@topos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, @topos είπε Μαλλων η καλύτερη προοπτική είναι να πουλήσεις την 1030 αμμεσα(μην αλλάξει γνώμη ο αγοραστής) και πιθανότατα να πουλήσεις ως έχει αν βρεις το υπόλοιπο pc κανένα 100-120 ευρώ(κρατώντας ένα από τους 2 δίσκους που έχεις ηδη). Από κει και πέρα κάνεις καινούργιο πλανο με τα 170ευρω που θα δεις από τα μεταχειρισμένα, τα 200της κάρτας και ότι άλλο μπορείς να κολλήσεις για να σου βγει ένα οκ καινούργιο μηχάνημα με επιλογή κάποιων parts από τα μεταχειρισμένα που θα χει κ σοβαρή προοπτική αναβάθμισης. Μια υπόθεση εργασιας-> Κουτί cougar ->30ευρω(η αν σου αρέσει αυτό που έχεις ήδη τα κάνεις τραμπα). Ένα dimm 8gb ddr4 3000->~50ευρω Ένα ανθρώπινο psu 500-600watt->50-60ευρω Μια φθηνη μητρική b450 ->70-80ευρω Μεταχειρισμένος ryzen 1600-> τώρα παίζει ενας στις αγγελίες στα 100ευρω. Και μια μεταχειρισμένη vga 1060/570 ->150 ευρώ Hdd-> όποιον από τους 2 κρατήσεις. ~460ευρω Σε δεύτερη φάση προσθέτεις σκληρό +άλλο ένα 8αρη dimm μνήμης. 7 λεπτά πριν, iSAD είπε Σε περιπτωση που πουλαω το οτι εχω ποσο λες να αξιζει οοολο μαζι? Στα έχω πει παραπάνω. Εάν φανείς τυχερός ίσως κ 150 για το κουτί (με 1σκληρο δισκο μεσα και χωρίς την 1030 -εφοσων ανέφερες πως έχεις βρει να την δώσεις σκέτη ένα 50ευρω)
iSAD Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 41 λεπτά πριν, @topos είπε Στα έχω πει παραπάνω. Εάν φανείς τυχερός ίσως κ 150 για το κουτί (με 1σκληρο δισκο μεσα και χωρίς την 1030 -εφοσων ανέφερες πως έχεις βρει να την δώσεις σκέτη ένα 50ευρω) Να σε ρωτησω κατι...εαν παρω τωρα μονο μια 1050ti να ξεμπερδευω και αργοτερα να φτιαξω ενα pc σωστο δεν θα ειμαι ενταξει εστω για 1,5 χρονο ακομα σαν φοιτητης?
@topos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, iSAD είπε Να σε ρωτησω κατι...εαν παρω τωρα μονο μια 1050ti να ξεμπερδευω και αργοτερα να φτιαξω ενα pc σωστο δεν θα ειμαι ενταξει εστω για 1,5 χρονο ακομα σαν φοιτητης? Θα εκτιμούσα όχι γιατί θα σε κόβει η cpu σου σε σύγχρονα παιχνίδια.Οποτε θες και cpu. Επιπλεων η 1050 ti έχει κάκιστο vfm εάν την αγοράσεις καινουργια. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από @topos
iSAD Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, @topos είπε Θα εκτιμούσα όχι γιατί θα σε κόβει η cpu σου σε σύγχρονα παιχνίδια.Οποτε θες και cpu. Επιπλεων η 1050 ti έχει κάκιστο vfm εάν την αγοράσεις καινουργια. Απο παιχνιδια αυτη την στιγμη παιζω μονο Λολ να φανταστεις δεν καθομαι να ασχοληθω για τωρα με κατι αλλο αρα για 1 χρονο και κατι και μετα σε περιπτωση αναβαθμισης δεν θα αξιζει η 1050ti?
Stamer Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, iSAD είπε Ναι αυτο ειναι , (κατα 90%) δεν ξερω εαν εχει και αλλους τετοιους η εταιρια τους. Δηλαδη καλυτερα ναμην κανω ακομα καμια κινηση και σιγα σιγα να παρω motherboard επεξεργαστη ram και αφηνω καρτα για τα τελος? Και τροφοδοτικο εννοειται Κανονικά έτσι πάει ναι. Εξαρτώνται όλα από τι παιχνίδια θα παίζεις και τι απαιτήσεις έχεις γενικότερα.
iSAD Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Stamer είπε Κανονικά έτσι πάει ναι. Εξαρτώνται όλα από τι παιχνίδια θα παίζεις και τι απαιτήσεις έχεις γενικότερα. Αυτη την στιγμη παιζω κανα λολ οταν προλαβαινω ταινιες και ιντερνετ κλασικα και κανα 1-2 προγραμματακια της σχολης παρα πολυ ελαφρυα που δουλευουν αψογα...απλα στο λολ και με γραφικα low σχεδον ολα να σκεφτεις τραβαει τα lag του
dpolal Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, iSAD είπε Αυτη την στιγμη παιζω κανα λολ οταν προλαβαινω ταινιες και ιντερνετ κλασικα και κανα 1-2 προγραμματακια της σχολης παρα πολυ ελαφρυα που δουλευουν αψογα...απλα στο λολ και με γραφικα low σχεδον ολα να σκεφτεις τραβαει τα lag του Στις αγγελίες βρίσκεις i5 για το μπόρντ σου με 50-70 ευρώ. Πάρε και μία 1050 ti με 4Gb RAM και θα είσαι πάρα πολύ καλά για lol και αρκετά καλά για κάμποσσα καινούργια παιχνίδια χωρίς υπερβολικές παραχωρήσεις (π.χ. ΟΚ για fortnite, μόνο low γραφικά όμως για pubg) Με τα παραπάνω ο υπολογιστής σου θα σε κρατήσει άνετα για τις ανάγκες που έχεις ΤΩΡΑ έτσι όπως τις περιέγραψες για ένα,δύο και ίσωςςςςς 3 χρόνια. Αρκεί βέβαια να μην χαλάσει κάτι λόγο ηλικίας. Μετά τα 2-3 χρόνια και αν και εφόσον δείς ότι οι ανάγκες σου έχουν αλλάξει, ή αν ψηθείς για κάποιο παιχνίδι κοιτάς για ολική αναβάθμιση. Να κάνεις ολική αναβάθμιση τώρα, όπως σου είπαν και συμφωνώ και εγώ, είναι μεν καλή ιδέα αλλά από ότι κατάλαβα οι ανάγκες σου είναι πολύ «περιορισμένες» οπότε μπορείς να βολευείες άνετα με λιγότερα χρήματα αφού το σκέφτεσαι. Αυτά από μένα.
iSAD Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, dpolal είπε Στις αγγελίες βρίσκεις i5 για το μπόρντ σου με 50-70 ευρώ. Πάρε και μία 1050 ti με 4Gb RAM και θα είσαι πάρα πολύ καλά για lol και αρκετά καλά για κάμποσσα καινούργια παιχνίδια χωρίς υπερβολικές παραχωρήσεις (π.χ. ΟΚ για fortnite, μόνο low γραφικά όμως για pubg) Με τα παραπάνω ο υπολογιστής σου θα σε κρατήσει άνετα για τις ανάγκες που έχεις ΤΩΡΑ έτσι όπως τις περιέγραψες για ένα,δύο και ίσωςςςςς 3 χρόνια. Αρκεί βέβαια να μην χαλάσει κάτι λόγο ηλικίας. Μετά τα 2-3 χρόνια και αν και εφόσον δείς ότι οι ανάγκες σου έχουν αλλάξει, ή αν ψηθείς για κάποιο παιχνίδι κοιτάς για ολική αναβάθμιση. Να κάνεις ολική αναβάθμιση τώρα, όπως σου είπαν και συμφωνώ και εγώ, είναι μεν καλή ιδέα αλλά από ότι κατάλαβα οι ανάγκες σου είναι πολύ «περιορισμένες» οπότε μπορείς να βολευείες άνετα με λιγότερα χρήματα αφού το σκέφτεσαι. Αυτά από μένα. Αγοραζοντας απλα την 1050ti της palit με 157 € και πουλωντας την δικια μου στα 50€ και λογο τιμολογιου βλεπω οτι την παιρνω στα 77€ νομιζω θα περιοριστω εκει...για επεξεργαστη μπορεις να μου προτεινεις ακριβως καποιους που λες γιατι δεν εχω και μεγαλη εμπειρια?
mindtrapper Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά, αφού η 1050ti στα μεταχειρισμένα την δίνουν ίδια τιμή με 570, γιατι να μην πάρει 570; Για να μην έχει bottleneck να έχει κατώτερες επιδόσεις εξ αρχής δηλαδή; Και σιγά το θέμα που θα έχει με αυτά που παίζει, ειδικά αν βάλει κάνεναν i5 πάνω. i5 2400/2500, RX 570, 8gb ddr3 είναι το τέλειο φοιτητοPC, δεν υπάρχει λόγος για περιττά έξοδα. Με αυτά που θα γλυτώσει ας βάλει ένα συμπαθητικό τροφοδοτικό. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από mindtrapper
iSAD Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, mindtrapper είπε Ρε παιδιά, αφού η 1050ti στα μεταχειρισμένα την δίνουν ίδια τιμή με 570, γιατι να μην πάρει 570; Για να μην έχει bottleneck να έχει κατώτερες επιδόσεις εξ αρχής δηλαδή; Και σιγά το θέμα που θα έχει με αυτά που παίζει, ειδικά αν βάλει κάνεναν i5 πάνω. i5 2400/2500, RX 570, 8gb ddr3 είναι το τέλειο φοιτητοPC, δεν υπάρχει λόγος για περιττά έξοδα. Με αυτά που θα γλυτώσει ας βάλει ένα συμπαθητικό τροφοδοτικό. Συγγνωμη φιλε αλλα γιατι εχω μπερδεφτει εσυ τι ακριβως μου προτεινεις? Με το συστημα που εχω το αφηνω οπως εχει και παιρνω την 570 ή 1050ti? Και κοιταω για εναν επεξεργαστη μονο?
dpolal Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 18 λεπτά πριν, mindtrapper είπε Ρε παιδιά, αφού η 1050ti στα μεταχειρισμένα την δίνουν ίδια τιμή με 570, γιατι να μην πάρει 570; Για να μην έχει bottleneck να έχει κατώτερες επιδόσεις εξ αρχής δηλαδή; Και σιγά το θέμα που θα έχει με αυτά που παίζει, ειδικά αν βάλει κάνεναν i5 πάνω. i5 2400/2500, RX 570, 8gb ddr3 είναι το τέλειο φοιτητοPC, δεν υπάρχει λόγος για περιττά έξοδα. Με αυτά που θα γλυτώσει ας βάλει ένα συμπαθητικό τροφοδοτικό. Έχει TurboX τροφοδοτικό. Ι rest my case.
iSAD Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, dpolal είπε Έχει TurboX τροφοδοτικό. Ι rest my case. Ηταν αναγκη οταν το χρειαστηκα και μονοδρομος το πλαισιο τι να εκανα? Δεν ειχα και θεμα ποτε και σιγα τι θα μου καψει στην τελικη
Xristaras12 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, iSAD είπε Δεν ειχα και θεμα ποτε και σιγα τι θα μου καψει στην τελικη Μητρική/γραφικά/δίσκους.
dpolal Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 53 λεπτά πριν, iSAD είπε Αγοραζοντας απλα την 1050ti της palit με 157 € και πουλωντας την δικια μου στα 50€ και λογο τιμολογιου βλεπω οτι την παιρνω στα 77€ νομιζω θα περιοριστω εκει...για επεξεργαστη μπορεις να μου προτεινεις ακριβως καποιους που λες γιατι δεν εχω και μεγαλη εμπειρια? Π.Χ. Με αναβάθμιση BIOS μπορεί να μπεί και ο παρακάτω: Ή βάση της λίστας από εδώ: https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-H61M-S2V-B3-rev-11#support-cpu Βρίσκεις στις αγγελίες κάποιον που να κουμπώνει στην μητρική σου. (i5 ή i7 κοιτάς)
iSAD Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, dpolal είπε Π.Χ. Με αναβάθμιση BIOS μπορεί να μπεί και ο παρακάτω: Ή βάση της λίστας από εδώ: https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-H61M-S2V-B3-rev-11#support-cpu Βρίσκεις στις αγγελίες κάποιον που να κουμπώνει στην μητρική σου. (i5 ή i7 κοιτάς) Δηλαδη με την αγορα ενος απλου επεξεργαστη μονο και μετα ποια καρτα να παρω και να ειμαι κομπλε για αυτα που ζηταω? 570 η 1050?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα