giorgisasites Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) καλησπερα παιδια....θελω τη βοηθεια σας.....εχω ενα σπιτι στο χωριο....δεν μπορω να βαλω γραμμη οτε γιατι για 200 μετρα συνδεση θελει ο οτε 2000 ευρω....ψαχνω καποιο καλο τροπο να βαλω συνδεση ιντερνετ...να τραβιξω καλωδιο απο απεναντι η να βαλω κατευθυνομενες κεραιες??η να ψαχτω για δορυφορικο?? Μόλις τώρα, giorgisasites είπε καλησπερα παιδια....θελω τη βοηθεια σας.....εχω ενα σπιτι στο χωριο....δεν μπορω να βαλω γραμμη οτε γιατι για 200 μετρα συνδεση θελει ο οτε 2000 ευρω....ψαχνω καποιο καλο τροπο να βαλω συνδεση ιντερνετ...να τραβιξω καλωδιο απο απεναντι η να βαλω κατευθυνομενες κεραιες??η να ψαχτω για δορυφορικο?? Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από giorgisasites
jkoukos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δορυφορικό είναι ακριβό και με περιορισμούς. Όταν λες να τραβήξεις καλώδιο από απέναντι, τι εννοείς ακριβώς; Υπάρχει άλλο σπίτι πλησίον της τελευταίας κολόνας που έχει ο ΟΤΕ;
giorgisasites Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) η τελευταια κολονα του οτε ειναι στα 200 μετρα απο το σπιτι....ναι εχουν ιντερνετ στα γυρο σπιτια που ειναι στο κεντρικο δρομο (ας τον πουμε ετσι) εγω που ειμαι σε ανηφορικο παραδρομο οχι...υπαρχει φιλικο σπιτι με ιντερνετ κοντα μπορω ας πουμε να βαλω μια 2η τηλεφωνικη γραμμη εκει και να τραβηξω το καλωδιο της στο σπιτι μου να συνδεαω το ρούτερ εκει?? Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από giorgisasites
jkoukos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Ναι, από την στιγμή που δεν σε συμφέρει οικονομικά να βάλεις στο δικό σου σπίτι σύνδεση, μπορείς να κάνεις αίτημα σύνδεσης σε γειτονικό σπίτι κι εφόσον έρθεις σε επαφή και συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης του, να τραβήξεις από εκεί τηλεφωνικό καλώδιο εξωτερικών χώρων (αρκεί φυσικά να μπορείς να το περάσεις). Υπόψη ότι κανονικά δεν μπορείς να κάνεις χρήση δημόσιου δρόμου για την όδευση του καλωδίου, αλλά μόνο μέσα από ιδιοκτησίες ακόμη και άλλων (με την συγκατάθεσή τους), αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις κανείς δεν πρόκειται να σου πει τίποτα (εκτός κι αν γίνει καταγγελία). Στο χωριό έχουμε περάσει καλώδιο δικτύου σε 2 γειτονικά σπίτια στην απέναντι πλευρά του δρόμου, το ένα εναέριο και το άλλο υπόγειο. Κανείς μέχρι τώρα δεν μας ζήτησε τον λόγο, ωστόσο γνωρίζουμε ότι δεν είναι νόμιμο (αφού διασχίζουν τον δημοτικό δρόμο). 1
giorgisasites Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 επειδη ειμαι κ γω σε χωριο ολοι ειναι φιλοι γνωστοι δεν εχω θρμα σε αυτο...δλδ πως θα το ζυτησω? απο τον οτεη απο τη συτα??γτ εδω κρητη σε ορισμενα σημεια εχουμε μονο αυτους τους παροχους....και δε θα εχω πολες απολοιες στη ταχυτητα του ιντερνετ??
jkoukos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να κάνεις εσύ το αίτημα για το σπίτι του φίλου σου. Δεν τον αφορά το ΟΤΕ και δεν ζητά κανένα χαρτί βεβαίωσης ότι είναι δικό σου ή το νοικιάζεις. Σε όποιον πάροχο θέλεις μπορείς να πας, απλά στο ΟΤΕ (ως κάτοχος του δικτύου χαλκού) γίνεται συνήθως νωρίτερα. Απώλεια θα έχεις σε κάθε περίπτωση. Είτε σου έφερνε ο ΟΤΕ καλώδιο στο σπίτι, είτε βάλεις εσύ. Απλά αν πάρεις ένα καλό καλώδιο εξωτερικών χώρων και να φροντίσεις να μην περνά κοντά από γραμμές ρεύματος, θα έχεις τις ελάχιστες δυνατόν. 1
giorgisasites Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 να στε καλα παιδια ευχαριστω πολυ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα