Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερες,

Αποφασισα το σουκου να καθαρισω τον υπολογιστη μιας και ειχε μαζεψει αρκετη σκονη και ανεβαζε θερμοκρασιες. Καθαρισα τροφοδοτικο, ανεμιστηρα ψυκτρας και ψυκτρα της καρτας γραφικων, συν ενα γρηγορο περασμα και φυσιμα ολο το συστημα.

Διαπιστωσα ομως προς δυσαρεστη μου εκπληξη πως μετα το καθαρισμα ο υπολογιστης δεν λειτουργει. Και εξηγουμαι: ο υπολογιστης παιρνει ρευμα, ολα φαινονται να τροφοδοτουνται (μιας και αναβουν λαμπακια και ολοι οι ανεμιστηρες δουλευουν), αλλα δε φαινεται να κανει κατι παραπανω. Τα ανεμιστηρακια δουλευουν ολα στο τερμα και απλα συνεχιζουν μεχρι να κλεισω τον υπολογιστη χειροκινητα. Η οθονη δειχνει να μην παιρνει σημα και ο υπολογιστης δεν μπαινει καν στο bios.

Μετα απο συζητηση μου ειπαν πως μπορει να φταιει ειτε η ραμ, ειτε η καρτα γραφικων, ειτε η ιδια η μητρικη. Μεσα στη βδομαδα θα δοκιμασω να αλλαξω τα δυο πρωτα για να δω αν αποτελουν το προβλημα. Μετα απο λιγο ψαξιμο βεβαια στο διαδικτυο ειδα να γραφεται για τον κινδυνο που επιφυλασσει ο στατικος ηλεκτρισμος.

Οποτε μου μπηκαν διαολια διοτι τον υπολογιστη τον καθαρισα με ενα σουιφερ και τη δροσερη ανασα μου. Και ενταξει, το δευτερο δεν ενεχει πολλους κινδυνους (περαν της εκαστοτε δυσωδιας), το πρωτο ομως δε δημιουργει στατικο ηλεκτρισμο; παιζει να εκαψα καποιο ή και ολα τα εξαρτηματα του υπολογιστη ετσι;

Και σαν προταση προς το φορουμ, μιας και δεν βρηκα κατι αντιστοιχο, θα σας φαινοταν καλη ιδεα να δημιουργηθει ενας οδηγος καθαρισματος ωστε οσοι/ες δεν ξερουμε τι πρεπει να προσεχουμε/κανουμε, να εχουμε εναν μπουσουλα και να αποφευγουμε απροσεξιες και λαθη;

Δημοσ.

Όλα στα είπανε να πέσουνε μέσα :P 

Δοκίμασε για αρχή:
1. CMOS reset - Βγάζεις την στρογγυλή μπαταριά που είναι πάνω στην μητρική χωρίς το pc να είναι στο ρεύμα και πατάς το power κουμπί για 5-10 δευτερόλεπτα.
2. Ξαναβάζει μπαταρία
3. Δοκίμασε να το ξεκινήσεις.

Εάν το πρόβλημα παραμένει
4. Βγάζεις τις RAM και τις δοκιμάζεις μία μία ξεκινώντας το PC.
5. Βγάζεις / βάζεις κάρτα γραφικών, αν η μητρική σου έχει ενσωματωμένα γραφικά δοκίμασε και χωρίς κάρτα γραφικών αν παίρνεις εικόνα.

Για εμένα το πιο πιθανό για εμένα είναι να έχει πάει η σκόνη σε σημεία που κάνουν επαφή οι ραμς. κάρτα γραφικών κτλ και γιαυτό δεν ξεκινάει
Οπότε κάθε φορά που βγάζεις κάτι καθάρισε με πινελάκι.

• Like 2
Δημοσ.

Είσαι σίγουρος οτι δεν ξεκούμπωσες κάτι κατά λάθος κατά το καθάρισμα (έστω και ελαφρώς)? Πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς οτι όλα είναι σωστά στη θέση τους.

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι,

Καταφερα να βρω δυο ραμ και μια γραφικων να δοκιμασω αλλα το αποτελεσμα παραμενει το ιδιο. Πηρα κι ενα πινελακι και καθαρισα τις θηκες των ραμ και της γραφικων αλλα και παλι εις ματιν.

Εξ'οσων θυμαμαι, δεν ξεκουμπωσα κατι που να μην το ξανακουμπωσα.

Θα δοκιμασω να περασω τα παντα με το πινελο για να σιγουρευτω οτι δεν δημιουργειται καπου αλλου προβλημα.

Την μπαταρια δισταζω να τη βγαλω γιατι εχει χαλασει το κουμπι ον/οφφ και ανοιγω τον υπολογιστη απο το πληκτρολογιο. Οποτε φοβαμαι μην απορυθμιστει και δεν ανοιγει καθολου στο τελος. 😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι όμως θα μπορούσε να είναι η μπαταρία, αν δεν τη βγάλεις δεν μπορείς να ξέρεις. Εξάλλου την άλλαξες ποτέ; Θα μπορούσε να είναι συμπτωματικό να τελείωσε και η μπαταρία. Είναι το πρώτο που κοιτάζουμε πάντα σε παρόμοιο πρόβλημα.

Επεξ/σία από Vangelis_D9
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Κι όμως θα μπορούσε να είναι η μπαταρία, αν δεν τη βγάλεις δεν μπορείς να ξέρεις. Εξάλλου την άλλαξες ποτέ; Θα μπορούσε να είναι συμπτωματικό να τελείωσε και η μπαταρία. Είναι το πρώτο που κοιτάζουμε πάντα σε παρόμοιο πρόβλημα.

Απλως αμα την βγαλω θα μπορω να ανοιξω παλι το πισι απο το πληκτρολογιο; γιατι το κουμπι δεν δουλευει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, metropontikas είπε

Απλως αμα την βγαλω θα μπορω να ανοιξω παλι το πισι απο το πληκτρολογιο; γιατι το κουμπι δεν δουλευει.

Ναι. Αν δεν ανοίξει πάλι αντικατέστησέ την με καινούρια. Είναι ο μόνος τρόπος να ξέρεις αν φταίει κάτι άλλο γιατί είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στην περίπτωσή σου.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Ναι. Αν δεν ανοίξει πάλι αντικατέστησέ την με καινούρια. Είναι ο μόνος τρόπος να ξέρεις αν φταίει κάτι άλλο γιατί είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στην περίπτωσή σου.

Οκ εκανα το μπαχτιρντι και δεν δουλεψε. Συν οτι χαθηκε και η ρυθμιση με το πληκτρολογιο οποτε πονταρα στα χαλασμενα καλωδια του κουμπιου για να αναψει.

Ισχυει βεβαια οτι η μπαταρια ειναι μια μεταχειρισμενη που πηρα οταν η πρωτη που ειχα επνευσε τα λοισθια. Χμμμ 😶

Δημοσ.

Απο το κουμπι on/off φευγει ενα διπλο καλώδιο που παει σε 2 πινς στην μητρικη.Επίσης απο το restart Κουμπι φευγει άλλο ενα διπλό καλώδιο που παει σε 2 άλλα πινς πανω στην μητρική,κοντα στα προηγούμενα.Αλλαξε θεσεις μεταξυ τους και το pc θα ξεκιναει με το restart

Επίσης,χρησιμοποιησες ηλεκτρική σκουπα ή σκουπακι για να καθαρισεις τους ανεμιστηρες?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Crybal είπε

Απο το κουμπι on/off φευγει ενα διπλο καλώδιο που παει σε 2 πινς στην μητρικη.Επίσης απο το restart Κουμπι φευγει άλλο ενα διπλό καλώδιο που παει σε 2 άλλα πινς πανω στην μητρική,κοντα στα προηγούμενα.Αλλαξε θεσεις μεταξυ τους και το pc θα ξεκιναει με το restart

Επίσης,χρησιμοποιησες ηλεκτρική σκουπα ή σκουπακι για να καθαρισεις τους ανεμιστηρες?

Σουιφερ χρησιμοποιησα μονο και οτι φυσιξα με το στομα.

Εχει χαλασει και το κουμπι του ρεσταρτ. 😂

Σκεψου οτι εχω δεμενα τα καλωδια τους ρξω και πανω απο τα κουμπια. 😅

Δημοσ.

Ε τότε κόψε το καλώδιο που οδηγει προς το power on button και ασε τα χυμα τα 2 καλωδιάκια και θα το βάζεις μπροστά ακουμπώντας τα σαν να βάζεις μπροστα κλεμμένο αμάξι όπως βλέπουμε στις ταινίες!🤣 Απλα μετά να μην τα δένεις μεταξύ τους!😋

Οταν το φύσιξες, κράταγες τους ανεμιστηρες ή γυρναγανε αβέρτα?Τωρα θα μου πεις πόσο να γυρναγανε με το στόμα αλλά λέμε τωρα... Το τροφοδοτικο εννοεις οτι το άνοιξες η απ΄εξω το καθάρισες? Και τέλος, κοιτα να βάλεις μια μια τις μνημες και κούμπωσε τες καλα με μεγάλη πίεση και ξανα δοκίμασε..

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Ε τότε κόψε το καλώδιο που οδηγει προς το power on button και ασε τα χυμα τα 2 καλωδιάκια και θα το βάζεις μπροστά ακουμπώντας τα σαν να βάζεις μπροστα κλεμμένο αμάξι όπως βλέπουμε στις ταινίες!🤣 Απλα μετά να μην τα δένεις μεταξύ τους!😋

Οταν το φύσιξες, κράταγες τους ανεμιστηρες ή γυρναγανε αβέρτα?Τωρα θα μου πεις πόσο να γυρναγανε με το στόμα αλλά λέμε τωρα... Το τροφοδοτικο εννοεις οτι το άνοιξες η απ΄εξω το καθάρισες? Και τέλος, κοιτα να βάλεις μια μια τις μνημες και κούμπωσε τες καλα με μεγάλη πίεση και ξανα δοκίμασε..

Ε αυτο εκανα εν τελει. 😛

Δεν τους κραταγα οχι τους ανεμιστηρες.

Το ανοιξα το τροφοδοτικο γιατι δεν ειχα καλη προσβαση απ'εξω. Και νταξει, ειχα και περιεργα να δω πώς ειναι μεσα. 😅

Παντως αλλαξα και την μπαταρια και προκοπη δεν ειδα. Δοκιμασα με αλλη καρτα γραφικων και αλλη ραμ αλλα δεν.

Παιζει το τροφοδοτικο να εχει θεμα μηπως; θα δοκιμασω και με ενα διαφορετικο για να ειμαι σιγουρος αλλα νιωθω οτι οι ενδειξεις πανε προς τη μητρικη. 😥

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν σε ρωτησα πιο πανω εαν χρησιμοποιησες ηλεκτρική σκουπα ή σκουπακι για να καθαρισεις τους ανεμιστηρες.ειπες οτι φύσηξες με το στομα.Μου φαίνεται υπερβολικό να φυσηξες τοσο δυνατα ωστε να δημιουργηθεί αρκετο ρευμα ωστε να παει αναποδα προς την μητρικη και να χαλασει κάποιο ολοκληρωμενο.Ψαξε το λιγο παραπάνω,πιθανοτατα να ειναι κάτι άλλο

Επεξ/σία από Crybal
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Crybal είπε

Οταν σε ρωτησα πιο πανω εαν χρησιμοποιησες ηλεκτρική σκουπα ή σκουπακι για να καθαρισεις τους ανεμιστηρες.ειπες οτι φύσηξες με το στομα.Μου φαίνεται υπερβολικό να φυσηξες τοσο δυνατα ωστε να δημιουργηθεί αρκετο ρευμα ωστε να παει αναποδα προς την μητρικη και να χαλασει κάποιο ολοκληρωμενο.Ψαξε το λιγο παραπάνω,πιθανοτατα να ειναι κάτι άλλο

Α μαλιστα. Ευχαριστω που μου το ειπες να το ξερω για την επομενη φορα. Θα δοκιμασω με αλλο τροφοδοτικο μηπως και εκανα καποια ζημια εκει. Αλλιως ειλικρινα ξεμενω απο ιδεες. Το μονο που δεν εχω κανει ακομη ειναι να παρω το πινελο και να καθαρισω ΟΛΑ τα εξαρτηματα ενα προς ενα. Ενας γνωστος μου ειπε οτι μπορει να εμεινε καποια τριχα του σουιφερ καπου σε καποιο σημειο και εκει να δημιουργει προβλημα οποτε να το περασω με πινελο μπας και φυγει. Και η αληθεια ειναι οτι θυμαμαι τριχες να μενουν εδω κι εκει. 😅

Δημοσ.

Βεβαια το swiffer δημιουργει στατικο ηλετρκισμο,ετσι αλλωστε λειτουργει.

Λοιπον,βγαλε τα ολα απο την μητρική και αφησε το 24πινο,την τροφοδοσια του επεξεργαστη,μια μνημη και την καρτα γραφικων.Καπου εχει ενα jumper το οποιο "καθαριζει" τις ρυθμισεις του bios.Αποσυνδεσε το τροφοδοτικο,αλλαξε πινς στο jumer,αφησε το μισο λεπτο,επανεφερε το jumper και συνδεσε το τροφοδοτικο.Δοκιμασε να το ανοιξεις ξανα.Εαν εχει εχτρα τροφοδοσια η καρτα γραφικων προσεξε μην την ξεχασεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...