Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάποι@ που θα μπορούσε να μου προτείνει κάποιο, κατά προτίμηση κανάλι στο youtube, ώστε να κατανοήσω πλήρως πως λύνονται τέτοιου είδους ασκήσεις; ευχαριστώ :D

13ρ.png

Δημοσ.

Η θεωρητική ρυθμαπόδοση θα είναι η ταχύτητα της πιο αδύναμης ζεύξης σε όλη την αλυσίδα. Όσον αφορά το αρχείο θα πρέπει να θυμηθείς να μετατρέψεις τα Mbytes σε Mbits και μετά να διαιρέσεις με τη ρυθμαπόδοση από το ερώτημα (α). Για το (γ) είναι μετά προφανές.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, eliasbats είπε

Η θεωρητική ρυθμαπόδοση θα είναι η ταχύτητα της πιο αδύναμης ζεύξης σε όλη την αλυσίδα. Όσον αφορά το αρχείο θα πρέπει να θυμηθείς να μετατρέψεις τα Mbytes σε Mbits και μετά να διαιρέσεις με τη ρυθμαπόδοση από το ερώτημα (α). Για το (γ) είναι μετά προφανές.

Άρα η ρυθμοαποδση είναι 1mbps? Ποιος είναι ο αγγλικός όρος της ρυθμοαποδση επειδή έχω μπερδευτεί. Για το 2ο απλά διαιρείς το αρχείο σε mbit με την ρυθμοαποδση σε mbit? Αυτό που προκειπτει είναι sec? 

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.

throughput είναι η ρυθμαπόδοση λογικά...κι εγώ μπερδεύομαι με αυτές τις μεταφράσεις :)

Δημοσ.
10 ώρες πριν, john cuba είπε

Αμα το ελεγαν και στα Αγγλικα θα ημασταν καλυτερα..Τουλαχιστον αστειοι οι οροι δρομολογητες για Router κτλ..

Ενώ ζεύξη, ρυθμαπόδοση :lol:

Στις 17/1/2019 στις 4:04 ΜΜ, eliasbats είπε

Η "ρυθμαπόδοση" αλλάζει σε κάθε hop.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

explain please :P ,πρεπει να το περασω :P

Ισχυει για τους ελληνικους ορους. Σε μπερδευουν εντελως και μου φαινονται και εντελως αχρειαστοι πρακτικα.

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
Στις 17/1/2019 στις 4:36 ΜΜ, splanis είπε

Άρα η ρυθμοαποδση είναι 1mbps? Ποιος είναι ο αγγλικός όρος της ρυθμοαποδση επειδή έχω μπερδευτεί. Για το 2ο απλά διαιρείς το αρχείο σε mbit με την ρυθμοαποδση σε mbit? Αυτό που προκειπτει είναι sec? 

(α) Σωστά, η ρυθμαπόδοση (throughput) είναι 1Mbps (ή 1Mbits/sec).

Για το (β) σωστά, προκύπτει sec (Εχεις 10Mbytes = 80Mbits αρχείο να σταλεί με 1Mbits/sec. Άρα θα σταλεί σε 80/1 = 80 seconds)

(γ) 80Mbits / 0.5Mbits/sec = 160sec 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, eliasbats είπε

(α) Σωστά, η ρυθμαπόδοση (throughput) είναι 1Mbps (ή 1Mbits/sec).

Για το (β) σωστά, προκύπτει sec (Εχεις 10Mbytes = 80Mbits αρχείο να σταλεί με 1Mbits/sec. Άρα θα σταλεί σε 80/1 = 80 seconds)

(γ) 80Mbits / 0.5Mbits/sec = 160sec 

δεν καταλαβα γιατι το γ βγαινει ετσι; εφοσον λεει οτι η ρ2 μειωνεται κατα 500mbits/s

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
23 ώρες πριν, splanis είπε

δεν καταλαβα γιατι το γ βγαινει ετσι; εφοσον λεει οτι η ρ2 μειωνεται κατα 500mbits/s

Δεν λέει "κατά 500mbits/s" , λέει "Στα 500kbps", δηλαδή το μισό του 1Mbps.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, eliasbats είπε

Δεν λέει "κατά 500mbits/s" , λέει "Στα 500kbps", δηλαδή το μισό του 1Mbps.

Πωωω νταξει καμένος είμαι 😂😂

Δημοσ.

Καλησπέρα να κάνω άλλη μια ερώτηση. Ξέρω να κάνω subnet οτνα έχω πχ μια ip /24 αλλά μπερδεύτηκα λίγο πως γίνεται όταν πχ η ip είναι 192.1.192.0/18. Πως αυτό θα το χωρίσω σε 4 υποδικτυα; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, splanis είπε

Καλησπέρα να κάνω άλλη μια ερώτηση. Ξέρω να κάνω subnet οτνα έχω πχ μια ip /24 αλλά μπερδεύτηκα λίγο πως γίνεται όταν πχ η ip είναι 192.1.192.0/18. Πως αυτό θα το χωρίσω σε 4 υποδικτυα; 

Πολύ σύντομα, Για να χωρίσεις σε 4 υποδίκτυα το /18 θα πρέπει να έχεις νέα μάσκα /20 σε κάθε νέα υποδίκτυο, γιατί δεσμεύεις 4 υποδίκτυα = 2bits

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, cger είπε

Πολύ σύντομα, Για να χωρίσεις σε 4 υποδίκτυα το /18 θα πρέπει να έχεις νέα μάσκα /20 σε κάθε νέα υποδίκτυο, γιατί δεσμεύεις 4 υποδίκτυα = 2bits

αρα λυνεται οπως θα λυνοταν αν ηταν /24 το δικτυο,δηλαδη παιρνουμε 2 bits για τα 4 υποδικτυα, πχ 1.1.192.0/20, το πρωτα θα εχει hosts 1.1.192.1 μεχρι 1.1.207.254, το 2ο 1.1.208.1 μεχρι 1.1.223.254 και παει λεγοντας;

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
4 ώρες πριν, splanis είπε

αρα λυνεται οπως θα λυνοταν αν ηταν /24 το δικτυο,δηλαδη παιρνουμε 2 bits για τα 4 υποδικτυα, πχ 1.1.192.0/18, το πρωτα θα εχει hosts 1.1.192.1 μεχρι 1.1.207.254, το 2ο 1.1.208.1 μεχρι 1.1.223.254 και παει λεγοντας;

Σωστός...

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...