Mr^Robot Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Τωρα και καιρο σκεφτομαι να παω σε M2 SSD 250αρι και ανω με το αρχικο σκεπτικο οτι θα ειναι ποιο μεγαλος ( και ποιο καλος ) απο τον βασικο μου Κλασικο SSD ο οποιος τα εχει τα χρονακια του και νομιζω οτι πλεον δεν ειναι ουτε τα 180gb αρκετα . Προφανως θα παω σε used με ταβανι το 50αρικο καθως υπαρχουν και δυσκολιες το τελευταιο διαστημα , τι αξιζει να δω σε αυτα τα χρηματα ? αξιζει τον κοπο και την φασαρια ? Θα πρεπει να ακυρωσω εναν SSD αν μπει ο M2? Ετσι και αλλιως αν βαλω τον M2 o Kingston θα παει στην θεση του Samsung και ο Samsung θα παει για πωληση. Επειδη δεν εχω ξανα ασχοληθεί συγκεκριμενα , χανομαι ορισμενες φορες στους τυπους τον Μ2. Το μηχανημα το χρησιμοποιω για περιστασιακο Gaming ( Κουραζομαι γρηγορα ) , και "αρχαριου" Editing που κανω με το Premiere Pro στης γυναικας το Beauty καναλι γνωστης πλατφορμας . Οποτε καθε αποψη και βοηθεια Δεκτη Τα βασικα χαρακτηριστικά του μηχανηματος ειναι τα εξης : Επεξεργαστης : Intel i5 7600K Μητρικη : Asus Strix z270f Gaming Ram : HyperX Predator 16gb 3000mhz Καρτα Γραφικων : Asus Strix 1070 8gb Δισκος 1 : SSD Kingston kc300 180gb (OS) <-- ΒΑΣΙΚΟΣ Δισκος 2 : SSD Samsung Evo 840 120gb Δισκος 3 : 2.5 Seagate 750gb Sata 3 Δισκος 4 : 3.5 Toshiba 3TB Sata 3 Δισκος 5 : 3.5 Seagate 2TB Sata 3 Τροφοδοτικο : Thermaltake Toughpower Grand RGB 650W Gold Ψυξη : Corsair H100iv2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Αν μιλας για Μ.2 NVME μοντελο ναι αξιζει να πας και οχι δεν ακυρωνεις καποιον αλλο SSD. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Η μητρική σου έχει θύρα για Μ.2 . Αν χρειάζεσαι τις ταχύτητες δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο εκτός απ' τον Samsung Evo 970. Αν ψάχνεις για used πας στον 960, αλλά ο συγκεκριμένος όπως θα δεις, είναι ακριβότερος. Προσωπικά το έψαχνα καιρό για used, μόνο μία φορά βρήκα 960 στα 50 euro και φυσικά με είχαν προλάβει. Πολλοί πουλάνε και καινούργιους 970, που τους αγοράζουν και λόγω ασυμβατότητας τον δίνουν (όπως βρήκα και εγώ), αλλά εκεί παίζεις στα 70 περίπου. Στο σκρουτζ είναι ελάχιστα παραπάνω. https://www.skroutz.gr/s/14857816/Samsung-970-Evo-NVMe-M-2-250GB.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr^Robot Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κάτι ποιο παλιό θα άξιζε; πχ 860; Επειδή υπάρχει στης αγγελίες ένας Σφραγισμένος σε αυτή την τιμή (55ε). Ωστοσο να κοιταζω ξεκαθαρα για Samsung? Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Mr^Robot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 20 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε Κάτι ποιο παλιό θα άξιζε; πχ 860; Επειδή υπάρχει στης αγγελίες ένας Σφραγισμένος σε αυτή την τιμή (55ε). Ωστοσο να κοιταζω ξεκαθαρα για Samsung? Φίλε μου ο 860 δεν είναι M2. O ένας έχει πρωτόκολλο SATA III και ο άλλος PCIEX. Αλλά αυτό που σε ενδιαφέρει είναι οι ταχύτητες, ο 860 έχει 550 mb/s read και ο 970 3500 mb/s read. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
donblunts Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δες ταχύτητες read/write του SSD, και τις αντίστοιχες του M2 NVME. Νομίζω θα καταλάβεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr^Robot Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Εκεί κάπου λοιπόν τα μπερδεύω για κάποιο λόγο. Οπότε κοιτάω για M2 NVME αν θέλω να δω αλλαγή στης ταχύτητες + ότι το μπάτζετ δεν φτάνει. 😕 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
donblunts Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Ξεκινάνε απο 75€ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr^Robot Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δεν θα σωθω με τα 25ε η αλήθεια είναι 😓 Τουλάχιστον θα ξέρω τι να κοιτάω μήπως πετύχω κανενα deal. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Mr^Robot είπε Εκεί κάπου λοιπόν τα μπερδεύω για κάποιο λόγο. Οπότε κοιτάω για M2 NVME αν θέλω να δω αλλαγή στης ταχύτητες + ότι το μπάτζετ δεν φτάνει. 😕 Κοίταξε το καλό είναι ότι αυτή την στιγμή έχει την χαμηλότερη τιμή από ποτέ. Ότι είναι λίγο υπερβολή είναι αν δεν τον χρησιμοποιείς κάπου για να δεις την διαφορά. Επίσης είναι απίστευτα γρήγορος. Εγώ είχα 1 HDD με read 150mb/s να έδινα 60 ευρώ για να πάω στα 550mb/s δεν ήθελα (προτιμούσα να κάνω raid). Δηλαδή τα 15 ευρώ κατά την δική μου άποψη άξιζαν. Τώρα αν δεν πας σε m2 νομίζω δεν χρειάζεσαι δίσκο αφού έχεις ήδη ssd. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr^Robot Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Κοίταξε το καλό είναι ότι αυτή την στιγμή έχει την χαμηλότερη τιμή από ποτέ. Ότι είναι λίγο υπερβολή είναι αν δεν τον χρησιμοποιείς κάπου για να δεις την διαφορά. Επίσης είναι απίστευτα γρήγορος. Εγώ είχα 1 HDD με read 150mb/s να έδινα 60 ευρώ για να πάω στα 550mb/s δεν ήθελα (προτιμούσα να κάνω raid). Δηλαδή τα 15 ευρώ κατά την δική μου άποψη άξιζαν. Τώρα αν δεν πας σε m2 νομίζω δεν χρειάζεσαι δίσκο αφού έχεις ήδη ssd. Ουσιαστικο ζήτημα δεν έχω, προσωπικά μπορώ να πω ότι είναι και το καλύτερο σεταπ που είχα ποτέ. Δεν ξέρω όμως αν βοηθούσε στο rendering όντας primary δίσκος ο NVme. Τώρα για παράδειγμα το premiere το έχω εγκαταστήσει στον primary ssd, παίρνω τα αρχεία από τον project που είναι μηχανικός και τα κάνω complied στον Samsung, το rendering είναι σε φυσιολογικόυς χρόνους περίπου στο 20αλεπτο. Θα μπορούσα να έχω έναν NVME στην θέση του Samsung μου; η λόγο της φύσης του είναι μόνο Primary; Οπότε να σκεφτόμουν για κανονικό SSD αν ήθελα απλά να επεκτείνω τον χώρο που έχω σαν primary και να αντικατασταθεί ο Kingston; Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Mr^Robot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, armagedwnn είπε Φίλε μου ο 860 δεν είναι M2. O ένας έχει πρωτόκολλο SATA III και ο άλλος PCIEX. Αλλά αυτό που σε ενδιαφέρει είναι οι ταχύτητες, ο 860 έχει 550 mb/s read και ο 970 3500 mb/s read. Kαλο ειναι να λεμε ακριβως οτι ισχυει, δλδ οτι υπαρχουν M.2 SATA και Μ.2 PCIe / NVMe. Επισης κοιτα και τον MP510 της Corsair, δεν ξερω σε τι τιμη ειναι αλλα υπερεχει σε αντοχες απο τον 970 (σε βαθος χρονου αυτο μετραει). Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Salvation81 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr^Robot Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με ένα ψάξιμο στο σκρουτζ παίζει περίπου στα ιδια χρηματα με τον Samsung , οπότε μπαίνει και αυτός στα υπόψην. Δεν τον βλέπω πουθενά διαθέσιμο παραδοξος. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Mr^Robot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Πόσα gb δεδομένα υπολογίζεις να του σβηνογραφεις κάθε μήνα? Εάν είναι πραγματικά πολλά, να έχεις υποψην σου και να ψάξεις τι tbw δίνει το κάθε μοντέλο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr^Robot Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δύσκολο να υπολογίσω, μόνο αν τσεκάρω τους άλλους ssd που έχω για να πάρω μια ιδέα. Οταν λες tbw; Edit : Μία γνώμη για τον Corsair MP500; Υπάρχει σε αγγελία στα 60ε. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Mr^Robot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα