Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Μιας και πλησιάζει ο καιρός να κάνω την Πρακτική μου άσκηση έχω κάποιες απορίες σχετικές με τον ενδεδειγμένο τρόπο προσέγγισης εταιριών. Να σημειώσω ότι ενδιαφέρομαι για front end web development. Αρχικά, σκέφτηκα πως θα ήταν καλή ιδέα να στέλνω mail σε εταιρίες που βλέπω πως με ενδιαφέρουν(βιογραφικό, skills, υλοποιημένα projects, gthub account κλπ). Στέλνοντας mail έχω πιθανότητες ή ούτε που ασχολούνται οι υπεύθυνοι? Από την άλλη, σκέφτηκα να κάνω apply μέσω Linkedin σε junior θέσεις εξηγώντας τους όμως πως ενδιαφέρομαι για πρακτική(μιας και στο linkedin δεν έχω δει σχεδόν καμία αγγελία όπου ζητείται άτομο για Πρακτική). Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το ποιον θεωρείται ως τον καταλληλότερο - πιο ουσιαστικό τρόπο. Φυσικά κι άλλες ιδέες ή προτάσεις είναι καλοδεχούμενες και συζητήσιμες.

Δημοσ.

Ο 1ος τρόπος είναι και ο πιο σωστός.

Αφού έχεις δει μια εταιρεία που σου αρέσει.
Στέλνεις ένας email και τους εξηγείς αν δέχονται άτομα για πρακτική άσκηση.
Ακόμη καλύτερα θα μπορούσες να τους πάρεις ένα τηλέφωνο και να τους εξηγήσεις την κατάσταση.
Αν παίζουν προγράμματα όπου ο εργοδότης δεν θα δώσει φράγκο για εσένα δεν νομίζω να μην σε θέλουν εκτός αν πνίγονται από δουλειά και το θεωρήσουν αγγαρεία να σε "νταντέψουν/διδάξουν" για όλο αυτό το διάστημα.

Ένας άλλος τρόπος όπου προσωπικά έτσι θα το πήγαινα θα ήταν να στείλω ένα email ή να πάρω ένα τηλέφωνο και να κανονίσω μια συνάντηση από κοντά.
Είναι ένας καλός τρόπος να μπεις μέσα στην εταιρεία να γνωρίσεις 1-2 άτομα από κοντά και να πάρεις μια πρώτη γεύση...

Σημαντικός παράγοντας για σένα θα ήταν αν υπάρχει προοπτική πρόσληψης στην εταιρεία μετά την πρακτική.
Γιατί δεν υπάρχει καλύτερο από το να δουλέψεις πχ για ένα τρίμηνο ως πρακτικάριος όπου στην ουσία θα μάθεις το πως δουλεύει η εταιρεία και αν όντως "πιάνει το χέρι σου" να σε κρατήσουν!
Θα έχουν έναν υπάλληλο με προϋπηρεσία στην ίδια τους την εταιρεία όπου δεν θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής!
Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για εσένα και γι'αυτούς.

• Like 1
Δημοσ.

Καπως ετσι το σκεφτομαι κι εγω. Να βρω 3-4 εταιριες που με ενδιαφερουν, να δω επακριβως τι εργαλεια χρησιμοποιουν και να τους στειλω μειλ. Προφανως κι εγω  αν μεινω ευχαριστημενος θα ηθελα να συνεχισω αλλα αυτο δε μπορω να το θεσω σαν ορο πριν καν ξεκινησω γιατι δε μπορω να το ξερω και με απολυτη βεβαιοτητα. Εχεις δικιο κ σε αυτο που λες οτι συμφερει και τις δυο πλευρες. Πολλες πρακτικες (δυστυχως για μενα - αν και οκ αν οντως μαθεις πραγματα και εκπαιδευτεις καταλληλα) ειναι απληρωτες η πληρωνουν πολυ λιγο.

Ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...