Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γειά σας παιδιά, έχω τρελαθεί με τους οτετζιδες και ήρθα εδώ για μια βοήθεια..

έχω ρουτερ Asus ac52u καινούργιο, καινούργια κάθετη γραμμή στο σπίτι (την άλλαξα 3 φορές, ftp, utp, τηλεφωνικό καλώδιο) καινούργια μπριζα και το ρουτερ μπαίνει απευθείας πάνω στην κεντρική μπριζα... πληρώνω 50αρα γραμμή αλλά το τελικό αποτέλεσμα μαζί με πείραγμα στο snr στο 7 είναι 37 mbps και πάρα πολλά crc μερικές φορές...

εδώ είναι όλα τα Stat μέσα από το ρουτερ.. ξέχασα να πω ότι είναι ευρυζωνικη και ότι έχω βάλει πίσω από το Asus ένα speedport2i σε Wan με link type ip και δουλεύει μια χαρά και το voip το ρουτερ το δοκίμασα και με και χωρίς φίλτρο και καμία διαφορά.. σημείωση ότι η κάθετη του σπιτιού περνάει ακριβώς μαζί με το ρεύμα από όλο το σπίτι, αύριο σκοπεύω να του αλλάξω οδό και να βάλω πάλι ολοκαίνουριο καλώδιο pet τηλεφωνικό μακριά από ρεύμα.. η κάθετη από το κουτί του ΟΤΕ είναι λιγότερο από 20 μέτρα. τι άλλο μου διαφεύγει και δεν μπορώ με αυτό το line atetuetion να πιάσω έστω 40 καθαρά? έχω δώσει βλάβη και πάλι αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξουν κάτι.. ζήτησα από τους τεχνικούς να μου αλλάξουν ζεύγος από το καφαο μέχρι το σπίτι μου.. ελπίζω να είναι εκεί το πρόβλημα γιατί έχω δει στην περιοχή μου να φτάνει 50 mbps άνετα.. τι άλλο να κάνω βοηθήστε με παρακαλώ για να μην γίνω τζιχαντ ????

https://ibb.co/269w0Py

Screenshot_20190116-185027.png

Επεξ/σία από cursing
Δημοσ.

αλλάζω πάλι καλώδιο ώστε να το πάρω μακριά από την παροχή ρεύματος! όχι δεν δοκίμασα να βγάλω εντελώς το speed port αλλά δεν νομίζω πως αυτό ευθύνεται για την χαμηλή ταχύτητα και τα crc... 

Δημοσ.

Στον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής, πόσο πιάνεις;

Με 18,8dB εξασθένιση είσαι μακρυά από την καμπίνα, κάπου στα 900 "καλωδιακά"  μέτρα. Ισχύει αυτό;

Αν ναι, φτιάξε την κάθετη και (αν δεν υπάρχει και αλλού θέμα) το πολύ να πας στα 40-42Mbps, διαφορετικά φτιάξε πάλι την κάθετη και ζήτα έλεγχο από τον πάροχο.

Βασικά ίσως χρειάζεται να φτιάξεις σωστά και την εσωτερική σου εγκατάσταση, απομονώνοντας άμεσα στην πρώτη πρίζα το DSL σήμα από το τηλεφωνικό που τρέχει σε όλο το υπόλοιπο σπίτι.

Τώρα πρόσεξα τον τίτλο και αναφέρεσαι σε 200 μέτρα. Προφανώς μιλάς σε ευθεία, αλλά η όδευση των καλωδίων σχεδόν ποτέ δεν ακολουθεί τον συντομότερο δρόμο,  εκτός αν είσα;ι βέβαιος και το ακολουθείς από κολόνα σε κολόνα.

Επίσης έγραψα "καλωδιακά" σε παρένθεση, διότι επηρεάζουν την απόσταση (εξασθένιση) και άλλοι παράγοντες.

Δημοσ.

δεν είμαι σίγουρος για την καλωδιακή απόσταση, πάντως με το ρουτερ Asus σε adsl γραμμή παλιότερα έβγαζε 16.5 atetuetion.. τώρα είναι 18. 5 ίσως να έχει διαφορετική τιμή ανάλογα το ρουτερ, το κουτί που παίρνω είναι όντως μια ευθεία 200 μέτρα από εδώ , δεν ειμαι σίγουρος ότι έρχεται από εκεί το vdsl ίσως να μην υποστηρίζει ακόμα και να μου το φέρνουν απευθείας από το κέντρο που είναι όντως κοντά στα 800 μετρα από εδώ με βάση το πως πάει το καλώδιο, παρόλα αυτά θεωρώ πως τουλάχιστον 40 θα έπρεπε να πιάνω, όσο για την κάθετη στο σπίτι 3 φορές την έφτιαξα με διαφορετικό καλώδιο, αύριο θα τραβήξω εντελώς καινούργια γραμμή να είναι μακριά και από το ρεύμα γτ τα παλιά περνάνε μαζί με υψηλή τάση.. κακή κατασκευή από τον πρώτο μάστορα... πάντως χρησιμοποιώ ειδικούς συνδέσμους για την ένωση και τα τηλέφωνα λόγο ότι είναι voip δεν έχουν να κάνουν με την γραμμή γιατί μπαίνουν πάνω στο 2ο ρουτερ απευθείας καμία σχέση με την κάθετη στο σπίτι! το μόνο που δεν άλλαξα 3 φορές είναι η τελική διπλή μπριζα, να δοκιμάσω να βάλω κάποια άλλη? επίσης όταν έρθει ο τεχνικός θα τον βάλω να κάνει μέτρηση και από τον κατανεμητη κάτω στο σπίτι αλλά και να μου αλλάξει ζεύγος εάν υπάρχει από την καμπίνα.. δύσκολο αλλά ίσως να το κάνουν.. 

επισης στο router βγαζει αυτο εδω συνεχεια ..

2019-01-16 18:20:35 kernel: ==>Set_RadioOn_Proc (ON)
2019-01-16 18:21:18 kernel: ==>Set_RadioOn_Proc (ON)
2019-01-16 18:22:01 kernel: ==>Set_RadioOn_Proc (ON)
2019-01-16 18:22:44 kernel: ==>Set_RadioOn_Proc (ON)
2019-01-16 18:23:27 kernel: ==>Set_RadioOn_Proc (ON)
2019-01-16 18:24:11 kernel: ==>Set_RadioOn_Proc (ON)
2019-01-16 18:24:54 kernel: ==>Set_RadioOn_Proc (ON)
2019-01-16 18:25:37 kernel: ==>Set_RadioOn_Proc (ON)
2019-01-16 18:26:21 kernel: ==>Set_RadioOn_Proc (ON)
2019-01-16 18:27:05 kernel: ==>Set_RadioOn_Proc (ON) 

η Asus δεν εχει δωσει απαντηση ακομα και στο google δεν βρισκω τιποτα σχετικο...

Δημοσ.

Δεν απαντάς όμως, πόσο πιάνεις στο σημείο που έρχεται το καλώδιο από τον πάροχο; Δεν αναφέρομαι μέσα στο σπίτι, αλλά στο εξωτερικό σημείο ή τον κεντρικό κατανεμητή όπου καταλήγει αυτό.

Δημοσ.

δεν γνώριζα για αυτό δεν απάντησα, σήμερα που ήρθε ο τεχνικός το μέτρησε και μου είπε 32... μου άλλαξαν και ζεύγος από το κουτί καθαρησε λίγο η γραμμή θεωρητικά πάντα και το download δεν άλλαξε, μου είπαν ότι λόγο απόστασης δεν θα πιάσω ποτέ πάνω από 35.. και τους είπα να δώσουν εντολή σε αυτή την περίπτωση να μου κατεβάσουν το πακέτο που πληρώνω σε 30 ώστε να δίνω και λιγότερα τον μήνα.. παρόλα αυτά λόγο ότι το τηλεφωνικο καλώδιο πετ το ειχα ήδη παραγγείλει και ήρθε θα το περάσω, και αυτή την φορά πολύ μακριά από ρεύμα σε δικό του κουτί και κανάλι που αγόρασα γιατί νομίζω πως ο λόγος που ανεβάζει απότομα σε τυχαία ώρα Πολλα crc είναι παρεμβολές από την υψηλή τάση.. το παλιό περνάει ακριβώς δίπλα στο ίδιο κουτί με την γενική παροχή ρεύματος από 2 σπίτια.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...