Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Με «flip-up» οθόνη, ένα χαρακτηριστικό που ζητούν πολλοί YouTubers και vloggers, με δυνατότητα λήψης video 4K στα 30fps, με υποδοχή για μικρόφωνο και με «real-time tracking», η νέα mid-range mirrorless a6400 της Sony είναι ιδανική για όσους ασχολούνται με το vlogging. H νέα a6400 διαθέτει πολλές τεχνολογίες της Sony που προέρχονται απευθείας από την full-frame mirrorless σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της Ιαπωνικής εταιρείας διαθέτοντας την ταχύτερη αυτόματη εστίαση (AF) παγκοσμίως, με ταχύτητα 0,02 δευτερολέπτων και προηγμένες δυνατότητες όπως «Real-time Eye AF» και «Real-time Tracking». Χάρη στον αναβαθμισμένο επεξεργαστή εικόνας BIONZ X, προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 4K, λήψεις με ταχύτητα έως και 11 καρέ το δευτερόλεπτο με παρακολούθηση AF/ AE και άλλα χαρακτηριστικά, που σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία την καθιστούν μία εξαιρετική λύση για κάθε δημιουργό, επαγγελματία ή απλό vlogger. Σε αυτό βοηθάει το υψηλότερο επίπεδο λειτουργικότητας που έρχεται με την προσθήκη μίας LCD οθόνης 3,0 ιντσών ανάλυσης 921k-dot τύπου flip-up που περιστρέφεται κατά 180 μοίρες, και που καθιστά την λήψη φωτογραφιών selfie και βίντεο απλή υπόθεση. Με την προσθήκη της flip-up οθόνης, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει και να παρακολουθεί τη σύνθεση του βίντεο και το σωστό «καδράρισμα» καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας λήψης. Η οθόνη είναι αφής, με το λογισμικό να προσφέρει αρκετές λειτουργίες και επιλογές, όπως Touch Pad, Touch Focus και Touch Shutter αλλά και Touch Tracking, που ουσιαστικά ενεργοποιεί το Real Time Tracking. To «Real-time Tracking» είναι μία νέα λειτουργία που χρησιμοποιεί τον πιο πρόσφατο αλγόριθμο της Sony, με βάση τον οποίο Τεχνητή Νοημοσύνη αναγνωρίζει αντικείμενα προσαρμόζοντας το χρώμα, την απόσταση (βάθος) και το μοτίβο (φωτεινότητα), ώστε να διασφαλίζεται η λήψη όλων των αντικειμένων με εξαιρετική ακρίβεια. Για πρώτη φορά σε APS-C mirrorless φωτογραφική μηχανή της Sony, το περιλαμβάνεται προφίλ εικόνας HLG (Hybrid Log-Gamma), επιτρέποντας την αναπαραγωγή όμορφων, ζωντανών εικόνων 4K HDR στις τηλεοράσεις συμβατές με HDR (HLG). Η νέα mirrorless της Sony εξοπλίζεται με αισθητήρα APS-C 24,2 Megapixels, ο οποίος συνεπικουρείται από τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή εικόνας BIONZ X που προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και αναπαραγωγή χρωμάτων σε όλες τις συνθήκες λήψεις. Η a6400 υποστηρίζει ISO 32000 που μπορεί να φτάσει έως και ISO 102400 με σημαντικά μειωμένα επίπεδα θορύβου. Η κάμερα που διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου και αντέχει στη σκόνη και στην υγρασία, διαθέτει επίσης ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο XGA OLED Tru-Finder και προσφέρει μεγάλο επίπεδο εξατομίκευσης με 89 λειτουργίες που μπορούν να αποδοθούν με 8 πλήκτρα. Επίσης διαθέτει βελτιωμένο μενού με νέες λειτουργίες «My Dial» και «My Menu», βοήθεια για το μενού, star rating για τις φωτογραφίες και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Η a6400 (α6400) θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά τον Φεβρουάριο, και θα παρέχεται και σε κιτ με το φακό SELP1650 ή με το φακό SEL18135. Το κόστος της πάντως στις ΗΠΑ μόνο για το σώμα είναι $899,9 ή $1349,9 με τον φακό SEL18135 (18-135mm f/3.5-5.6). Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
MAFAKA Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Όσο η Sony επένδυε στις mirrorless, οι "παραδοσιακοί" μεγάλοι κατασκευαστές είχαν επαναπαυθεί στις DSLR. Τώρα τρέχουν να προλάβουν, αλλα ο Ιάπωνας έχει προβάδισμα 5+ ετών και έχει καλύψει κάθε ανάγκη με μια ευρεία γκάμα για κάθε πορτοφόλι. 6
Dimitrisha Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Πως ειναι ιδανικη οταν οι περισσότεροι vloggers χρησιμοποιούν εξωτερικο μικρόφωνο και η οθονη στην a6400 γυρναει προς τα πανω 8
Retromaniac Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, MAFAKA είπε Όσο η Sony επένδυε στις mirrorless, οι "παραδοσιακοί" μεγάλοι κατασκευαστές είχαν επαναπαυθεί στις DSLR. Τώρα τρέχουν να προλάβουν, αλλα ο Ιάπωνας έχει προβάδισμα 5+ ετών και έχει καλύψει κάθε ανάγκη με μια ευρεία γκάμα για κάθε πορτοφόλι. Περιμένω μία σε αυτή την κατηγορία, που να έχει και 4Κ@60, για να την πάρω... 2
laradoomed123 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Κλασσική περίπτωση μηχανής που κυκλοφορεί μια εταιρεία για να ξεφορτωθεί μπόλικο υλικό που της έχει περισσέψει.. 15 λεπτά πριν, Dimitrisha είπε Πως ειναι ιδανικη οταν οι περισσότεροι vloggers χρησιμοποιούν εξωτερικο μικρόφωνο και η οθονη στην a6400 γυρναει προς τα πανω Έλα μου ντε.. 20 λεπτά πριν, MAFAKA είπε Όσο η Sony επένδυε στις mirrorless, οι "παραδοσιακοί" μεγάλοι κατασκευαστές είχαν επαναπαυθεί στις DSLR. Τώρα τρέχουν να προλάβουν, αλλα ο Ιάπωνας έχει προβάδισμα 5+ ετών και έχει καλύψει κάθε ανάγκη με μια ευρεία γκάμα για κάθε πορτοφόλι. Και οι άλλοι Ιάπωνες είναι.. Σιγά μην έχει κ προβάδισμα 20 χρόνια.. 3 1
Retromaniac Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, laradoomed123 είπε Κλασσική περίπτωση μηχανής που κυκλοφορεί μια εταιρεία για να ξεφορτωθεί μπόλικο υλικό που της έχει περισσέψει.. Γιατί το λες αυτό; Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει μια τέτοια μηχανή και δεν θέλω να την πατήσω Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Retromaniac
HardwareZone Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, MAFAKA είπε Όσο η Sony επένδυε στις mirrorless, οι "παραδοσιακοί" μεγάλοι κατασκευαστές είχαν επαναπαυθεί στις DSLR. Τώρα τρέχουν να προλάβουν, αλλα ο Ιάπωνας έχει προβάδισμα 5+ ετών και έχει καλύψει κάθε ανάγκη με μια ευρεία γκάμα για κάθε πορτοφόλι. Ναι... σκίζει. Για αυτό και η GH5s, GH5 & GH4 πουλάει σαν hot cakes.
ZahosDoganos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε Γιατί το λες αυτό; Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει μια τέτοια μηχανή και δεν θέλω να την πατήσω Επειδή στην ουσία δεν έχει κάτι σε επίπεδο hardware παραπάνω από την 6300, μόνο τον bionz επεξεργαστή. Βέβαια της δίνει τη δυνατότητα να έχει όλα αυτά τα καινούργια real time eye af, animal eye af, ενσωματωμένο interval για timelapse κλπ .. Τα οποία θα πάνε και με firmware update και σε a9 a73. Εγώ με 6500 μάλλον δεν θα πάρω τίποτα από αυτά.
keysmith Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 25 λεπτά πριν, Dimitrisha είπε Πως ειναι ιδανικη οταν οι περισσότεροι vloggers χρησιμοποιούν εξωτερικο μικρόφωνο και η οθονη στην a6400 γυρναει προς τα πανω Ναι είναι ένα θέμα για αυτούς. Πολλοί (περισσότεροι?) vloggers χρησιμοποιούν απλά το μικ της κάμερας όταν είναι έξω (outdoors). Στο "στούντιο" το μικρόφωνο μπορεί να είναι δίπλα και όχι στο hotshoe. Πολλές κάμερες θεωρούνται ότι είναι για vloggers και δεν παίρνουν καν μικρόφωνο (canon m100, a51000). Τέλος δεν είναι ανάγκη το εξ' μικρόφωνο να είναι στο hot-shoe.. υπάρχουν πατέντες ή ειδικά μικρόφωνακια αυτό να είναι δίπλα κολλητά στο σώμα δλδ προεξέχει από αυτό. (αν είναι τόσο ανάγκη).
cpgr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε Επειδή στην ουσία δεν έχει κάτι σε επίπεδο hardware παραπάνω από την 6300, μόνο τον bionz επεξεργαστή. Βέβαια της δίνει τη δυνατότητα να έχει όλα αυτά τα καινούργια real time eye af, animal eye af, ενσωματωμένο interval για timelapse κλπ .. Τα οποία θα πάνε και με firmware update και σε a9 a73. Εγώ με 6500 μάλλον δεν θα πάρω τίποτα από αυτά. Περα απο τον τη φλιπ/touch οθονη,το bionz και το υψηλοτερο iso (1εκατ.) που προσφερει δε νομιζω οτι αξιζει εναντι μιας 6300 ή 6500.. το real time tracking της υποθεσης ειναι για αυτους που βαριουνται να πατησουν ενα εξτρα κουμπι...δε νομιζω οτι ενας που δνει τοσα χρηματα σε φωτογραφικη τα δουλευει ολα στο αυτοματο...ισα ισα που παει σε τετοιες λυσεις για ενα εχει αυτος τον ελεγχο και οχι ενας "χαζο"-αλγοριθμος.. Το ταιμλαπς ναι βολευει (και θα επρεπε ηδη απο την 6000 να ειναι ενσωματομενο feature) αλλα μπορεις να το βαλεις σε ολες τις μηχανες με custom app.. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από cpgr
ZahosDoganos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, cpgr είπε Περα απο τον τη φλιπ/touch οθονη,το bionz και το υψηλοτερο iso (1εκατ.) που προσφερει δε νομιζω οτι αξιζει εναντι μιας 6300 ή 6500.. το real time tracking της υποθεσης ειναι για αυτους που βαριουνται να πατησουν ενα εξτρα κουμπι...δε νομιζω οτι ενας που δνει τοσα χρηματα σε φωτογραφικη τα δουλευει ολα στο αυτοματο...ισα ισα που παει σε τετοιες λυσεις για ενα εχει αυτος τον ελεγχο και οχι ενας "χαζο"-αλγοριθμος.. Καλά προφανώς δεν αξίζει να πας από 6300, 6500 σε αυτή. Τώρα γενικά το eye af ομως είναι πολύ καλό στις Σόνυ και βολικό. Εμένα δεν με έχει απογοητεύσει με την 6500, πιάνει το μάτι με τη μια. Ναι το χω το app καλό είναι , απλά είναι πολύ εύκολο να το ενσωματώσει γενικά σε όλες και να μην κάθεσαι να κατεβάζεις app Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από ZahosDoganos 1
keysmith Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, cpgr είπε Το ταιμλαπς ναι βολευει (και θα επρεπε ηδη απο την 6000 να ειναι ενσωματομενο feature) αλλα μπορεις να το βαλεις σε ολες τις μηχανες με custom app.. νομίζω τα σταμάτησε τα apps και όποιος δεν το είχε βάλει τώρα δεν μπορεί. Κάπου το διάβασα (dpreview) δεν το ξέρω καλά το θέμα. Κανονικά θα έπρεπε να το έχει εγγενώς τη λειτουργία. Πλήρωνες 5$ (για app) για μηχανή α6000 που (τότε flagship) είχες αγοράσει 800$... Έλεος..
laradoomed123 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Γιατί το λες αυτό; Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει μια τέτοια μηχανή και δεν θέλω να την πατήσω 25 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε Επειδή στην ουσία δεν έχει κάτι σε επίπεδο hardware παραπάνω από την 6300, μόνο τον bionz επεξεργαστή. Βέβαια της δίνει τη δυνατότητα να έχει όλα αυτά τα καινούργια real time eye af, animal eye af, ενσωματωμένο interval για timelapse κλπ .. Τα οποία θα πάνε και με firmware update και σε a9 a73. Εγώ με 6500 μάλλον δεν θα πάρω τίποτα από αυτά. Ε ναι τπτ καινούργιο πέρα απ'τον επεξεργαστή..εδώ οι αθεόφοβοι της "έβαλαν" την οθόνη της α6000 του 2014 με 921k!!!! Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από laradoomed123
cpgr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, keysmith είπε νομίζω τα σταμάτησε τα apps και όποιος δεν το είχε βάλει τώρα δεν μπορεί. Κάπου το διάβασα (dpreview) δεν το ξέρω καλά το θέμα. Κανονικά θα έπρεπε να το έχει εγγενώς τη λειτουργία. Πλήρωνες 5$ (για app) για μηχανή α6000 που (τότε flagship) είχες αγοράσει 800$... Έλεος.. Ναι δε μπορεις αν δεν εισαι σε Supported countries.. εγω στην 6300 εχω βαλει custom εφαρμογη και δουλευει μια χαρα...Γενικα ναι πολυ fail μιας και ειναι οι πλεον ιδανικες καμερες για timelapse.
MAFAKA Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, laradoomed123 είπε Κλασσική περίπτωση μηχανής που κυκλοφορεί μια εταιρεία για να ξεφορτωθεί μπόλικο υλικό που της έχει περισσέψει.. Έλα μου ντε.. Και οι άλλοι Ιάπωνες είναι.. Σιγά μην έχει κ προβάδισμα 20 χρόνια.. Όταν η Sony κυκλοφορούσε τις A33/A55/Nex οι Canon και Nikon πόσες mirrorless φωτογραφικές είχαν στη γκάμα τους; Απάντηση - καμια. 2013 είχαμε όταν μπορούσες να τις αποκτήσεις και φτάσαμε στο τέλος του 2018 για να δεήσει η Nikon να βγάλει παρόμοιας λογικής μηχανή. Και φυσικά αυτό το πληρώνει τώρα, που πρέπει να τρέξει να ξανά-αποκτήσει μερίδιο σε μια αγορα που μπαίνει χωρίς native mount φακούς, με την υπόσχεση ότι θα βάλει και αυτή EyeAF, με υψηλότερες τιμές απόκτησης, ουσιαστικά από το μηδέν. 24 λεπτά πριν, HardwareZone είπε Ναι... σκίζει. Για αυτό και η GH5s, GH5 & GH4 πουλάει σαν hot cakes. Εχει η GH5 αισθητήρα μεγέθους APSC; Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από MAFAKA 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα