Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Για να είμαστε σίγουροι τσεκάρουμε αρκετές φορές γιατί στη μία μπορεί να γίνει κάτι λάθος. Όπως λες και μόνος μπορεί  την πρώτη φορά να πήρε 4-5 λίτρα λιγότερο.Είναι πολλά τα 12,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα έστω και σε μεγάλη κίνηση.

Επίσης μέσα σε όλα πρέπει να βάλεις και την εξίσωση της κλοπής στα λίτρα από μεγάλο μέρος πρατηριούχων.Άλλαξε και πρατήριο σε επόμενη μέτρηση και μην κολλάς σε ένα όπως κάποιοι.Εγώ μόλις κάτι δε μου πάει καλά αμέσως αλλάζω και πάω και σε άλλο να τσεκάρω.

Έχω αλλάξει αρκετά πρατήρια μέχρι να βρω αυτό που δεν κλέβει σε ποσότητα θέλω να πιστεύω και σε ποιότητα..   θυμάμαι έναν βενζινα που έλεγε για την ποιότητα και καλά που έχει..  φουλαρισμα σε φουλαρισμα σε αμάξι που κολλημένο στο κέντρο  με πρώτη  νεκρά και ξανά πρώτη νεκρά.. δεν έφτανε πάνω από 11 λιτρα κατανάλωσή και με a/c . Το φουλαρω στον συγκεκριμένο κάνω τους υπολογισμούς και είχε κάψει 15.5l στα 100 χαχα. Ούτε αέρα στα λάστιχα δεν ξανά έβαλα σε αυτόν

• Like 1
Δημοσ.

ξεκινα οτι τα 200 χιλ που διενυσες για να μετρησεις ειναι πολυ  πολυ λιγα... πηρες απλα μια εκτιμηση που περιεχει μεγαλο σφαλμα.

ακομη και 1 λιτρο περισσοτερο ειναι  πανω απο 10%  αποκλιση.

αν δεν ειναι καλοσυντηρημενο το αμαξι εχεις και απο εκει μια μεγαλη επιβαρυνση στην ηδη μεγαλη καταναλωση  για τα τωρινα δεδομενα

ενος 1000 κυβικων αμαξι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολύ μικρό το εύρος των χιλιομέτρων για ασφαλή συμπεράσματα όπως σου είπε και ο προηγούμενος φίλος.Για να μειώσεις το περιθώριο των αποκλίσεων προσπάθησε όσο μπορείς να κάνεις φουλαρισματα. Εντάξει μην το αφήνεις και στη στάλα για διάφορους λόγους, αλλά να έχεις κάψεις περίπου τα 3/4 του ρεζερβουάρ όταν γεμίζεις.

Σε κάθε περίπτωση η κατανάλωση μπορεί να επηρεαστεί από χίλιους μύριους παράγοντες και οι συνθήκες που μετράει ένας δεν έχουν καμία σχέση με αυτές ενος άλλου. Προσωπικά δεν μου φαίνεται αδύνατη η κατανάλωση αυτή. Χαμηλή σίγουρα δεν είναι, αλλά αν μιλάμε για καθαρά αστικής φύσης διαδρομή, τόσο μικρή σε απόσταση, με παλιό αυτοκίνητο και πρωτάρη οδηγό, φαντάζει όλο και πιο ρεαλιστική.

Επεξ/σία από Bigi444444
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...