Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.

Εχω ενα σύστημα με 5 ηχεία ,woofer που συνδέονται σε ενισχυτή και θέλω να το εκμεταλλευτώ όταν βλέπω ταινιές στην tv μέσω pc.

To PC έχει μια θύρα DVI και μία hdmi.Η οθόνη του PC έχει μονο hdmi. 

Αυτην την στιγμή έχω συνδεδεμένο το pc με την tv αλλα ο ήχος βγαίνει απο τα ηχεία του pc.

Πως θα πρέπει να φτιάξω τις συνδέσεις έτσι ώστε να βγαίνει ο ήχος απο το ηχοσύστημα?

Ο ενισχυτής έχει hdmi btw.

Δημοσ.

HDMI από pc στην τηλεόραση (για εικόνα) και optical από pc στον ενισχυτή για έξοδο ήχου. Έχεις optical βέβαια στο pc? 

Επίσης, αν έχεις συνδέσει pc-tv με hdmi και δεν δίνει ήχο και στην tv, τότε φταίει και το hdmi καλώδιο, θες καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω το pc το εχω συνδεδεμένο με dvi-hdmi στην tv γι αυτό δεν βγαίνει ήχος απο tv. 

Optical δεν εχει το pc.

Αν συνδέσω την οθόνη με dvi-hdmi στο pc, το Pc με hdmi στην tv και τον ενισχυτή με optical στην tv λογικά θα είμαι κομπλέ ,έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

Στάσου, τώρα θυμήθηκα! Καταρχήν το καλώδιο δεν νομίζω να φταίει, πρέπει να κοιτάξεις τα output sources από τα windows!

Για το setup που πρότεινες, ναι θα είναι κομπλε, το έχω κάνει κι αυτό πολλές φορές

Αναλόγως τις δυνατότητες που έχει και η κάθε συσκευή σου. Πολλά σενάρια παίζουν. Θα μπορούσες να δίνεις και hdmi σε hdmi του ενισχυτή και ο ενισχυτής να δίνει hdmi (άλλο) στην tv για εικόνα. Πάντως θα τη βρεις την άκρη, θες απλά κλασσικά πράγματα :) 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα.Ανεβάζω  φώτο μπας και σε βοηθήσω να με βοηθήσεις.

https://imgur.com/a/AfzWafD

Εν τέλει δεν βρίσκω καλώδιο optical αλλά μόνο hdmi και ασπρο κοκκινο καρφι που απο την άλλη μεριά έχει ένα μονο καρφί (rca ?)

Δημοσ.

Λοιπόν... εικόνα έχεις έτσι? RCA έχει το pc? Αλλά πριν από αυτό, να δοκιμάσουμε να δώσουμε ήχο στην τηλεόραση.

Πρέπει να ανοίξεις το panel με τα sound options στα windows και να βρεις κάπου τα outputs. Θυμάμαι κι εγώ πιο παλιά έπρεπε να πηγαίνω εκεί και να ορίζω Output στον ήχο το hdmi! Αλλιώς δεν έδινε ήχο. Για δοκίμασε αυτό και πες μου. Αν καταφέρεις και δώσεις ήχο, μετά θα τον περάσεις από την τηλεόραση στον ενισχυτή.

Είπες όμως χρειάζεσαι και το dvi οπωσδήποτε? Τώρα γι'αυτό δεν είμαι σίγουρος αν θα περάσει ο ήχος απο εκεί, δεν το ξέρω αυτό καθόλου.

Όπως και να έχει, αν δεν βρεις άκρη με το sound output από windows (που σίγουρα θέλει εκεί ρύθμιση) τότε υπάρχουν και οι μπακαλίστικοι τρόποι:
1. RCA από pc σε ενισχυτή
2. Καλώδιο ακουστικών από pc σε τηλεόραση (ή ενισχυτή) :wacko:

Δημοσ.

Η καλύτερη εκμετάλλευση θα γίνει εάν στείλεις τον ήχο για αποκωδικοποίηση κατ' ευθείαν στην κεντρική μονάδα από την πηγή. Μέσω τηλεόρασης ενδέχεται να γίνεται downmix σε κάτι υποδεέστερο, πράγμα που είναι πολύ πιθανό όταν πρόκειται για εξωτερικά συνδεμένη πηγή σε αυτήν.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, barrcode είπε

Λοιπόν την βρήκα την άκρη με opt καλωδιο.Απλά χρειάζομαι μεγαλύτερο!!!!

Σε ευχαριστώ φίλε μου.

Νομιζω θα ειναι πιο απλο και σιγουρο για υποστηριξη 5.1 και γενικα surround αν -> hdmi απο PC σε ενα απο τα δυο hdmi in του sony ενισχυτη-> sony hdmi out (monitor out) στο hdmi της τηλεορασης....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...