ankarage Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αγόρασα απο ebay office 365 το οποιο ουσιαστικά ήταν μια άδεια-λογαριασμός εταιρικός (εταιρίας,παν/μιου,σχολείου κλπ). Επειδή ως αντιλήφθηκα μπαινει στο σύστημά μου ως adnin και η εταιρία,έκανα απεγκατάσταση και εγκατάσταση office 2016. Το πρόβλημα που έχω ειναι ότι δεν μπορώ να διαγραψω το λογαριασμό.Πηγαινω (windows 10 1809 λειτουργικό) settings>accounts >email & account και δεν μπορώ να σβήσω τον πρώτο λογαριασμό(εταιρικός),επειδή έχει μονη επιλογή manage και οχι και remove. Σχετική η κατωτέρω φωτό. Το μεγαλύτερο κακό ειναι πως νομίζω ότι ο δικός μου λογαριασμός admin φαίνεται ότι έχει υποστεί μειωση δικαιωμάτων, λόγω της παρουσίας και του άλλου admin, επειδή βλέπω ότι όταν έχω κάποιο πρόβλημα και χρειάζεται admin,δεν παίρνει το password (Ετσι εκτιμώ.Το password ειναι σωστό και λειτουργεί σε άλλες περιπτώσεις) Πως θα μπορούσα να απαλλαγώ απο τον εταιρικό λογαραιασμό? Αν η μόνη λύση φαίνεται το format, μήπως μετά ξαναεμφανισθεί μεσω microsoft ή one drive ή οτιδήποτε άλλο? Ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από ankarage
micos000 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Να σε ρωτήσω κάτι. Πως αντιλήφθηκες ότι μπαίνει η εταιρεία στο σύστημα σου; Ρωτάω γιατί και ένα φιλαράκι πήρε 5 άδειες με 5ΤΒ από ebay, τις μοίρασε σε άλλους 4 και ανεβάζουν αβέρτα-κουβέρτα εδώ και 5 μέρες τα αρχεία τους στο onedrive παρά τις όποιες αντιρρήσεις και ενστάσεις μου για την ασφάλεια των δεδομένων τους. Πάντως για το θέμα σου δεν ξέρω αν είδες αυτό.
ankarage Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, micos000 είπε Να σε ρωτήσω κάτι. Πως αντιλήφθηκες ότι μπαίνει η εταιρεία στο σύστημα σου; Ρωτάω γιατί και ένα φιλαράκι πήρε 5 άδειες με 5ΤΒ από ebay, τις μοίρασε σε άλλους 4 και ανεβάζουν αβέρτα-κουβέρτα εδώ και 5 μέρες τα αρχεία τους στο onedrive παρά τις όποιες αντιρρήσεις και ενστάσεις μου για την ασφάλεια των δεδομένων τους. Πάντως για το θέμα σου δεν ξέρω αν είδες αυτό. Δεν είδα κάτι συγκεκριμένο αλλα ειναι προφανές ότι ο admin μπορεί να βλέπει τουλάχιστον τα office αρχεία μου. Επίσης κατάλαβα ,όπως έγραψα, μια μείωση ανεξαρτησίας των admin μου δικαιωμάτων μου λόγω της παρουσίας του εταιρικου admin.Π.x. το office 365 δεν παίρνει ως account τον admin λογαριασμό μου αλλά οποιονδήποτε άλλον local. Εντύπωση μου κάνει ότι επιτέλους έγινε διαγραφή μέσω τελικά του disconnect, βγάζοντας μηνυμα ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί με την είσοδο ανα πάσα στιγμή!. Επικίνδυνες κατα τη γνώμη μου καταστάσεις που και μόνο την αίσθηση να έχεις όπως εγώ, νοιώθεις ανασφάλεια. Φαντάσου κάποιος να σου πάρει τα email-contacts σου? Εχω θορυβηθεί και μετανοιώσει.Τώρα ετοιμάζομαι για το μαραθώνιο του format. Αυτό που μου είπες να δω, το είδα πρώτο πρώτο χωρίς να με εξυπηρετεί.(deactivate the device) Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από ankarage
kormos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Ξεχνάμε τη βασική περίπτωση... Έχει συζητηθεί πολλάκις φορές το θέμα πως αυτοί οι τύπου λογαριασμοί ενδέχεται να κλείσουν, άρα μήπως κακώς γίνεται αγορά κάτι τέτοιο με προϋπόθεση της εκμετάλλευσης του αποθηκευτικού χώρου; Και κακώς κάποιοι ανεβάζουν τα προσωπικά τους αρχεία; Θεωρω πως καλύτερα απλή ενεργοποίηση με το λογαριασμό τη σουίτα και τίποτε άλλο μετά...
ankarage Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Τελικά όπως φάνηκε (format , στήσιμο απο την αρχή και ψάξιμο) είχα δίκιο. Ο εταιρικός διαχειριστής γίνεται διαχειριστής του συστήματός σου.Και σωστό είναι, έτσι γίνεται με τους υπολογιστές μιας εταιρίας. Εκτός των προφανών κινδύνων , ο admin λογαριασμός μου δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Αυτό κυρίως το κατάλαβα όταν σε προβλημα του λειτουργικού δεν έπαιρνε το password ενώ ήταν σωστό.Επίσης δεν επέτρεπε στον admin λογαριασμό μου να χρησιμοποιηθεί στο office.¨Ηθελε μονο μη admin λογαριασμό ,έναν κοινο local. Tέλος δεν έκανε και verify στο settings>account.:¨Ολα αυτά και άλλα, ενώ το office 365 ειχε απεγκατασταθεί. Ευτυχώς μετά το νέο στήσιμο επανήλθα στα κανονικά.Καλά να πάθω. Μακριά απο εταιρικούς λογαριασμούς. YΓ Πριν κάνω format έκανα search για στοιχεία του εταιρικου λογαριασμού.Βρήκα σελίδες ολόκληρες με εγγραφές μέσω του onedrive που το είχα απεγκαταστήσει!!!
kormos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, ankarage είπε Τελικά όπως φάνηκε (format , στήσιμο απο την αρχή και ψάξιμο) είχα δίκιο. Ο εταιρικός διαχειριστής γίνεται διαχειριστής του συστήματός σου.Και σωστό είναι, έτσι γίνεται με τους υπολογιστές μιας εταιρίας. Εκτός των προφανών κινδύνων , ο admin λογαριασμός μου δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Αυτό κυρίως το κατάλαβα όταν σε προβλημα του λειτουργικού δεν έπαιρνε το password ενώ ήταν σωστό.Επίσης δεν επέτρεπε στον admin λογαριασμό μου να χρησιμοποιηθεί στο office.¨Ηθελε μονο μη admin λογαριασμό ,έναν κοινο local. Tέλος δεν έκανε και verify στο settings>account.:¨Ολα αυτά και άλλα, ενώ το office 365 ειχε απεγκατασταθεί. Ευτυχώς μετά το νέο στήσιμο επανήλθα στα κανονικά.Καλά να πάθω. Μακριά απο εταιρικούς λογαριασμούς. YΓ Πριν κάνω format έκανα search για στοιχεία του εταιρικου λογαριασμού.Βρήκα σελίδες ολόκληρες με εγγραφές μέσω του onedrive που το είχα απεγκαταστήσει!!! Ότι πληρώνεις παίρνεις...
ankarage Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, kormos είπε Ότι πληρώνεις παίρνεις... Εδώ κάνεις λάθος. Με κατα μέσο όρο 5€ έχω αγοράσει απο windows 10 μέχρι Nero και Aida 64 χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλά σημείωσα τους κατα τη γνώμη μου εγκυμονούντες κινδύνους στους εταιρικούς λογαριασμούς που μπορεί κάποιος να μη γνωρίζει ή να μην τον ενοχλούν. Αυτο πράγματι ειναι προς γνώση και συμμόρφωση τουλάχιστον δική μου.Ουτε με ανάγκασε κανένας ,ουτε με κορόιδεψε. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2019 από ankarage
kormos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, ankarage είπε Εδώ κάνεις λάθος. Με κατα μέσο όρο 5€ έχω αγοράσει απο windows 10 μέχρι Nero και Aida 64 χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλά σημείωσα τους κατα τη γνώμη μου εγκυμονούντες κινδύνους στους εταιρικούς λογαριασμούς που μπορεί κάποιος να μη γνωρίζει ή να μην τον ενοχλούν. Αυτο πράγματι ειναι προς γνώση και συμμόρφωση τουλάχιστον δική μου.Ουτε με ανάγκασε κανένας ,ουτε με κορόιδεψε. Δεν κάνω κανένα λάθος... Δεν είπαμε ότι κάποιος σε κορόιδεψε, αλλά και για τα υπόλοιπα που έχεις αγοράσει και αναφέρεις "πίσω τος" έχουν κάποια επιπλέον "ψιλά γράμματα" που πιθανόν σε εσένα και σε οποιονδήποτε άλλο διαφέυγουν... Όπως και να έχεις κοίτα αν θες να πάρεις κάποια άδεια έως 2016 πχ....
ankarage Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, kormos είπε Δεν κάνω κανένα λάθος... Δεν είπαμε ότι κάποιος σε κορόιδεψε, αλλά και για τα υπόλοιπα που έχεις αγοράσει και αναφέρεις "πίσω τος" έχουν κάποια επιπλέον "ψιλά γράμματα" που πιθανόν σε εσένα και σε οποιονδήποτε άλλο διαφέυγουν... Όπως και να έχεις κοίτα αν θες να πάρεις κάποια άδεια έως 2016 πχ.... Φαίνεται ότι έχεις βαθειά γνωση των θεμάτων.
kormos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, ankarage είπε Φαίνεται ότι έχεις βαθειά γνωση των θεμάτων. Αποφεύγω τουλάχιστον τέτοιου είδους προβλήματα όπως το δικό σου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα