Speculoos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Στην αρχή νόμιζα ότι ο TS ζει στο Βέλγιο και έχει εμπειρία από τους εδώ γιατρούς που λένε ότι δεν βάζουν POS για να γλιτώσουν τα 25 cents.
koeltzakoatl Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Στις 15/1/2019 στις 3:07 ΠΜ, zoranb είπε Παιδιά μου έχει τύχει γιατρός που προτιμούσε να τον πληρώνω cash (αν κ είχε POS δεν ήθελε με την καμία) και δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να κόβει χάρτινη απόδειξη από το μπλοκάκι! Δεν το καταλαβαίνω, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί δεν ήθελε τη χρήση του POS; ο γιατρός θέλει να φοροδιαφύγει - για αυτό. τόσο απλά.
vasilk Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Κάθε τόσο ανοίγει και ένα θέμα με τα POS και έχει συζητηθεί το θέμα που πάντα καταλήγει στην φοροδιαφυγή. Όποιος θέλει να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ζητάει απόδειξη. Ζήτα απόδειξη από το γιατρό και πλήρωσε τον και με αυγά αν θέλεις. Μην το γελάτε. Στο χωριό μου δεν έχουμε τράπεζα και μας είναι δύσκολο να βρούμε μετρητά ενώ αυγά βρίσκουμε πολύ εύκολα. Έχει ο καθένας στο κοτέτσι του. Έχουμε έναν παθολόγο που έρχεται μια φορά το μήνα στα χωριά μας. Αν βγει κανένας νόμος να τον υποχρεώσει να δεχτεί να πληρωθεί με αυγά εμάς θα μα βολέψει πολύ. Για να βρούμε μετρητά πρέπει να πάμε 45χλμ μακριά ενώ τα αυγά τα έχουμε στο σπίτι μας. Και υπάρχουν και χειρότεροι από εμάς. Είναι ένα χωριό που είναι αλλά 20χλμ πιο πάνω. Βέβαια αυτοί δεν έχουν αυγά τώρα το χειμώνα γιατί κάνει κρύο αλλά θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση γιατί έχουν κάτι κατσίκες με ένα πολύ μακρύ και ωραίο μαλλί. Τώρα εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Είναι λίγο σχετικό και λίγο άσχετο και όποιος θέλει ας απαντήσει. Εγώ δουλεύω εδώ στο χωριό, είμαι μισθωτός και παίρνω καθαρά 1000€ το μήνα. Για την "καταπολέμηση της φοροδιαφυγής" το κράτος έχει βγάλει ένα νόμο και με υποχρεώνει να πληρώνομαι μόνο μέσω τράπεζας και μέσω ενός ειδικού λογαριασμού (λογαριασμός LOS λέγεται). Βολεύει και τον εργοδότη μου γιατί μου τα περνάει άμεσα από το λογαριασμό του και δεν χρειάζεται να πάει 45χλμ μακριά. Για αυτό το ειδικό λογαριασμό η τράπεζα με χρεώνει 12€ κάθε μήνα (144€ το χρόνο). Κάτι σαν ενοίκιο ας πούμε. Επίσης μου κρατάει και το 1% του μισθού μου (10€) κάθε μήνα για προμήθεια. Μου έχει δώσει και μια κάρτα για να μπορώ να πάρω τα χρήματα αν θέλω και την χρεώνει και αυτήν 5€. Στο τέλος του χρόνου μαζεύονται κάπου 280€ που μου φεύγουν έτσι και δεν νιώθω καλά μέσα μου. Το συζητάω με κάτι φίλους μου από το χωριό που είναι φοιτητές ακόμα και δεν έχουν τέτοιες σκοτούρες αλλά νιώθω ότι δεν με καταλαβαίνουν καθόλου. Αυτό που μου λένε είναι πως αφού είναι για την "καταπολέμηση της φοροδιαφυγής" καλά κάνω και δίνω 280€ στην Τράπεζα και πως έτσι είναι το σωστό. Βέβαια είναι στα σκαριά ένας νόμος που θα υποχρεώσει και τους γονείς τους εδώ στο χωριό να στέλνουν λεφτά στα παιδιά τους που φοιτούν μόνο μέσω ενός παρόμοιου λογαριασμού με το δικό μου (λογαριασμός SOS νομίζω θα λέγεται) όπου θα πληρώσουν και αυτοί "ενοίκιο" και προμήθεια για τα λεφτά τους αλλά επειδή δεν πληρώνουν ακόμα δεν με καταλαβαίνουν. Τι λέτε και εσείς; Μέχρι να έρθει η σειρά τους με το λογαριασμό SOS, αξίζει να τους πείσω ότι ο δικός μου λογαριασμός LOS είναι άδικος και ότι με αναγκάζουν να πληρώνω νταβατζιλίκι στην τράπεζα για ένα λογαριασμό που δεν ήθελα ή τζάμπα ο κόπος; Υπάρχει καμιά περίπτωση να καταλάβουν ή τζάμπα θα πάει το σάλιο; Τι λέτε; 5
MegalosVeziris Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, vasilk είπε Κάθε τόσο ανοίγει και ένα θέμα με τα POS και έχει συζητηθεί το θέμα που πάντα καταλήγει στην φοροδιαφυγή. Όποιος θέλει να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ζητάει απόδειξη. Ζήτα απόδειξη από το γιατρό και πλήρωσε τον και με αυγά αν θέλεις. Μην το γελάτε. Στο χωριό μου δεν έχουμε τράπεζα και μας είναι δύσκολο να βρούμε μετρητά ενώ αυγά βρίσκουμε πολύ εύκολα. Έχει ο καθένας στο κοτέτσι του. Έχουμε έναν παθολόγο που έρχεται μια φορά το μήνα στα χωριά μας. Αν βγει κανένας νόμος να τον υποχρεώσει να δεχτεί να πληρωθεί με αυγά εμάς θα μα βολέψει πολύ. Για να βρούμε μετρητά πρέπει να πάμε 45χλμ μακριά ενώ τα αυγά τα έχουμε στο σπίτι μας. Και υπάρχουν και χειρότεροι από εμάς. Είναι ένα χωριό που είναι αλλά 20χλμ πιο πάνω. Βέβαια αυτοί δεν έχουν αυγά τώρα το χειμώνα γιατί κάνει κρύο αλλά θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση γιατί έχουν κάτι κατσίκες με ένα πολύ μακρύ και ωραίο μαλλί. Τώρα εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Είναι λίγο σχετικό και λίγο άσχετο και όποιος θέλει ας απαντήσει. Εγώ δουλεύω εδώ στο χωριό, είμαι μισθωτός και παίρνω καθαρά 1000€ το μήνα. Για την "καταπολέμηση της φοροδιαφυγής" το κράτος έχει βγάλει ένα νόμο και με υποχρεώνει να πληρώνομαι μόνο μέσω τράπεζας και μέσω ενός ειδικού λογαριασμού (λογαριασμός LOS λέγεται). Βολεύει και τον εργοδότη μου γιατί μου τα περνάει άμεσα από το λογαριασμό του και δεν χρειάζεται να πάει 45χλμ μακριά. Για αυτό το ειδικό λογαριασμό η τράπεζα με χρεώνει 12€ κάθε μήνα (144€ το χρόνο). Κάτι σαν ενοίκιο ας πούμε. Επίσης μου κρατάει και το 1% του μισθού μου (10€) κάθε μήνα για προμήθεια. Μου έχει δώσει και μια κάρτα για να μπορώ να πάρω τα χρήματα αν θέλω και την χρεώνει και αυτήν 5€. Στο τέλος του χρόνου μαζεύονται κάπου 280€ που μου φεύγουν έτσι και δεν νιώθω καλά μέσα μου. Το συζητάω με κάτι φίλους μου από το χωριό που είναι φοιτητές ακόμα και δεν έχουν τέτοιες σκοτούρες αλλά νιώθω ότι δεν με καταλαβαίνουν καθόλου. Αυτό που μου λένε είναι πως αφού είναι για την "καταπολέμηση της φοροδιαφυγής" καλά κάνω και δίνω 280€ στην Τράπεζα και πως έτσι είναι το σωστό. Βέβαια είναι στα σκαριά ένας νόμος που θα υποχρεώσει και τους γονείς τους εδώ στο χωριό να στέλνουν λεφτά στα παιδιά τους που φοιτούν μόνο μέσω ενός παρόμοιου λογαριασμού με το δικό μου (λογαριασμός SOS νομίζω θα λέγεται) όπου θα πληρώσουν και αυτοί "ενοίκιο" και προμήθεια για τα λεφτά τους αλλά επειδή δεν πληρώνουν ακόμα δεν με καταλαβαίνουν. Τι λέτε και εσείς; Μέχρι να έρθει η σειρά τους με το λογαριασμό SOS, αξίζει να τους πείσω ότι ο δικός μου λογαριασμός LOS είναι άδικος και ότι με αναγκάζουν να πληρώνω νταβατζιλίκι στην τράπεζα για ένα λογαριασμό που δεν ήθελα ή τζάμπα ο κόπος; Υπάρχει καμιά περίπτωση να καταλάβουν ή τζάμπα θα πάει το σάλιο; Τι λέτε; Κάτσε ρε φίλε εγώ γιατι πληρώνω 0 και εσύ 280? Κάτι κάνεις λάθος μάλλον
mic2mic Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, vasilk είπε Τι λέτε και εσείς; Μέχρι να έρθει η σειρά τους με το λογαριασμό SOS, αξίζει να τους πείσω ότι ο δικός μου λογαριασμός LOS είναι άδικος και ότι με αναγκάζουν να πληρώνω νταβατζιλίκι στην τράπεζα για ένα λογαριασμό που δεν ήθελα ή τζάμπα ο κόπος; Υπάρχει καμιά περίπτωση να καταλάβουν ή τζάμπα θα πάει το σάλιο; Τι λέτε; Τί είδους ερώτηση είναι αυτή; Πού να ξέρει ο καθένας τί ακριβώς σχέση έχεις εσύ με τους φίλους σου και αν αξίζει να τους πείσεις και τί ακριβώς σημαίνει για σένα το να τους πείσεις; Το ότι οι τράπεζες είναι νταβατζήδες είναι γεγονός. Και σήμερα, ειδικά στην Ελλάδα, κάνουν ό,τι γουστάρουν. Χρεώνουν ό,τι προμήθειες θέλουν, βάζουν ό,τι επιτόκια θέλουν, ελέγχουν ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς. Άλλωστε τα έχουν πει πολύ ειδικότεροι από εμένα, πχ ο προσφάτως εκλιπών εφευρέτης του Libor Μίνως Ζομπανάκης: "Η τραπεζική σήμερα είναι σαν πορνείο που διοικείται από νταβατζήδες." 1
pananton Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 34 λεπτά πριν, vasilk είπε Για αυτό το ειδικό λογαριασμό η τράπεζα με χρεώνει 12€ κάθε μήνα (144€ το χρόνο). Κάτι σαν ενοίκιο ας πούμε. Επίσης μου κρατάει και το 1% του μισθού μου (10€) κάθε μήνα για προμήθεια. αυτά από που προκύπτουν?
koeltzakoatl Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, pananton είπε αυτά από που προκύπτουν? πιθανότατα περιγράφει τις κρατήσεις που κάνουν οι τράπεζες μέσω των POS. από την άλλη κανείς δεν υπολογίζει το κόστος διαχείρισης μετρητών και το έμμεσο κόστος φόρων από τη φοροδιαφυγή (που είναι επίσης σημαντική παράμετρος). προβλήματα λυμένα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι εδώ σε αρκετά κράτη. αν οι προμήθειες των καρτών θεωρούνται μεγάλες (δεν το γνωρίζω, δεν έχω POS γιατί δεν είμαι επιχειρηματίας), ας το διαπραγματευτούν συλλογικά με τις Τράπεζες. Δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι/μέσο απόθάρρυνσης να πληρώνει κάποιος με κάρτα. Επίσης, δεν θέλω να πληρώνω μετρητά με απόδειξη: βαριέμαι να τρέχω στα ΑΤΜ κάθε λίγο και λιγάκι, σιχαίνομαι να μαζεύω χαρτιά (αποδείξεις), να ελέγχω αν η απόδειξη είναι θεωρημένη/ή όχι (αν είναι δελτίο παραγγελίας, προσωρινή απόδειξη, θεωρημένη, τρυπημένη) , δεν μου περισσεύει χρόνος να ταξινομώ και να αθροίζω ποσά και δαπάνες. Θέλω την ευκολία της κάρτας. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από koeltzakoatl 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 11 minutes ago, koeltzakoatl said: πιθανότατα περιγράφει τις κρατήσεις που κάνουν οι τράπεζες μέσω των POS. Σε μισθωτούς? 1 hour ago, vasilk said: Εγώ δουλεύω εδώ στο χωριό, είμαι μισθωτός και παίρνω καθαρά 1000€ το μήνα.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, vasilk είπε Κάθε τόσο ανοίγει και ένα θέμα με τα POS και έχει συζητηθεί το θέμα που πάντα καταλήγει στην φοροδιαφυγή. Όποιος θέλει να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ζητάει απόδειξη. Ζήτα απόδειξη από το γιατρό και πλήρωσε τον και με αυγά αν θέλεις. Μην το γελάτε. Στο χωριό μου δεν έχουμε τράπεζα και μας είναι δύσκολο να βρούμε μετρητά ενώ αυγά βρίσκουμε πολύ εύκολα. Έχει ο καθένας στο κοτέτσι του. Έχουμε έναν παθολόγο που έρχεται μια φορά το μήνα στα χωριά μας. Αν βγει κανένας νόμος να τον υποχρεώσει να δεχτεί να πληρωθεί με αυγά εμάς θα μα βολέψει πολύ. Για να βρούμε μετρητά πρέπει να πάμε 45χλμ μακριά ενώ τα αυγά τα έχουμε στο σπίτι μας. Και υπάρχουν και χειρότεροι από εμάς. Είναι ένα χωριό που είναι αλλά 20χλμ πιο πάνω. Βέβαια αυτοί δεν έχουν αυγά τώρα το χειμώνα γιατί κάνει κρύο αλλά θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση γιατί έχουν κάτι κατσίκες με ένα πολύ μακρύ και ωραίο μαλλί. Τώρα εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Είναι λίγο σχετικό και λίγο άσχετο και όποιος θέλει ας απαντήσει. Εγώ δουλεύω εδώ στο χωριό, είμαι μισθωτός και παίρνω καθαρά 1000€ το μήνα. Για την "καταπολέμηση της φοροδιαφυγής" το κράτος έχει βγάλει ένα νόμο και με υποχρεώνει να πληρώνομαι μόνο μέσω τράπεζας και μέσω ενός ειδικού λογαριασμού (λογαριασμός LOS λέγεται). Βολεύει και τον εργοδότη μου γιατί μου τα περνάει άμεσα από το λογαριασμό του και δεν χρειάζεται να πάει 45χλμ μακριά. Για αυτό το ειδικό λογαριασμό η τράπεζα με χρεώνει 12€ κάθε μήνα (144€ το χρόνο). Κάτι σαν ενοίκιο ας πούμε. Επίσης μου κρατάει και το 1% του μισθού μου (10€) κάθε μήνα για προμήθεια. Μου έχει δώσει και μια κάρτα για να μπορώ να πάρω τα χρήματα αν θέλω και την χρεώνει και αυτήν 5€. Στο τέλος του χρόνου μαζεύονται κάπου 280€ που μου φεύγουν έτσι και δεν νιώθω καλά μέσα μου. Το συζητάω με κάτι φίλους μου από το χωριό που είναι φοιτητές ακόμα και δεν έχουν τέτοιες σκοτούρες αλλά νιώθω ότι δεν με καταλαβαίνουν καθόλου. Αυτό που μου λένε είναι πως αφού είναι για την "καταπολέμηση της φοροδιαφυγής" καλά κάνω και δίνω 280€ στην Τράπεζα και πως έτσι είναι το σωστό. Βέβαια είναι στα σκαριά ένας νόμος που θα υποχρεώσει και τους γονείς τους εδώ στο χωριό να στέλνουν λεφτά στα παιδιά τους που φοιτούν μόνο μέσω ενός παρόμοιου λογαριασμού με το δικό μου (λογαριασμός SOS νομίζω θα λέγεται) όπου θα πληρώσουν και αυτοί "ενοίκιο" και προμήθεια για τα λεφτά τους αλλά επειδή δεν πληρώνουν ακόμα δεν με καταλαβαίνουν. Τι λέτε και εσείς; Μέχρι να έρθει η σειρά τους με το λογαριασμό SOS, αξίζει να τους πείσω ότι ο δικός μου λογαριασμός LOS είναι άδικος και ότι με αναγκάζουν να πληρώνω νταβατζιλίκι στην τράπεζα για ένα λογαριασμό που δεν ήθελα ή τζάμπα ο κόπος; Υπάρχει καμιά περίπτωση να καταλάβουν ή τζάμπα θα πάει το σάλιο; Τι λέτε; δεν ξερω τι ειναι αυτος ο λογαριασμος και δινεις τοσα, αλλα ειναι απαραιτητος? εχω λογαριασμο μισθοδοσιας και πληρονομαι κανονικα, 5 ευρω για τη καρτα δινω παντως το προβλημα που αναφερεις ειναι σιγουρα μεγαλο και η καρτες και οι ψηφιακοι λογαριασμοι (web/phone banking) σιγουρα θα βοηθησουν ανθρωπους με παρομοια προβληματα. παρολο ομως που ειναι μεγαλη εξυπηρετηση για σας και σιγουρα γλυτωνετε πολυ χρονο και κουραση, δε βλεπω για πιο λογο να πρεπει να πληρωνετε "νταβατζιλικι". δεν εννοω να μην υπαρχουν χρεωσεις, προφανως οι τραπεζες προσφερουν καποιες υπηρεσιες και εχουν εξοδα σε υποδομη και προσωπικο, αλλα γιατι εγω τη βγαζω με 5 και εσενα σου παει το μαλι 280? ειναι παραλογο..
zoranb Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, koeltzakoatl είπε ο γιατρός θέλει να φοροδιαφύγει - για αυτό. τόσο απλά. Ναι αυτή είναι η πρώτη εντύπωση, αλλά πώς φοροδιαφεύγει εφόσον κόβει χάρτινη απόδειξη και με σφραγιδούλα;
koeltzakoatl Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, zoranb είπε Ναι αυτή είναι η πρώτη εντύπωση, αλλά πώς φοροδιαφεύγει εφόσον κόβει χάρτινη απόδειξη και με σφραγιδούλα; Η πρώτη εντύπωση μου φτάνει να διαμορφώσω την άποψή μου. Είμαι φοβερά καχύποπτος με όλα αυτά. Ό,τι αναλογικό για μένα παραποιείται και είναι ύποπτο φοροδιαφυγής (προσωρινό δελτίο, μπλοκάκι με στοιχεία άλλου, κοροϊδία, κτλ.). Το 1-2% προμήθεια δεν το συζητώ, να βάλει POS με bonus (Yellows, κτλ.) πόντους να κερδίζει στην εξαργύρωση. Η δική σου άποψη;
christakos07 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, zoranb είπε Ναι αυτή είναι η πρώτη εντύπωση, αλλά πώς φοροδιαφεύγει εφόσον κόβει χάρτινη απόδειξη και με σφραγιδούλα; Στην προκειμένη περίπτωση, δε φοροδιαφεύγει. Απλά είτε δεν ξέρει να χειρίζεται το μηχάνημα(απίθανο), είτε δεν ήθελε να του αποδωθούν τα χρήματα μετά από κάμποσο καιρό(ολοκλήρωση εκκαθάρισης). Απλά ο μέσος Έλληνας είναι μπετόβλακας, οπότε και δημιουργεί παρανοϊκά σενάρια, που ικανοποιούν το φαντασιακό του μικρόκοσμο. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από christakos07 3
zoranb Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μα υπάρχει λογιστής, ξέρει καλά τι κάνει! Τι εννοείς πως "δεν ήθελε να του αποδωθούν τα χρήματα μετά από κάμποσο καιρό (ολοκλήρωση εκκαθάρισης)" ?
vasilk Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 58 λεπτά πριν, pananton είπε αυτά από που προκύπτουν? Ο Δήμαρχος μας (που είναι και ο μεγαλομέτοχος στην Τράπεζα μας) έβγαλε ένα νόμο και υποχρέωσε όλους τους μισθωτούς του Δήμου να πληρώνονται μέσω του λογαριασμού LOS που έχει η Τράπεζα του. Έτσι προκύπτει το "νταβατζιλίκι". 31 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε δεν ξερω τι ειναι αυτος ο λογαριασμος και δινεις τοσα, αλλα ειναι απαραιτητος? ...... ειναι παραλογο.. Απαραίτητος είναι γιατί μας υποχρεώνει ο Δήμαρχος (αυτός που έχει την Τράπεζα). Και εγώ παράλογο το βρίσκω αλλά τι να κάνω. 56 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε Επίσης, δεν θέλω να πληρώνω μετρητά με απόδειξη: βαριέμαι να τρέχω στα ΑΤΜ κάθε λίγο και λιγάκι, σιχαίνομαι να μαζεύω χαρτιά (αποδείξεις), να ελέγχω αν η απόδειξη είναι θεωρημένη/ή όχι (αν είναι δελτίο παραγγελίας, προσωρινή απόδειξη, θεωρημένη, τρυπημένη) , δεν μου περισσεύει χρόνος να ταξινομώ και να αθροίζω ποσά και δαπάνες. Θέλω την ευκολία της κάρτας. "Στο χωριό μου δεν έχουμε τράπεζα και μας είναι δύσκολο να βρούμε μετρητά ενώ αυγά βρίσκουμε πολύ εύκολα. Έχει ο καθένας στο κοτέτσι του. Έχουμε έναν παθολόγο που έρχεται μια φορά το μήνα στα χωριά μας. Αν βγει κανένας νόμος να τον υποχρεώσει να δεχτεί να πληρωθεί με αυγά εμάς θα μα βολέψει πολύ. Για να βρούμε μετρητά πρέπει να πάμε 45χλμ μακριά ενώ τα αυγά τα έχουμε στο σπίτι μας. Και υπάρχουν και χειρότεροι από εμάς. Είναι ένα χωριό που είναι αλλά 20χλμ πιο πάνω. Βέβαια αυτοί δεν έχουν αυγά τώρα το χειμώνα γιατί κάνει κρύο αλλά θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση γιατί έχουν κάτι κατσίκες με ένα πολύ μακρύ και ωραίο μαλλί." 1 ώρα πριν, mic2mic είπε Τί είδους ερώτηση είναι αυτή; Πού να ξέρει ο καθένας τί ακριβώς σχέση έχεις εσύ με τους φίλους σου και αν αξίζει να τους πείσεις και τί ακριβώς σημαίνει για σένα το να τους πείσεις; Φιλική σχέση έχουμε. Έτσι μιλάμε σε διάφορα φόρουμ και λέμε τα προβλήματα μας. Να τους πείσω σημαίνει να δούνε πέρα από τη μύτη τους. Να δουν ότι ο Δήμαρχος που βάζει τους νόμους και έχει και την Τράπεζα όπως έβγαλε το νόμο για το LOS και με έβαλε μα πληρώσω "νταβατζιλίκι" στην Τράπεζα του, αύριο μπορεί να βγάλει και το νόμο για το SOS και να βάλει και αυτούς να πληρώσουν "νταβατζιλίκι". Ας το βάλω σε μια λίγο διαφορετική θέση. Έναν ελεύθερο επαγγελματία τον υποχρέωσε το Κράτος που έχει και τους νόμους και την Τράπεζα να πληρώσει 280€ "νταβατζιλίκι" στην Τράπεζα του. Εγώ είμαι μισθωτός και ακόμα δεν πληρώνω "νταβατζιλίκι" οπότε βρίσκω φυσιολογικό το "νταβατζιλίκι" του φίλου πιο πάνω. Μπορεί να με πείσει ότι το νταβατζιλίκι του είναι παράλογο και για αυτό δεν του αρέσει που του το "φορέσανε"; Τι λέτε έχει καμιά ελπίδα να με πείσει ή τζάμπα το σάλιο; 1 ώρα πριν, MegalosVeziris είπε Κάτσε ρε φίλε εγώ γιατι πληρώνω 0 και εσύ 280? Κάτι κάνεις λάθος μάλλον Εγώ πληρώνω 280€ γιατί με υποχρέωσε ο Δήμαρχος. Εσύ δεν πληρώνεις ακόμα γιατί είσαι ακόμα φοιτητής 😉
g_alkis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τι χάρτινες αποδείξεις και ιστορίες για αγρίους λέτε. Από το 2017 οι χάρτινες αποδείξεις δεν πιστοποιούν για τον φορολογούμενο την αναγνώρισή τους ως έξοδο ιατρικής δαπάνης αν δεν έχουν γίνει μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής.Ομοίως και για τον γιατρό δεν πιστοποιούν την αναγνώριση του εσόδου του. No POS -> no έξοδο για εμάς και no έσοδο για τον φοροφυγά γιατρό. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από g_alkis 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα