Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, vasilk said:

Ο Δήμαρχος μας (που είναι και ο μεγαλομέτοχος στην Τράπεζα μας) έβγαλε ένα νόμο και υποχρέωσε όλους τους μισθωτούς του Δήμου να πληρώνονται μέσω του λογαριασμού LOS που έχει η Τράπεζα του. Έτσι προκύπτει το "νταβατζιλίκι".

Από πότε νομοθετεί ο δήμαρχος?

• Like 4
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Ειτε μας λεει ιστοριες για αγριους ειτε ειναι καπου στο εξωτερικο οπου δημαρχοι μητροπολιτικων δημων εχουν μια καποια νομοθετικη εξουσια.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, kostakis81 είπε

Παίδες ηρεμίστε λίγο

Οι παραπάνω γιατροί –δικηγόροι έχουν φάει το αγγούρι του αιώνα στα διαβάσματα και στην επιστήμη  μην τα ισοπεδώνετε όλα

Βέβαια οι γιατροί δεν έχουν φπα αλλά μόνο φορολογία οπότε τους δίνω και ένα δίκιο αν προσπαθούν να γλυτώσουν κατι

Ξέρεις πόσα πιστολιά έχουν φάει οι δικηγόροι τώρα τελευταία από πελάτες

Όχι δεν ξέρω ποσά πιστόλια έχουν φάει , αλλά ξέρω ότι για τις περισσότερες περιπτώσεις που φτάνουν στα δικαστήρια φταίνε οι δικηγόροι που κατευθύνουν λάθος τους πελάτες για να τους απομυζούν λεφτά .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε τύπε τι είναι αυτά που γράφεις;

Από το Μυλοπόταμο μας γράφεις; Τι ασυναρτησίες διαβάζω για Los, sos και πράσινα άλογα

Η μας δουλεύεις ή σε δουλεύουν.

Ξεκαθάρισε τη θέση σου, τι ισχύει από τα 2;

Επεξ/σία από kleo1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, g_alkis είπε

Τι χάρτινες αποδείξεις και ιστορίες για αγρίους λέτε. Από το 2017 οι χάρτινες αποδείξεις δεν πιστοποιούν για τον φορολογούμενο την αναγνώρισή τους ως έξοδο ιατρικής δαπάνης αν δεν έχουν γίνει μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής.Ομοίως και για τον γιατρό δεν πιστοποιούν την αναγνώριση του εσόδου του. No POS -> no έξοδο για εμάς και no έσοδο για τον φοροφυγά γιατρό.

καλα που τα ξερεις εσυ ολα... η ιατρικη δαπανη ως εξοδο εχει καταργηθει απο το 2017 ειτε με μετρητα ειτε με την καρτα. 

ταμεια πχ Τραπεζα Ελλαδος που επιστρεφουν ποσο της επισκεψης στον ασφαλισμενο τους μια χαρα δεχονται τις χαρτινες αποδειξεις

το πιο αστειο ειναι που λες πως οι χαρτινες αποδειξεις δε πιστοποιουν εσοδο για το γιατρο... φανταζομαι δηλαδη οποιοσδηποτε δινει αποδειξη και δεν εχει πληρωθει με καρτα δε φορολογειται...

Επεξ/σία από fanis8791
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, g_alkis είπε

Τι χάρτινες αποδείξεις και ιστορίες για αγρίους λέτε. Από το 2017 οι χάρτινες αποδείξεις δεν πιστοποιούν για τον φορολογούμενο την αναγνώρισή τους ως έξοδο ιατρικής δαπάνης αν δεν έχουν γίνει μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής.Ομοίως και για τον γιατρό δεν πιστοποιούν την αναγνώριση του εσόδου του. No POS -> no έξοδο για εμάς και no έσοδο για τον φοροφυγά γιατρό.

Μάλλον έχεις πολύ κακό λογιστή.

2 ώρες πριν, zoranb είπε

Ναι αυτή είναι η πρώτη εντύπωση, αλλά πώς φοροδιαφεύγει εφόσον κόβει χάρτινη  απόδειξη και με σφραγιδούλα;

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι.

Π.χ. μπορεί απλά να μην θέλει να ενισχύει τις τράπεζες και κατά συνέπεια να συμμετέχει στην παρωδία του POS . Δεν είναι το θέμα το 1% προμήθεια και πόσο είναι αυτή, όσο το όλο νταβαντζιλίκι που συμβαίνει.

Κάτι σαν τις εταιρείες κινητής, δεν είναι το θέμα ότι το ποσό είναι πάντα μεγάλο, όσο ότι έχουν κάνει καρτέλ και παίζουν μονότερμα. Αν είναι στο χέρι σου να μην τους δώσεις φράγκο, για κάποιους, μπορεί να έχει σημασία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilk είπε

Ο Δήμαρχος μας (που είναι και ο μεγαλομέτοχος στην Τράπεζα μας) έβγαλε ένα νόμο και υποχρέωσε όλους τους μισθωτούς του Δήμου να πληρώνονται μέσω του λογαριασμού LOS που έχει η Τράπεζα του. Έτσι προκύπτει το "νταβατζιλίκι".

Απαραίτητος είναι γιατί μας υποχρεώνει ο Δήμαρχος (αυτός που έχει την Τράπεζα). Και εγώ παράλογο το βρίσκω αλλά τι να κάνω.

"Στο χωριό μου δεν έχουμε τράπεζα και μας είναι δύσκολο να βρούμε μετρητά ενώ αυγά βρίσκουμε πολύ εύκολα. Έχει ο καθένας στο κοτέτσι του. Έχουμε έναν παθολόγο που έρχεται μια φορά το μήνα στα χωριά μας. Αν βγει κανένας νόμος να τον υποχρεώσει να δεχτεί να πληρωθεί με αυγά εμάς θα μα βολέψει πολύ. Για να βρούμε μετρητά πρέπει να πάμε 45χλμ μακριά ενώ τα αυγά τα έχουμε στο σπίτι μας. Και υπάρχουν και χειρότεροι από εμάς. Είναι ένα χωριό που είναι αλλά 20χλμ πιο πάνω. Βέβαια αυτοί δεν έχουν αυγά τώρα το χειμώνα γιατί κάνει κρύο αλλά θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση γιατί έχουν κάτι κατσίκες με ένα πολύ μακρύ και ωραίο μαλλί."

Φιλική σχέση έχουμε. Έτσι μιλάμε σε διάφορα φόρουμ και λέμε τα προβλήματα μας.

Να τους πείσω σημαίνει να δούνε πέρα από τη μύτη τους. Να δουν ότι ο Δήμαρχος που βάζει τους νόμους και έχει και την Τράπεζα όπως έβγαλε το νόμο για το LOS και με έβαλε μα πληρώσω "νταβατζιλίκι" στην Τράπεζα του, αύριο μπορεί να βγάλει και το νόμο για το SOS και να βάλει και αυτούς να πληρώσουν "νταβατζιλίκι".

Ας το βάλω σε μια λίγο διαφορετική θέση. Έναν ελεύθερο επαγγελματία τον υποχρέωσε το Κράτος που έχει και τους νόμους και την Τράπεζα να πληρώσει 280€ "νταβατζιλίκι" στην Τράπεζα του. Εγώ είμαι μισθωτός και ακόμα δεν πληρώνω "νταβατζιλίκι" οπότε βρίσκω φυσιολογικό το "νταβατζιλίκι" του φίλου πιο πάνω. Μπορεί να με πείσει ότι το νταβατζιλίκι του είναι παράλογο και για αυτό δεν του αρέσει που του το "φορέσανε"; Τι λέτε έχει καμιά ελπίδα να με πείσει ή τζάμπα το σάλιο;

Εγώ πληρώνω 280€ γιατί με υποχρέωσε ο Δήμαρχος. Εσύ δεν πληρώνεις ακόμα γιατί είσαι ακόμα φοιτητής 😉

Wtf. Αν δεν τρολλάρεις υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, fanis8791 είπε

καλα που τα ξερεις εσυ ολα... η ιατρικη δαπανη ως εξοδο εχει καταργηθει απο το 2017 ειτε με μετρητα ειτε με την καρτα. 

ταμεια πχ Τραπεζα Ελλαδος που επιστρεφουν ποσο της επισκεψης στον ασφαλισμενο τους μια χαρα δεχονται τις χαρτινες αποδειξεις

το πιο αστειο ειναι που λες πως οι χαρτινες αποδειξεις δε πιστοποιουν εσοδο για το γιατρο... φανταζομαι δηλαδη οποιοσδηποτε δινει αποδειξη και δεν εχει πληρωθει με καρτα δε φορολογειται...

Ως έσοδο για το γιατρό όμως;

Φορολογείται ο γιατρός όταν κόβει απόδειξη, ή μονο όταν πληρώνεται με πλαστικό χρήμα;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Ο συγκεκριμένος από το 2014 (είναι αριστερόχειρας παρεμπιπτόντως και τα γράφει με το αριστερό) αλλά και άλλοι που είχαμε πριν τα ίδια νομοθετούσαν.

Τώρα μην με ρωτάς πως λέγεται το χωριό μου που θέλουμε να πληρώσουμε με αυγά και πως το πιο πάνω χωριό που θέλουν να πληρώσουν με μαλλί κατσίκας γιατί βγαίνουμε εκτός θέματος.

Για να μην το κουράσουμε άλλο. Όλη η ιστορία ήταν ένας παραλληλισμός.

Διάφορες ομάδες που για την ευκολία τους θέλουν να πληρώσουν με συγκεκριμένο τρόπο βρίσκουν απόλυτα φυσιολογικό μια άλλη ομάδα να υποχρεωθεί να δεχτεί αυτή τη μέθοδο. Σε παραλληλισμό, στο χωριό μου, βρίσκουμε φυσιολογικό ο γιατρός να πληρωθεί με αυγά και στο πιο πάνω χωριό να πληρωθεί με μαλλί κατσίκας. Το θέμα εδώ είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει αν ο ίδιος ο γιατρός θέλει να πληρωθεί με αυγά και μαλλί κατσίκας. Το θέμα είναι να βολευόμαστε εμείς.

Ο δεύτερος παραλληλισμός έχει να κάνει με τα ίδια τα POS. Στην ιστορία έναν μισθωτό (βλέπε ελ. επαγγελματίας) τον ανάγκασαν με το LOS (βλέπε POS) να πληρώσει "νταβατζιλίκι" στην Τράπεζα του Δημάρχου (βλέπε Ελληνικό Δημόσιο). Οι φοιτητές (βλέπε οι "έξω από το χορό" που συζητάμε εδώ μέσα) τα βλέπουν όλα φυσιολογικά. Έχει νόημα να προσπαθήσεις να τους πείσεις ότι δεν είναι όλα φυσιολογικά; (προσωπική άποψη διαβάζοντας πολλά τέτοια θέματα είναι πως όχι) Κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά τους (μας) βέβαια. Ήδη η τράπεζες χρεώνουν 5€ για έκδοση κάρτας και ακόμα δεν αρχίσαμε. Το δύσκολο είναι μέχρι να βάλεις τα πρόβατα μέσα στο μαντρί. Αν τα βάλεις μέσα μετά τα κουρεύεις όπως θέλεις.

Δύο είναι τα μεγάλα ψέματα στο θέμα των POS. Τα έχω γράψει και σε ανάλογο θέμα πριν κάτι μέρες.

Πρώτο μεγάλο ψέμα είναι ότι τα POS μπήκαν για τη φοροδιαφυγή. Τα POS μπήκαν γιατί η διακίνηση μετρητών για τις τράπεζες είναι τεράστιο ποσό και είναι όλο χασούρα ενώ η διακίνηση ηλεκτρονικού χρήματος κοστίζει ελάχιστα ενώ αποφέρει τεράστια κέρδη από τις προμήθειες. Think it

Δεύτερο μεγάλο ψέμα (για να συνοδεύσει το πρώτο) είναι ότι με τα POS θα πιαστεί η φοροδιαφυγή. Τα POS είναι απλά μια μέθοδο πληρωμής και τίποτα παραπάνω. Οι πληρωμές αυτές ούτε ελέγχονται αυτόματα, ούτε διασταυρώνονται, ούτε εξασφαλίζουν ότι εκδόθηκε το νόμιμο παραστατικό και άρα ούτε ότι θα πληρωθεί φόρος για αυτά. Εδώ δεν σε διασφαλίζει η έκδοση απόδειξης καλά-καλά καθώς υπάρχουν μαϊμού ταμειακές, μαϊμού και διπλά μπλοκάκια κτλ. Τη φοροδιαφυγή την καταπολεμά μόνο οι συστηματικοί έλεγχοι (και δεν εννοώ τα εκβιαστικά μονοήμερα σαφάρι για τα μάτια του κόσμου που γίνονται σήμερα).

Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, δεν είμαι κατά των ηλεκτρονικών πληρωμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας. Έχω και χρησιμοποιώ ανελλιπώς πιστωτική κάρτα από το 1997 (χρεωστική κάρτα από το 1992). Όταν κάποιοι από αυτούς που σήμερα αιωρούνται γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν τσίχλες στο περίπτερο με κάρτα ακόμα δεν είχαν γεννηθεί ή μαζεύαν λεφτά για τσίχλες από τα κάλαντα. Το κουτόχορτο δεν μου αρέσει, όχι οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

• Like 5
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, vasilk είπε

Ο συγκεκριμένος από το 2014 (είναι αριστερόχειρας παρεμπιπτόντως και τα γράφει με το αριστερό) αλλά και άλλοι που είχαμε πριν τα ίδια νομοθετούσαν.

Τώρα μην με ρωτάς πως λέγεται το χωριό μου που θέλουμε να πληρώσουμε με αυγά και πως το πιο πάνω χωριό που θέλουν να πληρώσουν με μαλλί κατσίκας γιατί βγαίνουμε εκτός θέματος.

Για να μην το κουράσουμε άλλο. Όλη η ιστορία ήταν ένας παραλληλισμός.

Διάφορες ομάδες που για την ευκολία τους θέλουν να πληρώσουν με συγκεκριμένο τρόπο βρίσκουν απόλυτα φυσιολογικό μια άλλη ομάδα να υποχρεωθεί να δεχτεί αυτή τη μέθοδο. Σε παραλληλισμό, στο χωριό μου, βρίσκουμε φυσιολογικό ο γιατρός να πληρωθεί με αυγά και στο πιο πάνω χωριό να πληρωθεί με μαλλί κατσίκας. Το θέμα εδώ είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει αν ο ίδιος ο γιατρός θέλει να πληρωθεί με αυγά και μαλλί κατσίκας. Το θέμα είναι να βολευόμαστε εμείς.

Ο δεύτερος παραλληλισμός έχει να κάνει με τα ίδια τα POS. Στην ιστορία έναν μισθωτό (βλέπε ελ. επαγγελματίας) τον ανάγκασαν με το LOS (βλέπε POS) να πληρώσει "νταβατζιλίκι" στην Τράπεζα του Δημάρχου (βλέπε Ελληνικό Δημόσιο). Οι φοιτητές (βλέπε οι "έξω από το χορό" που συζητάμε εδώ μέσα) τα βλέπουν όλα φυσιολογικά. Έχει νόημα να προσπαθήσεις να τους πείσεις ότι δεν είναι όλα φυσιολογικά; (προσωπική άποψη διαβάζοντας πολλά τέτοια θέματα είναι πως όχι) Κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά τους (μας) βέβαια. Ήδη η τράπεζες χρεώνουν 5€ για έκδοση κάρτας και ακόμα δεν αρχίσαμε. Το δύσκολο είναι μέχρι να βάλεις τα πρόβατα μέσα στο μαντρί. Αν τα βάλεις μέσα μετά τα κουρεύεις όπως θέλεις.

Δύο είναι τα μεγάλα ψέματα στο θέμα των POS. Τα έχω γράψει και σε ανάλογο θέμα πριν κάτι μέρες.

Πρώτο μεγάλο ψέμα είναι ότι τα POS μπήκαν για τη φοροδιαφυγή. Τα POS μπήκαν γιατί η διακίνηση μετρητών για τις τράπεζες είναι τεράστιο ποσό και είναι όλο χασούρα ενώ η διακίνηση ηλεκτρονικού χρήματος κοστίζει ελάχιστα ενώ αποφέρει τεράστια κέρδη από τις προμήθειες. Think it

Δεύτερο μεγάλο ψέμα (για να συνοδεύσει το πρώτο) είναι ότι με τα POS θα πιαστεί η φοροδιαφυγή. Τα POS είναι απλά μια μέθοδο πληρωμής και τίποτα παραπάνω. Οι πληρωμές αυτές ούτε ελέγχονται αυτόματα, ούτε διασταυρώνονται, ούτε εξασφαλίζουν ότι εκδόθηκε το νόμιμο παραστατικό και άρα ούτε ότι θα πληρωθεί φόρος για αυτά. Εδώ δεν σε διασφαλίζει η έκδοση απόδειξης καλά-καλά καθώς υπάρχουν μαϊμού ταμειακές, μαϊμού και διπλά μπλοκάκια κτλ. Τη φοροδιαφυγή την καταπολεμά μόνο οι συστηματικοί έλεγχοι (και δεν εννοώ τα εκβιαστικά μονοήμερα σαφάρι για τα μάτια του κόσμου που γίνονται σήμερα).

Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, δεν είμαι κατά των ηλεκτρονικών πληρωμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας. Έχω και χρησιμοποιώ ανελλιπώς πιστωτική κάρτα από το 1997 (χρεωστική κάρτα από το 1992). Όταν κάποιοι από αυτούς που σήμερα αιωρούνται γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν τσίχλες στο περίπτερο με κάρτα ακόμα δεν είχαν γεννηθεί ή μαζεύαν λεφτά για τσίχλες από τα κάλαντα. Το κουτόχορτο δεν μου αρέσει, όχι οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

καλά όλα αυτά, αλλά: ο Γιατρός για ποιόν άλλο λόγο (πέραν της φοροδιαφυγής) δεν θέλει το POS ?

Μέχρι στιγμής έχουμε διαβάσει:

• να γλιτώσει λίγα το παλικάρι γιατί ξεστραβώθηκε στο διάβασμα
  • έχει καλό λογιστή
  • κόβει χειρόγραφες-χάρτινες αποδείξεις
  • τα POS βολεύουν τις Τράπεζες
  • με το 1%-3% προμήθεια βγαίνει στη ζητιανιά
Επεξ/σία από koeltzakoatl
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fanis8791 είπε

Σου κοβω οσες αθεωρητες αποδειξεις θες οσων εκατομμυριων ευρω θες. Χωρις την ηλεκτρονικη δοσοληψια χρηματος δεν σημαινει πλεον τιποτα ουτε για μενα ουτε για σενα. Τι ταμεια και τι τραπεζα ελλαδος αναφερεις, εδω μιλαμε για συναλλαγες ιδιωτων στα πλαισια παροχης υπηρεσιων.

Καλα για το οτι η ιατρικη δαπανη δεν αναγνωριζεται ως εξοδο για τον φορολογουμενο (για χτισιμο αφορολογητου κτλ), απλα γελαω.

Επεξ/σία από g_alkis
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, vasilk είπε

Κάθε τόσο ανοίγει και ένα θέμα με τα POS και έχει συζητηθεί το θέμα που πάντα καταλήγει στην φοροδιαφυγή. Όποιος θέλει να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ζητάει απόδειξη. Ζήτα απόδειξη από το γιατρό και πλήρωσε τον και με αυγά αν θέλεις. Μην το γελάτε. Στο χωριό μου δεν έχουμε τράπεζα και μας είναι δύσκολο να βρούμε μετρητά ενώ αυγά βρίσκουμε πολύ εύκολα. Έχει ο καθένας στο κοτέτσι του. Έχουμε έναν παθολόγο που έρχεται μια φορά το μήνα στα χωριά μας. Αν βγει κανένας νόμος να τον υποχρεώσει να δεχτεί να πληρωθεί με αυγά εμάς θα μα βολέψει πολύ. Για να βρούμε μετρητά πρέπει να πάμε 45χλμ μακριά ενώ τα αυγά τα έχουμε στο σπίτι μας. Και υπάρχουν και χειρότεροι από εμάς. Είναι ένα χωριό που είναι αλλά 20χλμ πιο πάνω. Βέβαια αυτοί δεν έχουν αυγά τώρα το χειμώνα γιατί κάνει κρύο αλλά θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση γιατί έχουν κάτι κατσίκες με ένα πολύ μακρύ και ωραίο μαλλί.

Τώρα εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Είναι λίγο σχετικό και λίγο άσχετο και όποιος θέλει ας απαντήσει.

Εγώ δουλεύω εδώ στο χωριό, είμαι μισθωτός και παίρνω καθαρά 1000€ το μήνα. Για την "καταπολέμηση της φοροδιαφυγής" το κράτος έχει βγάλει ένα νόμο και με υποχρεώνει να πληρώνομαι μόνο μέσω τράπεζας και μέσω ενός ειδικού λογαριασμού (λογαριασμός LOS λέγεται). Βολεύει και τον εργοδότη μου γιατί μου τα περνάει άμεσα από το λογαριασμό του και δεν χρειάζεται να πάει 45χλμ μακριά. Για αυτό το ειδικό λογαριασμό η τράπεζα με χρεώνει 12€ κάθε μήνα (144€ το χρόνο). Κάτι σαν ενοίκιο ας πούμε. Επίσης μου κρατάει και το 1% του μισθού μου (10€) κάθε μήνα για προμήθεια. Μου έχει δώσει και μια κάρτα για να μπορώ να πάρω τα χρήματα αν θέλω και την χρεώνει και αυτήν 5€. Στο τέλος του χρόνου μαζεύονται κάπου 280€ που μου φεύγουν έτσι και δεν νιώθω καλά μέσα μου. Το συζητάω με κάτι φίλους μου από το χωριό που είναι φοιτητές ακόμα και δεν έχουν τέτοιες σκοτούρες αλλά νιώθω ότι δεν με καταλαβαίνουν καθόλου. Αυτό που μου λένε είναι πως αφού είναι για την "καταπολέμηση της φοροδιαφυγής" καλά κάνω και δίνω 280€ στην Τράπεζα και πως έτσι είναι το σωστό. Βέβαια είναι στα σκαριά ένας νόμος που θα υποχρεώσει και τους γονείς τους εδώ στο χωριό να στέλνουν λεφτά στα παιδιά τους που φοιτούν μόνο μέσω ενός παρόμοιου λογαριασμού με το δικό μου (λογαριασμός SOS νομίζω θα λέγεται) όπου θα πληρώσουν και αυτοί "ενοίκιο" και προμήθεια για τα λεφτά τους αλλά επειδή δεν πληρώνουν ακόμα δεν με καταλαβαίνουν.

Τι λέτε και εσείς; Μέχρι να έρθει η σειρά τους με το λογαριασμό SOS, αξίζει να τους πείσω ότι ο δικός μου λογαριασμός LOS είναι άδικος και ότι με αναγκάζουν να πληρώνω νταβατζιλίκι στην τράπεζα για ένα λογαριασμό που δεν ήθελα ή τζάμπα ο κόπος; Υπάρχει καμιά περίπτωση να καταλάβουν ή τζάμπα θα πάει το σάλιο; Τι λέτε;

Είδη στο χωριό και παίρνεις και 1000€ καθαρά και δεν έχεις και ΑΤΜ να τα βγάλεις. Επίσης δεν τα χαλάς και πουθενά γιατί οι κότες τρώνε μόνο καλαμποκι, κοιμούνται νωρίς και τα διπλανά χωριά είναι απασχολημένα με τις γίδες τους.

Με παντρεύεσαι;;;;

ΥΓ υπάρχει κάτι που λέγεται storytelling αλλά μάλλον εσυ δεν το έχεις όποτε άσε τις ιστοριούλες και τα διδάγματα γι άλλους (πχ τον Αίσωπο) και μην απαντάς σε αυτά που σε συμφέρουν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, koeltzakoatl είπε

καλά όλα αυτά, αλλά: ο Γιατρός για ποιόν άλλο λόγο (πέραν της φοροδιαφυγής) δεν θέλει το POS ?

Μέχρι στιγμής έχουμε διαβάσει:

• να γλιτώσει λίγα το παλικάρι γιατί ξεστραβώθηκε στο διάβασμα
  • έχει καλό λογιστή
  • κόβει χειρόγραφες-χάρτινες αποδείξεις
  • τα POS βολεύουν τις Τράπεζες
  • με το 1%-3% προμήθεια βγαίνει στη ζητιανιά

Τόσα διάβασες, τόσοι σου το είπαν ότι η φοροδιαφυγή έχει να κάνει με την έκδοση νόμιμων αποδείξεων και όχι με τη μέθοδο πληρωμής αλλά δεν πείστηκες. Αυτό συμβαίνει γιατί εσύ ο ίδιος δεν θέλεις να πειστείς. Ότι και να σου πω εγώ, ο Α', ο Β', ο ίδιος ο γιατρός που συζητάμε να σου φέρει το Ε3 για να δεις ότι τα δήλωσε τα 50€, πάλι δεν θα πειστείς. Θα κάνω και εγώ την μαντεψιά μου χωρίς να περιμένω να πειστείς. Το κάνει από αντίδραση για το νταβατζηλίκι που του "φόρεσαν".

Θα σχολιάσω όμως και τα ειρωνικά που γράφεις πιο κάτω. Το 1% δεν σε στέλνει στη ζητιανιά αλλά μην περιμένεις να είναι και χαρούμενοι οι άνθρωποι και να μην διαμαρτύρονται επειδή δεν θα γίνουν ζητιάνοι. Εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι χαρούμενος και να μην διαμαρτυρηθείς όταν σου "φορέσουν" το νταβατζηλίκι σου (αν και δεν το κόβω) αλλά σεβάσου το δικαίωμα των άλλων να διαμαρτυρηθούν όταν τους το κάνουν.

Και ας σταματήσει ο λιθοβολισμός και ο "τσουβαλιμός". Σε κάθε θέμα τα ίδια. Ανοίγει θέμα για γιατρούς, όλοι φοροφυγάδες, ανοίγει για δικηγόρους, όλοι λαμόγια, ανοίγει για ταξιτζήδες, όλοι κλέφτες και πάει λέγοντας. Άντε το κλασικό "εντάξει δεν είναι όλοι αλλά οι περισσότεροι". Και εγώ πιστεύω πως αξίζουν έναν μεγαλύτερο σεβασμό "τα παλικάρια που ξεστραβώθηκαν στο διάβασμα", που απευθυνόμαστε όταν έρθουν τα δύσκολα και που από το ποσό καλά διάβασαν εξαρτάται η υγεία μας. Εγώ προσωπικά έχω γιατί θυμάμαι ότι όταν εγώ πήγαινα για μπάνια, συμμαθητές μου έλιωναν στα φροντιστήρια και όταν εγώ έπαιζα τάβλι στα φοιτητικά καφενεία κάποιοι διάβαζαν 16 ώρες στη βιβλιοθήκη της Ιατρικής. Δεν τους κάνει αυτόματα καλούς και σωστούς, αλλά έναν κλικ παραπάνω σεβασμό το αξίζουν.

38 λεπτά πριν, ctasis είπε

Με παντρεύεσαι;;;;

Παντρεμένος. Τέτοιο κελεπούρι ποιος το αφήνει.

Επεξ/σία από vasilk
Δημοσ.
2 ώρες πριν, koeltzakoatl είπε

μπορεί να μην γουστάρει τα POS γιατί του χαλάνε την μπιζνα ενώ είναι νόμιμος προς εσένα (μπορεί όχι σε όλους) και κλοτσάει σα τσαντισμένο παιδάκι μπας και  κόψει τον αέρα του POS στους πελάτες (είναι πολλοι που ειναι ετσι...)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, zoranb είπε

Ως έσοδο για το γιατρό όμως;

Φορολογείται ο γιατρός όταν κόβει απόδειξη, ή μονο όταν πληρώνεται με πλαστικό χρήμα;

προφανως , δηλαδη μεχρι προπερσυ που δεν ειχαν pos δεν ειχαν φορολογια?

2 ώρες πριν, g_alkis είπε

Σου κοβω οσες αθεωρητες αποδειξεις θες οσων εκατομμυριων ευρω θες. Χωρις την ηλεκτρονικη δοσοληψια χρηματος δεν σημαινει πλεον τιποτα ουτε για μενα ουτε για σενα. Τι ταμεια και τι τραπεζα ελλαδος αναφερεις, εδω μιλαμε για συναλλαγες ιδιωτων στα πλαισια παροχης υπηρεσιων.

Καλα για το οτι η ιατρικη δαπανη δεν αναγνωριζεται ως εξοδο για τον φορολογουμενο (για χτισιμο αφορολογητου κτλ), απλα γελαω.

δεν ειπα δεν αναγνωριζεται ως εξοδο για το αφορολογητο, προφανως αναγνωριζεται οπως και η αποδειξη απο το super market, εσυ ειπες ως ιατρικη δαπανη που ειναι αλλο πραγμα (μεχρι προπερσυ αν κατεθετες τις αποδειξεις απο ιατρικες δαπανες και αντιστοιχουσαν πανω απο το 10% απο οτι δηλωνες επαιρνες πισω το 10% της αξιας τους, σε αυτο νομιζα πως αναφεροσουν, κατι που καταργηθηκε απο προπερσυ). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...