4 ώρες η δουλειά αυτή και να πάρεις σωστά στημένο σύστημα(drivers απο τους κατασκευαστές και οχι απο το windows update Κλπ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε

αναλόγως τον επαγγελματία.

Υπάρχουν άτομα που ασχολούνται κάνουν 5 κλικ και στο δινουν πίσω και άλλοι που μπορεί να τους πάρει 3-4 ώρες η δουλειά αυτή και να πάρεις σωστά στημένο σύστημα(drivers απο τους κατασκευαστές και οχι απο το windows update Κλπ)

Το δεύτερο είναι.

Και οι 3-4 ώρες ίσως είναι λίγες. Το πάω τη μια μέρα και το παίρνω την επόμενη. Κι όσες φορές το πήρα την ίδια μέρα , πήγε πρωί και το πήρα το απόγευμα.

Επεξ/σία από leroef
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά στον dell δεν υπάρχει θέση , οπότε ή βγάζω το dvd ή βάζω εξωτερική θήκη για το συμβατικό σκληρό.

Στον hp υπάρχει θέση οπότε όλα οκ.

Αν σε κάποιον βρίσκονται μνήμες ddr2 2gb ας μου στείλει μήνυμα.

Θέλω 4 x 2gb για τον hp(έχει 4 samsung του 1 gb) κι επίσης στον dell θέλω να αλλάξω αυτές της πρώτης εικόνας (2 x 2gb , ιδανικά να είναι όπως αυτές της 2ης εικόνας).

Screenshot_1.png.f258f79d13a2b5a7901736ac6c107e7d.pngScreenshot_2.png.27b544138d8c4c8cb4e6e7a1836ee9ae.png

Επεξ/σία από leroef
Δημοσ.

Για τον χώρο που είπες, μπορείς να τον κολλήσεις με καμία διπλή ταινία, να τον αφήσεις χύμα, με προσοχή μην πάει σε κανέναν ανεμιστήρα, ακόμα και σε θέση 3.5"/5,25" μπορείς να τον βιδωσεις από την μια πλευρά, είναι πολύ ελαφρύς θα σταθεί. 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Rhamnusia είπε

Για τον χώρο που είπες, μπορείς να τον κολλήσεις με καμία διπλή ταινία, να τον αφήσεις χύμα, με προσοχή μην πάει σε κανέναν ανεμιστήρα, ακόμα και σε θέση 3.5"/5,25" μπορείς να τον βιδωσεις από την μια πλευρά, είναι πολύ ελαφρύς θα σταθεί. 

Ο ssd θα μπει στη θέση του συμβατικού και ο συμβατικός θα "φάει" πατέντα ή εξωτερική θήκη.

Δημοσ.
Στις 18/1/2019 στις 6:54 ΜΜ, leroef είπε

Τελικά στον dell δεν υπάρχει θέση , οπότε ή βγάζω το dvd ή βάζω εξωτερική θήκη για το συμβατικό σκληρό.

Στον hp υπάρχει θέση οπότε όλα οκ.

Αν σε κάποιον βρίσκονται μνήμες ddr2 2gb ας μου στείλει μήνυμα.

Θέλω 4 x 2gb για τον hp(έχει 4 samsung του 1 gb) κι επίσης στον dell θέλω να αλλάξω αυτές της πρώτης εικόνας (2 x 2gb , ιδανικά να είναι όπως αυτές της 2ης εικόνας).

Screenshot_1.png.f258f79d13a2b5a7901736ac6c107e7d.pngScreenshot_2.png.27b544138d8c4c8cb4e6e7a1836ee9ae.png

Βασικά δύσκολο να μην βρεις χώρο μέσα στο κουτί για να τον τοποθετήσεις, δεν έχει μηχανικά μερη/κραδασμούς για να μπει οπωσδήποτε βιδωτά κάπου.

Οπότε με ταινία διπλής όψεως η ακόμα και χύμα να τον βάλεις μέσα (αρκεί να μην μετακινεί το κουτί) θα σε μια χαρά.

Τέλος προσωπικά βρίσκω πολύ μικρή τα 120gb και μαλλων θα τα απέφευγα, από την άλλη βέβαια αναφέρεις πως χρειάζεστε ελάχιστο χωρο, αλλά κ πάλι θα σε εσπρωχνα για min 240gb για να μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις και σε ενδεχόμενη αναβάθμιση.

Τέλος οι 120αρηδες είναι πιο αργοι και με λιγότερα tbw από τους μεγαλυτερους, λογικά όμως και πάλι στα υφιστάμενα μηχανήματα θα τα κόβει το sata 1/2 που έχουν οι μητρικές τους.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, @topos είπε

[...]

Τέλος οι 120αρηδες είναι πιο αργοι και με λιγότερα tbw από τους μεγαλυτερους, λογικά όμως και πάλι στα υφιστάμενα μηχανήματα θα τα κόβει το sata 1/2 που έχουν οι μητρικές τους.

Για να έχετε "μέτρο σύγκρισης".

- Ο ίδιος φτηνός SSD των 120GB που δοκίμασα σε μητρική  SATA III (μεσαίας κατηγορίας τιμής) είχε επιδόσεις 450 MB/sec (Read) και 380 MB/sec (Write), και 285 MB/sec (Read) και 260MB/sec (Write) σε αντίστοιχης κατηγορίας τιμής SATA II μητρική.
- Στην ίδια SATA II μητρική, οι καλύτεροι HDD (SATA II ) δεν ξεπερνούσαν τα 65-70 MB/sec ενώ ο καλύτερος SATA III HDD που είχα στην κατοχή μου (500Gb, WD Black) είχε σαν ανώτατο όριο τα 115 MB/sec (Read-Write). Όλοι 7200RPM 3.5".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...