_Theo_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Έχω ένα παλιό PC εποχής περίπου 2008-2009 το οποίο αποτελείται από: Monitor : Samsung S22A300H Case : Chieftec Full tower PSU: Corsair CX500 CPU: AMD Athlon 64 X2 4800+ 2.5 GHz M/B: Asus M2A-VM GPU: Radeon HD4850 512 MB GDDR3 RAM: GEIL 4 X 1 GB DDR2 800 MHz Optical: 2 X DVD RW Floppy disk ( Ω ναι!) και έναν HDD : WD Caviar Green 640 GB SATA II του 2010 νομίζω. Το σύστημα επίσης έχει τα Windows 10 Pro 64 bit 1809. Ο υπολογιστής εκτελεί δουλειές γραφείου (office, browsing κλπ). Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές, όταν παίζω κάποια παιχνίδια στο FB, μετά από λίγο αλλοιώνεται η εικόνα εντελώς, εμφανίζονται οριζόντιες πολύχρωμες γραμμές και κολλάει εντελώς ο Η/Υ, σε σημείο που μόνο με πάτημα του reset button και επανεκκίνηση να μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Αυτό γίνεται μόνο όταν παίζω παιχνίδια. Όταν είμαι στην επιφάνεια εργασίας ή βλέπω βιντεάκια όλα είναι μια χαρά. Έκανα update τον Flash Player (μιας και τα games του FB βασίζονται σε αυτόν) κατέβασαν τα Windows τον τελευταίο διαθέσιμο οδηγό για την GPU, αλλά τζίφος. Πάλι τα ίδια. Γενικά όλο το λογισμικό του συστήματος είναι αναβαθμισμένο στις τελευταίες εκδόσεις. Υποψιάζομαι ότι φταίει η κάρτα γραφικών και σκέφτομαι να την αλλάξω με μια R5 230 2GB. Αλλά πριν το κάνω αυτό θέλω να είμαι σίγουρος ότι όντως φταίει η κάρτα, για να μη δώσω χωρίς λόγο χρήματα. Έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;;
keravnos21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μαλλον η καρτα γραφικων σου παρεδωσε πνευμα αλλα πρωτα τσεκαρε αν δουλευουν το/τα ανεμιστηρια της σαν δευτερο βημα τσεκαρε γενικα θερμοκρασιες cpu kai gpu 2
_Theo_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, keravnos21 είπε Μαλλον η καρτα γραφικων σου παρεδωσε πνευμα αλλα πρωτα τσεκαρε αν δουλευουν το/τα ανεμιστηρια της σαν δευτερο βημα τσεκαρε γενικα θερμοκρασιες cpu kai gpu Δουλεύουν τα ανεμιστήρια και της GPU αλλά και της CPU. Πρόσφατα τον είχα καθαρίσει και από τις σκόνες με φυσητήρα. Οι θερμοκρασίες (δεν έχω αλλάξει ποτέ πάστα!) μου φαίνονται φυσιολογικές, 35-38 C στον επεξεργαστή και 45 στην κάρτα γραφικών ( σε idle πάντα μιας και κανονικά παιχνίδια δεν παίζω ποτέ εκεί)... Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από _Theo_
_Theo_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, keravnos21 είπε Σου κανει κατι τετοιο δηλαδη ? Όχι αυτό αφορά αναπαραγωγή 3D γραφικών. Εμένα παγώνει η εικόνα, αλλοιώνονται τα γραφικά και εμφανίζει οριζόντιες γραμμές.
keravnos21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Κοιτα θερμοκρασιες τοτε ενω εισαι στο παιχνιδι μπορει να σου φανει περιεργο αλλα μερικα παιχνιδια ειναι τοσο κακογραμμενα που χρειαζονται καλυτερο hardware απο αυτο που εχεις ιδιαιτερα σε καρτα γραφικων επισης τα 512mb μνημη της καρτας δεν ειναι και οτι καλυτερο ακομα και για τετοια παιχνιδια. 1
_Theo_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, keravnos21 είπε Κοιτα θερμοκρασιες τοτε ενω εισαι στο παιχνιδι μπορει να σου φανει περιεργο αλλα μερικα παιχνιδια ειναι τοσο κακογραμμενα που χρειαζονται καλυτερο hardware απο αυτο που εχεις ιδιαιτερα σε καρτα γραφικων επισης τα 512mb μνημη της καρτας δεν ειναι και οτι καλυτερο ακομα και για τετοια παιχνιδια. Δεν νομίζω παιχνίδια του Facebook να θέλουν παραπάνω μνήμη. Τι να πώ...
IoaZ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δεν υπάρχουν επίσημα drivers για win 10 Δοκίμασε σε win7 . Άμα δεν δουλεύει και στα 7 έχεις θέμα με την κάρτα . 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα