therock Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Θελω για gaming, αλλα χωρις μικροφωνο. Κατι οικονομικο 25-30 ευρω που να ακουγεται καλα. Καποτε ειχα παρει απο ενα φιλο μου που παρρειγελε απο Κινα κατι Superlux HD668B τα οποια ηταν πολυ hyped εκεινη τη περιοδο. Τωρα θελω απλα ενα δευτερο ζευγαρι, να ναι τιμιο σε αυτα τα λεφτα
pirmen56 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν τα έχω ακούσει αλλά οι κάτοχοι high end σετ έκαναν λόγο για κάπως σκληρά και υπερβολικά πρίμα και όχι ιδαίτερα καλό μπάσο. Όμως η ποιότητα βελτιώνεται πολύ με EQ και μέχρι τα 100-150€ είναι ανταγωνιστικά σε μεσαίες και ευκρίνεια. Έχω κρατήσει ένα φίλτρο βελτίωσης του ήχου τους για Equalizer APO(παρακάτω). Επίσης μπορείς να βρεις εναλλακτικό τζάμπα EQ φίλτρo και πολλές virtual surround τεχνολογίες στο δωρεάν software πακέτο Hesuvi. Για να πάρεις βέβαια το 85% της ποιότητάς τους και πάνω θες το λιγότερο μια καλή ξεχωριστή κάρτα στα ~70€. Είναι επαγγελματικό σετ. Spoiler Filter Settings file Room EQ V5,16 Dated: Notes: -4db preamp, 60Hz-19Khz Equaliser: Generic 668B Filter 1: ON PK Fc 2.754 Hz Gain -16,4 dB Q 1,00 Filter 2: ON PK Fc 2.380 Hz Gain 2,7 dB Q 1,92 Filter 3: ON PK Fc 3.008 Hz Gain 17,4 dB Q 1,09 Filter 4: ON PK Fc 1.415 Hz Gain 3,4 dB Q 1,03 Filter 5: ON PK Fc 587 Hz Gain 1,9 dB Q 1,57 Filter 6: ON PK Fc 12.191 Hz Gain -6,7 dB Q 3,17 Filter 7: ON PK Fc 5.605 Hz Gain -9,7 dB Q 5,00 Filter 8: ON PK Fc 99,6 Hz Gain -3,3 dB Q 2,00 Filter 9: ON PK Fc 516 Hz Gain -1,7 dB Q 1,00 Filter 10: ON PK Fc 8.798 Hz Gain -8,4 dB Q 5,00 Filter 11: ON PK Fc 5.114 Hz Gain 4,1 dB Q 5,00 Filter 12: ON PK Fc 1.109 Hz Gain -1,8 dB Q 2,12 Filter 13: ON PK Fc 10.477 Hz Gain 2,3 dB Q 4,99 Filter 14: ON PK Fc 13.515 Hz Gain -0,7 dB Q 4,81 Filter 15: ON PK Fc 4.626 Hz Gain -0,1 dB Q 5,00 Filter 16: ON PK Fc 7.820 Hz Gain 0,9 dB Q 5,00 Filter 17: ON PK Fc 15.386 Hz Gain -3,1 dB Q 5,00 Filter 18: ON PK Fc 4.428 Hz Gain 3,6 dB Q 5,00 Filter 19: ON PK Fc 6.212 Hz Gain -2,5 dB Q 5,00 Filter 20: ON PK Fc 6.873 Hz Gain -2,4 dB Q 5,00 Υπάρχει και Ελλάδα. Στο skroutz δεν φαίνονται: http://www.karatzios.gr/shoppingcart/idetails.aspx?iid=18317 Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από pirmen56 Διόρθωση στο φίλτρο
therock Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Λες να παρω 2ο ζευγαρι δλδ; Τα χω κοντα δεκαετια ειναι δυνατον να μην εχει βγει κατι σημερα που να συγκρινεται. 25 ισως και πιο φθηνα νομιζω μου τα χε φερει τοτε Την καλη καρτα τι την χρειαζεσαι
pirmen56 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, therock είπε Λες να παρω 2ο ζευγαρι δλδ; Τα χω κοντα δεκαετια ειναι δυνατον να μην εχει βγει κατι σημερα που να συγκρινεται. 25 ισως και πιο φθηνα νομιζω μου τα χε φερει τοτε Την καλη καρτα τι την χρειαζεσαι Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο μέχρι και σήμερα. Αν κάνεις τη διόρθωση που σου είπα θα αναβαθμίσεις τον ήχο σου τζάμπα. Θα κοντράρεις τα περισσότερα σετ μέχρι 100€. Κατέβασε και εγκατάστησε το Equalizer APO και μετά εφάρμοσε το φίλτρο που σου έδωσα σε μορφή text(πες αν θες κάποια βοήθεια). Αν παίρνεις ικανοποιητική ένταση μετά τη διόρθωση, τότε μείνε και με την onboard. Τα ακουστικά αυτά είναι επαγγελματικά. Δεν έχουν πολύ μεγάλη ευαισθησία εν σχέσει με τα gaming που φτιάχνονται για να παίζουν δυνατά με το ελάχιστο δυνατό ρεύμα ώστε να μην παραμορφώνει η onboard κάρτα. Η ειρωνεία είναι ότι θέλουν έναν υποτυπώδη ενισχυτή ακουστικών μέχρι τα 100€ μαξ για να πάρεις το 100% του ήχου τους. Για να σου δώσω να καταλάβεις. Τα Sennheiser HD598 είναι 50 Ohm ώστε να παίζουν δυνατά και αρκετά καλά ακόμα και χωρίς ενίσχυση. Περίπου όσο και τα 668B. Για να βγάλουν 90db ένταση θέλουν τάση 0,09 Vrms. Ενώ τα superlux χρειάζονται 0,181 Vrms για την ίδια ένταση. Δηλαδή 4 φορές μεγαλύτερη ισχύ. Αν εσύ τα ακούς να παίζουν δυνατά ίσως να σε ενοχλούν τα άσχημα πρίμα ή η παραμόρφωση από την onboard κάρτα που δυσκολεύεται με τα κάπως μεγάλα ρεύματα. Στο λέω γιατί έχω τα HD595(σαν τα HD598) και από την πρώτη σκάλα έντασης της xonar stx που είναι σαν onboard δεν έχω πάντα ικανοποιητική ένταση(π.χ αρκετά games και βίντεο στο youtube). Ειδικά αν ισοσταθμίσω τα 595. https://www.innerfidelity.com/images/SennheiserHD598.pdf https://www.innerfidelity.com/images/SuperluxHD668B.pdf 2
therock Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Θα το τσεκαρω οταν ειμαι μπροστα στο λαπτοπ. Παρεπιπτωντας ψαχνω να δω τι onboard εχει αλλα δε βρισκω πληροφοριες (Dell 9570). Σε περιπτωση εξωτερικης καρτας η ενισχυτη τι εχεις κατα νου Απλα να ενημερωνομαι σε πρωτη φαση θα παρω μονο ενα δευτερο ζευγαρι, αλλα να χω και την αλλη αγορα στα υποψιν
pirmen56 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 53 λεπτά πριν, therock είπε Θα το τσεκαρω οταν ειμαι μπροστα στο λαπτοπ. Παρεπιπτωντας ψαχνω να δω τι onboard εχει αλλα δε βρισκω πληροφοριες (Dell 9570). Σε περιπτωση εξωτερικης καρτας η ενισχυτη τι εχεις κατα νου Απλα να ενημερωνομαι σε πρωτη φαση θα παρω μονο ενα δευτερο ζευγαρι, αλλα να χω και την αλλη αγορα στα υποψιν Συνήθως τα laptop έχουν χειρότερη onboard, αν και το δικό σου είναι ακριβό. Το μόνο θετικό με τις onboard, αν δεν τα "φτύσουν" σε ρεύμα, είναι η χαμηλή αντίσταση εξόδου όταν συνδέσεις ακουστικά(και το δηλώσεις όταν σε ρωτήσει). Παίζει ρόλο για την ποσότητα και ποιότητα του μπάσου. Αν θες ενισχυτή και για ακριβότερα ακουστικά μελλοντικά θα πας σε κάτι κοντά στα 100€ όπως η sounndblaster X G5, που την πήρα για να αντικαταστήσω την χάλια onboard του netbook μου και κάνει σχεδόν για τα πάντα. Αλλιώς δες Fiio από τον Α3 και πάνω(έχει και μπαταρία για κινητά κλπ.). Όχι του 50ευρου-60ευρου γιατί είναι πολύ αδύναμα: https://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes_hifi/m/15616/Fiio.html?from=catspan&o=Fiio
therock Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) DAC-AMP ειναι και τα 2? Το soundblaster απο usb παιρνει ρευμα μονο? Αρα και αυτο μπορει να του δωσει το κινητο να λειτουργησει. Αν και οταν παρω κατι, να μην ειναι μονο για PC EDIT: Over ear headphones δηλωσα στο PC και στο APO εσωσα text αυτο που εστειλες και το φορτωσα με open. Θελει κατι αλλο η ειμαι ετοιμος Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από therock
pirmen56 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδή κάποιος με Μ40Χ μου 'στειλε πμ το ανεβάζω εδώ για όποιον ενδιαφέρεται: Υπάρχουν τα φίλτρα της sonarworks και τα τζάμπα φίλτρα από τον Jaakko του reddit. Ειδικά όσα φίλτρα του είναι από μετρήσεις του oratory1990 είναι βασισμένα σε ψυχοακουστική έρευνα και τα καλύτερα. Το hesuvi έχει επίσης αυτοματοποιημένα σχεδόν όλα τα φίλτρα διόρθωσης του Jaako. Εγώ προτιμώ της sonarworks(επίσης βασισμένα σε επιστημονική έρευνα) γιατί δεν είναι τόσο πριμάτα. Αυτό είναι το σχετικό post του φινλανδού: https://old.reddit.com/r/headphones/comments/92b08s/eq_settings_for_700_headphones/ Το καλό με τα φίλτρα του Jaakko είναι ότι τα έχει και σε graphic EQ μορφή. Οπότε μπορείς να διορθώσεις ακριβώς το κομμάτι του ήχου που θες. Π.χ. μόνο από 50Hz μέχρι 4Khz. Ενώ με parametric EQ(PK φίλτρα) δεν μπορείς. Τα φίλτρα κόβουν ισχύ για να διορθώσουν. Αν έχεις onboard ίσως να τα βρεις σκούρα. Θα χρειαστείς equalizerAPO οπωσδήποτε. Hesuvi αν τα θες όλα αυτοματοποιημένα. Επειδή το hesuvi εγκαθιστά πρώτα το APO καλό είναι να το βρει ήδη εγκατεστημένο, αλλιώς ίσως να υπάρξει πρόβλημα. Αν κάνεις την παρακάτω διαδικασία χρειάζεται επιπλέον το δωρεάν Room EQ Wizard(REW) και το trial/θείο του sonarworks true-fi ή κάτι αντίστοιχο. Αυτό είναι το φίλτρο για τα Μ40Χ που έβγαλα μόλις τώρα για το equalizerAPO : Spoiler Filter Settings file Room EQ V5,16 Dated: Notes: -0db preamp, 40Hz-19Khz Equaliser: Generic Audiotechnica M40X Filter 1: ON PK Fc 63,8 Hz Gain -6,2 dB Q 2,00 Filter 2: ON PK Fc 455 Hz Gain -1,0 dB Q 1,00 Filter 3: ON PK Fc 7.510 Hz Gain -3,4 dB Q 1,00 Filter 4: ON PK Fc 1.138 Hz Gain -4,9 dB Q 1,00 Filter 5: ON PK Fc 12.792 Hz Gain 7,8 dB Q 1,00 Filter 6: ON PK Fc 136 Hz Gain -4,6 dB Q 2,00 Filter 7: ON PK Fc 15.861 Hz Gain -7,3 dB Q 3,23 Filter 8: ON PK Fc 9.948 Hz Gain -8,6 dB Q 3,47 Filter 9: ON PK Fc 14.524 Hz Gain -12,1 dB Q 1,57 Filter 10: ON PK Fc 2.606 Hz Gain -5,9 dB Q 1,00 Filter 11: ON PK Fc 4.719 Hz Gain -1,2 dB Q 1,00 Filter 12: ON PK Fc 2.692 Hz Gain 8,0 dB Q 1,64 Filter 13: ON PK Fc 94,9 Hz Gain -3,1 dB Q 2,00 Filter 14: ON PK Fc 10.953 Hz Gain -5,0 dB Q 5,00 Αυτό είναι το λινκ που δείχνει πώς το έκανα. Έτσι μπορώ να μεταφέρω τη διόρθωση σε οποιαδήποτε συσκευή τρέχει win χωρίς εξάρτηση από το sonarworks που "παντρεύεται" ένα pc και διαβάζει μόνο αρχεία κρυπτογραφημένα ειδικά για συγκεκριμένο pc: Spoiler 10 ώρες πριν, therock είπε DAC-AMP ειναι και τα 2? Το soundblaster απο usb παιρνει ρευμα μονο? Αρα και αυτο μπορει να του δωσει το κινητο να λειτουργησει. Αν και οταν παρω κατι, να μην ειναι μονο για PC EDIT: Over ear headphones δηλωσα στο PC και στο APO εσωσα text αυτο που εστειλες και το φορτωσα με open. Θελει κατι αλλο η ειμαι ετοιμος Φαίνεται ποιά έχουν και DAC. Το soundblaster παίρνει ρεύμα από usb, αλλά με κινητό θες ξεχωριστή τροφοδοσία. Ειδικό καλώδιο που να παίρνει ρεύμα από την πρίζα και να του στέλνει μέσω usb ή ενισχυτή με μπαταρία(όπως το soundblaster E5 π.χ.). επίσης τα περισσότερα Fiio έχουν μπαταρία. Το λένε. Στο APO έχει ένα config.txt εκεί μέσα πρέπει να λέει: Preamp: 0db Include: superlux.txt Όπου το αρχείο superlux(τυχαίο όνομα) θα είναι μέσα στον config folder του APO και θα γράφει μέσα όσα σου έστειλα. Μετά βάζοντας ένα άλλο σύμβολο στη λέξη superlux και σώζοντας το config.txt το κλείνεις. Υπάρχει όμως και GUI για περισσότερη αυτοματοποίηση. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από pirmen56 1 1
therock Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 -To hesuvi τι ακριβως κανει δεν εχω καταλαωβει. -Εφοσον δινεις τα φιλτρα ετοιμο εγω θα χρειαστω sonarworks η οτι αλλο ή αναφγερεσαι σε καποιον που θελει να δημιουργησει δικο του η να τροποποιηση υπαρχον φιλτρο
therock Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, pirmen56 είπε Στο APO έχει ένα config.txt εκεί μέσα πρέπει να λέει: Preamp: 0db Include: superlux.txt Όπου το αρχείο superlux(τυχαίο όνομα) θα είναι μέσα στον config folder του APO και θα γράφει μέσα όσα σου έστειλα. Μετά βάζοντας ένα άλλο σύμβολο στη λέξη superlux και σώζοντας το config.txt το κλείνεις. Υπάρχει όμως και GUI για περισσότερη αυτοματοποίηση. Ετσι ειναι και με τσεκαρισμένο το instant mode. Παιζω πχ ενα κομματι απο youtube και ανοιγοκλείνω το φιλτρο να δω τη διαφορα αλλα ο ηχος παραμενει ιδιος Edit: Ακομα και με το gain που παιζω απο -20 σε +20 ο ηχος παραμενει απαραλακτος. Εχω ενεργοποιησα την μια και μοναδικη playback interface EDIT2: Οκ εδω ειμαι, επρεπε να ενεργοποιησω το experimental https://bradshacks.com/fix-equalizer-apo-windows-10/ Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από therock
pirmen56 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, therock είπε -To hesuvi τι ακριβως κανει δεν εχω καταλαωβει. -Εφοσον δινεις τα φιλτρα ετοιμο εγω θα χρειαστω sonarworks η οτι αλλο ή αναφγερεσαι σε καποιον που θελει να δημιουργησει δικο του η να τροποποιηση υπαρχον φιλτρο Το hesuvi φορτώνει το APO με κάποια δικά του φίλτρα(FIR και EQ) και επίσης το χειρίζεται. Το APO γενικά φορτώνει EQ και finite impulse responses(FIR)(όπως τα εφέ αντήχησης μεγάλων αιθουσών, ναών κτλ. που βρίσκεις στις κάρτες ήχου). Τα FIR filters στο hesuvi χρησιμεύουν για να καταγράφεις τον ήχο των surround τεχνολογιών όπως το dolby headphone και μετά να τον εφαρμόζεις σε ό,τι ήχο βγαίνει από το pc. Εσύ είσαι ΟΚ με το APO και το φίλτρο που σου έδωσα. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από pirmen56 1
Pleo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Τελικά θέλεις ακουστικά, DAC amp ή και τα δυο; Και σε τι budget γιατί έχεις γράψει 25-30 ευρώ.
therock Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 52 λεπτά πριν, Pleo είπε Τελικά θέλεις ακουστικά, DAC amp ή και τα δυο; Και σε τι budget γιατί έχεις γράψει 25-30 ευρώ. Οχι ακουστικα ηθελα απλα καταληξαμε οτι ειναι καλα αυτα που εχω απλα θελουν DAC/AMP να τα οδηγησουν στο επακρο 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Το hesuvi φορτώνει το APO με κάποια δικά του φίλτρα(FIR και EQ) και επίσης το χειρίζεται. Το APO γενικά φορτώνει EQ και finite impulse responses(FIR)(όπως τα εφέ αντήχησης μεγάλων αιθουσών, ναών κτλ. που βρίσκεις στις κάρτες ήχου). Τα FIR filters στο hesuvi χρησιμεύουν για να καταγράφεις τον ήχο των surround τεχνολογιών όπως το dolby headphone και μετά να τον εφαρμόζεις σε ό,τι ήχο βγαίνει από το pc. Εσύ είσαι ΟΚ με το APO και το φίλτρο που σου έδωσα. Μια δική τους λειτουργια που εχουν τα windows για enable surround και 7.1 soundstage να το ενργοποιησω
Pleo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, therock είπε Οχι ακουστικα ηθελα απλα καταληξαμε οτι ειναι καλα αυτα που εχω απλα θελουν DAC/AMP να τα οδηγησουν στο επακρο Τότε να προτείνω αυτό με το οποίο έχω πάθει πλάκα με το πως παίζει το άτιμο. http://en.cayin.cn/products_info?itemid=76 Οδηγεί πολύ καλά, έχει ήχο καμπάνα και δεν χρειάζεται καν drivers (96/24 γαρ) στα παραθύρια. Θα το βρεις και στην Ελληνική αγορά. Τσέκαρε specs και εξαρτήματα που χρησιμοποιεί.
therock Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, Pleo είπε Τότε να προτείνω αυτό με το οποίο έχω πάθει πλάκα με το πως παίζει το άτιμο. http://en.cayin.cn/products_info?itemid=76 Οδηγεί πολύ καλά, έχει ήχο καμπάνα και δεν χρειάζεται καν drivers (96/24 γαρ) στα παραθύρια. Θα το βρεις και στην Ελληνική αγορά. Τσέκαρε specs και εξαρτήματα που χρησιμοποιεί. 169 βρισκω. Ακριβο. 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Το hesuvi φορτώνει το APO με κάποια δικά του φίλτρα(FIR και EQ) και επίσης το χειρίζεται. Το APO γενικά φορτώνει EQ και finite impulse responses(FIR)(όπως τα εφέ αντήχησης μεγάλων αιθουσών, ναών κτλ. που βρίσκεις στις κάρτες ήχου). Τα FIR filters στο hesuvi χρησιμεύουν για να καταγράφεις τον ήχο των surround τεχνολογιών όπως το dolby headphone και μετά να τον εφαρμόζεις σε ό,τι ήχο βγαίνει από το pc. Εσύ είσαι ΟΚ με το APO και το φίλτρο που σου έδωσα. Το φιλτρο παντως μου δειχνει μια κοκκινη ζωνη με τη realtek. Να πατησω normalize να το εξισοροπησω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα