Nathan Drake!! Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, RcManiac είπε Αν έχεις ανοικτό τον υπολογιστή που τους έχεις τώρα, μπορείς εύκολα να τους κάνεις share και να βλέπεις κανονικά τα αρχεία σου μέσω δικτύου. Ναι το ξέρω αυτό, το είχα κάνει παλιότερα αλλά ήταν κουραστικό το πήγαινε στο άλλο δωμάτιο να ανοίξεις το pc, να ξανά πας να το κλείσεις όταν είναι να κοιμηθείς (και καμιά φορά έμενε όλο το βράδυ ανοιχτός γιατί αποκοιμιόμουν 😁) συν ότι είναι και πάνω-κάτω τα δωμάτια (δηλαδή έχει σκάλες) και είναι όντως κουραστικό (για δύο χρόνια το είχα έτσι). Άσε που για να δούμε μία ταινία έπρεπε να ανοίξουμε δύο υπολογιστές και την τηλεόραση! Τσάμπα ρεύμα και φθορά (pc hardware) δεν είναι;
@topos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μα για ποιο λόγο να βάλεις ένα κάρο μικρούς δίσκους σε τέτοιο θεριό? Εφόσων δεν χρειάζεσαι τερατώδες χωρητικότητες και καλύπτεσε από έναν (άντε 2 εάν θέλεις να έχεις και back up) hdd που θα μπουν όμορφα και ωραία μέσα στο κουτάκι σου η θα συνδεθούν εξωτερικά με usb 3.0. Δηλαδη αντί να δώσεις τα χρήματα για το εξωτερικό κουτι, δωστά για 1-2 φρεσκους σκληρούς που εάν τους έχεις τόσο άγχος καντους raid μέσα στο κουτί του pc σου η αντέγραφε τα αρχεία από τον ένα στον άλλο manual μια στο τόσο..
mindtrapper Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Αν είναι να δώσει κάποιος πάνω από 100€ για θήκη, πιστεύω καλύτερα να στήσει ένα παλιό PC και να βάλει όσους θέλει μέσα. Εδώ εγώ έχω βάλει σε λειτουργία παλιό s939 σύστημα και έχει μέχρι και gigabit ethernet, απλά επειδή είναι παλιό λόγω επεξεργαστή πάει μέχρι windows 8 μόνο. Πετάς μέσα και μια κάρτα dell perc h200/h310 ή αντίστοιχη και βάζεις όσους δίσκους θες. Συνολικό κόστος όχι πάνω από 200€, μάλλον αρκετά κάτω, και έχεις Nas.
Nathan Drake!! Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, @topos είπε Μα για ποιο λόγο να βάλεις ένα κάρο μικρούς δίσκους σε τέτοιο θεριό? Εφόσων δεν χρειάζεσαι τερατώδες χωρητικότητες και καλύπτεσε από έναν (άντε 2 εάν θέλεις να έχεις και back up) hdd που θα μπουν όμορφα και ωραία μέσα στο κουτάκι σου η θα συνδεθούν εξωτερικά με usb 3.0. Δηλαδη αντί να δώσεις τα χρήματα για το εξωτερικό κουτι, δωστά για 1-2 φρεσκους σκληρούς που εάν τους έχεις τόσο άγχος καντους raid μέσα στο κουτί του pc σου η αντέγραφε τα αρχεία από τον ένα στον άλλο manual μια στο τόσο.. Για το λόγο της μελλοντικής χωρητικότητας μήπως; Γιατί να μην υπάρχει άφθονος χώρος και σιγά σιγά απλά να προσθέτω νέο σκληρό όταν τον χρειαστώ; Οι δίσκοι που θα βάζω θα είναι των 3-4tb και πάνω οπότε γιατί να μην έχω μία θήκη 8 θέσεων με χωρητικότητα δίσκων 24-32tb!!!!!!?
@topos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε Για το λόγο της μελλοντικής χωρητικότητας μήπως; Γιατί να μην υπάρχει άφθονος χώρος και σιγά σιγά απλά να προσθέτω νέο σκληρό όταν τον χρειαστώ; Οι δίσκοι που θα βάζω θα είναι των 3-4tb και πάνω οπότε γιατί να μην έχω μία θήκη 8 θέσεων με χωρητικότητα δίσκων 24-32tb!!!!!!? Απλά αυτά τα κουτάκια έχουν βγει για να καλύψουν χωρητικότητες που δεν γίνετε να τις πιάσεις με 1-2 δίσκους.Ας πούμε κάποιο studio που χρειάζεστε 60 gb αποθήκη θα πάει σε κάτι τέτοιο με 8αρηδες και πάνω hdd εξαρχής. Τα αρνητικά στα έχω αναφέρει πριν μερικά post αναλυτικά, αλλά ας τα ξαναγραψω-> Θερμοκρασίες Θόρυβος(μαλλων το πιο σημαντικό αρνητικό για την περίπτωση σου) Κατανάλωση Το είχα αναφέρει και πριν, το nas που έχω έχει ολους και όλους 2 δίσκους μέσα.Θα βάζα στοίχημα και ότι η κατασκευή του είναι κάτατι καλύτερη από τα κουτάκια που αναφέρεις. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα ήθελα να το χα δίπλα στην TV όταν πραγματικά θέλω να δω μια σοβαρή ταινία. Εκτός εάν βλέπεις ταινίες με τέρμα το sub -που εκεί πάλι θα με προβληματιζε τι επιπτώσεις θα είχε κάτι τέτοιο για τους σκληρούς μέσα στο κουτι-.
Nathan Drake!! Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, mindtrapper είπε Αν είναι να δώσει κάποιος πάνω από 100€ για θήκη, πιστεύω καλύτερα να στήσει ένα παλιό PC και να βάλει όσους θέλει μέσα. Εδώ εγώ έχω βάλει σε λειτουργία παλιό s939 σύστημα και έχει μέχρι και gigabit ethernet, απλά επειδή είναι παλιό λόγω επεξεργαστή πάει μέχρι windows 8 μόνο. Πετάς μέσα και μια κάρτα dell perc h200/h310 ή αντίστοιχη και βάζεις όσους δίσκους θες. Συνολικό κόστος όχι πάνω από 200€, μάλλον αρκετά κάτω, και έχεις Nas. Και γιατί να μπω στο κόπο να φτιάξω ολόκληρο υπολογιστή για χρήση αποθήκευση δίσκων; Εντάξει θα τον λειτουργώ και σαν nas αλλά αξίζει το κόστος; Γιατί σίγουρα θα βγαίνει πολύ παραπάνω από 100-120 ευρώ! Σωστά; Τώρα όσο για αυτό που λες "σύνολο όχι πάνω από 200, σίγουρα αρκετά λιγότερα" γιατί νομίζω πως δεν γίνεται; Όπως είπα και πιο πίσω στα μηνύματα με αυτό το κουτί που το βρίσκω στα 30 ευρώ κι αν υπήρχε κανένας οικονομικός τρόπος για να τον έκανα αποθηκευτικό/nas, μου είπαν τα παιδιά ότι θα πάει αρκετό ψηλό το κόστος! Μπορείς να μου πεις αν υπάρχει κάποιο οικονομικό hardware έως 150 ευρώ για να το φτιάξω; Καλή η ιδέα για αποθήκευση/αναπαραγωγή ταινιών και nas αλλά πολύ το κόστος! 7 λεπτά πριν, @topos είπε Απλά αυτά τα κουτάκια έχουν βγει για να καλύψουν χωρητικότητες που δεν γίνετε να τις πιάσεις με 1-2 δίσκους.Ας πούμε κάποιο studio που χρειάζεστε 60 gb αποθήκη θα πάει σε κάτι τέτοιο με 8αρηδες και πάνω hdd εξαρχής. Τα αρνητικά στα έχω αναφέρει πριν μερικά post αναλυτικά, αλλά ας τα ξαναγραψω-> Θερμοκρασίες Θόρυβος(μαλλων το πιο σημαντικό αρνητικό για την περίπτωση σου) Κατανάλωση Το είχα αναφέρει και πριν, το nas που έχω έχει ολους και όλους 2 δίσκους μέσα.Θα βάζα στοίχημα και ότι η κατασκευή του είναι κάτατι καλύτερη από τα κουτάκια που αναφέρεις. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα ήθελα να το χα δίπλα στην TV όταν πραγματικά θέλω να δω μια σοβαρή ταινία. Εκτός εάν βλέπεις ταινίες με τέρμα το sub -που εκεί πάλι θα με προβληματιζε τι επιπτώσεις θα είχε κάτι τέτοιο για τους σκληρούς μέσα στο κουτι-. Αυτός είναι κι ο μοναδικός λόγος που έχω κολλήσει και δεν τον έχω παραγγείλει ακόμη. Όντως διαβάζω παράπονα για θόρυβο.☹️ Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Nathan Drake!!
mindtrapper Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε Και γιατί να μπω στο κόπο να φτιάξω ολόκληρο υπολογιστή για χρήση αποθήκευση δίσκων; Εντάξει θα τον λειτουργώ και σαν nas αλλά αξίζει το κόστος; Γιατί σίγουρα θα βγαίνει πολύ παραπάνω από 100-120 ευρώ! Σωστά; Τώρα όσο για αυτό που λες "σύνολο όχι πάνω από 200, σίγουρα αρκετά λιγότερα" γιατί νομίζω πως δεν γίνεται; Όπως είπα και πιο πίσω στα μηνύματα με αυτό το κουτί που το βρίσκω στα 30 ευρώ κι αν υπήρχε κανένας οικονομικός τρόπος για να τον έκανα αποθηκευτικό/nas, μου είπαν τα παιδιά ότι θα πάει αρκετό ψηλό το κόστος! Μπορείς να μου πεις αν υπάρχει κάποιο οικονομικό hardware έως 150 ευρώ για να το φτιάξω; Για ευελιξία. Σου είπα, εγώ είχα στην ντουλάπα μια μητρική s939 με έναν Athlon 3000 και 2gb ram. Πες εγώ τα είχα ήδη αλλά μπορείς να βρεις δυνατότερο σύστημα μεταχειρισμένο, πχ s775, με κουτί και τροφοδοτικό στα 70€. Μια κάρτα με 2x mini sas που βγάζει 8x sata μπορείς να την βρεις 30-40 μαζί με τα καλώδια στο ebay. Σύνολο 120€ περίπου, πάνω από αυτό δεν θα πάει Και βάζεις μέσα τουλάχιστον 6-7 σκληρούς. Και μπορείς να βάλεις και Sonarr, radarr, plex κτλ για τα media σου. Αυτά αν θες να φτάσεις σε αυτά τα χρήματα, αν θες να δώσεις μέχρι 30€ άστο, μην δώσεις τίποτα για θήκη και πάρε δύο μεγάλους εξωτερικούς και τέλος.
Nathan Drake!! Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, mindtrapper είπε Για ευελιξία. Σου είπα, εγώ είχα στην ντουλάπα μια μητρική s939 με έναν Athlon 3000 και 2gb ram. Πες εγώ τα είχα ήδη αλλά μπορείς να βρεις δυνατότερο σύστημα μεταχειρισμένο, πχ s775, με κουτί και τροφοδοτικό στα 70€. Μια κάρτα με 2x mini sas που βγάζει 8x sata μπορείς να την βρεις 30-40 μαζί με τα καλώδια στο ebay. Σύνολο 120€ περίπου, πάνω από αυτό δεν θα πάει Και βάζεις μέσα τουλάχιστον 6-7 σκληρούς. Και μπορείς να βάλεις και Sonarr, radarr, plex κτλ για τα media σου. Αυτά αν θες να φτάσεις σε αυτά τα χρήματα, αν θες να δώσεις μέχρι 30€ άστο, μην δώσεις τίποτα για θήκη και πάρε δύο μεγάλους εξωτερικούς και τέλος. 1) Δεν είπα ποτέ ότι το budget μου είναι 30 ευρώ. Είναι 100-120 βαριά έως 150 ευρώ (αν είναι κάτι που αξίζει κι έχει δυνατότητα nas). 2) Το htpc που έχω είναι αυτό οπότε για αυτό ήθελα δίπλα να πάρω μία αποθηκευτική θήκη για τους 3-4 δίσκους. 3) Όσο για την έτοιμη λύση ενός μεταχειρισμένου pc χωρίς να γνωρίζω από hardware (δυνατότητες,μελλοντική αναβάθμιση,θερμοκρασίες,κατανάλωση κτλ) και χωρίς τη δυνατότητα ελέγχου (είμαι επαρχία) τι επιλογή να κάνω; Τι να ψάξω; Γουρούνι στο σακί θα αγοράσω; Γι' αυτό στράφηκα σε έτοιμη λύση ενός τέτοιου κουτιού. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Nathan Drake!!
@topos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε μπερδεψαμε νομίζω.. Οι πρακτικές επιλογές είναι 3 Α)Εξωτερικό κουτι αρκετών θέσεων (fantech/raidsonic) -πληρωνεις κουτί,κρατάς δίσκους, έχεις βαβούρα και κάποια κατανάλωση κ δέσμευση χωρου- B)Πούλημα των μικρών σκληρών που έχεις και αγορά 1 η 2 (εάν θέλεις back up) κάποιου 6tb/8tb εξωτερικού δίσκου(τσεκαρα το κουτί σου και δεν παίρνει "κανονικούς" 3.5αρηδες, οπότε δεν μπορείς να τους βάλεις μέσα.) -Αυτη πιστεύω προσωπικά πως είναι η πιο δοκιμή plug and play λύση για την δουλειά/τοποθετηση που θελεις- Γ)Αγορά παλιού pc/nas για να τα έχεις online. -ψιλομπερδεμα στο αρχικο στήσιμο, δεν σε βολεύει το raid 5 γιατί δεν είναι ίδιου μεγέθους οι σκληροί που ήδη έχεις, πάλι δέσμευση χωρου κ ψιλοβαβουρα/θερμοκρασίες/καταναλωση- Y.γ Το μικρό κουτάκι που ποσταρες, αν και όμορφο και μαζεμένο σίγουρα δεν σου κάνει, δεν έχει τόσες θέσεις για να βάλεις τους hdd μέσα. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από @topos
Nathan Drake!! Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, @topos είπε Α)Εξωτερικό κουτι αρκετών θέσεων (fantech/raidsonic) Y.γ Το μικρό κουτάκι που ποσταρες, αν και όμορφο και μαζεμένο σίγουρα δεν σου κάνει, δεν έχει τόσες θέσεις για να βάλεις τους hdd μέσα. Τα εξωτερικά κουτιά έχουν 4 θέσεις δίσκων. Αλλά και το μικρό κουτάκι για στήσιμο nas (φυσικά και με περισσότερες δυνατότητες από ένα κανονικό nas εφόσον θα είναι κανονικό pc) έχει βλέπω θέσεις για 4 δίσκους hdd. Απλά δεν ξέρω τι hardware να βάλω μέσα ώστε να έχω όσο το δυνατόν χαμηλότερο θόρυβο και φυσικά να μην ξεφύγω πολύ σε τιμή. Αν βρω μεταχειρισμένα τα hardware και θα το φτιάξω δεν θα μου βγει ακόμη χαμηλότερη η τιμή; Απλά το ξανά σκέφτομαι για τα κουτιά Fantec/Raidsonic γιατί διαβάζω πολλά παράπονα για θόρυβο και να χάνουν ξαφνικά δεδομένα και έχω αρχίσει να ανησυχώ. 1 ώρα πριν, @topos είπε B)Πούλημα των μικρών σκληρών που έχεις και αγορά 1 η 2 (εάν θέλεις back up) κάποιου 6tb/8tb εξωτερικού δίσκου(τσεκαρα το κουτί σου και δεν παίρνει "κανονικούς" 3.5αρηδες, οπότε δεν μπορείς να τους βάλεις μέσα.) Εδώ να σημειώσω ότι επειδή το htpc το πήρα σε αυτό το μέγεθος λόγο ότι με βολεύει στη μεταφορά γιατί το παίρνω σε σπίτι φίλων και συγγενών , έχω σκεφτεί να βάλω 1/2 δίσκους 2.5 των 3 η 4tb μέσα στο κουτί με τις καλύτερες ταινίες και το εξωτερικό κουτί με τους 3.5" να το έχω σαν αποθήκευση/nas που θα τον βλέπουν και οι δύο υπολογιστές εντός δικτύου.
mindtrapper Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Nathan Drake!! είπε Απλά δεν ξέρω τι hardware να βάλω μέσα ώστε να έχω όσο το δυνατόν χαμηλότερο θόρυβο και φυσικά να μην ξεφύγω πολύ σε τιμή. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, όταν φτιάχνεις κουτί NAS με μπόλικους δίσκους μέσα δεν το έχεις δίπλα σου. Εγώ το έχω σε ένα χωλ δίπλα από το router. Επίσης το hardware δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πέρα από: 1. Η μητρική να βγάζει gigabit ethernet. 2. Η μητρική να έχει 6-8 sata για να μην χρειάζεσαι κάρτα από την αρχή. 3. Το τροφοδοτικό να μην είναι μάπα. Ειδικά αν καταλήξεις να προσθέσεις αρκετούς σκληρούς. Επίσης σε αυτή την περίπτωση κοιτάμε και την γραμμή 5v του τροφοδοτικού και όχι μόνο την 12v. Αν θυμάμαι καλά οι hdd φορτώνουν αρκετά την 5v κατά το start up. 4. Το κουτί να έχει αρκετές 3.5 και 5.25 θέσεις. Να μπορείς να βάλεις καμία 10άρια δίσκους σύνολο για να μην χρειαστεί να ψάχνεις άλλο αν το δεις σοβαρά. Ενας q6600 είναι υπεραρκετός αλλά ίσως βρεις καλές τιμές και σε s1155 πλέον. Επίσης εγώ δεν μιλάω για raid, μπορείς να δεις κάτι σαν το openmediavault με το mergerfs plugin για να φαίνονται όλοι οι δίσκοι σε ένα pool που θα μοιράζεις στο htpc σου με smb, ίσως σε συνδιασμό με snapraid για parity (αργότερα, ξεκινά με λίγους δίσκους αρχικά για να μην ξοδεύεις χρήμα άσκοπα). Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από mindtrapper 1
aposporis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Διάβασα στα γρήγορα το θέμα οπότε ίσως μου ξέφυγαν μερικές λεπτομέρειες. Μπορείς να μου επαναλάβεις, το κουτί που έχεις τώρα και τι hardware έχεις μέσα. πόσους δίσκους έχεις συνολικά τι άλλο hardware έχεις στο σπίτι σου αν τα δεδομένα σου αφορούν μόνο ταινιές που τα ξαναβρίσκεις έστω με κόπο ή και πχ προσωπικές φωτογραφίες που δε υα ξαναβρίσκεις συνολικό κόστος για όλο το εγχείρημα
Nathan Drake!! Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, mindtrapper είπε Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, όταν φτιάχνεις κουτί NAS με μπόλικους δίσκους μέσα δεν το έχεις δίπλα σου. Εγώ το έχω σε ένα χωλ δίπλα από το router. Επίσης το hardware δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πέρα από: 1. Η μητρική να βγάζει gigabit ethernet. 2. Η μητρική να έχει 6-8 sata για να μην χρειάζεσαι κάρτα από την αρχή. 3. Το τροφοδοτικό να μην είναι μάπα. Ειδικά αν καταλήξεις να προσθέσεις αρκετούς σκληρούς. Επίσης σε αυτή την περίπτωση κοιτάμε και την γραμμή 5v του τροφοδοτικού και όχι μόνο την 12v. Αν θυμάμαι καλά οι hdd φορτώνουν αρκετά την 5v κατά το start up. 4. Το κουτί να έχει αρκετές 3.5 και 5.25 θέσεις. Να μπορείς να βάλεις καμία 10άρια δίσκους σύνολο για να μην χρειαστεί να ψάχνεις άλλο αν το δεις σοβαρά. Ενας q6600 είναι υπεραρκετός αλλά ίσως βρεις καλές τιμές και σε s1155 πλέον. Επίσης εγώ δεν μιλάω για raid, μπορείς να δεις κάτι σαν το openmediavault με το mergerfs plugin για να φαίνονται όλοι οι δίσκοι σε ένα pool που θα μοιράζεις στο htpc σου με smb, ίσως σε συνδιασμό με snapraid για parity (αργότερα, ξεκινά με λίγους δίσκους αρχικά για να μην ξοδεύεις χρήμα άσκοπα). Κατάλαβα. Αν είναι να μου κοστίσει όσο άλλο ένα pc να μου λείπει! Ήδη υπάρχουν δύο στο σπίτι. Ωραία ιδέα πάντως αλλά θα κοστίζει αρκετά συν το ότι σαν pc (και μάλιστα παλιό φυσικά) ίσως να καίει ρεύμα και να κάνει θόρυβο.👿 1 ώρα πριν, aposporis είπε Διάβασα στα γρήγορα το θέμα οπότε ίσως μου ξέφυγαν μερικές λεπτομέρειες. Μπορείς να μου επαναλάβεις, το κουτί που έχεις τώρα και τι hardware έχεις μέσα. πόσους δίσκους έχεις συνολικά τι άλλο hardware έχεις στο σπίτι σου αν τα δεδομένα σου αφορούν μόνο ταινιές που τα ξαναβρίσκεις έστω με κόπο ή και πχ προσωπικές φωτογραφίες που δε υα ξαναβρίσκεις συνολικό κόστος για όλο το εγχείρημα Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Το κουτί του htpc είναι αυτό με hardware τα παρακάτω: Asrock j5005-itx Μνήμη 8tb Τροφοδοτικό Be Quiet 450w Δίσκους δεν έχω ακόμα μέσα (παίρνει 2.5") Τα δεδομένα που θα έχω θα είναι αποκλειστικά ταινίες. Αυτή τι στιγμή υπάρχουν 4 δίσκοι 3.5" (ένας 3tb, δύο 2tb κι έναν 1tb για downloading) σε άλλο gaming pc που βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο (οι 3.5" δίσκοι περιέχουν ταινίες και ο ένας είναι για φωτογραφίες/μουσική και βρίσκονται σε αυτό το pc). Η σκέψη μου λοιπόν είναι (για να μη τρέχω στο ένα δωμάτιο, να ανοίγω το ένα pc, να έχω ξανά το νου μου να σηκώνομαι να πηγαίνω να τον ξανά κλείνω το βράδυ και γενικά να καίω δύο pc, μία τηλεόραση κι ένα home cinema ταυτόχρονα για να δω 1-2 ταινίες), να έχω το gaming pc στο ένα δωμάτιο για παιχνίδια μόνο και να έχω τον έναν δίσκο με τις φωτογραφίες/μουσική εκεί αποθηκευμένο και στο htpc στο σαλόνι να τον έχω μόνο για βραδιές cinema! (ταινίες δηλαδή). Στο ξεχωριστό κουτί αποθήκευσης (η ακόμα καλύτερα αν υπάρχει και η επιλογή για nas) λοιπόν, θα έβαζα τους 3.5" δίσκους με τις ταινίες και θα το είχα δίπλα στο htpc (που ακόμη δεν έχω κανέναν δίσκο 2.5" και άρα δεν μπορώ να δω καμία ταινία από τη συλλογή μου) και θα τις έβλεπα από το pc. Κάποια στιγμή θα βάλω και 2.5" δίσκους μέσα στο htpc αλλά θα έχω μόνο τις πιο αγαπημένες μου που θα τις μεταφέρω και από σπίτι σε σπίτι φίλων και συγγενών (ιδού και η επιλογή του μεγέθους κουτιού του htpc λόγω της άνετης μεταφοράς). Τιμή budget που έχω είναι 100-120 βαριά 150 ευρώ.
aposporis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Από τη στιγμή που δεν έχεις κάρτα γραφικών στο Silverstone RVZ02 (σωστά?) έχεις χώρο να βάλεις 2 δίσκους 3,5 (με πατέντα εννοείται). 😉 Επίσης αφού το πρόβλημα είναι το "άνοιξε-κλείσε" του άλλου υπολογιστή, μπορείς να δοκιμάσεις να παίξεις με Wake-on-Lan και remote desktop για να το κλείνεις απομακρυσμένα. Αν ψάξεις θα βρεις και script να το κλείνεις με ένα διπλό κλίκαπό το htpc. Αυτά για δωρεάν. Με κόστος πάς σε, με αύξουσα σειρά: μια usb θήκη με ένα δίσκο πάνω στο htpc ~30 ευρώ κάποιο απλό NAS για 2 δίσκους ~100 ευρώ κάποιο μεγαλύτερο NAS με 4+ θέσεις, 200++ ευρώ Τα NAS μπορείς να τα έχεις και στο παταρί να κατεβάζουν ταινίες όλο το βράδυ. Τα NAS θέλουν προσοχή με τους δίσκους. Αν φτιάξεις raid πρέπει να είναι ίδιοι. Από την άλλη αν το βάλεις σε JBOD (just a bunch of disks) δε ξέρω αν θα βλέπει διαφορετικούς δίσκους. Τα φθηνά NAS δεν έχουν καλή απόδοση στο δίκτυο. Αντί για 100MByte/sec παίζουν στα 20-30 ανάλογα. Προσωπικά θα έπαιζα με τη πρώτη επιλογή της πατέντας. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από aposporis
Nathan Drake!! Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μα δεν είναι το πρόβλημα μόνο το άνοιξε-κλείσε. Είναι γιατί να έχω δύο ταυτόχρονα ανοιχτούς υπολογιστές (συν τηλεόραση) για να βλέπω μία, δύο ταινίες το βράδυ. Δεν είναι τσάμπα ρεύμα; Θα μου πεις και πόσο μπορεί να καίει για μία ταινία; Σωστά, αλλά έλεγα μήπως έβρισκα κάποια λύση (απλό εξωτερικό κουτί, η ένα nas) ώστε να έκαιγε ακόμη λιγότερο ρεύμα συν ότι θα μπορούσα αν έπαιρνα κάποιο με λειτουργία nas να το είχα και σχεδόν όλη μέρα ανοιχτό για downloading λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης ρεύματος. Πάντως αυτό με το Wake-on-Lan και remote desktop δεν το γνώριζα! Καλή φάση αυτή! Θα ψάξω πληροφορίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα