cthulhucarbide Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα. Έχω το εξής θέμα εδώ και καιρό σε win7 (μάλλον όχι αυθεντικά, αν έχει σημασία). Έχω κάποιους φακέλους πχ στην επιφάνεια εργασίας με πολλά αρχεία μέσα. Έχω επιλέξει Ταξινόμηση κατά Ημερομηνία με Φθίνουσα σειρά (σε άλλον φάκελο μπορεί να έχω βάλει αύξουσα, δεν έχει σημασία). Η αρχική ντιφόλτ επιλογή δεν θυμάμαι ποια ήταν, ίσως ήταν με αλφαβητική σειρά. Το θέμα είναι ότι κάθε φορά που μπαίνω στον φάκελο, μου φορτώνει τα αρχεία με την αρχική επιλογή και πρέπει να περιμένω ίσα με 10 δευτερόλεπτα μερικές φορές για να κάνει την ταξινόμηση που του έχω πει και να δω τα αρχεία όπως τα θέλω! Και μάλιστα είναι σε ssd! Μπορεί να αλλάξει κάπως αυτό και τα αρχεία να είναι μονίμως τακτοποιημένα όπως τους έχω πει και όχι να ταξινομούνται εκ νέου κάθε φορά που μπαίνω στον φάκελο? Θενξ
asmilon Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Για ποσα αρχεια μιλαμε δηλαδη και τι τυπου (μουσικη, βιντεο, κατι αλλο?); Σε εξυπηρετεί να επιλεξεις Group by > Date, ωστε να φαινονται σε ομαδες ανα ημερομηνια;
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Ο ένας φάκελος έχει περίπου 3000 jpeg με μέγεθος συνολικά 700mb, όλα χύμα. Δεν υπάρχει κανένας υποφάκελος. Ο άλλος φάκελος έχει περίπου 2,500 jpeg με μέγεθος συνολικά 22giga όπου σχεδόν όλα είναι μέσα σε υποφακέλους. Μπαίνοντας μέσα στον αρχικό φάκελο υπάρχουν κάποιες εικόνες συνολικά 2,5giga, και τα άλλα σε υποφακέλους. Και οι δύο αυτοί φάκελοι έχουν την ίδια εκνευριστική συμπεριφορά. Αυτό που προτείνεις δεν το κατάλαβα...
chsam Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Ο ένας φάκελος έχει περίπου 3000 jpeg με μέγεθος συνολικά 700mb, όλα χύμα. Δεν υπάρχει κανένας υποφάκελος. Ο άλλος φάκελος έχει περίπου 2,500 jpeg με μέγεθος συνολικά 22giga όπου σχεδόν όλα είναι μέσα σε υποφακέλους. Μπαίνοντας μέσα στον αρχικό φάκελο υπάρχουν κάποιες εικόνες συνολικά 2,5giga, και τα άλλα σε υποφακέλους. Και οι δύο αυτοί φάκελοι έχουν την ίδια εκνευριστική συμπεριφορά. Αυτό που προτείνεις δεν το κατάλαβα... 22,7 GB στην επιφανεια εργασιας;;;;;!!!!Καλο ειναι στην επιφανεια εργασιας να υπαρχουν μονο συντομευσεις και λιγα αρχεια.Για δοκιμασε να βαλεις τους φακελους αυτους αλλου στον δισκο και απλα κανε μια συντομευση του φακελου στην επιφανεια.
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, chsam είπε 22,7 GB στην επιφανεια εργασιας;;;;;!!!!Καλο ειναι στην επιφανεια εργασιας να υπαρχουν μονο συντομευσεις και λιγα αρχεια.Για δοκιμασε να βαλεις τους φακελους αυτους αλλου στον δισκο και απλα κανε μια συντομευση του φακελου στην επιφανεια. Βασικά αυτό το έχω ήδη κάνει με τον μεγάλο φάκελο πριν κάμποσους μήνες (για λόγους χώρου βέβαια) και τον έχω σε εσωτερικό hard drive 2-3 terra και έβαλα στην επιφάνεια την συντόμευση, αλλά δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Είναι ακριβώς το ίδιο με πριν η συμπεριφορά που περιγράφω
chsam Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 13 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Βασικά αυτό το έχω ήδη κάνει με τον μεγάλο φάκελο πριν κάμποσους μήνες (για λόγους χώρου βέβαια) και τον έχω σε εσωτερικό hard drive 2-3 terra και έβαλα στην επιφάνεια την συντόμευση, αλλά δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Είναι ακριβώς το ίδιο με πριν η συμπεριφορά που περιγράφω Φανταζομαι hdd ειναι, ανασυγκροτηση εδειξε κατι;Το βαθος των φακελω/υποφακελων/υποφακελων/κτλ κτλ ειναι μεγαλο;
headbanger Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 41 λεπτά πριν, chsam είπε 22,7 GB στην επιφανεια εργασιας;;;;;!!!!Καλο ειναι στην επιφανεια εργασιας να υπαρχουν μονο συντομευσεις και λιγα αρχεια.Για δοκιμασε να βαλεις τους φακελους αυτους αλλου στον δισκο και απλα κανε μια συντομευση του φακελου στην επιφανεια. δεν έχει σημασία. το desktoP είναι ακόμα ένας subfolder του συστήματος. και 5ΤΒ να έχει αν έχει χώρο δεν λέει κάτι @ΟΤ κοίταξε την υγεία του σκληρού σου. , καιέχω την υποψία ότι "αργεί" λόγο thumbnails
chsam Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, headbanger είπε δεν έχει σημασία. το desktoP είναι ακόμα ένας subfolder του συστήματος. και 5ΤΒ να έχει αν έχει χώρο δεν λέει κάτι @ΟΤ κοίταξε την υγεία του σκληρού σου. , καιέχω την υποψία ότι "αργεί" λόγο thumbnails οκ δηλαδη ολα τα αποτελεσματα που βρισκεις με ενα απλο ψαξιμο π.χ. "large files on desktop" ειναι ψευτικα ή ακυρα......
headbanger Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, chsam είπε οκ δηλαδη ολα τα αποτελεσματα που βρισκεις με ενα απλο ψαξιμο π.χ. "large files on desktop" ειναι ψευτικα ή ακυρα...... τι διαφορά έχει τo c:\users\headbanger\desktop με το c:\headbanger\mylargefiles προς το πως το διαχειρίζεται το λειτουργικό.
chsam Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, headbanger είπε τι διαφορά έχει τo c:\users\headbanger\desktop με το c:\headbanger\mylargefiles προς το πως το διαχειρίζεται το λειτουργικό. Αν διαβασεις ενα δυο απο αυτα θα δεις οτι επηρεαζει.Δεν ειπαμε οτι απο φεραρι θα στον κανει απαραιτητα ποδηλατο.Ακομα κ στο θεμα ασφαλειας...αν κατι γινει με τον λογαριασμο χρηστη ( π.χ. κλειδωμα,σβησιμο ) θα χαθουν ολα. Δες κ μια εμπειρια χρηστη: Answer, it depends on how much you have on the desktop. The other guys answer is partially correct. Everything on the desktop is scanned on startup. So if you literally have 50 folders with tons of junk in them, or gigs of movies on the desktop, then it can degrade performance and on ear startup time. I have literally had over 50gb sitting on my desktop, and my computer ran like crap (Intel i5 with 8gb ram and 1tb hard drive). Once I cleaned my desktop, it ran like a dream again. Here is what I do now. I have. Separate partition setup for most of my stuff. I have 250gb for my OS and the rest another partition as "storage". I have my documents, downloads, etc actually mapped to my storage partition. This way, if I format, I don't have to worry about "my documents" and all that. I also have a 2tb storage NAS drive.. On your desktop try to use shortcuts. I have a movies folder on my desktop, but it's just a shortcut to the movies somewhere else. This way, on startup, the computer only had to parse the shortcuts on your desktop instead of folders with more junk inside them.
headbanger Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Ο καλά αν μιλάμε για σφάλεια κτλπ αλλάζει. εδώ μιλάμε για επιδόσεις στο read write, στην ταξινόμηση και στο cache. γενικά στο User Experience. Η πρώτη απάντηση σου ήταν απλά παραπλανητική και ραμμένη στα δικά σου γούστα (ΣΕ ΕΣΕΝΑ δεν αρέσει το cluttered desktop, δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος)
chsam Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, headbanger είπε Ο καλά αν μιλάμε για σφάλεια κτλπ αλλάζει. εδώ μιλάμε για επιδόσεις στο read write, στην ταξινόμηση και στο cache. γενικά στο User Experience. Η πρώτη απάντηση σου ήταν απλά παραπλανητική και ραμμένη στα δικά σου γούστα (ΣΕ ΕΣΕΝΑ δεν αρέσει το cluttered desktop, δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος) Διαβασες το ασπρο πλαισιο ή κ αυτος ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ;;;;;
headbanger Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, chsam είπε Διαβασες το ασπρο πλαισιο ή κ αυτος ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ;;;;; απολύτως. το κατανόησες; κατάλαβες πιο ήταν το πρόβλημα του και γιατί; διαφορά μηχνικού δίσκου με SSD ? copy paste over the internet χωρίς ενα technet αρθρο; βάλε και wikipedia λινκς σε λίγο.Το σκανάρισμα στο desktop γίνεται κυρίως για τα thumbnails βασικά για να μην ψάχνεις, και πάντα παίζει με το τι ρυθμίσεις έχεις. Τι κάθομαι και ασχολούμαι για τα βασικά. Σεβασμός στους τύπους σαν το Jimmy . καλό απόγευμα.
vsterg Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Απάντηση στην αρχική δημοσίευση. Εισαι πολύ τυχερός που είναι μόνο 10sec!! Οσο περισσότερα αρχεία βάζει καποιος χυμα σε ενα φακελο τοσο μεγαλύτερη καθυστέρηση... Τεράστιο ρόλο παιζει και το μεγεθος των αρχείων. Αν για παραδειγμα εχεις μεσα σε φακελο πολλαπλά psd αρχεία με πολλα layers και μεγαλο μεγεθος , μπορεις ανετα να πας για καφε... Σκέψου τι τραβάνε όσοι έχουν RAW αρχεία 36 και 42Mpixels... Αν κάνεις το λαθος και τρεχεις και κανενα ccleaner και το εχεις ρυθμισει να καθαριζει τα thumbnails ε τοτε αστα. καθε φορα θα ψαχνει να δημιουργήσει τα εικονίδια απο την αρχή !! 1. Δοκιμασε να φτιαξεις τους φακέλους σου με την λογικη που θα σου πω Φακελος πχ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και μεσα σ αυτον ΕΤΟΣ και μεσα σε κάθε έτος 12ΜΗΝΕΣ εναν εναν ξεχωριστα 01 - 02 ......- 11 - 12 και βαλε εκει τις φωτογραφιες σου αναλογα με την ημερομηνια που τις τράβηξες. 2. Χρησιμοποίησε άλλο προγραμα για να βλέπεις τα αρχεία σου και ΟΧΙ windows explorer πχ irfranview - FastStone Image Viewer - XnView κλπ Κατι που ξέχασα, αν εχεις λιγη μνημη στο μηχανημα και εχεις ανοικτα και πολά προγράμματα το πραγμα γινεται πολύ χειρότερο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα