Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από 1/1 έχει αρχίσει και αυτό μαζί με τη φορολόγηση από 1 ευρό και 100% προκαταβολή φόρου δε μιλάμε για φορολογία αλλά για εξόντωση των εποχιακών ΕΕ . Ο γιατρός του TS δεν έχει πρόβλημα άμεσης επιβίωσης ακόμα αλλά κάθε χρόνο θα σφίγγει το ζωνάρι . Και πάλι το 10 ευρό που ζήτησε παραπάνω είναι 100 % κλοπή .

Δημοσ.

κακά τα ψέματα το 99% από εμάς κλέβει το κράτος με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο (παίρνει επιδόματα που δεν δικαιούται , εργάζεται για το κράτος αλλά όχι όπως πρέπει , δηλώνει ψευδή στοιχεία για όφελος , δεν δηλώνει όλες τις ώρες εργασίας , προτιμά έκπτωση αντί απόδειξης , λαδώνεται , τεμπελιάζει και στίβει την μαμά του ή τον παππού του κτλ)

Φυσικά το κράτος είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης όλων μας που τα παίρνει χοντρά και άδικα με κεφαλικούς φόρους όπως έκαναν τον μεσαίωνα.

• Like 2
Δημοσ.

Btw, μιας και αναφέρθηκε, οι ασφαλιστικές εισφορές για τους μη μισθωτούς (αυτούς τους λιγότερο Έλληνες και περισσότερο φοροφυγαδες, για τους οποίους λέμε 8 σελίδες τώρα) ΔΕΝ αποτελούν έξοδο όπως το έχετε στο μυαλό σας. Της προηγούμενης χρονιάς οι εισφορές για παράδειγμα υπολογίζονται κανονικότητα στο εισόδημα από το οποίο θα βγουν οι της επόμενης χρονιάς. Σατανικά ελληνικό!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Philippe είπε

Στον γράφω τον λόγο φίλε Πολάκη αλλά εσύ είσαι καταπιεσμένος ψυχολογικά και θες να κράξεις για να βγάλεις το άχτι σου. Ο λόγος λέγεται ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες υπολογίζονται πλέον πάνω στο εισόδημα και για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών είναι κοντά 38%. Οι γιατροί π.χ. έχουν 20% Κύρια Σύνταξη, 6.95% Κλάδο Υγείας και 4% Εφάπαξ. Άσε που όταν δεν κόβει απόδειξη βοηθιέται στο να παραμείνει στην χαμηλή κλίμακα που ανέφερες. 

Polaki σκέτο από το polo, όχι Πολάκης γιατί έχουμε και άλλον κάπου εκεί στην κυβέρνηση οπότε ας τον αφήσουμε αυτόν έξω..

Το σχολίασα αυτό για τις εισφορές EΦΚΑ σε έναν άλλο φίλο παραπάνω που μου το ανέφερε και έχετε δίκιο, αν και επειδή μετράνε και άλλα πράγματα όπως εξοδολόγιο τα οποία δεν τα μετράμε, εσκεμμένα δεν τα λογάριασα στο μέτρημα. Μπορεί όντως πολλά πράγματα πλέον να μην περνάνε ως έξοδα, όμως ακόμα περνάνε αρκετά και έτσι σίγουρα ΔΕΝ δίνουμε στο σύνολο ΚΑΙ το 22% ΚΑΙ το αντίστοιχο του ΕΦΚΑ.

Όπως και να έχει, το όλο σύστημα μπάζει. Και όσο το κράτος μπαίνει συναίτερος στα κέρδη αλλά χωρίς ρίσκο στη ζημια, τόσο θα ψάχνουν όλοι τροπο να αποφεύγουν ότι μπορούν. 
Θα λέει μισή τιμή κάποιος στην υπηρεσία που προσφέρει αν δεν κόψει απόδειξη, αφού έτσι ουσιαστικά φτάνει στο σημείο να παίρνει τα ίδια που θα έπαιρνε αν έκοβε απόδειξη + το ρίσκο + το ότι δεν είναι "ηθικά" σωστός. 

Αυτά από μένα!

20 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Btw, μιας και αναφέρθηκε, οι ασφαλιστικές εισφορές για τους μη μισθωτούς (αυτούς τους λιγότερο Έλληνες και περισσότερο φοροφυγαδες, για τους οποίους λέμε 8 σελίδες τώρα) ΔΕΝ αποτελούν έξοδο όπως το έχετε στο μυαλό σας. Της προηγούμενης χρονιάς οι εισφορές για παράδειγμα υπολογίζονται κανονικότητα στο εισόδημα από το οποίο θα βγουν οι της επόμενης χρονιάς. Σατανικά ελληνικό!

Δυστυχώς ο μή ΕΕ δεν μπορεί να καταλάβει την εσκεμμένη περιπλοκότητα του να είναι κάποιος ΕΕ. 
Όπως επίσης όταν λέω εγώ ότι "ο λογιστής μου μου είπε..." μου λένε μα καλά γιατί έχεις λογιστή και τον πληρώνεις, δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου? 

Ναι θα τα κάνω μόνος μου.. για να γίνει κάποιο λάθος από αυτά που αλλάζουν κάθε 36,2 μέρες, και να πληρώνω πρόστιμο μια ζωή...

1 ώρα πριν, Philippe είπε

Edit: Τώρα διάβασα ότι στον ανέφερε και ο Τσε τον λόγο. Αν και αφαιρούνται ως δαπάνες, οπότε σωστά λες ότι δεν μπορούμε με ακρίβεια να υπολογίσουμε, αν κόψει απόδειξη στην τσέπη του πιθανότατα πάνε λιγότερα από 50€.

Οκ φίλε κ εγώ έκανα απάντηση στην προηγούμενη σου απάντηση, δεν είχα δει το διορθωμένο. Όλα οκ! :)

Επεξ/σία από polaki
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Mhlogiatros said:

Από 1/1 έχει αρχίσει και αυτό μαζί με τη φορολόγηση από 1 ευρό και 100% προκαταβολή φόρου δε μιλάμε για φορολογία αλλά για εξόντωση των εποχιακών ΕΕ . Ο γιατρός του TS δεν έχει πρόβλημα άμεσης επιβίωσης ακόμα αλλά κάθε χρόνο θα σφίγγει το ζωνάρι . Και πάλι το 10 ευρό που ζήτησε παραπάνω είναι 100 % κλοπή .

Η προκαταβολή είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά μόνο ταμειακό. Δεν είναι κάποιος extra φόρος. Μην ξεχνάς επίσης, ότι για τον πρώτο χρόνο τής δραστηριότητας πληρώνεις τον φόρο 1-2 χρόνια αργότερα.

33 minutes ago, Bigi444444 said:

Σωστό (δεν παίζονται οι τύποι) αλλά, αν δεν κάνω λάθος, αφορά μόνο στο εισόδημα πάνω στο οποίο θα υπολογισθούν οι εισφορές, όχι ο φόρος εισοδήματος. Εκεί μετράει κανονικά ως έξοδο. Κάποιος λογιστής ας επιβεβαιώσει ή διαψεύσει.

22 minutes ago, polaki said:

+ το ρίσκο + το ότι δεν είναι "ηθικά" σωστός. 

Σ' αυτό έχεις ένα point. Αν είναι να του βγουν τα ίδια τα μαύρα με τα καθαρά, καλύτερα να κόψει απόδειξη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Δεν παίρνω και όρκο γιατί έχω καιρό να ασχοληθώ με φορολογικά, αλλά δεν πρέπει να ισχύει αυτό. Από το Ε1 τις βγάλανε και πλέον δηλώνονται κανονικά με τα άλλα έξοδα, όπως έγραψε και ο φίλος από πάνω. Νομίζω βγήκε και εγκύκλιος πρόσφατα για το σε ποια χρήση θα δηλώνονται οι πληρωμές που αφορούν παλιότερων ετών χρέη (βλ. 100 δόσεις κλπ).

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

Η προκαταβολή είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά μόνο ταμειακό. Δεν είναι κάποιος extra φόρος. Μην ξεχνάς επίσης, ότι για τον πρώτο χρόνο τής δραστηριότητας πληρώνεις τον φόρο 1-2 χρόνια αργότερα.

Σωστό (δεν παίζονται οι τύποι) αλλά, αν δεν κάνω λάθος, αφορά μόνο στο εισόδημα πάνω στο οποίο θα υπολογισθούν οι εισφορές, όχι ο φόρος εισοδήματος. Εκεί μετράει κανονικά ως έξοδο. Κάποιος λογιστής ας επιβεβαιώσει ή διαψεύσει.

Ναι, γι' αυτό μίλησα μόνο για το εισόδημα βάσει του οποίου υπολογίζονται οι εισφορές γιατί δεν είμαι κι εγώ σίγουρος για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος αν και νομίζω πως εκεί δεν υπολογίζονται.Όπως και να έχει, είναι εντελώς τραγικό έστω και αυτό. Ειδικά εάν ξεπερνάς το ποσό της ελάχιστης εισφοράς, όπου θα καλείσαι να πληρώνεις παραπάνω. Εάν τα πεις σε κανέναν ευρωπαίο αυτά τα πράγματα για παράδειγμα, θα γελάει 300 χρόνια. Θα μου πεις, εδώ δεν τα ξέρουν οι υπόλοιποι Έλληνες, θα τα ξέρουν οι ξένοι; Γι' αυτό λέω και γω, οκ, να μπει πλάτη. Οκ, να συνεισφέρουμε όλοι όσο μπορούμε. Αλλά να γίνεται ακριβώς αυτό, όχι ο περίγελος ο ίδιος. Δεν επικροτώ καμία φοροδιαφυγή ή καμιάς μορφής παρανομία ούτε προτρέπω κανέναν, απλά προβαίνω σε μια προσωπική διαπίστωση. Ότι το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, εξακολουθεί εκτός των λοιπών χαρακτηριστικών του να είναι φανερά άδικο στην κατανομή των φορολογικών βαρών.

Και ως προς την προκαταβολή, προσωπικά έχω διαφορετική θέση, αλλά δεν έχει νόημα. Ξεφύγαμε έτσι κι αλλιώς αρκετά από τα του θέματος.

• Like 2
Δημοσ.

Οσες σελίδες με παράπονα και να γράψτε στην κάλπη ψηφίζετε μεγάλο κράτος και πολλούς φόρους ενώ από το 2011 υπάρχει και άλλη επιλογή.

Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος διαμαρτύρεται για κάτι που επιλέγει ο ίδιος!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skiabox είπε

Οσες σελίδες με παράπονα και να γράψτε στην κάλπη ψηφίζετε μεγάλο κράτος και πολλούς φόρους ενώ από το 2011 υπάρχει και άλλη επιλογή.

Ποιά είναι η άλλη επιλογή που έχουμε από το 2011? 

Μη μου πεις για κόμμα, γιατί όλοι είναι ίδιοι. Δεν ξέρω ποιός άλλος πρέπει να βγει, για να καταλάβουμε όλοι μας ότι είναι όλοι ίδιοι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...