Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ε οκ και στη λαϊκή δεν σημαίνει πως θα βρεις απαραίτητα καλή ποιότητα! 

Σίγουρα υπάρχει και το ένα και το άλλο στη Λαική αλλά έχεις την επιλογή ανάλογα με το πορτοφόλι που διαθέτεις.Υπάρχει το τοπ υπάρχει και το φθηνότερο και συνήθως  θα είναι πιο φρέσκα από των s/m.

Το κακό όμως είναι αυτό που είπε και η margaritagr ότι οι Λαικές είναι συνήθως πρωί οπότε αναγκαστικά κάποιοι θα πάνε και s/m που αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο Σκλαβενίτης καλύπτει όλο το φάσμα της μαναβικής αντίθετα με άλλους που έχουν ελλείψεις.Παρατηρώ όμως ότι και αυτός τελευταία έχει ρίξει πολύ την ποιότητα την οποία κάποιοι που δεν πάνε Λαική δεν μπορούν να την αντιληφθούν..

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Σίγουρα θα τα δεχτούν αλλά αποφεύγετε ρε παιδιά τα είδη μαναβικής από s/m εκτός και φαίνονται φρέσκα.Ότι χειρότερο πουλάνε πλέον.Παλιά έβρισκες ωραία και φρέσκα στον ΑΒ τώρα παντού τα ίδια.

Βρέστε  μία καλή Λαική και ψωνίστε από εκεί.Θα μου πεις καρύδες και αβοκάντο από Λαική.Όχι βέβαια έχουμε τόσο ωραία φρούτα στη χώρα μας.Η καρύδα από όσα ξέρω βγάζει πολύ καλό λάδι για σαπούνια.:P

Δυστυχως επειδη οι λαικες ειναι πρωινες ωρες δεν ειναι ευκολο για οσους εργαζονται.Παντως ο αβ εχει αθλια μαναβικη.Ο σκλαβενιτης ειναι μακραν καλυτερος και σχετικα ικανοποιητικος.Αλλιως υπαρχουν μικρα μαγαζακια που εχουν πολυ καλα προιοντα αλλα λιγο τσιμπαει η τιμη.

• Like 1
Δημοσ.

Οι λαικες ειναι καλες γιατι ο παραγωγος εχει την δυνατοτητα να κοψει το προιον την καταλληλα στιγμη ωστε να πουληθει φρεσκο.

Τα supermarket κλεινουν σημερα ενα φορτιο πχ απο Ολλανδια,που κοβεται αγουρο και ωριμαζει οπως-οπως στη διαδρομη και πουλανε μετα αυτο το προιον για μια εβδομαδα.

Ομως το κακο με τις λαικες ειναι οτι δεν εχεις κανεναν ελεγχο σε φυτοφαρμακα κτλ,επαφιεσαι στην καλη θεληση του παραγωγου και στην τεχνογνωσια του,και οπως ξερουμε στην Ελλαδα αυτο απεχει απο το να χαρακτηριστει ιδανικο

• Like 1
Δημοσ.

Καλοκαίρι αγόρασα υλικά για cheesecake από Σκλαβενίτη. Κατά τη διαδικασία του γλυκού, παρατήρησα ότι η κρέμα γάλακτος δεν έπηζε σωστά. Κοιτάζω ημερομηνία λήξης και ήταν προ 1μιση μήνα.

Ενημέρωσα τα κεντρικά του Σκλαβενίτη, με πήραν από τη διεύθυνση του καταστήματος και προσφέρθηκαν να μου φέρουν άλλα υλικά στο σπίτι. Πήγα από εκεί τελικά μου επέστρεψαν τα χρήματα+ νέα υλικά για το γλυκό.😄

• Super Moderators
Δημοσ.

Εξαρτάται και από τη λαϊκή:

Στη δική μας (Σάββατο, βολεύει) έχουμε ελάχιστους παραγωγούς, κι αυτοί συχνά είναι σε ασύμφορες τιμές σε σχέση με το S/M.

Μεταπωλητές είναι (ειδικά στα φρούτα, σε όλη τη λαϊκή ζήτημα να έχουν 3-4 δικά τους πράγματα, οι άλλοι από τη λαχαναγορά μεταπωλούν).

Βέβαια, αν πετύχεις φρέσκο κολοκυθάκι, παράδειγμα, με τον ανθό του, στο S/M δεν το βρίσκεις ούτε για αστείο. Ή καμιά πραγματικά υπαίθρια ντομάτα το καλοκαίρι, κανένα αγγούρι σταβοχυμένο.

Αλλά, ήδη στα 15 χρόνια που πηγαίνω συστηματικά λαϊκή έχω δει πτώση της ποικιλίας και πολύ στροφή στη μεταπώληση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ τους παρόντες για την συνεισφορά τους στο νήμα.

Πρέπει να αναφέρω ότι παρ'όλο που η αποστολή "Προμήθειες Σαρβαϊβορ" στέφθηκε με αποτυχία, η επιστροφή των σάπιων και συνάμα υποχθόνιων καρύδων ήταν επιτυχής, και μάλιστα ολοχρημασι.

Αν και η ταμίας εξέφρασε μια προσωπική παρατήρηση πως "στα δέκα χρόνια που είμαι σε αυτό το ταμείο ούτε μια καρύδα δεν μου έχουν επιστρέψει". Τι να πει κανείς για την καρύδα της αλληνής...

Με αυτή μου την ανάρτηση αναφέρω πως το εξής νήμα ολοκλήρωσε τον σκοπό του και πλέον μπορεί να εισέλθει στην ψηφιακή άβυσσο του φορουμ.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πεταχτηκα σ/μ να πάρω κάνα ουϊσκι που ξέμεινα.

πήρα μαζί και τη σοκολάτα

το λέω εκεί στη "γνωστή" ταμία και μου λέει μισό να φωνάξω προϊσταμένη

ηδη το εχω μετανοιώσει γιατί βαριέμαι και έχει αρχίσει να με πιάνει και το σοσιαλ ανξιετι μου

έρχεται, δοκιμάζει....μου λέει δεν πικρίζει

λέω σίγουρα;

μου λέει ναι. καταρχήν αυτό είναι για παιδιά, οπότε μάλλον τρώτε πρώτη φορά

καλά λέω (βαριέμαι κτλ)

φεύγει, λέω στη ταμία, δοκίμασε λίγο.

τρωει...λεει ΠΙΚΡΑ ειναι. μίλα με την εταιρεία

ναι σαφώς λεω και χάθηκα τρέχοντας στο σκοτάδι

Επεξ/σία από guido
Δημοσ.
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Θα βρεις εάν ψωνίσεις από παραγωγό, όχι ότι οι άλλοι δεν θα έχουν φρέσκο πράγμα , απλά επειδή δεν ψωνίζουν κάθε μέρα από τη λαχαναγορά ανακυκλώνεται το προϊόν.ενώ ο παραγωγός μπορεί να υπολογίσει καλύτερα την ποσότητα που θα δώσει και δεν παίρνει παραπανίσια από το θερμοκήπιο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vrwmiaris είπε

Θα βρεις εάν ψωνίσεις από παραγωγό, όχι ότι οι άλλοι δεν θα έχουν φρέσκο πράγμα , απλά επειδή δεν ψωνίζουν κάθε μέρα από τη λαχαναγορά ανακυκλώνεται το προϊόν.ενώ ο παραγωγός μπορεί να υπολογίσει καλύτερα την ποσότητα που θα δώσει και δεν παίρνει παραπανίσια από το θερμοκήπιο.

Σε όλες σχεδόν τις Λαικές της Αττικής  δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν 3-4  πάγκοι παραγωγών από το Μαραθώνα το λιγότερο.

Πουλάνε κηπευτικά κομμένα την προηγούμενη μέρα.Εξάλλου τα βλέπεις και από την εμφάνιση.Ενδεχομένως αλλά όχι πάντα να τα πληρώσεις 10-20 λεπτά παραπάνω στο κιλό αλλά αξίζει. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Σίγουρα υπάρχει και το ένα και το άλλο στη Λαική αλλά έχεις την επιλογή ανάλογα με το πορτοφόλι που διαθέτεις.Υπάρχει το τοπ υπάρχει και το φθηνότερο και συνήθως  θα είναι πιο φρέσκα από των s/m.

Το κακό όμως είναι αυτό που είπε και η margaritagr ότι οι Λαικές είναι συνήθως πρωί οπότε αναγκαστικά κάποιοι θα πάνε και s/m που αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο Σκλαβενίτης καλύπτει όλο το φάσμα της μαναβικής αντίθετα με άλλους που έχουν ελλείψεις.Παρατηρώ όμως ότι και αυτός τελευταία έχει ρίξει πολύ την ποιότητα την οποία κάποιοι που δεν πάνε Λαική δεν μπορούν να την αντιληφθούν..

Μακάρι να είχα χρόνο να πήγαινα στην λαϊκή . Είναι και ωραία βόλτα . Η καλύτερη είναι των εξάρχειων γιατί η πλειοψηφία είναι παραγωγοί . Απλά δεν παίρνεις απόδειξη .

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alexandros7474 είπε

Μακάρι να είχα χρόνο να πήγαινα στην λαϊκή . Είναι και ωραία βόλτα . Η καλύτερη είναι των εξάρχειων γιατί η πλειοψηφία είναι παραγωγοί . Απλά δεν παίρνεις απόδειξη .

Δίπλα σου και δίπλα μου είναι των Βριλησίων που γίνεται κάθε Παρασκευή.Μία από τις καλύτερες Λαικές που έχω πάει.Πολύ μεγάλη έχει τα πάντα από προιόντα για μικρό βαλάντιο μέχρι προιόντα βιτρίνας για μεγαλοκυρίες.:P

Συνήθως πάω κάθε βδομάδα όπως θα πάω αύριο γιατί θέλω 2-3 πραγματάκια. Εδώ στο Γέρακα έχουμε τρεις (Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο) και Βιολογική κάθε Πέμπτη απόγευμα αλλά όλες είναι πολύ μικρές με μετρημένους πάγκους και φυσικά πολύ λίγες επιλογές.

Η υποτιθέμενη Βιολογική ένας αχταρμάς που πρέπει να τραβήξεις λαχείο να σου κάτσει πραγματικά βιολογικό προιόν το οποίο φυσικά έχεις ακριβωπληρώσει.Προτιμώ των Βριλησίων.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, guido είπε

τώρα που το λες μου έτυχε κάτι ανάλογο προχθές

είχα πάρει μια συσκευασία με 3 κινδερ έκπληξη

Ανοίγω το ένα και τρώω το μισό λαίμαργα. μετά από λίγο νοιώθω μια πίκρα. Δοκιμάζω λίγο ακόμα και ήταν όντως πολύ πικρό. το κοιτάω εσωτερικά και ήταν ένα πιο μαυρισμένο γκρι από ότι συνήθως.

κοιτάω ημερομηνία λήξης, ήταν οκ.

κοιτάω τη συσκευασία μπας και είναι κάνα νέο φλαβορ, πικρή σοκολάτα, όχι

ανοιγω και το δευτερο, το ιδιο.

ρωτάω κάτι φίλες μου μπας και ξέρουν και το μόνο που τις ενοιαξε ήταν τι δώρο είχε μέσα!!!

οκ εγω να πεθάνω δηλαδή!

Ασε που δεν μπορώ να καταλάβω τι ήταν το δώρο.

σκέφτηκα να το πάω πίσω άλλα τι να πω; δοκιμάστε και δείτε ότι πικρίζει; 

Τώρα κατάλαβες γιατί τη λένε Κίντερ έκπληξη...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ να προσθέσω οτι αν είναι προιόντα γνωστών εταιριών που βρίσκετε αλλοιωμένα, καλό ειναι να έρχεστε σε επικοινωνία με την ίδια την εταιρία, και όχι το κατάστημα που τα πήρατε, γιατι το μινι μάρκετ μπορεί και να το προσπεράσει, ενώ οι εκαστοτε πωλητές δίνουν βάση για περιπτώσεις προβληματικών παρτίδων, ή κακής συντήρησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Torasu είπε

Καλησπερίζω,

Στο θέμα μας: Πήρα μερικές καρύδες από γνωστή αλυσίδα σουπερ μαρκετ... Σπάζοντας δύο απ'αυτές ήταν και οι δυο σάπιες

Θα τις δεχτούν πίσω;

Τορασούλι καρυδώνεις?

Επεξ/σία από Froskeas
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Snoob είπε

Εξαρτάται και από τη λαϊκή:

Στη δική μας (Σάββατο, βολεύει) έχουμε ελάχιστους παραγωγούς, κι αυτοί συχνά είναι σε ασύμφορες τιμές σε σχέση με το S/M.

Μεταπωλητές είναι (ειδικά στα φρούτα, σε όλη τη λαϊκή ζήτημα να έχουν 3-4 δικά τους πράγματα, οι άλλοι από τη λαχαναγορά μεταπωλούν).

Βέβαια, αν πετύχεις φρέσκο κολοκυθάκι, παράδειγμα, με τον ανθό του, στο S/M δεν το βρίσκεις ούτε για αστείο. Ή καμιά πραγματικά υπαίθρια ντομάτα το καλοκαίρι, κανένα αγγούρι σταβοχυμένο.

Αλλά, ήδη στα 15 χρόνια που πηγαίνω συστηματικά λαϊκή έχω δει πτώση της ποικιλίας και πολύ στροφή στη μεταπώληση.

Δεν ξερω ποια περιοχη εισαι.Κερατσινι παντως εχω σαββατο λαικη και δυο σουπερ.Τα σουπερ καθε σαββατο βαζουν κραχτη(μπροστα καφασια) φτηνα προιοντα (και να μπαινουν μεσα δεν τους πολυνοιαζει).Σκοπος τους να ξεγελασουν τον κοσμο οτι ειναι ιση τιμη με τη λαικη ή και φθηνοτερα.

5 ώρες πριν, vagos789 είπε

Οι λαικες ειναι καλες γιατι ο παραγωγος εχει την δυνατοτητα να κοψει το προιον την καταλληλα στιγμη ωστε να πουληθει φρεσκο.

Τα supermarket κλεινουν σημερα ενα φορτιο πχ απο Ολλανδια,που κοβεται αγουρο και ωριμαζει οπως-οπως στη διαδρομη και πουλανε μετα αυτο το προιον για μια εβδομαδα.

Ομως το κακο με τις λαικες ειναι οτι δεν εχεις κανεναν ελεγχο σε φυτοφαρμακα κτλ,επαφιεσαι στην καλη θεληση του παραγωγου και στην τεχνογνωσια του,και οπως ξερουμε στην Ελλαδα αυτο απεχει απο το να χαρακτηριστει ιδανικο

καταρχην τα σουπερ δεν ψωνιζουν (μονο) απ'εξωτερικο.Αλλα και ετσι να ειναι ,ποιος τους ελεγχει αυτους?Λες να εχουν καλυτερους παραγωγους?

1 ώρα πριν, Alexandros7474 είπε

Και εγω πριν μια διετια ξεκινησα περιπου και πλεον τα φρουτα εχουν γινει απαραιτητη διατροφη.

8 ώρες πριν, papoys1 είπε

Σίγουρα θα τα δεχτούν αλλά αποφεύγετε ρε παιδιά τα είδη μαναβικής από s/m εκτός και φαίνονται φρέσκα.Ότι χειρότερο πουλάνε πλέον.Παλιά έβρισκες ωραία και φρέσκα στον ΑΒ τώρα παντού τα ίδια.

Βρέστε  μία καλή Λαική και ψωνίστε από εκεί.Θα μου πεις καρύδες και αβοκάντο από Λαική.Όχι βέβαια έχουμε τόσο ωραία φρούτα στη χώρα μας.Η καρύδα από όσα ξέρω βγάζει πολύ καλό λάδι για σαπούνια.:P

Σωστος.Να φαει και κανενας αλλος,οχι μονο αυτοι.

6 ώρες πριν, billdanos είπε

Απαραιτητα θα βρεις.Εχεις δεκαδες παγκους να διαλεξεις.Απο φτηνο μεχρι ακριβο.Ασε που κανεις και τις γνωριμιες σου και σε προσεχουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...