Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, therock είπε

169 βρισκω. Ακριβο.

Τι budget θέτεις; Γιατί αλλιώς πας σε FiiO ή κάτι σε Creative που σου έχουν ήδη πει. Δεν θα πάρεις ήχο καμπάνα ακριβώς με αυτά, αλλά κλάσεις ανώτερο από αυτόν που έχεις τώρα.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω πόσο καλό είναι το Cayin αλλά τον περιορίζει μόνο στα superlux λόγω χαμηλής ισχύος. Εξάλλου τα superlux θα έχουν μεγαλύτερη παραμόρφωση, απ' ότι βγάζουν οι πιο προσιτές λύσεις που προανέφερα, στα νορμάλ επίπεδα έντασης. Ειδικά η G6 έχει αρκετά προσεγμένο σχέδιο τόσο ως DAC όσο και ως head amp αν θέλει κάποιος κάτι κοντά στα 150€ που να κάνει για τα πάντα. Ενώ ο Fiio A3 είναι ΟΚ σαν amp τέτοιας κατηγορίας ακουστικών.

Αναφορά σε κείμενο

Το φιλτρο παντως μου δειχνει μια κοκκινη ζωνη με τη realtek. Να πατησω normalize να το εξισοροπησω

@therock 

Έχεις δίκιο. Θα βάλεις preamp: -4db στο APO. Επίτηδες έκανα τη διόρθωση από τα 60Hz και πάνω γιατί οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούν με απλές κάρτες και μπορεί να είχαν θέμα παραμόρφωσης από το αυξημένο μπάσο.

Δοκίμασε και αυτό χωρίς να πειράξεις τίποτα άλλο:

Spoiler

Filter Settings file

Room EQ V5,16
Dated:
Notes: -0db, 45Hz-18KHz

Equaliser: Generic
668B
Filter  1: ON  PK       Fc    96,7 Hz  Gain  -4,3 dB  Q  2,09
Filter  2: ON  PK       Fc     686 Hz  Gain  -2,7 dB  Q  1,00
Filter  3: ON  PK       Fc   8.806 Hz  Gain -10,3 dB  Q  5,00
Filter  4: ON  PK       Fc     239 Hz  Gain  -3,5 dB  Q  1,00
Filter  5: ON  PK       Fc  15.516 Hz  Gain  -7,4 dB  Q  3,58
Filter  6: ON  PK       Fc   1.557 Hz  Gain  -1,7 dB  Q  1,00
Filter  7: ON  PK       Fc   6.708 Hz  Gain  -6,2 dB  Q  3,04
Filter  8: ON  PK       Fc    67,9 Hz  Gain  -4,6 dB  Q  2,02
Filter  9: ON  PK       Fc   3.858 Hz  Gain  -2,0 dB  Q  4,10
Filter 10: ON  PK       Fc     134 Hz  Gain  -3,4 dB  Q  2,05
Filter 11: ON  PK       Fc   2.552 Hz  Gain  -1,5 dB  Q  2,10
Filter 12: ON  PK       Fc     399 Hz  Gain  -2,1 dB  Q  1,45
Filter 13: ON  PK       Fc  12.381 Hz  Gain -10,7 dB  Q  2,81
Filter 14: ON  PK       Fc   4.951 Hz  Gain   2,3 dB  Q  5,00
Filter 15: ON  PK       Fc   3.430 Hz  Gain   0,9 dB  Q  5,00
Filter 16: ON  PK       Fc   1.031 Hz  Gain  -2,1 dB  Q  5,00
Filter 17: ON  PK       Fc   9.679 Hz  Gain  -0,5 dB  Q  5,00
Filter 18: ON  PK       Fc   5.677 Hz  Gain -10,6 dB  Q  5,00
Filter 19: ON  PK       Fc   4.200 Hz  Gain   2,8 dB  Q  3,71
Filter 20: ON  PK       Fc   3.054 Hz  Gain   1,1 dB  Q  5,00

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Δεν ξέρω πόσο καλό είναι το Cayin αλλά τον περιορίζει μόνο στα superlux λόγω χαμηλής ισχύος. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Filter Settings file

Room EQ V5,16
Dated:
Notes: -0db, 45Hz-18KHz

Equaliser: Generic
668B
Filter  1: ON  PK       Fc    96,7 Hz  Gain  -4,3 dB  Q  2,09
Filter  2: ON  PK       Fc     686 Hz  Gain  -2,7 dB  Q  1,00
Filter  3: ON  PK       Fc   8.806 Hz  Gain -10,3 dB  Q  5,00
Filter  4: ON  PK       Fc     239 Hz  Gain  -3,5 dB  Q  1,00
Filter  5: ON  PK       Fc  15.516 Hz  Gain  -7,4 dB  Q  3,58
Filter  6: ON  PK       Fc   1.557 Hz  Gain  -1,7 dB  Q  1,00
Filter  7: ON  PK       Fc   6.708 Hz  Gain  -6,2 dB  Q  3,04
Filter  8: ON  PK       Fc    67,9 Hz  Gain  -4,6 dB  Q  2,02
Filter  9: ON  PK       Fc   3.858 Hz  Gain  -2,0 dB  Q  4,10
Filter 10: ON  PK       Fc     134 Hz  Gain  -3,4 dB  Q  2,05
Filter 11: ON  PK       Fc   2.552 Hz  Gain  -1,5 dB  Q  2,10
Filter 12: ON  PK       Fc     399 Hz  Gain  -2,1 dB  Q  1,45
Filter 13: ON  PK       Fc  12.381 Hz  Gain -10,7 dB  Q  2,81
Filter 14: ON  PK       Fc   4.951 Hz  Gain   2,3 dB  Q  5,00
Filter 15: ON  PK       Fc   3.430 Hz  Gain   0,9 dB  Q  5,00
Filter 16: ON  PK       Fc   1.031 Hz  Gain  -2,1 dB  Q  5,00
Filter 17: ON  PK       Fc   9.679 Hz  Gain  -0,5 dB  Q  5,00
Filter 18: ON  PK       Fc   5.677 Hz  Gain -10,6 dB  Q  5,00
Filter 19: ON  PK       Fc   4.200 Hz  Gain   2,8 dB  Q  3,71
Filter 20: ON  PK       Fc   3.054 Hz  Gain   1,1 dB  Q  5,00

Πως είπατε; Για πλάκα τα έχει τα superlux.

Power rating

300mW+300mW (32Ω)

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Pleo είπε

Πως είπατε; Για πλάκα τα έχει τα superlux.

Power rating

300mW+300mW (32Ω)

Δεν λέω κάτι διαφορεττικό. 300mw στα 32 Ohm. 150 στα 64. 75 στα 128. κοκ. Δεν είναι για μεγάλα impedance. Μέχρι 150 Ohm ακουστικό το πολύ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pirmen56 είπε

Δεν λέω κάτι διαφορεττικό. 300mw στα 32 Ohm. 150 στα 64. 75 στα 128. κοκ. Δεν είναι για μεγάλα impedance. Μέχρι 150 Ohm ακουστικό το πολύ.

Ο υποδιπλασιασμός που αναφέρεις είναι εντελώς θεωρητικός. Αλλά όπως και να έχει 50 ohm είναι τα superlux.

Το θέμα είναι πως πρόκειται για εξαιρετικό DAC/amp και με ήχο πολύ καλύτερο ποιοτικά σε σχέση με FiiO ή creative.

Δημοσ.

Δεν ημουν προετοιμασμενος παντως για τετοια αγορα, απλα το σκεφτομαι και μονο γιατι εχω και κατι παλια inear monitor (shure 530) που ηταν μπομπα, και αν συνδυαστικα μπορουσα να πετυχω επισοδοσεις και σε αυτα, και εχω και κατι φορητο που να χω μαζι μου και να το χρησιμοποιω και με κινητω ισως το σκεφτω.

Αν Ειναι κανεις αθηνα και θελει να εκυπηρετησει ας στειλει πμ μηπως φερω τα ακουστικα και βρισκομασταν καπου κεντρικα να δοκιμαζα κανενα απο τα DAC που λετε

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Pleo είπε

Ο υποδιπλασιασμός που αναφέρεις είναι εντελώς θεωρητικός. Αλλά όπως και να έχει 50 ohm είναι τα superlux.

Το θέμα είναι πως πρόκειται για εξαιρετικό DAC/amp και με ήχο πολύ καλύτερο ποιοτικά σε σχέση με FiiO ή creative.

Παρακάτω βλέπεις τον Cayin N3(σε παραπλήσια τιμή με αυτό που έχεις) και την soundblaster E5. Σε δύσκολο πολυτονικό σήμα. Κανένα δεν είναι high end αλλά ο E5 τα πάει αρκετά καλύτερα ενισχυτικά. Αρκετά χαμηλότερη και λιγότερο πυκνή παραμόρφωση στα ίδια dbV. Ειδικά μέχρι τα 0 dbV που πολλά ακουστικά πιάνουν 100db+ και γίνονται επικίνδυνα. Το δικό σου μπορεί να είναι καλύτερο αλλά σε αυτά τα χρήματα όλα τα μηχανήματα θυσιάζουν κάτι. Αν δεις μετά και την soundblaster AE-5(λόγω και ισχυρότερης τροφοδοσίας) μόνο τα Chord των 800€+ βγάζουν παρόμοια καθαρότητα στα χαμηλά φορτία. Ακόμα και η ακριβή ιδιοκατασκευή Beta-22 που τέσταραν είχε θέματα.

https://reference-audio-analyzer.pro/en/report/amp/cayin-n3.php#rw38_100

https://reference-audio-analyzer.pro/en/report/amp/creative-sound-blaster-e5.php#rw38_100

https://reference-audio-analyzer.pro/en/report/amp/creative-sound-blaster-ae-5.php#rw38_100

Με την G5(πρακτικά το E5 χωρίς την μπαταρία) έπαιξα τα dt990 pro, τα απαιτητικά K612 pro και τα HD595. Δεν είχα πρόβλημα ούτε σε ένταση, ούτε σε δυναμικά, ούτε σε μπάσο, ούτε σε ενόχληση στα πρίμα ή αλλού. Μετά από την ισοστάθμιση της sonarworks βέβαια. Τα HD650  ξέρω ότι είναι εύκολο φορτίο σε ρεύμα και πολύ ευαίσθητα στα Ohm τους, οπότε δεν χρειάστηκε.

υ.γ.: Το μαγαζί που μου είπες θα το 'χω υπόψη αν σκεφτώ να πάω μελλοντικά σε κάποιο δυνατό μοντέλο της ifi. Γιατί η stx που έχω τώρα δεν έχει πρόβλημα σε ακουστικά πάνω από τα 100 Ohm. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Παρακάτω βλέπεις τον Cayin N3 

Καμία σχέση. Το N3 είναι DAP. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Εμείς μιλάμε για το c5DAC το οποίο είναι DAC/headphone amp και όχι φορητό player όπως το Ν3. Θα πρέπει να συγκρίνεις το N3 με κάποιο player και όχι με κάρτα ήχου.

Για την ιστορία. Τα έχω ακούσει δίπλα δίπλα και δεν έχει σχέση η οδήγηση του N3 σε σχέση με του C5DAC. Το τελευταίο είναι πολύ ισχυρότερο. Μάλιστα έχω την αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις την ίδια σύγκριση και εσύ αν τα έχουν σε demo (που λογικά θα τα έχουν).

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Pleo είπε

Καμία σχέση. Το N3 είναι DAP. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Εμείς μιλάμε για το c5DAC το οποίο είναι DAC/headphone amp και όχι φορητό player όπως το Ν3. Θα πρέπει να συγκρίνεις το N3 με κάποιο player και όχι με κάρτα ήχου.

Για την ιστορία. Τα έχω ακούσει δίπλα δίπλα και δεν έχει σχέση η οδήγηση του N3 σε σχέση με του C5DAC. Το τελευταίο είναι πολύ ισχυρότερο.

Και τα DAP κάποια ενίσχυση την έχουν. Είδα πριν λίγο το cayin i5 που είναι στα 400€ 500$. Βελτιωμένο αλλά και πάλι δεν το λες κορυφή. Άσχετα με το πώς ακούγεται στο αυτί.

Γενικά στις φορητές συσκευές, με την αστεία κατανάλωση που έχουν, υπάρχει περιορισμός στην πιστότητα και την ισχύ. Ό,τι και να πάρεις.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Και τα DAP κάποια ενίσχυση την έχουν. Είδα πριν λίγο το cayin i5 που είναι στα 400€ 500$. Βελτιωμένο αλλά και πάλι δεν το λες κορυφή. Άσχετα με το πώς ακούγεται στο αυτί.

Γενικά στις φορητές συσκευές, με την αστεία κατανάλωση που έχουν, υπάρχει περιορισμός στην πιστότητα και την ισχύ. Ό,τι και να πάρεις.

Και το i5 player είναι, πολύ καλύτερο από το Ν3. Και πάλι το c5DAC είναι πιο ισχυρό από το i5. Ό,τι και να σου πω εγώ, καλύτερα να συγκρίνεις εσύ ακούγοντάς τα.

Είναι διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων τα DAC/amp με τα player. Τα πρώτα είναι σχεδιασμένα για οδήγηση, τα δευτερα για να έχουν τη δυνατότητα player θυσιάζουν την οδήγηση. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις εταιρίες.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Pleo είπε

Και το i5 player είναι, πολύ καλύτερο από το Ν3. Και πάλι το c5DAC είναι πιο ισχυρό από το i5. Ό,τι και να σου πω εγώ, καλύτερα να συγκρίνεις εσύ ακούγοντάς τα.

Σε καταλαβαίνω. Αυτές οι λύσεις όμως αξίζουν αν θες οπωσδήποτε κάτι φορητό που ενδιαφέρει τον therock με ό,τι περιορισμούς συνεπάγονται. Γιατί στα ίδια λεφτά βρίσκεις πολλά amp με 15V τροφοδοσία που τα κάνουν όλα αυτά αλοιφή.

Όμως για τα superlux ποιός ο λόγος να πας σε κάτι τόσο ακριβό. Δηλαδή το Fiio A3 δεν είναι ΟΚ; Βλέπω καλά specs:

http://fiio.gr/index.php/product/fiio-a3/?lang=en

edit: Μιας και λέμε για ~150€ δες τι τέρας έχει η Fiio: http://fiio.gr/index.php/product/fiio-a5/?lang=en

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Σε καταλαβαίνω. Αυτές οι λύσεις όμως αξίζουν αν θες οπωσδήποτε κάτι φορητό που ενδιαφέρει τον therock με ό,τι περιορισμούς συνεπάγονται. Γιατί στα ίδια λεφτά βρίσκεις πολλά amp με 15V τροφοδοσία που τα κάνουν όλα αυτά αλοιφή.

Όμως για τα superlux ποιός ο λόγος να πας σε κάτι τόσο ακριβό. Δηλαδή το Fiio A3 δεν είναι ΟΚ; Βλέπω καλά specs:

http://fiio.gr/index.php/product/fiio-a3/?lang=en

edit: Μιας και λέμε για ~150€ δες τι τέρας έχει η Fiio: http://fiio.gr/index.php/product/fiio-a5/?lang=en

To φορητό όλο και κάπου θα χρειαστεί, εξ' άλλου μην ξεχνάς ότι μιλάμε για laptop. Αλλιώς ναι φυσικά υπάρχουν και ενισχυτές ακουστικών desktop όπως αυτός που τα κάνει όλα σκόνη στα λ7 του.

http://avmentor.gr/reviews/2017/cayin_idac_6_iha_6_0.htm

Απλά πράματα...

To C5DAC παίζει ακόμα καλύτερα από το α5 και πάλι ΙΜΗΟ. 

Δημοσ.

Εβαλα τα shure 530 και ακουγονται περιεργα με το προφιλ που εχω φορτωσει τωα για τα superlux. Για αυτα εχουμε φιλτρο η απενεργοποιω απλα το προηγουμενο.

Αν παρω DAC/AMP θα κανει κατι και για αυτα; ηδη ομως ακουγονται πολυ δυνατα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, therock είπε

Εβαλα τα shure 530 και ακουγονται περιεργα με το προφιλ που εχω φορτωσει τωα για τα superlux. Για αυτα εχουμε φιλτρο η απενεργοποιω απλα το προηγουμενο.

Αν παρω DAC/AMP θα κανει κατι και για αυτα; ηδη ομως ακουγονται πολυ δυνατα

Υπάρχει προφίλ για τα 530 αλλά δεν χρειάζεται. Μπορεί να τα κάνει χειρότερα τα πράγματα γιατί από μόνα τους παίζουν πολύ φλατ.

Με DAC/AMP θα έχεις χαμηλότερες παραμορφώσεις μόνο αν ακούς σε πολύ υψηλές εντάσεις. Καλύτερα μείνε με την onboard.

υ.γ.: Σχετικά με τις onboard να πω και κάτι που διαπίστωσα αυτές τις μέρες. Δοκίμασα να τρέξω τα HD595(ίδιες απαιτήσεις με HD598) από την onboard της Asus z170e μητρικής μου. Αφότου εγκατέστησα ξανά τους drivers του realtek ALC 887 και δήλωσα ότι συνέδεσα ακουστικά(μετράει και παλιότερα ίσως να μην το είχα προσέξει). Πρόσθεσα και λίγο μπάσο με EQ.

Ο ήχος ήταν πολύ καλός και η ένταση αρκετά καλή στις μοντέρνες(=δυνατές) ηχογραφήσεις, αλλά είδα κάτι περίεργο που μου έκανε και η-χάλια-onboard του laptop. Σε κομμάτια σαν το party monster του Weeknd μόλις "έπεφτε" το μπάσο δεν άκουγες τη διαφορά έντασης που περίμενες. Σαν να συμπίεζε η κάρτα επίτηδες τα δυναμικά για να αποφύγει την παραμόρφωση. Το ίδιο και στις ταινίες, όπου είχε υπόκωφο και δυνατό μπάσο. Λες και υπάρχει κύκλωμα προστασίας ή κάτι τέτοιο. Σε κάποιες περιπτώσεις είδα και μείωση της συνολικής έντασης κάθε φορά που υπήρχε εφέ με μπάσο. Ειδικά στο laptop.

Νομίζεις ότι δεν χρειάζεται ενισχυτής(ας παραβλέψουμε τη χαμηλή μέση ένταση σε ταινιές και games υψηλής δυναμικής περιοχής), αφού δεν υπάρχει τρανταχτή παραμόρφωση. Ενώ μπορεί να χάνεις όλα τα δυναμικά. 

Επεξ/σία από pirmen56
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πηρα το Cayin τελικα, πολυ καλο και τα απογειωνει τα Superlux αποκτας νεο προιον τελειως. Το θεμα ομως ειναι πως κανει stereo επεξεργασια και επειδη ηθελα οπως ειπα κυρια χρηση gaming/movies δε ξερω μηπως βιαστικα και επρεπε να κοιταξω surround stage επεξεργασια.

Τυπου Soundblaster E5/G5/G6, Sennheiser GSX1000, AstroMix, η το απλησιαστο ifi xdsd

Ικανοποιημενος με το προιον απλα δε ξερω μηπως για τη συγκεκριμενη χρηση επρεπε να το χα ψαξει παραπανω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...