Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παίδες. Καλώς ήρθα στην παρέα σας. Μετά από σχετικό ψάξιμο στο internet, έπεσα στο συγκεκριμένο φόρουμ και αποφάσισα να εγγραφώ και να ζητήσω τις συμβουλές σας.

Είμαι κάτοχος ενός υπολογιστή κοντά 5 χρόνια τώρα και θα ήθελα να πάρω έναν καινούριο. Οπότε πάμε σιγά σιγά στη φόρμα μας.

Ποσό που διαθέτουμε : 1200-1500 ευρώ. Αφήνω μεγάλο περιθώριο για τυχόν VFM προτάσεις, ή κάτι το οποίο είναι λίγο πιο ακριβό αλλά αξίζει να αγοραστεί.

Χρήση υπολογιστή : Gaming. FM/WoW/Fortnite/PUBG, αλλά και πιο "βαριά" games όπως το resident evil 2 που βγαίνει τώρα, κάνα GTA V, The Witcher 3 κλπ. Γενικά, να μπορώ να παίξω αξιοπρεπώς ότι παιχνίδι μου κάνει κέφι. 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Μπα. Πέρα από το gaming, λίγο internet, καμία ταινία/σειρά, κάνα τραγουδάκι κλπ.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Έχω την Dell U2414H. Αν πιστεύετε ότι πρέπει να πάρω καινούρια το συζητάμε, αλλά θα είναι εκτός του μπάτζετ που δίνω παραπάνω, και θα αγοραστεί όταν μαζέψω τα χρήματα που θα χρειαστούν.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι δεν χρειάζομαι κάτι από αυτά.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από το ίδιο κατάστημα θα προτιμούσα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα ήθελα να μου το στήσουν αυτοί, γιαυτό άλλωστε θέλω όλα τα κομμάτια να είναι από 1 κατάστημα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Έχω τα Win10.

Τώρα, για Full HD, 2k,4k, 15k κλπ δεν έχω ιδέα. :P Ότι νομίζετε εσείς ότι θα ήταν καλύτερο να εφαρμοστεί στο συγκεκριμένο μπάτζετ. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι HDD υπάρχει ένας 3TB οπότε δεν θα χρειαστώ προς το παρόν.

Αυτά τα ολίγα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! :)

Επεξ/σία από moby34
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Θέλοντας να μείνω κάπου ενδιάμεσα του εύρους του budget που έθεσες, και με την λογική της vfm πρότασης που ζήτησες, έγινε η παρακάτω σύνθεση.

Τα κύρια μέρη του πύργου από dexter.gr, κάνουν και συναρμολόγηση. Η κάρτα γραφικών από άλλο κατάστημα, μπορείς εύκολα να την κουμπώσεις εσύ.

Με καινούργια οθόνη 1080p στα 144hz, VA panel, 24'' με AMD freesync φυσικά για να συνδιαστεί με την κάρτα σου στο gaming.

Κράτησε την dell ως δεύτερη για να βλέπεις ταινίες κτλ αν θέλεις.

dexter4.jpg.ac8662cdec929d0b3678feeb77b7edcd.jpg

+ Κάρτα Γραφικών : https://www.multicopter.gr/product/11300/iy-perifereiakaeksartimata-iykartes-grafikonsapphire-pulse-radeon-rx-vega-56-8gb-11276-02-40g-pliromi-kai-se-eos-18-doseis!!!-/

+ Οθόνη : https://www.homelike.gr/eksoplismos-grafeiou/ypologistes/monitors/aoc-gaming-c24g1-24-full-hd-led-curved-black-red-computer-monitor-led-display.html

Σύνολο : 1300€

Επεξ/σία από jeandoumpier
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση αδερφέ μου. Σκέφτομαι την οθόνη να την κρατήσω εκτός μπάτζετ και να πάω κάνα μήνα με τη dell μέχρι να μαζέψω τα λεφτά για την καινούργια. Θεωρείς ότι έτσι μπορούμε να έχουμε κάτι καλύτερο η πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να την παρω κατευθείαν και να κάνω αυτό που είπες;

Δημοσ.

Αν υπάρχει το budget (άλλωστε γι'αυτό δεν  στο εξάντλησα)  τότε  γιατί να μην την πάρεις κατευθείαν να παίξεις να τελειώνεις; Για να ευχαριστηθείς το pubg και τα συναφή. Γνώμη μου, εσύ πληρώνεις - εσύ αποφασίζεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Leleouras είπε

για να το λες μάλλον δεν έχεις "κάτσει" σε 144hz οθόνη...

Τα οποία hz,απο μόνα τους,δέν δικαιολογούν το sidegrade.

Απο Dell U2414H (που έχω και εγώ),θα άλλαζα μόνο σε IPS 27", 1440p, Gsync/Freesync

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Τα οποία hz,απο μόνα τους,δέν δικαιολογούν το sidegrade.

Απο Dell U2414H (που έχω και εγώ),θα άλλαζα μόνο σε IPS 27", 1440p, Gsync/Freesync

Και γιατί όχι και σε μια 32αρα :P !!!

Αν δεν ανεβείς σε ιντσες και ανάλυση χάνεις το wow effect pου μπορείς να πάρεις απο μια αναβάθμιση οθόνης εκεί ήθελα να καταλήξω όπως σωστά λέει και ο @Tenshi

Δημοσ.

Παίδες έγινε μια πρόταση για οθόνη 144hz με freesync για να ευχαριστηθεί όσο γίνεται τα παιχνίδια ο φίλος χωρίς να ξεφύγει από το budget. Φυσικά 2k-27" monitor με gs/fs με μια αντίστοιχης δυναμικής κάρτα θα ήταν το ιδανικό, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, δεδομένων και των χρημάτων που διατίθενται. Μια χαρά θα παίζει και θα είναι ικανοποιημένος με την aoc.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ααα δεν πάτε καλά μου φαίνεται καθόλου ειλικρινά τώρα συγκρίνουμε σε Gaming την μία οθόνη με την άλλη? Αν υπάρχουν λεφτά χαίρω πολύ βάλε 700ευρω monitor.

αλλά μην τρελαθούμε και όλας

Επεξ/σία από Leleouras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι καλό monitor αυτό που προτάθηκε! Μιλάμε πάντα αναλογικά με το τι έχει τώρα! Αν δεν είχε καθόλου μαζί σου, αλλά τώρα νομίζω καλύτερο είναι να εξαντλήσει το budget του στο σύστημα και μελλοντικά να κάνει και μια πραγματικά καλή αναβάθμιση στο monitor στο μέλλον! 

Επεξ/σία από Rizas
  • Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Rizas είπε

Ναι φυσικά αν τον παίρνει να περάσει και τα 1500 τότε σύμφωνοι. Γιατί για 2k πρέπει να πάει είτε σε vega 64 από amd είτε σε 1080ti/2080 για να είναι και άνετος (όσο μπορεί) για καιρό στην ανάλυση αυτή.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας παίδες. 

Θέμα χρόνου είναι γενικά η φάση μου. Για πόσα πάνω από 1500 μιλάμε? Θα μπορούσα ας πούμε να φτάσω και 2κ αλλά θα πρέπει να περιμένω 2-3 μήνες ακόμα.

Υπομονή υπάρχει, αρκεί να αξίζει η υπέρβαση. 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε

Ναι φυσικά αν τον παίρνει να περάσει και τα 1500 τότε σύμφωνοι. Γιατί για 2k πρέπει να πάει είτε σε vega 64 από amd είτε σε 1080ti/2080 για να είναι και άνετος (όσο μπορεί) για καιρό στην ανάλυση αυτή.

Άρα, προτείνουμε στον TS να δαπανήσει, ας πούμε, 200 ευρώ για να πάει σε πάνελ με χειρότερη χρωματική απόδοση,μόνο και μόνο για τα 144hz ή επειδή η vega δεν θα είναι αρκούντως ισχυρή για να οδηγήσει οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση; Γιατί με την λογική αυτή, κάνει overclock την u2414h στα 72hz (5 κλικ υπόθεση) και αποφασίζει αν θα κινηθεί σε καλύτερο hw η καλύτερη οθόνη.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Δες τι έχω στην υπογραφή μου και τι θα του πρότεινα αν του επέτρεπε (ή αν τελικά του επιτρέψει) το budget όπως πολλάκις το έχω κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Στο αρχικό ποσό όμως (δηλαδή στα 1200-1500 που έθεσε και ανάφερε και το vfm της υπόθεσης)  θα μπορούσε να πάει σε μια με freesync & 144hz όπως η AOC και φυσικά η εμπειρία gaming θα είναι αρκετά καλύτερη. Τι συζητάμε τώρα; Δεδομένο είναι αυτό. Οι προτάσεις δεν γίνονται με βάση το ιδανικό σενάριο αλλά και με βάση το καλύτερο εφικτό σε σχέση με τα χρήματα που δαπανώνται. Άν θέλει, μένει με την dell αγοράζοντας μια vega 64 και μαζεύει χρήματα να πάει σε μια από αυτές : https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=12178038%2C6957804 σε λίγο καιρό. Και αυτό γίνεται. Αλλά μέχρι τότε, σίγουρα δεν θα ευχαριστηθεί τα παιχνίδια (αναλογικά με τα χρήματα που θα έχει δώσει). Ή μαζεύει μια και καλή όπως γράφει τώρα επάνω και σε 1-2 μήνες τα ξαναλέμε για νέες προτάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...