mike0402 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 καλημερα!μενω σε πολυκατοικια στον 2ο οροφο..μπορω να εχω ασυρματο internet στο parking που ειναι στο ισογειο με καποιον ενισχυτη σηματος?
akeraios Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Τι χρήση περίπου θα κάνεις στο πάρκινγκ; Πόσα τετραγωνικά είναι το πάρκινγκ; Εάν το πάρκινγκ δεν είναι ένας χώρος στον οποίο εργάζεσαι μόνιμα, θα σου πρότεινα να αλλάξεις απλώς το ρούτερ σου με ένα άλλο που να έχει δυνατότερο σήμα στο wifi. Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχουν ενισχυτές σήματος αλλά ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ. Με άλλα λόγια εάν το σήμα φτάνει αδύναμο στο υπόγειο, τότε ακόμα και τον δυνατότερο αναμεταδότη να βάλεις εκεί, πάλι θα σου αναμεταδίδει ένα αδύναμο ίντερνετ... Εάν το πάρκινγκ είναι πχ 50 τετραγωνικά και έχεις ένα χώρο που χρειάζεσαι μόνιμα και παντού δυνατό wifi, τότε κατά την γνώμη μου θα χρειαστείς και δυνατό ρούτερ αλλά και έναν καλό αναμεταδότη ή αλλιώς wifi extender. Η πιο καλή λύση θα ήταν (εφόσον έχεις την δυνατότητα) να συνδέσεις ένα καλώδιο δικτύου (ethernet) στο υπάρχον ρούτερ και να το κατεβάσεις κάτω στο υπόγειο όπου θα βάλεις ένα επιπλέον ρούτερ που θα εργάζεται σαν repeater. Αυτή η λύση όπως καταλαβαίνεις χρειάζεται καλωδίωση από κάποιον ειδικό, είτε εξωτερικά, είτε εσωτερικά. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από akeraios
mike0402 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 ναι ειναι γυρω στα 50 τ.μ ..το θελω και για καποιες δουλειες αλλα μονο ασυρματα..τωρα εχω vdsl με ρουτερ του οτε..σε ποιο μπορω να παω να εχω ποιο δυνατο σημα?
akeraios Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μάικ δεν έχω σχετική εμπειρία για να σου προτείνω ανεπιφύλακτα κάποιο ρούτερ. Έχω ακούσει απλώς, πως όσα έχουν τέσσερις κεραίες είναι πάρα πολύ καλά. Θα έλεγα να κάνεις μια έρευνα σχετική. Ίσως κάποιος άλλος φίλος που έχει δοκιμάσει κάποιο στον χώρο του να μας προτείνει εδώ κάτι. 1
mike0402 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 οκ ευχαριστω για την απαντηση..οποτε περιμενω και γνωμες απο αλλα μελη
chios Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Ότι ρουτερ και να βάλεις δεν θα πιάνει 2 ορόφους κάτω, η καλύτερη λύση είναι καλώδιο στο ισόγειο και εκεί access point.
mike0402 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 16 minutes ago, chios said: Ότι ρουτερ και να βάλεις δεν θα πιάνει 2 ορόφους κάτω, η καλύτερη λύση είναι καλώδιο στο ισόγειο και εκεί access point. θελω να αποφυγω τις οποιες εργασιες για αυτο ελεγα για ενα καλο ρουτερ και ενισχυτη σηματος
mike0402 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 15 hours ago, donblunts said: Καλωδιάκι και APs > all. συγνωμη αλλα δεν επιασα τι εννοεις?
donblunts Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, mike0402 είπε συγνωμη αλλα δεν επιασα τι εννοεις? Εννοώ οτι η εγκατάσταση με καλώδιο και Access Points είναι η πιο αποτελεσματική.
akeraios Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 1. Εάν υπάρχει ή αν καταφέρεις να συνδέσεις καλώδιο ρεύματος που να ανήκει στον πίνακα του διαμερίσματός σου μπορείς να βάλεις PLC (Power Line Connector). 2. Αυτό εδώ νομίζω πως θα σε καλύψει πάρα πολύ καλά: https://www.skroutz.gr/s/8149078/Asus-RT-AC5300.html ...ίσως και αυτό εδώ με λιγότερα χρήματα: https://www.skroutz.gr/s/12832420/Asus-RT-AC86U.html Δεν έχω όμως εμπειρία, το επαναλαμβάνω. Η πηγή μου είναι αυτό εδώ το άρθρο: https://stickystatic.com/tech/wireless-router Δεν είμαι σίγουρος εάν θα αντικαταστήσεις με αυτά το ρούτερ σου ή αν θα τα συνδέσεις δίπλα στο υπάρχον ρούτερ της κοσμοτέ. Σε περίπτωση που αγοράσεις ρώτησέ το.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα