opcorsa Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 26 λεπτά πριν, mp123 είπε Ναι αμέ. Κανετα καθησματα κήπου η τραπεζάκια, τραμπολινο. Τώρα όμως που έγινες γαιοκτημονας αγρότης κράτα τα όταν θα κάνετε τα μπλόκα ( αλήθεια πότε θα κλείσουν πάλι τους δρόμους οι αγρότες) να τα έχετε για κάψιμο. δεν ανακατευομαι με την πλεμπα εγω τυπε..
mp123 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, opcorsa είπε δεν ανακατευομαι με την πλεμπα εγω τυπε.. Και καλά κάνεις. 1
teddy71 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 16 ώρες πριν, The_Judas είπε Αν ισχύει το fuel: C, Wet: A,, τα Falken Sincera SN832 Ecorun 185/60R14 82T μια χαρά φαίνονται και γλιτώνεις 40 ευρώ στην τετράδα σε σχέση με τα περισσότερο επώνυμα. έχουν και καλές κριτικες: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falken/Sincera-SN832-Ecorun.htm Το μόνο αρνητικό που έχω ακούσει είναι ότι είναι σκληρά. Το να γλιτώσεις 40€ σε βάθος 5-6 ετών γιατί τόσο θα τα κρατήσει κάποιος που δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα βγαίνει να εξοικονομεί 8€ το χρόνο . Σιγά το όφελος, 2 καφέδες το χρόνο. Κάποιος που δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα καλό είναι να επιλέξει κάποιο μαλακό ελαστικό. Αν επιλέξει εξαρχης κάποιο σκληρό ελαστικό το οποίο λόγω λίγων χιλιομέτρων θα το κρατήσει για αρκετά χρόνια θα είναι εντελώς κούτσουρο σε λίγα χρόνια. Επίσης αν οι διαδρομές είναι μικρές καλύτερο είναι ένα μαλακό γιατί το σκληρό ελαστικό θέλει χιλιόμετρα για να ζεσταθεί και να πιάνει στο δρόμο σωστά. Δυστυχώς τα τεστ που δημοσιεύονται είναι σε βαθμό αρκετά παραπλανητικά γιατί γίνονται πάνω σε νέα ελαστικά και αφού ζεσταθουν, δεν μας λένε όμως πως θα ειναι όταν θα έχουν περάσει 2-3 χρόνια και ποια είναι η συμπαιριφορα τους όταν είναι κρυα ακόμη. Οι περισσότεροι μας επειδή κινούμαστε σε μικρές αποστάσεις και με μικρές ταχυτητες δεν φτάνουν τα ελαστικά μας σε σωστή θερμοκρασία και να λειτουργούν σωστά. Για αυτό βλέπουμε ελαστικά που στα τεστ ενώ πετυχενουν καλές επιδόσεις κάποιοι τα κατηγορούν ότι είναι χάλια , γλιστρανε και διάφορα άλλα. Στα ελαστικά δεν κάνουμε τσιγκουνιες , αυτά κρατάνε το αυτοκίνητο ακόμη και το 1 μέτρο στο φρενάρισμα μεταφράζεται αν θα καρφώθουμε στο μπροστινό μας σε ένα απότομο φρενάρισμα. 4
mp123 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 36 λεπτά πριν, teddy71 είπε Το να γλιτώσεις 40€ σε βάθος 5-6 ετών γιατί τόσο θα τα κρατήσει κάποιος που δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα βγαίνει να εξοικονομεί 8€ το χρόνο . Σιγά το όφελος, 2 καφέδες το χρόνο. Κάποιος που δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα καλό είναι να επιλέξει κάποιο μαλακό ελαστικό. Αν επιλέξει εξαρχης κάποιο σκληρό ελαστικό το οποίο λόγω λίγων χιλιομέτρων θα το κρατήσει για αρκετά χρόνια θα είναι εντελώς κούτσουρο σε λίγα χρόνια. Επίσης αν οι διαδρομές είναι μικρές καλύτερο είναι ένα μαλακό γιατί το σκληρό ελαστικό θέλει χιλιόμετρα για να ζεσταθεί και να πιάνει στο δρόμο σωστά. Δυστυχώς τα τεστ που δημοσιεύονται είναι σε βαθμό αρκετά παραπλανητικά γιατί γίνονται πάνω σε νέα ελαστικά και αφού ζεσταθουν, δεν μας λένε όμως πως θα ειναι όταν θα έχουν περάσει 2-3 χρόνια και ποια είναι η συμπαιριφορα τους όταν είναι κρυα ακόμη. Οι περισσότεροι μας επειδή κινούμαστε σε μικρές αποστάσεις και με μικρές ταχυτητες δεν φτάνουν τα ελαστικά μας σε σωστή θερμοκρασία και να λειτουργούν σωστά. Για αυτό βλέπουμε ελαστικά που στα τεστ ενώ πετυχενουν καλές επιδόσεις κάποιοι τα κατηγορούν ότι είναι χάλια , γλιστρανε και διάφορα άλλα. Στα ελαστικά δεν κάνουμε τσιγκουνιες , αυτά κρατάνε το αυτοκίνητο ακόμη και το 1 μέτρο στο φρενάρισμα μεταφράζεται αν θα καρφώθουμε στο μπροστινό μας σε ένα απότομο φρενάρισμα. Χαλάς την πιάτσα εσύ. Είπαμε ως τα λινα. Πρέπει να νοιώσεις το ζην επικινδύνως. 1
phanispal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 42 λεπτά πριν, teddy71 είπε Το να γλιτώσεις 40€ σε βάθος 5-6 ετών γιατί τόσο θα τα κρατήσει κάποιος που δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα βγαίνει να εξοικονομεί 8€ το χρόνο . Σιγά το όφελος, 2 καφέδες το χρόνο. Το τέντωσες όπως σε βόλευε όμως. Πρώτον, είναι λάθος να κρατάς 5-6 χρόνια τα ελαστικά, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που το καλοκαίρι ταλαιπωρούνται από τον ήλιο. Και δε νομίζω ότι τα έχουν όλοι σε κλειστά parking και τα περνάνε με σιλικόνη όλη την ώρα. Στα 3, βαριά 4 χρόνια πρέπει να αλλάζονται υπό φυσιολογικές συνθήκες. Δεύτερον, τα Falken έξω θεωρούνται επώνυμα, εδώ οι περισσότεροι τα έχουν στην ίδια μοίρα με τα Kormoran, επειδή «μόνο Continental, Michelin, Pirelli». Τρίτον, δεν έχω ακούσει κάπου ότι τα Falken είναι σκληρά. Τα δικά μου μάλιστα τα θεωρώ μαλακά, απλά τώρα τελευταία έχουν σκληρύνει σε σχέση με τον πρώτο καιρό. 2
teddy71 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Το τέντωσες όπως σε βόλευε όμως. Πρώτον, είναι λάθος να κρατάς 5-6 χρόνια τα ελαστικά, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που το καλοκαίρι ταλαιπωρούνται από τον ήλιο. Και δε νομίζω ότι τα έχουν όλοι σε κλειστά parking και τα περνάνε με σιλικόνη όλη την ώρα. Στα 3, βαριά 4 χρόνια πρέπει να αλλάζονται υπό φυσιολογικές συνθήκες. Δεύτερον, τα Falken έξω θεωρούνται επώνυμα, εδώ οι περισσότεροι τα έχουν στην ίδια μοίρα με τα Kormoran, επειδή «μόνο Continental, Michelin, Pirelli». Τρίτον, δεν έχω ακούσει κάπου ότι τα Falken είναι σκληρά. Τα δικά μου μάλιστα τα θεωρώ μαλακά, απλά τώρα τελευταία έχουν σκληρύνει σε σχέση με τον πρώτο καιρό. Δεν με βολευε τιποτα οπως και δεν τεντωσα τιποτα!!! Οσο αφορα το διαστημα που κραταει κανεις τα λαστιχα δεν λεω να τα αλλαζει καθε 5-6 χρονια και φυσικα καλο ειναι να γινεται η αλλαγη καθε 3-4 χρονια...αλλα... δεν εχω δει κανενα που κανει λιγα χιλιομετρα να πηγαινει να τα αλλαζει καθε 3-4 χρονια.. ουτε καν στα 5-6 χρονια που θεωρω στο μυνημα μου οτι ισως τα κρατησει, αλλα πολυ παραπανω και πανω σε αυτο αναφερομαι. Καμμια εταιρια δεν λεει στα ποσα χρονια θα πρεπει να αλλαζονται τα ελαστικα, αυτα τα λενε οι λαστιχαδες. Η αλλαγη τους θα πρεπει να γινεται βαση της φθορας που εχει το πελμα, αν υπαρχουν σκισιματα, ρωγμες, ψωριασμα και φυσικα οταν παρατηρειται μειωμενη αποδοση τους, εχει σκληρυνει και να γλιστραει και και και. Βεβαια αλλος ακομη και σε 2 χρονια μπορει, ειτε λογω χιλιομετρων ε ειτε τροπου οδηγησης να τα φτασει στα λινα τους. Δεν ειμαι κατά αλλα και ουτε υπερ καποια μαρκας. Ειμαι απλως κατα της επιλογης καποιου ελαστικου με γνωμωνα μονο την τιμη και υπερ την επιλογης του καταλληλου ελαστικου βαση των συνθηκων και του τροπου οδηγησης του καθενος. Το αν ενα ελαστικο ειναι το ιδανικο για καποιον δεν το κανει αυτοματα καταλληλο και για καποιον αλλο που οδηγει διαφορετικα, οι διαδρομες και οι ταχυτητες ειναι διαφορετικες και παει λεγοντας. Οπως παραπανω καποιος συμφορουμιτης που αναφερεταιστα fast response και λεει οτι ειναι χαλια. Ειναι ισως χαλια γιατι το συγκεκριμενο ελαστικο ειναι για σπορ καταστασεις και οταν καποιον το θελει για συνηθισμενες καταστασεις στην πολη για μικρες αποστασεις και πολυ χαμηλες ταχυτητες τοτε βγαινει ακαταλληλο γιατι δεν φτανει στις καταλληλες θερμοκρασιες και συνθηκες για να αποδοσει αυτα για τα οποια εχει κατασκευαστει. Αυτος ειναι και ο λογος για το οποιο εχουμε αντικρουομενες αποψεις για καθε μοντελο ελαστικου, δηλαδη, η λανθασμενη μας επιλογη για την χρηση που το θελουμε. Οσο αφορα οτι το τεντωσα για το οικονομικο τα 40€ στην πενταετια που βγαινουν 8€/ετος στην τετραετια βγαινουν 10€ και στις τριετια που θελεις να αλλαζεις εσυ ειναι 13,3 και αν δεν ειναι 2 καφεδες το χρονο ειναι 3-4 το χρονο οχι γιαννης γιαννακης... προσωπικα την ασφαλεια μου δεν θα την θυσιαζα για κανενα καφε αλλα και για οτιδηποτοτε αλλο. Την falken δεν την υποτιμω καθολου και δεν λεω οτι ειναι κακη εταιρια οπου βεβαια δεν μπορω καν να εκφερω γνωμη γιατι δεν ετυχε ποτε να χρησιμοποιησω ποτε καποιο μοντελο της ωστε να σχολιασω. Η εμεση αναφορα μου ισως να ειναι οτι διαβαζοντας παραπανω οτι το 913 ειναι σκληρο ελαστικο μιλισα γενικα για τα σκληρα ελαστικα. Τα οποιο βεβαια αυτο δεν ειναι κακο αλλα ειναι για πιο ιδιαιτερες καταστασεις. Εσυ οπως αναφερθηκες στα φαλκεν και λες οτι ειναι μαλακα χωρις ομως να λες για πιο μοντελο ελαστικο αναφερεσαι. Επειδη το δικο σου μοντελο ελαστικο ειναι μαλακο δεν σημαινει οτι ισχυει αυτο και σε ολα μοντελα της. Καθε εταιρεια βγαζει διαφορα ελαστικα, αλλα πιο σκληρα αλλα πιο μαλακά, για να μπορει να καλυψει τις διαφορετικες αναγκες των πελατων της. Οποτε η επιλογη ενος ελαστικου θα πρεπει να γινει με γνωμωνα τις οδηγικες καταστασεις που θα πρεπει να καλυψει και οχι η επιλογη μας να βασιζεται μονο στο οτι το χ ψ ελαστικο ειναι 40-50€ πιο φτηνο απο καποια αλλα και αυτο ηταν ολο το point του μυνηματος μου. Συνεπως δεν ειμαι εγω αυτος που τα τεντωνει οπως τον βολευει. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από teddy71 3
mp123 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Καθομστε και μιλάμε για πόσο : 40 50 ευρώ..
phanispal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, teddy71 είπε Οποτε η επιλογη ενος ελαστικου θα πρεπει να γινει με γνωμωνα τις οδηγικες καταστασεις που θα πρεπει να καλυψει και οχι η επιλογη μας να βασιζεται μονο στο οτι το χ ψ ελαστικο ειναι 40-50€ πιο φτηνο απο καποια αλλα και αυτο ηταν ολο το point του μυνηματος μου. Συνεπως δεν ειμαι εγω αυτος που τα τεντωνει οπως τον βολευει. Αν γνωρίζεις, πες μου έναν (1) που να πάω να του πω τι χρήση θέλω να κάνω και υπό ποιες συνθήκες και να γνωρίζει να μου απαντήσει σωστά και όχι στο περίπου. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει, ή και να υπάρχει, δεν είναι προσβάσιμος από έναν απλό χρήστη που κάνει έρευνα αγοράς. Οι παράμετροι για την επιλογή ελαστικού είναι πολλές. Και μόνο που μπορεί να πάρεις ένα ελαστικό και να είναι άριστο στην αρχή και μετά από 1-2 χρόνια να χάσει τις ιδιότητές του (όχι απαραίτητα λόγω χρήσης) και να γίνει επικίνδυνο, αλλάζει όλα τα δεδομένα. Όλοι οι βουλκανιζατεράδες κοιτάνε να σπρώξουν τις εταιρείες που τους συμφέρει. Μη σου πω ότι πολλοί δε γνωρίζουν καν το αντικείμενο. Επίσης, 40-50€ μπορεί να είναι η διαφορά όταν μιλάμε για μικρότερες διαστάσεις. Σε πιο σύγχρονα αυτοκίνητα οι διαφορές συνήθως είναι μεγαλύτερες. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Επίσης, 40-50€ μπορεί να είναι η διαφορά όταν μιλάμε για μικρότερες διαστάσεις. Σε πιο σύγχρονα αυτοκίνητα οι διαφορές συνήθως είναι μεγαλύτερες. Γιατί τα πιο συγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγάλες διαστάσεις ελαστικών ενω τα πιο παλιά μικρές; Το αμάξι παιζει ρολο και τι διασταση ζαντα φοραει, οχι η ηλικία του. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από jmmys
ndep Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους, η γνώμη σας για FALKEN 215/60R17 ZIEX ZE310 σε NISSAN QASQHAI (4X2). Οι κριτικές λένε ότι είναι πολύ καλό. Τιμή 430, MICHELIN PRIMACY 490, CONTINENTAL 480. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2019 από ndep
agnostos13 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 23 λεπτά πριν, ndep είπε Καλημέρα σε όλους, η γνώμη σας για FALKEN 215/60R17 ZIEX ZE310 σε NISSAN QASQHAI (4X2). Οι κριτικές λένε ότι είναι πολύ καλό. Τιμή 430, MICHELIN PRIMACY 490, CONTINENTAL 480. Γενικά τα falken έχουν την φήμη οτι μετά από 2-3 χρόνια γίνονται ξύλο (όπως και τα toyo)... Δες και τα Goodyear EfficientGrip SUV
aegean32 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Τον Απρίλιο έβαλα για πρώτη φορά falken, τα ziex 310 215/55/16 αλλά σε sedan. Τα προηγούμενα λάστιχα ήταν Dunlop sport blue responce και continental premium contact 5, στην οικονομικότερη όμως διάσταση 205/55/16. Μέχρι στιγμής (το τονίζω) τα falken τα βρίσκω καλύτερα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος . Για το αν θα γίνουν ξύλο, θα το μάθω σε 2-3 χρόνια. 1
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Αν μας έλεγε και ποια δε γίνονται ξύλο μετά από 3 χρόνια... 1
gaspari Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 @aegean32 επειδή γλυκοκοιτάζω περισσότερο τα Falken αλλά και το Bluresponse σου είναι εύκολο να κάνεις πιο λεπτομερή σύγκριση ανάμεσα σ' αυτά τα δύο; Τα Falken απ' ότι διαβάζω είναι σκληρά ελαστικά,ζεσταίνονται γρήγορα ή πρέπει κάνεις κάποια χιλιόμετρα για να ζεσταθούν;
gia_nnis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Τα Falken ειναι ο ορισμος του value for money! Τα sincera ειναι πιο μαλακα απο τα ziex! Το καλο με τα falken ειναι οτι μπορειτε να τα βρειτε και σε καλυτερη τιμη στο εμποριο σε σχεση με τα brand που οι τιμες τους ειναι μαρκε..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα