lockon Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους! Αντιμετωπίζω το παρακάτω θέμα και θα ήθελα τα φώτα κάποιου που έχει δει δυο πράγματα παραπάνω από εμένα. Έχω κάνει αίτηση για νέα σύνδεση FTTH 100 στη Wind (δεν είχα ενεργή άλλη σύνδεση στο σπίτι). Ημερομηνία αίτησης ~10 Οκτώβρη 2018 Για διάφορους λόγους και εγώ δεν το πίεσα όσο έπρεπε αλλά γενικά η Wind το άφησε πεθαμένο το ζήτημα μέχρι τα τέλη Νοέμβρη όπου με κάλεσε το παιδί που κάναμε την αίτηση στο κατάστημα μαζί για να δει τι γίνεται. Του εξηγώ ότι δεν είχα νεότερα και το κοίταξε αυτός για να ξεκολλήσει. Περίπου ~15 Δεκέμβρη έρχεται τεχνικός (ο οποίος ήθελε πρόσβαση στην πολυκατοικία) και με παίρνει τηλέφωνο για το ραντεβού που υποτίθεται ότι είχα. Δε με είχε ενημερώσει κάποιος ούτε με τηλέφωνο αλλά ούτε με κάποιο αυτοματοποιημένο μήνυμα και ο τεχνικός μπήκε αφού χτύπησε κάποιο άλλο κουδούνι. Στη συνέχεια, η διαδικασία κολλάει ξανά. Μετά από πολλά τηλέφωνα έμαθα σήμερα από το παιδί στο κατάστημα (ο οποίος έχει βοηθήσει όσο μπορεί μετά τα άπειρα τηλεφωνήματά μου) πως το καφάο στην περιοχή μου είναι της Vodafone και ότι πρέπει να μπλεχτεί τεχνικός τη Vodafone για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Είπε να περιμένω μία εβδομάδα και αν δε γίνει κάτι, μάλλον θα πρέπει να ακυρώσω την αίτηση... Ο μόνος τρόπος να ξεκολλήσω το θέμα είπε είναι αν έχω κάποιον που να δουλεύει μέσα στη Vodafone. Είναι τόσο δύσκολο, το 2019(πλέον), να εγκατασταθεί μια σύνδεση ίντερνετ; Είμαι ουσιαστικά 3 μήνες χωρίς σύνδεση ίντερνετ στο σπίτι και τελικά μαθαίνω ότι υπάρχει περίπτωση να πρέπει να κάνω διαδικασία από την αρχή. Να ακυρώσω από τώρα τη σύνδεση και να κάνω νέα αίτηση στη Vodafone ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να επισπεύσω τη διαδικασία;
NikosKallithea Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 51 λεπτά πριν, lockon είπε FTTH Εγω βλέπω οτι θα ξεχάσουμε και αυτα που ξέρουμε για τις ονομασίες, με τους παροχους που εχουμε Τωρα εσυ δεν εχεις καμια δουλειά με την vodafon, την wind θα πιέσεις
lockon Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Βύρωνα είμαι. Έχω πάρει voucher και ο πρώτος μήνας καθυστέρησης υποτίθεται ήταν επειδή δεν τους είχαν ανοίξει από τα κεντρικά τον κωδικό για τα πακέτα με τα vouchers. Το πακέτο ουσιαστικά το λένε WIND Fiber 100 (αν δεν κάνω λάθος)
lockon Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μάλλον θα ακυρώσω τη σύνδεση για να τελειώνει το ζήτημα και θα πάω σε απλό adsl ή vdsl (αν αισθάνομαι τυχερός εκείνη τη στιγμή) Να μείνω κι άλλο χωρίς internet με την προοπτική να μπει σε 2 μήνες και αν, δεν παίζει. Μου φαίνεται πάντως αρκετά τραγικό να παίρνει τόσο πολύ καιρό όλη αυτή η διαδικασία ενώ τα έχουν διαφημίσει τόσο. Εκτός αν το FTTC ενεργοποιείται πιο γρήγορα και όλο τους το θέμα είναι η διαχείριση των έργων που κάνουν μέσα στις πολυκατοικίες.
jkoukos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Πέραν του ότι οι συνδέσεις FTTH αργούν λόγω της υποδομής που πρέπει να γίνει σε όλη την οικοδομή (ακόμη και μόνο ένας ένοικος να ζητήσει σύνδεση), στην δικιά σου περίπτωση υπάρχει ακόμη ένα σοβαρότερο θέμα, που έχει παρουσιασθεί πάλι και αμφιβάλω αν βγάλουν άκρη όλοι οι εμπλεκόμενοι. Λες ότι ζητάς σύνδεση σε χώρο όπου πριν δεν υπήρχε καθόλου ενεργή σύνδεση. Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε ενεργή τηλεφωνική γραμμή. Αν ισχύει αυτό τότε έχεις μπλέξει. Και αυτό διότι ακόμη και το FTTH προϋποθέτει εκ των προτέρων ενεργό βρόχο, ώστε στη συνέχεια να γίνει αντικατάστασή του και μεταφορά της σύνδεσης στην οπτική ίνα. Δυστυχώς οι παραδοσιακοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην χώρα μας, παρέχουν σύνδεση στο διαδίκτυο με οποιονδήποτε τρόπο, μόνο σε ενεργή τηλεφωνική γραμμή και όχι χωρίς τηλεφωνική σύνδεση. Στην περίτπωσή σου πρέπει πρώτα να γίνει αίτημα για νέα τηλεφωνική γραμμή και αμέσως μετά αίτημα για σύνδεση στο FTTH , ώστε να μεταφερθεί σε αυτό η τηλεφωνική σύνδεση. Πήγαινε πάλι στο κατάστημα και ρώτα σχετικά ή στείλε email στην εταιρεία. 1 1
jkoukos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Έχει ακριβώς την ίδια τιμή με το αντίστοιχο ονομαστικό VDSL πακέτο. Απλά λόγω της δράσης sfbb και του κουπονιού που δίνει, έχει έκπτωση 13€ στο πάγιο για 2 χρόνια. Και ισχύει για συνδέσεις από 100Mbps και πάνω.
lockon Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Όπως τα είπε ο jkoukos είναι τα πράγματα όσον αφορά το μηνιαίο κόστος. Πιο συγκεκριμένα https://www.wind.gr/gr/wind/upiresies/statheri-internet/drasi-sfbb/ Επειδή θα περίμενα κανα 2μηνο ακόμα (και πάλι δεν ξέρω αν θα έβγαζα άκρη) κάλεσα στο κατάστημα και ζήτησα ακύρωση. Θα προχωρήσω με απλό VDSL 50άρι μπας και δω άσπρη μέρα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, ξεκαθάρισε αρκετά το τοπίο για το πως λειτουργεί το πράμα.
jkoukos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Σίγουρα έχει VDSL στην περιοχή σου; Ρωτώ διότι αναφέρεις για FTTH, οπότε λογικά δεν υπάρχουν καμπίνες για VDSL. Εκτός αν είσαι σχετικά κοντά στο αστικό κέντρο και πάρεις σύνδεση από αυτό και ότι πιάσεις σε ταχύτητα (ανάλογα την απόσταση που έχεις).
lockon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Γενικά δε σκοπεύω να μπλέξω ποτέ ξανά με τη Wind. Καταλαβαίνω ότι γενικά το FTTH καθυστερεί κλπ αλλά η εξυπηρέτηση πελατών τους και η άγνοια στην οποία με είχαν από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν απαράδεκτη. Αν εγώ τους πελάτες μου τους άφηνα έτσι, θα είχαν φύγει όλοι και θα ήμουν άνεργος τώρα. Την αίτηση για το vdsl την έκανα ήδη από την Cosmote. Η κοπέλα στο τηλέφωνο είπε ενεργοποίηση 15 μέρες (υποθέτω εργάσιμες) οπότε χαλάλι αν είναι να τελειώνω. Είπε επίσης ότι έχει διαθεσιμότητα VDSL εδώ ¯\_(ツ)_/¯ . Θα δείξει... Για ποινές κλπ από τη στιγμή που δεν ξεκίνησε ποτέ να μου παρέχεται η υπηρεσία για την οποία έχουμε συμφωνήσει(3+ μήνες μετά), το λογικό δεν είναι να μην ισχύσει τίποτα;
Panagiotis!! Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Στις 18/1/2019 στις 1:04 ΠΜ, lockon είπε Γενικά δε σκοπεύω να μπλέξω ποτέ ξανά με τη Wind. Καταλαβαίνω ότι γενικά το FTTH καθυστερεί κλπ αλλά η εξυπηρέτηση πελατών τους και η άγνοια στην οποία με είχαν από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν απαράδεκτη. Αν εγώ τους πελάτες μου τους άφηνα έτσι, θα είχαν φύγει όλοι και θα ήμουν άνεργος τώρα. Την αίτηση για το vdsl την έκανα ήδη από την Cosmote. Η κοπέλα στο τηλέφωνο είπε ενεργοποίηση 15 μέρες (υποθέτω εργάσιμες) οπότε χαλάλι αν είναι να τελειώνω. Είπε επίσης ότι έχει διαθεσιμότητα VDSL εδώ ¯\_(ツ)_/¯ . Θα δείξει... Για ποινές κλπ από τη στιγμή που δεν ξεκίνησε ποτέ να μου παρέχεται η υπηρεσία για την οποία έχουμε συμφωνήσει(3+ μήνες μετά), το λογικό δεν είναι να μην ισχύσει τίποτα; φιλε μου ολες οι εταιριες ειναι χαλια μαυρα στην Ελλαδα δυστυχως και εγω cosmote ειμαι και μου ειπαν σε 15 μερες θα ειμαι Οκ και περασαν 2 μηνες και ακομη περιμενω μετα απο 3 μηνες που εχεις αναμονη δεν μπορουν να σου επιβαλλουν τελος αποσυνδεση εφοσον δεν σου παρειχαν υπηρεσιες αλλα με το μπαχαλο που γινετε στις εταιριες ποτε δεν ξερεις δεν ενημερονονται γρηγορα σκεψου εμενα μου στελνουν ακομη λογαριασμους απο την cosmote χωρις να μου παρεχουν τιποτα και σε τηλεφωνικη επικοινωνια μου ειπαν οτι θα αφαιρεσουν τα παγια γενικα αν υπηρχε 1 μονο ΜΙΑ σοβαρη εταιρια οι αλλες θα ειχαν κλεισει ΟΛΕΣ η εστω αν υπηρεχε ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ πλαισιο που να αναγκαζε αυτες τις εταιριες μεσα σε ενα χρονοδιαγραμμα να κανουν την δουλεια τους τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα ο μονος που μπορει να διασφαλισει τον πελατη ειναι το κρατος μεσω του ΕΕΤΤ 1
lockon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Τελικά ο divo είχε και πάλι δίκιο xD Με κάλεσαν από τη Cosmote την επόμενη μέρα να μου πουν ότι μόνο με FTTH μπορώ να έχω κάποια ταχύτητα άνω των 24... Τους είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι και να προχωρήσουμε με κανονικό ADSL για να τελειώνω. Πραγματικά μετά από όλη αυτή τη διαφήμιση που έχει πέσει για τις "υψηλές ταχύτητες" περίμενα να είναι πιο οργανωμένο το θέμα. Ειδικά απ' τη στιγμή που έχουν περάσει 10 χρόνια από όταν η καθηγήτρια των δικτύων έλεγε "Θα έρθει το Fiber to the home και θα αναβαθμιστούμε κι εμείς". Μάλλον πρέπει να σταματήσω να βλέπω ρομαντικά κάποια πράγματα. Σας ευχαριστώ όλους πάντως για τις απαντήσεις σας. Με βοήθησαν πολύ να καταλάβω πως λειτουργεί το όλο σύστημα! Φίλε Panagiotis!! κουράγιο... 2
jkoukos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Σου εξήγησα παραπάνω τον λόγο που δεν μπορείς άμεσα να έχεις FTTH σε αντίθεση με το xDSL. Αν έκανες φορητότητα, δηλαδή είχες ήδη αριθμό και ενεργό βρόχο, θα ήταν απλούστερα τα πράγματα. Όμως εσύ χωρίς ενεργό βρόχο δεν μπορείς να έχεις άμεσα FTTH. Και γι' αυτό σου προτείναμε να κάνεις πρώτα νέα σύνδεση με ADSL, ώστε να γίνει γρήγορα η γραμμή (άρα ο βρόχος) και κατόπιν πράξε ότι επιθυμείς. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα