Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση Halogen bulb σε power supply

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με ενα θέμα που έχει προκύψει στην δουλειά. Προσπαθώ να αναβιώσω ένα παλιο μικροσκόπιο το οποίο έχει καμμένο το τροφοδοτικό του. Ουσιαστικά, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να συνδέσουμε την λάμπα αλογόνου του μικροσκοπίου με ενα εξωτερικό τροφοδοτικό. Το πρόβλημα ξεκινάει εδω διότι νομίζω πως το 2pin connection της λάμπας που βλέπετε στη φώτο μάλλον είναι proprietary της εταιρίας (olympus). Η λάμπα είναι 6V30W.

Καμία ιδέα???

IMG_20190117_152411.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευκολακι...

Θα βαλεις γνησια λαμπα η αλλη σε αλλη ταση ?

Ψηνεσε για led ?

Εγω θα εβαζα cob led και θα ξηλωνα τη λαμπα-σομπα.

Εχω και εγω olympus x1000 30ετιας.. ποσο πανε αμα τα πουλησεις αυτα ?

Επεξ/σία από j2k
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 17/1/2019 στις 5:40 ΜΜ, biozweistein είπε

Καλησπέρα,

Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με ενα θέμα που έχει προκύψει στην δουλειά. Προσπαθώ να αναβιώσω ένα παλιο μικροσκόπιο το οποίο έχει καμμένο το τροφοδοτικό του. Ουσιαστικά, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να συνδέσουμε την λάμπα αλογόνου του μικροσκοπίου με ενα εξωτερικό τροφοδοτικό. Το πρόβλημα ξεκινάει εδω διότι νομίζω πως το 2pin connection της λάμπας που βλέπετε στη φώτο μάλλον είναι proprietary της εταιρίας (olympus). Η λάμπα είναι 6V30W.

Καμία ιδέα???

IMG_20190117_152411.jpg

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δέν είναι το proprietary βύσμα, αλλά που θα βρείς τροφοδοτικό 6 Volt στα 30 Watt  (ειναι πολλά), και μάλιστα φαντάζομαι θέλετε να είναι ρυθμιζόμενο, και όχι να ανάβει μόνιμα στη μέγιστη φωτεινότητα.

Μπορώ να σκεφτώ κάποιες λύσεις, αλλά το κόστος θα είναι καμια 200αριά+ ευρώ και θα χρειαστεί πατέντα απο ηλεκτρολόγο.

Ίσως καλύτερα να επισκευάζατε το εργοστασιακό τροφοδοτικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα αυτό το βύσμα μου κάνει ότι πιθανότατα να κουμπώνει σε αυτό το καλωδιο.

(Το συγκεκριμένο καλώδιο το βρίσκεις παντού, οι Samsung TV's έχουν τέτοιο/παλιά κασετόφωνα/ενισχυτές το χρησιμοποιούσαν, πιθανότατα να έχεις ήδη κάποιο μέσα στο σπίτι για δοκιμή)

ΑΛΛΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ->ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΤΟ ΚΟΥΜΠΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ 240Volt οπότε θα στα κάψει όλα!!!

Το θέμα είναι να βρεις τροφοδοτικό που να βγάζει 6volt και να το συνδέσεις σε αυτό με πατέντα.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά. 

Στις 17/1/2019 στις 4:02 ΜΜ, j2k είπε

Ευκολακι...

Θα βαλεις γνησια λαμπα η αλλη σε αλλη ταση ?

Ψηνεσε για led ?

Εγω θα εβαζα cob led και θα ξηλωνα τη λαμπα-σομπα.

Εχω και εγω olympus x1000 30ετιας.. ποσο πανε αμα τα πουλησεις αυτα ?

Πρέπει να κρατήσω την ίδια λάμπα δυστυχώς, το έχω σκεφτεί και εγώ για led αλλά έχει αρκετή γραφιοκρατεία στο εργαστήρειο αν αλλάξεις τύπο λυχνίας. Αν τσεκάρεις ebay το συγκεκριμένο μικροσκόπιο πηγαίνει κοντά στα 1500Ε μεταχειρισμένο.

Στις 19/1/2019 στις 12:39 ΜΜ, Fubar.gr είπε

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δέν είναι το proprietary βύσμα, αλλά που θα βρείς τροφοδοτικό 6 Volt στα 30 Watt  (ειναι πολλά), και μάλιστα φαντάζομαι θέλετε να είναι ρυθμιζόμενο, και όχι να ανάβει μόνιμα στη μέγιστη φωτεινότητα.

Μπορώ να σκεφτώ κάποιες λύσεις, αλλά το κόστος θα είναι καμια 200αριά+ ευρώ και θα χρειαστεί πατέντα απο ηλεκτρολόγο.

Ίσως καλύτερα να επισκευάζατε το εργοστασιακό τροφοδοτικό.

Το εργοστασιακό φίλε ειναι για πέταμα εντελώς. Κάτι τέτοιο δεν κάνει λές? 6V30W λέει, κάνω κάπου λάθος???

10 ώρες πριν, @topos είπε

Εμένα αυτό το βύσμα μου κάνει ότι πιθανότατα να κουμπώνει σε αυτό το καλωδιο.

(Το συγκεκριμένο καλώδιο το βρίσκεις παντού, οι Samsung TV's έχουν τέτοιο/παλιά κασετόφωνα/ενισχυτές το χρησιμοποιούσαν, πιθανότατα να έχεις ήδη κάποιο μέσα στο σπίτι για δοκιμή)

ΑΛΛΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ->ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΤΟ ΚΟΥΜΠΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ 240Volt οπότε θα στα κάψει όλα!!!

Το θέμα είναι να βρεις τροφοδοτικό που να βγάζει 6volt και να το συνδέσεις σε αυτό με πατέντα.

Αυτό σκέφτηκα και εγώ στην αρχη φίλε μου αλλά τα δύο pins έχουν μικρότερη απόσταση στην δικιά μου περίπτωση, γι αυτό σκέφτηκα μήπως είναι πατέντα της olympus. 

Δημοσ.

Αρα θές εναν μετασχηματιστή τάσης 6v 5amp (w/v = amp)

κάτι τέτοιο δεν σου κάνει https://www.shop-e.gr/τροφοδοτικα/τροφοδοτικα-για-μικροσυσκευεσ/mw-7h50-gs-τροφοδοτικο-6-7,5-9-12-13,5-15v-5a-05-05-0015-detail  με πατέντα στην άκρη εννοείται...

στα 6-12 v δίνει 5000mA

?

Εαν δεν βγάλεις άκρη πάντως , βάλτο στις αγγελίες στο ινσομνια για 100 ευρώ 😁

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρωμαει ο τοπος τροφοδοτικα.

Παρε  ενα 12v spms και βαλε του ενα αλλο trimmer ωστε να κατεβαζει την ταση στα 6V απο τα 10v που παει με το δικο του.

Αλλιως ενα pack ρυθμιζομενο εχει βγαζει επιτοπου ταση 6V.

Τα 30w ειναι πολυ λιγα μην κολλας.

Θα βαλω τα δικα μου μικροσκοσκοπια στο ebay με αρχικη τιμη 700 και αμα χτυπησει κανα θυμα εχει καλως.

Επεξ/σία από j2k
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...