Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους και καλη χρονιά, σκοπεύω να προχωρησω στο παρακατω setup :

κουτί : CoolerMaster MasterBox Lite 5

cpu : amd ryzen 5 2400G

M/B : Fatal1ty B450 Gaming K4

RAM : G.Skill RipjawsV 2x4GB DDR4-3200MHz (μτχ στα 75)

PSU CoolerMaster G750M     (μτχ στα 60 ευρω)

SSD : Intenso 2,5 SSD TOP 256GB SATA III

**450 ευρώ στο συνολο.

Οι ερωτησεις που θέλω να κάνω ειναι :

1) θα υπάρξει καποιο προβλημα συμβατότητας και συγχρωρισμού στο όλο setup;

2) Έχετε να μου προτείνεται κάτι καλύτερα σε αυτά τα λεφτά;

Η χρήση του θα είναι για LOL κυρίως και κάποια soft-medium games. Επίσης έχω 60 hz TV monitor 1080p.

Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Δημοσ.

Δεν είναι ευκαιρία τα 75€ για 8GB ram. Με 100€ παίρνεις 16GB καινούριες 2666MHz τις οποίες λόγω μητρικής μπορείς να κλοκαρεις και πιο ψηλά.

Δημοσ.

Για τις RAM θα συμφωνήσω με τον @tanasen01

Με 750W τροφοδοτικό σηκώνεις SLI/Crossfire, το πολύ 500W.
Έτσι όπως θα είναι το σύστημα σου τώρα δεν θα ξεπερνάς τα 150W.

SSD θα σου πρότεινα καλύτερο και μεγαλύτερο π.χ. Crucial MX500 στα 500GB διότι δεν έχεις βάλει κάποιον HDD.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, stelan είπε

Γεια σε ολους και καλη χρονιά, σκοπεύω να προχωρησω στο παρακατω setup :

κουτί : CoolerMaster MasterBox Lite 5

cpu : amd ryzen 5 2400G

M/B : Fatal1ty B450 Gaming K4

RAM : G.Skill RipjawsV 2x4GB DDR4-3200MHz (μτχ στα 75)

PSU CoolerMaster G750M     (μτχ στα 60 ευρω)

SSD : Intenso 2,5 SSD TOP 256GB SATA III

**450 ευρώ στο συνολο.

Οι ερωτησεις που θέλω να κάνω ειναι :

1) θα υπάρξει καποιο προβλημα συμβατότητας και συγχρωρισμού στο όλο setup;

2) Έχετε να μου προτείνεται κάτι καλύτερα σε αυτά τα λεφτά;

Η χρήση του θα είναι για LOL κυρίως και κάποια soft-medium games. Επίσης έχω 60 hz TV monitor 1080p.

Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Το έχω γράψει και σε άλλο thread. 

Για μένα ο 2400g δεν αποτελεί vfm επιλογή σε τιμή 145-155 που νομίζω βρίσκεται σταθερά όταν ο 2200g είναι στα 95-105.

Ειδικά στο lol θα έχεις 60fps και με τους δύο.

Εγώ θα έπαιρνα το 50ευρο βάζοντας 2200g και στο δικό σου build θα το έκανα ssd samsung 860 evo 500gb (που δεν θα σου αλλάξει κάτι στο gaming αλλά θα δώσει χώρο και αξιοπιστία που δενμ έχεις με τον intenso) ή θα το έβαζα τσέπη για να πάρω gpu το συντομότερο αν θέλεις να ανέβεις σε πιο απαιτητικά games.

Επίσης μεταγχειρισμένες ram 2x4 στα 75ευρώ είναι overpriced όπως είπαν και οι προηγούμενοι.

Δημοσ.

Το 50ρικο το δίνεις για το future proofness που δίνει το SMT. Ο 2400G με μια κάρτα επιπέδου GTX1070 αποδίδει πολύ καλύτερα από τον 2200G λόγω των extra threads. 

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Το 50ρικο το δίνεις για το future proofness που δίνει το SMT. Ο 2400G με μια κάρτα επιπέδου GTX1070 αποδίδει πολύ καλύτερα από τον 2200G λόγω των extra threads. 

Αναλόγως το πως έχει στηθεί το game. Σε αντίθεση με εφαρμογές productivity, στα περισσότερα παιχνίδια νομίζω το impact στα fps κυρίως έχει να κάνει με τον αριθμό των cores.

Παραθέτω κάποια benchmark που έχω βρει  

Με τα ενσωματωμένα και scaling αναλόγως του overclock Που μπορεί να γίνει

Spoiler

Civilization 6 on iGPU - Average Frames Per Second

Ashes of The Singularity on iGPU - Average Frames Per Second

Rise of the Tomb Raider on iGPU - Average Frames Per Second

Thief on iGPU - Average Frames Per Second

Shadow of Mordor on iGPU - Average Frames Per Second

Με την GTx 1060 Strix 6gb

Spoiler

Civilization 6 on ASUS GTX 1060 Strix 6GB - Average Frames Per Second

Ashes of The Singularity on ASUS GTX 1060 Strix 6GB -  Average Frames Per Second

Rise of the Tomb Raider on ASUS GTX 1060 Strix 6GB -  Average Frames Per Second

Thief on ASUS GTX 1060 Strix 6GB -  Average Frames Per Second

Shadow of Mordor on ASUS GTX 1060 Strix 6GB -  Average Frames Per Second

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, atr3jiu είπε

Αναλόγως το πως έχει στηθεί το game. Σε αντίθεση με εφαρμογές productivity, στα περισσότερα παιχνίδια νομίζω το impact στα fps κυρίως έχει να κάνει με τον αριθμό των cores.

Παραθέτω κάποια benchmark που έχω βρει  

Με τα ενσωματωμένα και scaling αναλόγως του overclock Που μπορεί να γίνει

Απόκρυψη περιεχομένων

Civilization 6 on iGPU - Average Frames Per Second

Ashes of The Singularity on iGPU - Average Frames Per Second

Rise of the Tomb Raider on iGPU - Average Frames Per Second

Thief on iGPU - Average Frames Per Second

Shadow of Mordor on iGPU - Average Frames Per Second

Με την GTx 1060 Strix 6gb

Απόκρυψη περιεχομένων

Civilization 6 on ASUS GTX 1060 Strix 6GB - Average Frames Per Second

Ashes of The Singularity on ASUS GTX 1060 Strix 6GB -  Average Frames Per Second

Rise of the Tomb Raider on ASUS GTX 1060 Strix 6GB -  Average Frames Per Second

Thief on ASUS GTX 1060 Strix 6GB -  Average Frames Per Second

Shadow of Mordor on ASUS GTX 1060 Strix 6GB -  Average Frames Per Second

Είναι gpu limited με 1060. Κοίτα με 1070 και πάνω.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Είναι gpu limited με 1060. Κοίτα με 1070 και πάνω.

Δεν ξέρω για τη 1070 αλλά νομίζω οτι δεν μπορούμε να συζητάμε για gpu των 500Ε σε cpu 100-150 ευρώ.

Αν παει ποτέ σε τέτοιο τύπου upgrade to value θα είναι να αλλάξει και cpu. Έτσι κ αλλιώς το B450/AM4 έχει αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, atr3jiu είπε

Δεν ξέρω για τη 1070 αλλά νομίζω οτι δεν μπορούμε να συζητάμε για gpu των 500Ε σε cpu 100-150 ευρώ.

Αν παει ποτέ σε τέτοιο τύπου upgrade to value θα είναι να αλλάξει και cpu. Έτσι κ αλλιώς το B450/AM4 έχει αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα.

https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=1070&ssPageName=GSTL&LH_Complete=1&LH_PrefLoc=5&_sop=15&rt=nc&LH_ItemCondition=3000 με 250€ βρίσκεις πλέον 1070.

Το SMT βοηθάει περισσότερο στα frametimes (1%, 0.1% lows) θα έχει πιο smooth gameplay με τον 2400g ούτως ή άλλως σε απαιτητικούς νέους τίτλους.  

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ.

Ρίξε το κόστος στο τροφοδοτικό μιας που δεν χρειάζεσαι πολλά watt και δεν υπάρχει λόγος για μεταχειρισμένο πχ https://www.skroutz.gr/s/12685510/Thermaltake-Smart-RGB-500W.html

Ρίξε κόστος από cpu μιας που και σε καλύπτει και περιμένουμε νέα γενια σε λίγους μήνες https://www.skroutz.gr/s/14023216/AMD-Ryzen-3-2200G-Box.html

Δώσε την διαφορά σε ραμ,16GB ddr4 3000+mhz σε dual channel 100-130€.Δίσκο ανάλογα με τις ανάγκες σου,σκέψου και τον patriot 480gb στα 55€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@spy94 μια ερώτηση: το τροφοδοτικό βλέπω έχει τον ανεμιστήρα από πάνω, αυτό όταν μπει μια κάρτα γραφικών θα έχει επίπτωση στις θερμοκρασίες; μην ξεχνάς πως θα μείνει με την ψήκτρα του Ryzen BOX (λογικά). Ρωτάω γιατί για τα λεφτά του φαίνεται καλή περίπτωση, μήπως το βάλω και εγώ στο build που ετοιμάζω.

Επεξ/σία από frozex
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, frozex είπε

@spy94 μια ερώτηση: το τροφοδοτικό βλέπω έχει τον ανεμιστήρα από πάνω, αυτό όταν μπει μια κάρτα γραφικών θα έχει επίπτωση στις θερμοκρασίες; μην ξεχνάς πως θα μείνει με την ψήκτρα του Ryzen BOX (λογικά). Ρωτάω γιατί για τα λεφτά του φαίνεται καλή περίπτωση, μήπως το βάλω και εγώ στο build που ετοιμάζω.

Ανάλογα το κουτί το τροφοδοτικό μπορεί να μπει είτε με τον ανεμιστήρα πάνω είτε κάτω είτε είτε να σου δίνει δυνατότητα να το βάλεις όπως θέλεις εσύ.Σε κάθε περίπτωση δεν θα δεις πρόβλημα.Μια χαρά τροφοδοτικό είναι με αρκετά watt 5 χρόνια εγγύηση όμορφο και αξιόπιστο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...