Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 minutes ago, chrisxpap said:

Εε μαα όλες οι κάμερες κάτω από 1000 βγάζουν 4κ120p και πάνε και μου βάζουν 4κ30 p

4Κ, HDR, BT 2020 και υποψιάζομαι με σοβαρό Bitrate. Υπάρχουν τέτοιες με κάτω από 1000; (όντως δεν γνωρίζω).

Διάβασε προσεκτικά:

The versatile α6400 is an exceptional video camera, offering internal 4K (QFHD: 3840 x 2160) movie recording with full pixel readout and no pixel binning to collect about 2.4x the amount of data required for 4K movies, and then oversamples it to produce high quality 4K footage with exceptional detail and depth. Focusing during movie shooting is fast and stable thanks to upgraded Fast Hybrid AF technology, which keeps the subject in constant smooth focus no matter the scene, and even if an object crosses in front. This advanced AF plus touch focus functionality make it an ideal camera choice for many vloggers and video creators that are regularly creating and uploading content online.

Additionally, for the first time in a Sony APS-C mirrorless camera, the new model includes an HLG (Hybrid Log-Gamma) picture profile, which supports an Instant HDR workflow, allowing HDR (HLG) compatible TV’s to playback beautiful, true-to-life 4K HDR[x] imagery. Furthermore, both S-Log2 and S-Log3[xi] are available for increased colour grading flexibility, as well as Zebra functionality, Gamma Display assist and proxy recording. The camera can also record Full HD at 120 fps[xii] at up to 100 Mbps, allowing footage to be reviewed and eventually edited into 4x or 5x slow-motion video files in Full HD resolution with AF tracking.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

4Κ, HDR, BT 2020 και υποψιάζομαι με σοβαρό Bitrate. Υπάρχουν τέτοιες με κάτω από 1000; (όντως δεν γνωρίζω).

Διάβασε προσεκτικά:

The versatile α6400 is an exceptional video camera, offering internal 4K (QFHD: 3840 x 2160) movie recording with full pixel readout and no pixel binning to collect about 2.4x the amount of data required for 4K movies, and then oversamples it to produce high quality 4K footage with exceptional detail and depth. Focusing during movie shooting is fast and stable thanks to upgraded Fast Hybrid AF technology, which keeps the subject in constant smooth focus no matter the scene, and even if an object crosses in front. This advanced AF plus touch focus functionality make it an ideal camera choice for many vloggers and video creators that are regularly creating and uploading content online.

Additionally, for the first time in a Sony APS-C mirrorless camera, the new model includes an HLG (Hybrid Log-Gamma) picture profile, which supports an Instant HDR workflow, allowing HDR (HLG) compatible TV’s to playback beautiful, true-to-life 4K HDR[x] imagery. Furthermore, both S-Log2 and S-Log3[xi] are available for increased colour grading flexibility, as well as Zebra functionality, Gamma Display assist and proxy recording. The camera can also record Full HD at 120 fps[xii] at up to 100 Mbps, allowing footage to be reviewed and eventually edited into 4x or 5x slow-motion video files in Full HD resolution with AF tracking.

Το video όντως μαμαει αλλά θέλω διακαώς και τα 60fps.

Κατά τα άλλα συνδιάζει όλες τις τεχνολογίες που θα ήθελα. Η ποιότητα του video, το bitrate, το hdr, το full readout, το focus κτλ δεν συγκρίνονται με κινητά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, Retromaniac said:

Κατά τα άλλα συνδιάζει όλες τις τεχνολογίες που θα ήθελα. Η ποιότητα του video, το bitrate, το hdr, το full readout, το focus κτλ δεν συγκρίνονται με κινητά...

Αν τα είχε, χωρίς κανέναν όμως συμβιβασμό στα υπόλοιπα, μαζί σου.
Τα 120fps σε 1080p, τα βγάζει σε 100Mbps. Αν στα 60fps βγάζει παραπάνω από 100Mbps (αλλά και στα ίδια, λέω εγώ) θα είναι μια χαρά για όσους θέλουν 60fps.
Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί το 1080 με 100Mbps να είναι καλύτερα από 4K που με ίδιο Bit Rate θα είναι 4 HD των 25Mbps.

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Για 4κ60p ή xt3 ή λογικά η a6700/a7000 όταν βγει αν θες apc-s. Αλλά τσιμπάνε. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cpgr είπε

Ναι δε μπορεις αν δεν εισαι σε Supported countries.. εγω στην 6300 εχω βαλει custom εφαρμογη και δουλευει μια χαρα...Γενικα ναι πολυ fail μιας και ειναι οι πλεον ιδανικες καμερες για timelapse.

ποια ειναι η custom εφαρμογή και πως μπορώ να την βάλω?

εχω και εγω την a6300 και τη μαθαίνω ακόμα.....εχω τις απορίες μου...!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, laradoomed123 είπε

Κλασσική περίπτωση μηχανής που κυκλοφορεί μια εταιρεία για να ξεφορτωθεί μπόλικο υλικό που της έχει περισσέψει..

Έλα μου ντε..

Και οι άλλοι Ιάπωνες είναι..

Σιγά μην έχει κ προβάδισμα 20 χρόνια..

Εχει προβαδισμα ολοι τους οι sensores της canon M mount , και της Nikon Z mount , Ποιος να τους εχει κατασκευασει μήπως? Α ναι ξεχασα......η SONYYYYYY!!! 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Ο 18-135 τι έχει, επειδή δεν ξέρω ρωταω;.

Επειδη αυτη την στιγμη εχω ξεμεινει (γαμω την φτωχια μου) με την A6500 και τον 18-105 το καλο που εχει ο φακος ειναι το σταθερο διαφραγμα  F4 που βοηθαει πολυ στο βιντεο οποτε κατα το zoom δεν αλλαζει τιμη το διαφραγμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Ο 18-135 τι έχει, επειδή δεν ξέρω ρωταω;.

είναι "μηχανικού" ζουμ (το ζουμ ξεζούμ γίνεται "περιστρέφοντας" το δακτυλίδι, δεν μπορείς να έχεις πολύ ομαλό ζουμ), ενώ ο 18-105 είναι "ηλεκτρονικού" ζουμ (με διακόπτη μπρος πίσω που ανάλογα πόσο πατά αλλάζει και η ταχύτητα η οποία όμως είναι ομαλή),

Για "σβέλτη" φωτογραφία στο καδράρισμα είναι απίστευτα πιο βολικός ο μηχανικός 18-135. Στο βίντεο ανάποδα 18-105.

Προσωπικά θα προτιμούσα τον μηχανικό 18-135 που εκτός του καλύτερου εύρους είναι κλειστός και μικρότερου μήκους και διαμέτρου (την κρατάει πιο φορητή). Ως ποιότητα δεν τους έχω μελετήσει αλλά δεν περιμένεις πολλά σε αυτή την κατηγορία φακών. Είναι για ευκολία (τουριστικοί). Στα γρήγορα καλύτερος οπτικά μάλλον δείχνει ο 18-135 αν και όχι σε όλο το εύρος ούτε σε όλη την επιφάνεια, και είναι λιγότερο φωτεινός συνολικά (στο μεγαλύτερο εύρος) από τον 105 και με χειρότερο bokeh (υφή και ποσότητα). Εδώ μια ματιά και εδώ..

Γενικά είναι οπτικά συγκρίσιμοι και δύσκολη επιλογή (με συν πλην)

Επεξ/σία από keysmith
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bokehking είπε

Εχει προβαδισμα ολοι τους οι sensores της canon M mount , και της Nikon Z mount , Ποιος να τους εχει κατασκευασει μήπως? Α ναι ξεχασα......η SONYYYYYY!!! 

Από πότε η Sony κατασκευάζει τους αισθητήρες των Canon???

Έχεις κάποια πηγή ή στο εκμυστηρεύτηκε κανας CEO???

Για θυμήσου???

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, keysmith είπε

είναι "μηχανικού" ζουμ (το ζουμ ξεζούμ γίνεται "περιστρέφοντας" το δακτυλίδι, δεν μπορείς να έχεις πολύ ομαλό ζουμ), ενώ ο 18-105 είναι "ηλεκτρονικού" ζουμ (με διακόπτη μπρος πίσω που ανάλογα πόσο πατά αλλάζει και η ταχύτητα η οποία όμως είναι ομαλή),

Για "σβέλτη" φωτογραφία στο καδράρισμα είναι απίστευτα πιο βολικός ο μηχανικός 18-135. Στο βίντεο ανάποδα 18-105.

Προσωπικά θα προτιμούσα τον μηχανικό 18-135 που εκτός του καλύτερου εύρους είναι κλειστός και μικρότερου μήκους και διαμέτρου (την κρατάει πιο φορητή). Ως ποιότητα δεν τους έχω μελετήσει αλλά δεν περιμένεις πολλά σε αυτή την κατηγορία φακών. Είναι για ευκολία (τουριστικοί). Στα γρήγορα καλύτερος οπτικά μάλλον δείχνει ο 18-135 αν και όχι σε όλο το εύρος ούτε σε όλη την επιφάνεια, και είναι λιγότερο φωτεινός συνολικά (στο μεγαλύτερο εύρος) από τον 105 και με χειρότερο bokeh (υφή και ποσότητα). Εδώ μια ματιά και εδώ..

Γενικά είναι οπτικά συγκρίσιμοι και δύσκολη επιλογή (με συν πλην)

Ο 18-105 ζουμαρει και με το δαχτυλιδι εγω ποτε δεν ζουμαρω με το κουμπι δεν με βολευει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Melven είπε

ποια ειναι η custom εφαρμογή και πως μπορώ να την βάλω?

εχω και εγω την a6300 και τη μαθαίνω ακόμα.....εχω τις απορίες μου...!

• Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Ο 18-105 ζουμαρει και με το δαχτυλιδι εγω ποτε δεν ζουμαρω με το κουμπι δεν με βολευει.

το είδα ότι ζουμάρει και με δακτυλίδι πάλι ηλεκτρικά. Σίγουρα για φωτογραφία είναι πιο βολικό και γρήγορο. Θέλει από ότι είδα αρκετές στροφές για να φτάσει στο τέλος και αυτό με μέτρια ταχύτητα (είναι αργό από άκρη σε άκρη). Ο 16-50 ζουμάρει ομοίως και με δακτυλίδι σε μία στροφή αρκετά πιο γρήγορα (σε μικρότερο εύρος βέβαια). Όπως και να έχει αν κρίνω από τον 16-50 αν και γίνεται δουλειά δεν μπορεί έχει την ίδια αίσθηση ή ακρίβεια με το  μηχανικό ζουμ.

Και με τους δύο κάνεις δουλειά. Ποιος σε βολεύει είναι άλλο θέμα.

Προσωπικά σε αυτή την κατηγορία μηχανών το μέγεθος μετρά και ο 18-135 είναι μικρότερος σουπερζουμ. Επίσης δεν θεωρώ ότι δεν μπορείς να κάνει "καλό" (ομαλό) ζουμ σε βίντεο με μηχανικό φακό. Με λίγη  εξάσκηση μια χαρά βγαίνει η ομαλότητα και ελέγχεις και καλύτερα την ταχύτητα στο ζουμ αρκεί το δαχτυλίδι είναι μαλακό. Ασφαλώς συμφωνώ ότι ο ηλεκτρικός είναι πιο κατάλληλος για βίντεο. 

αλλά ας μη βγαίνουμε εκτός θέματος :) 

Δημοσ.

Mα την flip-up οθόνη την εχει ήδη η α5000 που είναι 4 μοντέλα πιο παλιά και μια σειρά κατώτερη...

Δηλαδη ήδη από το 2012 νομίζω...

Και που την πήρα εδώ στο insomnia μεταχειρισμένη 200 ευρώ.... και είναι ότι καλύτερο σε δυνατότητες και σε ποιότητα...

Βέβαια και η SONY  ψάχνει τρόπους να ξανα-πουλάει για να επιζήσει, τι να κάνουν, στον ΟΑΕΔ θα πάνε ?

Δημοσ.
18 ώρες πριν, MAFAKA είπε

Όταν η Sony κυκλοφορούσε τις A33/A55/Nex οι Canon και Nikon πόσες mirrorless φωτογραφικές είχαν στη γκάμα τους;

Απάντηση - καμια. 2013 είχαμε όταν μπορούσες να τις αποκτήσεις και φτάσαμε στο τέλος του 2018 για να δεήσει η Nikon να βγάλει παρόμοιας λογικής μηχανή. Και φυσικά αυτό το πληρώνει τώρα, που πρέπει να τρέξει να ξανά-αποκτήσει μερίδιο σε μια αγορα που μπαίνει χωρίς native mount φακούς, με την υπόσχεση ότι θα βάλει και αυτή EyeAF, με υψηλότερες τιμές απόκτησης, ουσιαστικά από το μηδέν.

Εχει η GH5 αισθητήρα μεγέθους APSC;

Όχι, αλλά τι σχέση έχει αυτό ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...