Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς δώσε την δική σου πρώτα.

Κατά δεύτερον ψάξε στα μεταχειρισμένα για κάποιον i5/i7 που να κουμπώνει στο chipset σου και έπειτα κοιτας για καρτουλα ανάλογος ποιον cpu βρεις/τι budget περισσεύει(1050/560rx/1050ti/570rx/1060/580rx)

Εάν τα κάνεις τα παραπάνω μπορεί να σε βγάλει σε χαλαρά settings ίσως και 2ετια.

Y.γ Τι τροφοδοτικό έχεις?

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, @topos είπε

Καταρχάς δώσε την δική σου πρώτα.

Κατά δεύτερον ψάξε στα μεταχειρισμένα για κάποιον i5/i7 που να κουμπώνει στο chipset σου και έπειτα κοιτας για καρτουλα ανάλογος ποιον cpu βρεις/τι budget περισσεύει(1050/560rx/1050ti/570rx/1060/580rx)

Εάν τα κάνεις τα παραπάνω μπορεί να σε βγάλει σε χαλαρά settings ίσως και 2ετια.

Y.γ Τι τροφοδοτικό έχεις?

Οχι κατι καλο αυτο το ειχα παρει περσυ χωρις να γνωριζω τιποτα : https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/psu-trofodotika/Turbo-X-550W-Value-Series-II.htm

Αρχικα θελω την καρτα γιατι προκειτε να μου γινει δωρο τις επομενες 2 μερες και βλεπω για επεξεργαστη και motherboard θα γινουν αλλαγες και εκει σε λιγο καιρο... αρχικα αυτο που με καιει ειναι τι να παρω? 570 ή 1050ti?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, iSAD είπε

επίσης δεν νομίζω ότι σε ένα χρόνο θα αλλάξω κάτι άλλο ίσως και σε πολύ παραπάνω...άρα καλύτερα 570? 

15 λεπτά πριν, iSAD είπε

και βλεπω για επεξεργαστη και motherboard θα γινουν αλλαγες και εκει σε λιγο καιρο... αρχικα αυτο που με καιει ειναι τι να παρω? 570 ή 1050ti?

Εεε και συ! Αποφάσισε πρώτα... upgrade θα κάνεις τελικά σε λίγο καιρό ή σε πολύ καιρό? :P

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, iSAD είπε

Οχι κατι καλο αυτο το ειχα παρει περσυ χωρις να γνωριζω τιποτα : https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/psu-trofodotika/Turbo-X-550W-Value-Series-II.htm

Αρχικα θελω την καρτα γιατι προκειτε να μου γινει δωρο τις επομενες 2 μερες και βλεπω για επεξεργαστη και motherboard θα γινουν αλλαγες και εκει σε λιγο καιρο... αρχικα αυτο που με καιει ειναι τι να παρω? 570 ή 1050ti?

Η καλύτερη αγορά μαλλων είναι η rx570

Αλλά το τροφοδοτικό σου είναι επίφοβο.

Εδώ ένα συγκριτικό που βρήκα στο πόδι για να δεις αποδόσεις/κατανάλωση.

Δημοσ.

Αν είναι να περάσει χρόνος χωρίς upgrade, εγώ θα επέμενα σε 1050ti αλλά σε 2-3 μήνες είναι να αλλάξεις cpu-ram και δεν ξέρω τι, τότε είναι κρίμα να πάρεις απλώς 1050. Και αναλόγως την αναβάθμιση, θα μπορούσες και καλύτερα από 570.

P.S. Πριν σκεφτείς οποιαδήποτε αναβάθμιση, το πρώτο στη λίστα για αλλαγή είναι το τροφοδοτικό!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλων η καλύτερη προοπτική είναι να πουλήσεις την 1030 αμμεσα(μην αλλάξει γνώμη ο αγοραστής) και πιθανότατα να πουλήσεις ως έχει αν βρεις το υπόλοιπο pc κανένα 100-120 ευρώ(κρατώντας ένα από τους 2 δίσκους που έχεις ηδη).

Από κει και πέρα κάνεις καινούργιο πλανο με τα 170ευρω που θα δεις από τα μεταχειρισμένα, τα 200της κάρτας και ότι άλλο μπορείς να κολλήσεις για να σου βγει ένα οκ καινούργιο μηχάνημα με επιλογή κάποιων parts από τα μεταχειρισμένα που θα χει κ σοβαρή προοπτική αναβάθμισης.

Μια υπόθεση εργασιας->

Κουτί cougar ->30ευρω(η αν σου αρέσει αυτό που έχεις ήδη τα κάνεις τραμπα).

Ένα dimm 8gb ddr4 3000->~50ευρω

Ένα ανθρώπινο psu 500-600watt->50-60ευρω

Μια φθηνη μητρική b450 ->70-80ευρω

Μεταχειρισμένος ryzen 1600-> τώρα παίζει ενας στις αγγελίες στα 100ευρω.

Και μια μεταχειρισμένη vga 1060/570 ->150 ευρώ

Hdd-> όποιον από τους 2 κρατήσεις.

~460ευρω

Σε δεύτερη φάση προσθέτεις σκληρό +άλλο ένα 8αρη dimm μνήμης.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, @topos είπε

Μαλλων η καλύτερη προοπτική είναι να πουλήσεις την 1030 αμμεσα(μην αλλάξει γνώμη ο αγοραστής) και πιθανότατα να πουλήσεις ως έχει αν βρεις το υπόλοιπο pc κανένα 100-120 ευρώ(κρατώντας ένα από τους 2 δίσκους που έχεις ηδη).

Από κει και πέρα κάνεις καινούργιο πλανο με τα 170ευρω που θα δεις από τα μεταχειρισμένα, τα 200της κάρτας και ότι άλλο μπορείς να κολλήσεις για να σου βγει ένα οκ καινούργιο μηχάνημα με επιλογή κάποιων parts από τα μεταχειρισμένα που θα χει κ σοβαρή προοπτική αναβάθμισης.

Οπως σου ειπα αρχικα δινω την δικια μου και παιρνω απο οτι φαινεται την 570 με βοηθαει και λιγο το τιμολογιο αρα βγαινει πολυ καλη τιμη! 

21 λεπτά πριν, Stamer είπε

Αν είναι να περάσει χρόνος χωρίς upgrade, εγώ θα επέμενα σε 1050ti αλλά σε 2-3 μήνες είναι να αλλάξεις cpu-ram και δεν ξέρω τι, τότε είναι κρίμα να πάρεις απλώς 1050. Και αναλόγως την αναβάθμιση, θα μπορούσες και καλύτερα από 570.

P.S. Πριν σκεφτείς οποιαδήποτε αναβάθμιση, το πρώτο στη λίστα για αλλαγή είναι το τροφοδοτικό!

Τελικα μεσα σε 2-3 μηνες καποια μικρη αναβαθμιση θα ξαναυπαρξει μπορει να ειναι καποις επεξεργαστης η δεν ξερω και εγω τι! Για τροφοδοτικο πρεπει οπως δηποτε? Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να εχει η νεα καρτα που λεμε να βαλω? Επισης δεν προτεινεις αυτη με τα τα 8GB αλλα με τα 4?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, iSAD είπε

Οπως σου ειπα αρχικα δινω την δικια μου και παιρνω απο οτι φαινεται την 570 με βοηθαει και λιγο το τιμολογιο αρα βγαινει πολυ καλη τιμη! 

Τελικα μεσα σε 2-3 μηνες καποια μικρη αναβαθμιση θα ξαναυπαρξει μπορει να ειναι καποις επεξεργαστης η δεν ξερω και εγω τι! Για τροφοδοτικο πρεπει οπως δηποτε? Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να εχει η νεα καρτα που λεμε να βαλω? Επισης δεν προτεινεις αυτη με τα τα 8GB αλλα με τα 4?

Με την 8αρα έβαλα link νομίζω.

Το τροφοδοτικό σου μαλλων θα την σηκώσει αλλά εγώ δεν θα του χα εμπιστοσύνη.

Επιπλεων θα σε κόβει πιστεύω αρκετά και ο i3(έχει περίπου το 1/4 ισχύ από ένα mid-range σύγχρονο cpu π.χ 2600/i5 9600).

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Αναβάθμιση όταν κάνεις θα πρέπει να κάνεις γενικά. ΜΒ - CPU - RAM και τροφοδοτικό! Γιατί πολύ απλά όλα αλληλοεξαρτώνται.

Αν πας για την 570 πάντως, εννοείται θα πας με τα 8gb.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, @topos είπε

Με την 8αρα έβαλα link νομίζω.

Το τροφοδοτικό σου μαλλων θα την σηκώσει αλλά εγώ δεν θα του χα εμπιστοσύνη.

Επιπλεων θα σε κόβει πιστεύω αρκετά και ο i3(έχει περίπου το 1/4 ισχύ από ένα mid-range σύγχρονο cpu).

Αρχικα θα παω με αυτο το τροφοδοτικο και αργοτερα ισως το αλλαξω....Παιρνω την 570 Με τα 8 GB και αργοτερα τα υπολοιπα...τι τροφοδοτικο θα προτεινες?

1 λεπτό πριν, Stamer είπε

Αναβάθμιση όταν κάνεις θα πρέπει να κάνεις γενικά. ΜΒ - CPU - RAM και τροφοδοτικό! Γιατί πολύ απλά όλα αλληλοεξαρτώνται.

Αν πας για την 570 πάντως, εννοείται θα πας με τα 8gb.

Τωρα τελικα πηρα αποφαση να παρω αρχικα την καρτα την 570 στα 8GB και μεχρι πασχα θα εχω αλλαξει κατι ακομα ισως επεξεργαστη και τροφοδοτικο δηλαδη μεχρι το καλοκαιρι σχεδον ολα τα parts μαζι με τροφοδοτικο ισως τα εχω...πως ακουγεται αυτο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, iSAD είπε

Αρχικα θα παω με αυτο το τροφοδοτικο και αργοτερα ισως το αλλαξω....Παιρνω την 570 Με τα 8 GB και αργοτερα τα υπολοιπα...τι τροφοδοτικο θα προτεινες?

Τωρα τελικα πηρα αποφαση να παρω αρχικα την καρτα την 570 στα 8GB και μεχρι πασχα θα εχω αλλαξει κατι ακομα ισως επεξεργαστη και τροφοδοτικο δηλαδη μεχρι το καλοκαιρι σχεδον ολα τα parts μαζι με τροφοδοτικο ισως τα εχω...πως ακουγεται αυτο?

Εάν δεν σκάσει το turbo-x τροφοδοτικό σου μέχρι τότε, μια χαρά.

65% πιθανότατα να επιζήσει 35%να σε αφήσει του δίνω.

-Το θέμα είναι εάν σκάσει να μην πάρει κ τίποτα άλλο μαζί του.-

Υ.γ Αυτό είναι το psu σου?

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, iSAD είπε

Ακούγεται... "φυλακισμένος στο παρελθόν" :)

Στάσου να εξηγηθώ... Όταν κάνουμε upgrade συνήθως πάμε σε σύγχρονες cpu, mb και μνήμες (όχι ακριβά απαραίτητα).  Επομένως, και για να σου δώσω ενα παράδειγμα... αν αλλάξεις μόνο επεξεργαστή, σημαίνει οτι πρέπει να πάρεις επεξεργαστή που θα μπαίνει στο motherboard που έχεις (παλιό). Άρα παλι παλιό επεξεργαστή θα έχεις. Άρα η αναβάθμιση που θα κάνεις θα είναι προσωρινή πάλι. Ενώ αν αλλάξεις όλα τα βασικά parts, θα είσαι ok πάλι για κάποια χρόνια.

Αναρωτιέμαι τι cpu μπορείς να βρεις για socket 1155...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, @topos είπε

Εάν δεν σκάσει το turbo-x τροφοδοτικό σου μέχρι τότε, μια χαρά.

65% πιθανότατα να επιζήσει 35%να σε αφήσει του δίνω.

-Το θέμα είναι εάν σκάσει να μην πάρει κ τίποτα άλλο μαζί του.-

Υ.γ Αυτό είναι το psu σου?

Ναι αυτο ειναι , (κατα 90%) δεν ξερω εαν εχει και αλλους τετοιους η εταιρια τους.

8 λεπτά πριν, Stamer είπε

Ακούγεται... "φυλακισμένος στο παρελθόν" :)

Στάσου να εξηγηθώ... Όταν κάνουμε upgrade συνήθως πάμε σε σύγχρονες cpu, mb και μνήμες (όχι ακριβά απαραίτητα).  Επομένως, και για να σου δώσω ενα παράδειγμα... αν αλλάξεις μόνο επεξεργαστή, σημαίνει οτι πρέπει να πάρεις επεξεργαστή που θα μπαίνει στο motherboard που έχεις (παλιό). Άρα παλι παλιό επεξεργαστή θα έχεις. Άρα η αναβάθμιση που θα κάνεις θα είναι προσωρινή πάλι. Ενώ αν αλλάξεις όλα τα βασικά parts, θα είσαι ok πάλι για κάποια χρόνια.

Αναρωτιέμαι τι cpu μπορείς να βρεις για socket 1155...

Δηλαδη καλυτερα ναμην κανω ακομα καμια κινηση και σιγα σιγα να παρω motherboard επεξεργαστη ram και αφηνω καρτα για τα τελος? Και τροφοδοτικο εννοειται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, iSAD είπε

Ναι αυτο ειναι , (κατα 90%) δεν ξερω εαν εχει και αλλους τετοιους η εταιρια τους.

Δηλαδη καλυτερα ναμην κανω ακομα καμια κινηση και σιγα σιγα να παρω motherboard επεξεργαστη ram και αφηνω καρτα για τα τελος? Και τροφοδοτικο εννοειται

Είτε θα το προχωρήσεις έτσι όπως το είπα στην "υπόθετικη περίπτωση"

Είτε μένεις με αυτά που είσαι και κοιτάς 

Α)Μεταχειρισμένο cpu i5/i7 που θα χει ~*2 επιδόσεις από αυτόν που έχεις τώρα αλλά με μισή πλέων ισχύ από σύγχρονο mid-range cpu- που όμως θα την παλεύει σχετικά με τις κατηγορίες καρτών που συζητάμε.(κόστος 50-100 ευρώ)

Μένεις όμως με την μητρικη/μνήμες που ήδη έχεις χωρίς δυνατότητα επιπλεων αναβάθμισης.

Β)Τροφοδοτικό

Γ)Κάρτα γραφικων

Γνώμη μου είναι ότι εφόσων ανέφερες πως έχεις δυνατότητα για τιμολόγιο πηγαινε για καινούργιο σύστημα πουλώντας ότι έχεις στο ενδιάμεσο.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, @topos είπε

Είτε θα το προχωρήσεις έτσι όπως το είπα στην "υπόθετικη περίπτωση"

Είτε μένεις με αυτά που είσαι και κοιτάς 

Α)Μεταχειρισμένο cpu i5/i7 που θα χει ~*2 επιδόσεις από αυτόν που έχεις τώρα αλλά με μισή πλέων ισχύ από σύγχρονο mid-range cpu- που όμως θα την παλεύει σχετικά με τις κατηγορίες καρτών που συζητάμε.(κόστος 50-100 ευρώ)

Μένεις όμως με την μητρικη/μνήμες που ήδη έχεις χωρίς δυνατότητα επιπλεων αναβάθμισης.

Β)Τροφοδοτικό

Γ)Κάρτα γραφικων

Γνώμη μου είναι ότι εφόσων ανέφερες πως έχεις δυνατότητα για τιμολόγιο πηγαινε για καινούργιο σύστημα πουλώντας ότι έχεις στο ενδιάμεσο.

Σε περιπτωση που πουλαω το οτι εχω ποσο λες να αξιζει οοολο μαζι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...