Joshua21 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, zoranb είπε Ως έσοδο για το γιατρό όμως; Φορολογείται ο γιατρός όταν κόβει απόδειξη, ή μονο όταν πληρώνεται με πλαστικό χρήμα; Ο γιατρός φορολογείται όταν δηλώσει στην εφορία το εισόδημα. 1 1
Mhlogiatros Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Psaris είπε μπορεί να μην γουστάρει τα POS γιατί του χαλάνε την μπιζνα ενώ είναι νόμιμος προς εσένα (μπορεί όχι σε όλους) και κλοτσάει σα τσαντισμένο παιδάκι μπας και κόψει τον αέρα του POS στους πελάτες (είναι πολλοι που ειναι ετσι...) Δε γλιτώνεις την κολονοσκόπηση
vasilllis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 8 ώρες πριν, zoranb είπε Ναι αυτή είναι η πρώτη εντύπωση, αλλά πώς φοροδιαφεύγει εφόσον κόβει χάρτινη απόδειξη και με σφραγιδούλα; Εφοσον δεν ειναι θεωρημενες μπορει να εχει 10 μπλοκακια και να κοβει.Με ποιο τροπο θα ελεγχθει τι δηλωνει? 8 ώρες πριν, christakos07 είπε Στην προκειμένη περίπτωση, δε φοροδιαφεύγει. Απλά είτε δεν ξέρει να χειρίζεται το μηχάνημα(απίθανο), είτε δεν ήθελε να του αποδωθούν τα χρήματα μετά από κάμποσο καιρό(ολοκλήρωση εκκαθάρισης). Απλά ο μέσος Έλληνας είναι μπετόβλακας, οπότε και δημιουργεί παρανοϊκά σενάρια, που ικανοποιούν το φαντασιακό του μικρόκοσμο. Εσυ ανηκεις στον μεσο Ελληνα,ή κατατασεσαι στους αριους?
christakos07 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, vasilllis είπε Εσυ ανηκεις στον μεσο Ελληνα,ή κατατασεσαι στους αριους? Στο μέσο Έλληνα, που ενσαρκώνει την Άρια φυλή. 1
koeltzakoatl Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, vasilk είπε Τόσα διάβασες, τόσοι σου το είπαν ότι η φοροδιαφυγή έχει να κάνει με την έκδοση νόμιμων αποδείξεων και όχι με τη μέθοδο πληρωμής αλλά δεν πείστηκες. Αυτό συμβαίνει γιατί εσύ ο ίδιος δεν θέλεις να πειστείς. Ότι και να σου πω εγώ, ο Α', ο Β', ο ίδιος ο γιατρός που συζητάμε να σου φέρει το Ε3 για να δεις ότι τα δήλωσε τα 50€, πάλι δεν θα πειστείς. Θα κάνω και εγώ την μαντεψιά μου χωρίς να περιμένω να πειστείς. Το κάνει από αντίδραση για το νταβατζηλίκι που του "φόρεσαν". Θα σχολιάσω όμως και τα ειρωνικά που γράφεις πιο κάτω. Το 1% δεν σε στέλνει στη ζητιανιά αλλά μην περιμένεις να είναι και χαρούμενοι οι άνθρωποι και να μην διαμαρτύρονται επειδή δεν θα γίνουν ζητιάνοι. Εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι χαρούμενος και να μην διαμαρτυρηθείς όταν σου "φορέσουν" το νταβατζηλίκι σου (αν και δεν το κόβω) αλλά σεβάσου το δικαίωμα των άλλων να διαμαρτυρηθούν όταν τους το κάνουν. Και ας σταματήσει ο λιθοβολισμός και ο "τσουβαλιμός". Σε κάθε θέμα τα ίδια. Ανοίγει θέμα για γιατρούς, όλοι φοροφυγάδες, ανοίγει για δικηγόρους, όλοι λαμόγια, ανοίγει για ταξιτζήδες, όλοι κλέφτες και πάει λέγοντας. Άντε το κλασικό "εντάξει δεν είναι όλοι αλλά οι περισσότεροι". Και εγώ πιστεύω πως αξίζουν έναν μεγαλύτερο σεβασμό "τα παλικάρια που ξεστραβώθηκαν στο διάβασμα", που απευθυνόμαστε όταν έρθουν τα δύσκολα και που από το ποσό καλά διάβασαν εξαρτάται η υγεία μας. Εγώ προσωπικά έχω γιατί θυμάμαι ότι όταν εγώ πήγαινα για μπάνια, συμμαθητές μου έλιωναν στα φροντιστήρια και όταν εγώ έπαιζα τάβλι στα φοιτητικά καφενεία κάποιοι διάβαζαν 16 ώρες στη βιβλιοθήκη της Ιατρικής. Δεν τους κάνει αυτόματα καλούς και σωστούς, αλλά έναν κλικ παραπάνω σεβασμό το αξίζουν. Παντρεμένος. Τέτοιο κελεπούρι ποιος το αφήνει. Προφανώς και δεν πείθομαι: η απόδειξη του POS δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. δευτερο, δεν τσουβάλιασα κανέναν, αυτό το έκανες εσυ στο ποστ σου. Κρίνουμε αυτό που είπε ο TS: ο γιατρός δεν θέλει να τον πληρώνουν με κάρτα. Το νταβατζιλίκι μπορεις να το κατακρίνεις αλλά από τη στιγμή που εισαι υποχρεωμένος οφείλεις να το σεβαστείς. Προσωπικά βρίσκω εντελώς άδικη την έκτακτη εισφορά, αλλά είμαστε σε ένα κράτος διαλυμένο. Για το λόγο αυτό αλλά και για λόγους αρχής, απαιτώ να είμαστε όλοι φορολογικά εντάξει: είτε διαβάσαμε πολύ στη ζωή μας (ανήκω εκεί), είτε οχι, δεν σχετίζεται αυτό με τη φορολογική συνείδηση. Δεν κατακρίνω το πόσα βγάζει ένας Γιατρός : καλά κάνει, να τα έχει και να τα χαίρεται, εφόσον δεν μας «κλέβει» φορολογικά. θα πειστώ μόνο όταν θα δεχθεί χωρίς ένσταση την πληρωμή με κάρτα. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από koeltzakoatl
vasilk Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 44 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε Προφανώς και δεν πείθομαι Δεν τρέχει τίποτα. Δεν με απογοήτευσες.
Fortistis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Ο έλεγχος με τις αποδείξεις γίνεται από ανθρώπους, εάν υπάρξει ένδειξη φοροδιαφυγής και εάν δοθεί η εντολή για έλεγχο. Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Ο έλεγχος από ηλεκτρονικές πληρωμές γίνεται αυτόματα και διαρκώς. Δηλαδή, δεν τον παίρνει να κλέψει. 1 1
Philippe Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μυστήριο αυτός ο γιατρός. Μέχρι στιγμής έχουμε τα παρακάτω σενάρια: α) κόβει πλαστές χειρόγραφες αποδείξεις για να μην φορολογηθεί (αμφίβολο λόγω μεγάλου ρίσκου), β) βαριέται να βγάλει το μηχανάκι από το συρτάρι και δεν ξέρει καν πώς λειτουργεί, οπότε είναι διατεθειμένος να χάσει 10€ (5€ αν βγάλεις τον φόρο) (το πιθανότερο κατ' εμέ), γ) δε γουστάρει τα POS από αντίδραση στον Σόρος και την παγκοσμιοποίηση, δ) είναι άσχετος και τα μπέρδεψε νομίζοντας ότι αν δεν περάσει από pos, δεν φορολογείται καθόλου, ε) του έχουν κατασχέσει τον λογαριασμό και ό,τι κατατεθεί πάει για να καλύψει το χρέος του. Νομίζω το εξαντλήσαμε 😛 Πάντως δεν είναι η μόνη περίπτωση που τα 'χει μπερδεμένα.. Εμένα πάλι μου τη δίνει όταν δεν κάνουν γερή έκπτωση. Δε φτάνει που κλέβεις το κράτος (δηλ. όλους μας) και με κάνεις συνένοχο, που γλυτώνεις τον ΦΠΑ (δε λέω για γιατρούς που δεν έχουν), τη φορολόγηση και τις ασφαλιστικές εισφορές (μην τις ξεχνάμε αυτές), σου λέει 100 με απόδειξη, 80 χωρίς. Κάτσε ρε φίλε, να μου πεις 50, άντε 60 να πω κάτι γίνεται. Στις 15/1/2019 στις 12:23 ΜΜ, k_w_t είπε Μέχρι στιγμής οι επαγγελματικοί λογαριασμοί δεν μπορούν να δηλωθούν ακατάσχετοι.. Ισχύει πράγματι αυτό, είσαι σίγουρος ή να το ψάξω περισσότερο; Δηλ. ο ακατάσχετος που είχα από παλιά δηλωμένο και τώρα τελευταία τον πρόσθεσα στους επαγγελματικούς δεν είναι πια ακατάσχετος; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Philippe
k_w_t Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Εαν ειναι ατομικος και οχι εταιρικος ισχυει το ακατασχετο μεχρι 1250€ σε εναν λογαριασμο... Το θεμα ειναι οτι εαν βαλεις POS σε τετοιο λογαριασμο ευκολα ανεβαινει πανω απο το οριο... 1
Mhlogiatros Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Eπαγγελματικοι δε πρέπει να είναι οι λογαριασμοί που συνδέονται βάση νόμου - Για να μπορεί να δικαιολογησει και τη κίνηση ;; Ο πελάτης εκείνη τη στιγμή μια αποδ . θέλει ο καψερός δε θα του κάνει έλεγχο τι και πως και σε ποιους χρωστάει - αλλά αν δε μπαίνει και στο σύστημα ούτε συνταγογραφει από κει ούτε τα λεφτά πάνε σε λογαριασμό του αμε πιαστονα γιατί σίγουρα θα τα δηλώσει στη φορολογική του δήλωση Στα άλλα νέα της ημέρας εφοριακοί παραμονεύουν στη γωνία της λαϊκής για τον καστανά που δε κόβει απόδειξη - θα πληρώσει ο π@στης για όλους Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Mhlogiatros
LeonV12 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 15/1/2019 στις 9:50 ΠΜ, Mhlogiatros είπε 50€ ΚΑΙ είναι γύφτος με μαϊμού μπλοκ . Άμα ζήτησε 60 είναι κάρα παράνομος και πάει γυρεύοντας . Δε μπορει να εχει μαιμου μπλοκ και να γραφει πανω τα στοιχεια του πλεον.Αυτα ηταν καποτε. Γιατι σε καθε συναλλαγη υπαρχει προμηθεια και δε μπορεις να κρυφτεις στο τελος οταν θα κανεις τη δηλωση.Με το μπλοκακι μπορεις να κανεις μαιμουδια και να γλυτωσεις.Αν δηλωνε περσυ 15 χιλιαρικα και βγαζει 150 θα φανει η διαφορα πανω σε ενα μηνα.Γι αυτο και αποφευγουν το pos οπως ο διαολος το λιβανι.Τα ιδια θα παθουμε και εμεις στα ταξι,μονο που εκει ειμαστε που ειμαστε πατο στα εισοδηματα, θα πληρωνουμε ακομα περισσοτερα σε προμηθειες και συντηρησεις μηχανηματων και συνδρομες. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από LeonV12
Mhlogiatros Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Εσείς με τις ταμιακές στα ταξί τι γίνεται ;
polaki Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Philippe είπε σου λέει 100 με απόδειξη, 80 χωρίς. Κάτσε ρε φίλε, να μου πεις 50, άντε 60 να πω κάτι γίνεται. Κάτσε μισό γιατί εδώ εσείς χρειάζεστε μαθήματα λογιστικής. Στα 100 με απόδειξη υπάρχει μέσα και ο ΦΠΑ δηλαδή το καθαρό του είναι 80, αφού 80€ x 1,24 = 99,2€ τελικό ποσό. (δεν αναφέρομαι σε γιατρούς γιατί δεν έχουν ΦΠΑ) Από τα 80 αφαιρείς το 22% (ας πάρουμε την πρώτη κλίμακα φορολόγησης) που είναι ο φόρος δηλαδή το καθαρό του είναι 65€ μετά τη φορολόγηση και μετά το ΦΠΑ. Πες μου λοιπόν ΕΝΑ λόγο να σου πει 50 ή 60€ φίλε. Χίλιες φορές να σου πει 100€ λοιπόν με απόδειξη, θα του μείνουν και 5€ να πιεί ένα καφέ. Αλλά όχι, εσύ θες να "γλιτώσεις" 40-50€ με σύμμαχο την φοροδιαφυγή του ελεύθερου επαγγελματία. Η ερώτησή μου σε όλους σας που κάνετε τους ηθικά σωστούς και φορολογούμενους πολίτες (κυρίως επειδή δεν έχετε βρει τρόπο για φοροδιαφυγή, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) είναι το εξής. Με δεδομένο ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι ελεύθερος να ζητήσει ότι λεφτά θέλει χωρίς να δώσει σε κανέναν εξηγήσεις γιατί ζητάει όσα ζητάει, η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην ερώτηση του 50€ χωρίς ή 60€ με απόδειξη ποιά είναι???? Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από polaki 1 1
Vercis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Επίσης να πω ότι είναι παράνομο να ζητάει μαγαζί ή ελεύθερος επαγγελματίας παραπάνω λεφτά επειδή πληρώνει ο πελάτης με κάρτα. Είναι αυστηρά νόμος τα ποσά να μην έχουν διαφορά. Δλδ αν κάτι κάνει 5 ευρώ, τέλος είναι 5 ευρώ όπως και να το πληρώσει ο άλλος. Ναι έχει προμήθεια η τράπεζα που την πληρώνει ο μαγαζάτορας όπως είπαμε αλλά είναι μόλις 1% ή λιγότερο και σε καμία περίπτωση 10 ευρώ που στην περίπτωση των 50 ευρώ είναι ολόκληρα 20%. Επίσης πολλές επιχειρήσεις έχουν ενσωμάτωση αυτό το 1% στις τιμές τους είδη οπότε την προμήθεια την πληρώνει ήδη ο καταναλωτής. Καλό είναι ο κόσμος να ξέρει τα δικαιώματα του και να καταγγέλλει τυχόν παρανομίες. 2
mic2mic Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, polaki είπε Με δεδομένο ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι ελεύθερος να ζητήσει ότι λεφτά θέλει χωρίς να δώσει σε κανέναν εξηγήσεις γιατί ζητάει όσα ζητάει, η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην ερώτηση του 50€ χωρίς ή 60€ με απόδειξη ποιά είναι???? Αν μου κάνουν αυτήν την ερώτηση, το 90% των περιπτώσεων ζητάω απόδειξη. Για το 10% που δεν ζητάω απόδειξη ή που φεύγω από καταστήματα χωρίς να την ζητήσω ή που δείχνω ότι δεν θέλω, είναι περιπτώσεις που όπως τις κόβω εγώ (με την δική μου αντίληψη των καταστάσεων δηλαδή), ο επιχειρηματίας τα φέρνει βόλτα δύσκολα. Διότι άσχετα από την νομιμότητα η οποία καλό είναι βέβαια να τηρείται σε γενικές γραμμές, το ελληνικό κράτος έχει επιδείξει επί σειρά δεκαετιών τρομερή αναλγησία και ανελέητη φορομπηχτική πολιτική, εξολοθρεύντας πολίτες με παράλογα τεκμήρια επειδή έχουν ένα αυτοκίνητο ή απαιτώντας τέλος επιτηδεύματος από επιχειρήσεις που δεν βγάζουν ούτε τα έξοδά τους ή ανεβάζοντας το κόστος της υποτιθέμενης "δωρεάν" υγείας ή εν γένει συμπεριφερόμενο πολύ επιεικέστερα στους πλουσιότερους και πολύ σκληρότερα στους φτωχότερους. Όταν λοιπόν σχηματίζω την εντύπωση ότι κάποιος τα φέρνει δύσκολα βόλτα, τότε μπορεί να μην ζητήσω απόδειξη, ακόμα και αν πληρώσω το ποσό που ζητάει για να κόψει απόδειξη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα