Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είπα να δω τι παίζει με την Python (δεν είμαι επαγγελματία προγραμματιστής)

Εχω μια 1η "χαζή" αν θέλετε ερώτηση.

Χτησιμοποιώ το Rodeo σαν IDE

όταν γράφω λοιπόν μια εντολή στο παράθυρο του script και μετά το τρέχω

αυτό που γίνεται είναι ότι στο terminal εμφανιζονται οι εντολες σαν να τις πληκτρολογώ εκεί.

an πχ γράψω μόνο μιοα γραμμή στο script , την 

print("Hello World")

στο terminal θα φανεί


>>> print("Hello World")
Hello World

Πραγμα που είναι λίγο σπαστικό. γίνεται απλά να φαίνεται το "αποτέλεσμα" των εντολών και όχι οι ίδιες οι ενολές, να βγάζει πχ σκέτο

Hello World

 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, coffeex είπε

Κατέβασε την δωρεάν έκδοση του PyCharm  θα σε βοηθήσει απίστευτα.   

Θα το δικιμάσω. 

Αυτό δηλαδή έχει να κάνει με το IDE και μόνο? δε μπορείς να το ρυθμίσεις να μη γίνεται αυτό;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, DrLo είπε

Θα το δικιμάσω. 

Αυτό δηλαδή έχει να κάνει με το IDE και μόνο? δε μπορείς να το ρυθμίσεις να μη γίνεται αυτό;

Στο PyCharm σε ένα παράθυρο γράφεις τον κώδικα και σε άλλο (στο κάτω μέρος) σου βγάζει το αποτέλεσμα.

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, coffeex είπε

Στο PyCharm σε ένα παράθυρο γράφεις τον κώδικα και σε άλλο (στο κάτω μέρος) σου βγάζει το αποτέλεσμα.

Το κατέβασα και θα το δοκιμάσω.

thanx

Ναι , και στο Rodeo έτσι ήταν.

έγραφες στον editor το .py κώδικά σου και σου έβγαζε το αποτέλεσμα στο terminal (σαν περιβάλλον μοιάζει πολύ σε αυτό του RStudio , για αυτό το επέλεξα αρχικά) απλά έκανε αυτό το κουλό, που έγραφε και την εντολή (σαν να έγραφες μία μια τις εντολες στο terminal) και το αποτέλεσμα. Κάπως θα ρυθμιζεται υποθέτω.

Πάντως θα ψάξω να εξοικιειοωθω με το PyCharm (φαινεται αρκετά "πληρες").

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.

στη σχολη μου προτειναν το Anaconda Navigator που περαν του οτι διαχειριζεται τα πακετα της python και γενικα κανει αρκετα πραγματα, εχει μεσα και το spyder που σαν περιβαλλον προσωπικα με εχει βολεψει πολυ. αρνητικο του οτι ειναι αρκετα βαρυ προγραμμα. επισης υποτιθεται ειναι εξειδικευμενο για data science, αλλα δεν πιστευω οτι θα εχεις προβλημα. εναλλακτικα κατεβασε μονο το spyder, αλλα και παλι το οτι το anaconda διαχειριζεται τα πακετα βοηθαει πολυ.

Δημοσ.

Για εισαγωγη συνπαθητικα ειναι και τα jupyter/spyder.

Το δευτερο προσπαθει να μοιασει σε rstudio αν γραφεις και R.

 

Προσωπικα γραφω σε pycharm.

 

Επισης ωραιο ειναι και το visaul studio code της microsoft.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παράθυρο που παίρνεις το μύνημα λέγεται repl και είναι για αυτή την δουλεία, για να ελέγχεις δηλαδή μικρά script. Μπορείς να γράψεις απευθείας στον repl για να τεστάρεις τον κώδικά σου. Ο λόγος που βγάζει την έξοδο εκεί είναι ίσως γιατί δεν έχεις σώσει το αρχείο σου ή έχεις αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις. Προσπάθησε να κλείσεις τον repl και να εμφανίσεις το console, λογικά είναι κάπου κάτω κάτω ή στο menu windows. Εναλλακτικά αλλάζεις ide. Πρέπει όμως να κατασταλάξεις κάπου και να μείνεις εκεί. Αν σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται αλλάζεις ide δεν θα μάθεις python αλλά ides 😄.   Προσωπικά -  έχω εμπειρία με python περίπου 3 χρόνια - για μικρά script και τεστ χρησιμοποιώ τον repl που έρχεται πακέτο με την εγκατάσταση της python. Πάω σε ide μόνο όταν το πρόγραμμα είναι αρκετά μεγάλο και έχει πολλά αρχεία ή όταν πρόκειται για framework px  django kpl.

Επεξ/σία από k33theod
  • Like 1
Δημοσ.

Εσείς που λέτε ότι το τάδε ή το δείνα IDE εξειδικεύεται για data science, τι ακριβώς εννοείτε;

Δηλαδή, ποιο είναι το discriminative feature που καθιστά το αντίστοιχο IDE ως εξειδικευμένο για data science; Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω ότι διαφημίζεται για data science ειδικά αλλά για science γενικά. Eν μέρει πιστεύω ότι αυτό γίνεται για ιστορικούς λόγους, και ΙΜΗΟ όχι τελείως άδικα.

Πιο συγκεκριμένα, όταν είχε βγει το Spyder η Python έκανε τα πρώτα της βήματα ως viable scientific alternative. Την εποχή εκείνη το matlab ήταν ακόμα κραταιό. Οι μισές βιβλιοθήκες που σήμερα θεωρούνται δεδομένες δεν υπήρχαν καν ή, αν υπήρχαν, έκαναν τα πρώτα τους βήματα.  Μόνο numpy και scipy υπήρχε τότε και το numpy είχε πρόσφατα ενοποιηθεί οπότε ακόμα έβρισκες διάφορα quirks στο documentation και στο API. Τα μισά numpy tutorial της εποχής ήταν δύο στήλες, αριστερά python way, δεξιά matlab way.

Την εποχή εκείνη το πιο αξιόλογο IDE για python ήταν το wing, το οποίο ήταν commercial (κυκλοφορούσε και σπασμένο). Οι free εναλλακτικές ήταν κάτι Eric και λοιπές αστειότητες (μπορεί πλέον να είναι μια χαρά, δεν έχω προσωπική γνώμη). Το spyder ήταν λοιπόν και αξιοπρεπές για την εποχή IDE και cross platform και είχε integration με το scientific stack που δεν είχε κανένας άλλος (πχ embedded matplotlib figures κτλ). Αν θυμάμαι καλά ήταν το πρώτο που είχε integration με ipython ενώ νομίζω ότι και το qt-console βγήκε μέσα από ή σε συνεργασία με το spyder. BTW, πλέον, το qt-console πέρα από χρήση σαν embedded shell σε GUI εφαρμογές είναι μάλλον περιττό, αλλά όταν είχε βγει δεν υπήρχε ακόμα το ipython notebook. Η έννοια του editable code cell και γενικά του interactive workflow που σήμερα χρησιμοποιούμε από εκεί ξεκίνησε.

Ο δημιουργός του spyder, o Pierre Raybaut, εκτός από το spyder το ίδιο είχε φτιάξει :

  • και ένα free python distribution, το python XY το οποίο ήταν πρακτικά μονόδρομος για scientific python development σε windows. Χωρίς pythonXY το να βάλεις πακέτα με C-extensions σε windows ήταν ο ορισμός του πακέτου (τότε δεν υπήρχαν ούτε pip, ούτε wheels, ούτε τίποτα). Την ίδια περίπου περίοδο άρχισε να ανεβάζει κάποια βασικά πακέτα ο Cristoph Gohlke. Οπότε εγκαθιστούσες Python XY και μέχρι να βγει η νέα έκδοση, αναβάθμιζες μέσω των πακέτων του Gohlke κτλ. Pure python πακέτα από PyPi έβαζες με easy-install.
  • PyQt helpers που διευκόλυναν πολύ τη γρήγορη δημιουργία GUI interfaces ακόμα και χωρίς να έχεις ιδέα από PyQt και OOP. Δηλαδή ακριβώς αυτό που ήθελες για frontend σε scientific applications (σήμερα και αυτό θα το κάνεις με web UI).
  • διάφορες visualization libraries

ΒTW μην κοιτάτε github stars κτλ γιατί την εποχή εκείνη τα cool παιδιά χρησιμοποιούσαν google code (και όσον αφορά την python, mercurial). Επίσης τα project του είναι πρακτικά σε maintaince mode. Δεν γίνονται developed ούτε advertised.

Βάσει όλων αυτών, θεωρώ ότι το spyder και η κοινότητα του έχει βάλει κάτι παραπάνω από ένα μικρό λιθαράκι στην ανάπτυξη του python scientific stack και μάλιστα πολύ πριν ο αμερικάνικος στρατός αρχίσει να ρίχνει εκατομμύρια

Τώρα, αν ακόμα και σήμερα το spyder (των 0 full time devs)  εξακολουθεί να έχει science-related features που δεν τα έχει υλοποιήσει το PyCharm, δεν το αποκλείω αλλά δεν το ξέρω κιόλας γιατί δεν το χρησιμοποιώ. Αν πραγματικά σε απασχολεί και θέλεις έγκυρες απάντησεις: https://groups.google.com/forum/#!forum/spyderlib

Επεξ/σία από pmav99
  • Like 3
Δημοσ.

Το "science γενικά" είναι διαφορετικό από το data science που αναφέρθηκε και, συγκεκριμένα, ρωτάω και εγώ. Είναι διαφορετικό γιατί από την μία είναι η ιστορία τόσο του IDE αλλά και της Python που αναφέρεις το post σου και, από την άλλη, το γεγονός ότι πλασάρεται το "data science" ως το μαγικό ραβδάκι που θα λύσει τα πάντα ακόμα και εάν κάποιος δεν καταλαβαίνει το μαθηματικό υπόβαθρο. 

Άρα, η ερώτηση σχετικά με το τι ιδιαίτερο έχει το τάδε ή το δείνα (και όχι το Spyder συγκεκριμένα) IDE που το κάνει κατάλληλο για data science, παραμένει. Από εκεί και πέρα, δεν νομίζω ότι έχει κάτι το Spyder που δεν έχει το IDE της JetBrains. Δεν εννοώ κάτι υλοποιημένο με διαφορετικό τρόπο (π.χ. πώς κανείς μπορεί να δει τι περιέχει μία μεταβλητή) αλλά μη υλοποιημένο feature (π.χ. σύνδεση με project management platforms, π.χ. redmine, και διαχείριση issues κατευθείαν από το IDE... που το έχει το PyCharm αλλά όχι το Spyder). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ανάγνωση του Project description πιστεύω ότι διασαφηνίζει τι πιστεύουν οι δημιουργοί του Spyder.

Quote

Spyder is a powerful scientific environment written in Python, for Python, and designed by and for scientists, engineers and data analysts.

Tώρα, αν το data science είναι ξεχωριστό από το science και όχι sub-genre, είναι θέμα perspective και context. Εγώ πχ θεωρώ ότι πέφτει σαφώς κάτω από την ομπρέλα του scientific computing, ενώ κάποιος άλλος μπορεί όχι.

52 minutes ago, Fortistis said:

Άρα, η ερώτηση σχετικά με το τι ιδιαίτερο έχει το τάδε ή το δείνα (και όχι το Spyder συγκεκριμένα) IDE που το κάνει κατάλληλο για data science, παραμένει.

Η απάντηση είναι εύκολο να βρεθεί αν κάνεις μια ερώτηση στο google group ή στο github. Αν την κάνεις, κάνε ένα κόπο να βάλεις ένα link.

ΥΓ. Αλίμονο αν το PyCharm που είναι commercial project μιας εταιρείας κολοσσού δεν είχε περισσότερα integrations με 3rd party tools.

ΥΓ2. Η επιλογή των εργαλείων έχει να κάνει με την αισθητική του καθενός.

Επεξ/σία από pmav99
Δημοσ.

Εάν ήθελα να ψάξω να βρω, ήξερα να το κάνω. Έκανα μία συγκεκριμένη ερώτηση, για όσους ισχυρίζονται ότι το τάδε ή το δείνα IDE είναι καλό για data science. 

Από ότι βλέπω, δεν έχεις απαντήσει κάτι σχετικά. Σε ευχαριστώ παρόλα αυτά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fortistis είπε

Εάν ήθελα να ψάξω να βρω, ήξερα να το κάνω. Έκανα μία συγκεκριμένη ερώτηση, για όσους ισχυρίζονται ότι το τάδε ή το δείνα IDE είναι καλό για data science. 

Από ότι βλέπω, δεν έχεις απαντήσει κάτι σχετικά. Σε ευχαριστώ παρόλα αυτά. 

Σου απάντησε ξεκάθαρα και αναλυτικότατα, αν εσύ δεν καταλαβαίνεις αυτό είναι άλλο θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...