Salvation81 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, gdriver είπε η fantec είναι από τις καλλίτερες εταιρείες στο χώρο, και έχουν κάποια σχεδιαστική αξία. Σίγουρα παραπάνω από τα απρόσωπα κουτιά της raidsonic. Τώρα όλες οι θήκες που δεν έχουν λειτουργίες raid (0,1,6,) υποστηρίζουν λειτουργία όλοι οι δίσκοι μόνοι τους ξεχωριστα γιατί πολύ απλώς δεν είναι κάποια ειδική λειτουργία. Αλλά γενικότερα κουτιά με λειτουργίες συστοιχιών είναι προτιμότερα, γιατί βάζεις τους σκληρούς όπως θέλεις. Και big, mirror, tantem και ξεχωριστά το καθέναν που απλώς απενεργοποιείς όλες τις άλλες λειτουργίες. Σκέψου ίσως και τα απλά docking stations, μιας και θελεις τους σκληρούς σου ξεχωριστά. Όλα τα απλά κουτάκια έτσι λειτουργούν. Δεν είναι δα και καμία αποκλειστικότητα της raidsonic. Πάντως αν προσανατολιστείς σε raidsonic , λόγω εμπειρίας, πρόσεξε λίγο αν το τροφοδοτικό της θήκης είναι επαρκές. Τοσο η Fantec οσο και η Raidsonic φασον τα περνουν απο εργοστασια στην Κινα, δεν εχουν δικα τους εργοστασια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nathan Drake!! Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Dragonlordcv2002 είπε Φίλε μου εγώ που έχω 7 εξωτερικούς σε διάφορες χωρητικότητες πήρα έναν 8αρι και τους έκανα backup εκεί, μετά στο κουτί του και αποθήκευση. Ευελπιστώ επίσης να έχεις ups όπου θα χρησιμοποιήσεις την θήκη που θα επιλέξεις. Η ΔΕΗ έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν είναι φιλική με το hardware μας. Μα αυτό ακριβώς δεν θέλω! Να έχω 6-7 εξωτερικούς δίσκους με ένα σωρό καλώδια και τροφοδοτικά συν ότι πιάνουν χώρο και άντε βάζε-βγάζε! Θέλω δηλαδή να βάλω 4 δίσκους στο κουτί για απευθείας αναπαραγωγή ταινιών μέσω του htpc και για backup όπως είπα και πιο πάνω, τους έχω και μέσα στο gaming pc επειδή είναι μεγάλο το κουτί και έχει μεγάλο χώρο (φυσικά χωρίς να είναι συνδεδεμένοι στη τροφοδοσία, μόνο σαν αποθηκευτικό χώρο των δίσκων τους έχω έτσι ώστε αν κάποιος πάθει ζημιά από το κουτί που θα πάρω, να τους έχω για να τις προσθέσω ξανά τις ταινίες στο νέο δίσκο). Όσο για ένα καλό ups είμαι ήδη στο ψάξιμο αλλά δεν έχω ξανά ασχοληθεί με τέτοιο και δεν ξέρω τι πρέπει να προσέξω πριν την αγορά. Έχεις κάποιο-οια να προτείνεις; 1 ώρα πριν, gdriver είπε η fantec είναι από τις καλλίτερες εταιρείες στο χώρο, και έχουν κάποια σχεδιαστική αξία. Σίγουρα παραπάνω από τα απρόσωπα κουτιά της raidsonic. Τώρα όλες οι θήκες που δεν έχουν λειτουργίες raid (0,1,6,) υποστηρίζουν λειτουργία όλοι οι δίσκοι μόνοι τους ξεχωριστα γιατί πολύ απλώς δεν είναι κάποια ειδική λειτουργία. Αλλά γενικότερα κουτιά με λειτουργίες συστοιχιών είναι προτιμότερα, γιατί βάζεις τους σκληρούς όπως θέλεις. Και big, mirror, tantem και ξεχωριστά το καθέναν που απλώς απενεργοποιείς όλες τις άλλες λειτουργίες. Σκέψου ίσως και τα απλά docking stations, μιας και θελεις τους σκληρούς σου ξεχωριστά. Όλα τα απλά κουτάκια έτσι λειτουργούν. Δεν είναι δα και καμία αποκλειστικότητα της raidsonic. Πάντως αν προσανατολιστείς σε raidsonic , λόγω εμπειρίας, πρόσεξε λίγο αν το τροφοδοτικό της θήκης είναι επαρκές. Το docking station το έχω σκεφτεί αλλά πάλι ισχύει ότι είπα και στον φίλο Dragon. Να γεμίζω με εσωτερικούς δίσκους χύμα,να τους έχω σε κάποιο συρτάρι/ντουλάπι και βάζε-βγάζε; Δεν είναι και ότι πιο βολικό όσο το να είναι όλοι οι δίσκοι μέσα σε ένα αποθηκευτικό κουτί με ένα τροφοδοτικό σωστά; Όποτε θέλω να δω μία ταινία (η να προσθέσω) δεν ψάχνω να βρω σε ποιον δίσκο να είναι και να τον συνδέω εκείνη την ώρα. 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Τοσο η Fantec οσο και η Raidsonic φασον τα περνουν απο εργοστασια στην Κινα, δεν εχουν δικα τους εργοστασια. Τώρα την πηγαίνουμε αλλού τη συζήτηση. Γι΄αυτό δεν ρώτησα συγκεκριμένα για το πιο είναι καλύτερο προιόν από τα δύο και ρώτησα για την πιο αξιόπιστη εταιρία. Αν όχι όλες οι συσκευές, οι περισσότερες όμως είναι πλέον Κίνα. Όμως όπως και να το κάνουμε, δεν νομίζω να είναι το ίδιο μία εταιρία πχ στις τηλεοράσεις Turbo x, Kydos, Ok, Strong (αν και για την τελευταία διάβασα ότι είναι Made in Japan?) με Sony, Panasonic, Samsung κτλ σωστά; Ξέρω, όλες λίγο πολύ τις έχουν χαλάσει τις συσκευές τους από θέμα ποιότητας αλλά όπως και να το κάνουμε ακόμα εμπνέουν μία πιο καλύτερη εμπιστοσύνη προς τους καταναλωτές και τις προτιμούν. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Nathan Drake!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdriver Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Σε έχασα λίγο τώρα. Τα docking station ένα τροφοδοτικό έχουν. Εκτός και αν εννοείς πως δε σου αρέσει να φαίνονται οι σκληροί. Γιατί χύμα σίγουρα δε θα είναι. όλοι μαζί σε ένα dock των 4 θέσεων. Δε χρειάζεται να βγάζεις και να βάζεις. Αλλά όπως προ-έγραψα, η διαφορά είναι στο αισθητικό κομμάτι, στο ένα οι δίσκοι θα είναι εσώκλειστοι ενώ στο άλλο απλώς θα φαίνονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nathan Drake!! Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι αυτό θέλω να πω. Δεν είναι κι ότι ωραιότερο να βλέπεις τους δίσκους, άσε που ίσως και να περνάει όσο να΄ναι όλο και κάποια σκόνη πιο εύκολα. Εγώ βέβαια νόμιζα ότι μίλαγες για 1-2 θέσεων και γι΄αυτό είπα βάλε-βγάλε γιατί με 4 θέσεις βλέπω στο Σκρουτζ πως έχει μόνο δύο επιλογές και με τιμές πάνω από την αξία των κουτιών που θέλω. Άρα δεν είναι προτιμότερη η λύση του κλειστού κουτιού; https://www.skroutz.gr/c/2027/docking-station-hdd/f/559662/4.html https://www.skroutz.gr/s/5870951/Fantec-QB-35US3-6G.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/2506700/RaidSonic-Icy-Box-IB-3640SU3.html?from=account_favorites Όπως και να το κάνουμε, είναι πιο όμορφο και φθηνότερη λύση! Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Nathan Drake!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdriver Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα περισσότερα docking stations έχουν και λειτουργία πλήρους αντιγραφής και χωρίς τη διαμεσολάβηση υπολογιστή. Οι πλήρως κλειστές θήκες σπανίως έχουν τέτοια λειτουργία. Πάντως και οι δύο θήκες είναι πολύ όμορφες, αλλά λόγω το ότι έχω την καλλίτερη εντύπωση από fantec και όχι τόσο ομαλή σχέση με τις raidsonic η πρoτίμηση πάει στη fantec. Έχει βγει αυτή η θήκη που έβαλες σε usb 3.1 gen 2 αν σε ενδιαφέρει πάντως. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από gdriver Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nathan Drake!! Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, gdriver είπε Τα περισσότερα docking stations έχουν και λειτουργία πλήρους αντιγραφής και χωρίς τη διαμεσολάβηση υπολογιστή. Οι πλήρως κλειστές θήκες σπανίως έχουν τέτοια λειτουργία. Εννοείς ότι θα κάνει backup και downloading torrent χωρίς τη χρήση του υπολογιστή; Όπως ένα nas ας πούμε; Χμ, ενδιαφέρον αυτό!😮 Πως λέγεται αυτή η λειτουργία μπας και βρω κανά κουτί που να την υποστηρίζει να βρω τιμές; Μάλλον άκυρο για το downolading καθώς απ΄ότι ξέρω μόνο τα nas το κάνουν αυτό σωστά; 12 λεπτά πριν, gdriver είπε Τα περισσότερα docking stations έχουν και λειτουργία πλήρους αντιγραφής και χωρίς τη διαμεσολάβηση υπολογιστή. Οι πλήρως κλειστές θήκες σπανίως έχουν τέτοια λειτουργία. Πάντως και οι δύο θήκες είναι πολύ όμορφες, αλλά λόγω το ότι έχω την καλλίτερη εντύπωση από fantec και όχι τόσο ομαλή σχέση με τις raidsonic η πρoτίμηση πάει στη fantec. Έχει βγει αυτή η θήκη που έβαλες σε usb 3.1 gen 2 αν σε ενδιαφέρει πάντως. Ναι την είδα σε μία φωτό στο google αλλά την βρίσκω στην αγορά να δω τιμή.☹️ Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Nathan Drake!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε Εννοείς ότι θα κάνει backup και downloading torrent χωρίς τη χρήση του υπολογιστή; Όπως ένα nas ας πούμε; Χμ, ενδιαφέρον αυτό!😮 Πως λέγεται αυτή η λειτουργία μπας και βρω κανά κουτί που να την υποστηρίζει να βρω τιμές; Μάλλον άκυρο για το downolading καθώς απ΄ότι ξέρω μόνο τα nas το κάνουν αυτό σωστά; Εννοει πως μπορεις να κανεις Clone ενα δισκο στον αλλο πατωντας καποιο κουμπι. Δεν ειναι κατι που γινεται αυτοματα. Δυστυχως αυτη η λειτουργια ειναι απαρχαιωμενη γιατι παιρνει παρα πολυ χρονο (κυριολεκτικα ωρες και ωρες). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nathan Drake!! Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Οπότε δεν είναι και μεγάλη η διαφορά (εκτός των χρημάτων που το ντοκ είναι ακριβότερο😋) συν ότι είναι και ομορφότερο από το docking που θα φαίνονται οι δίσκοι. Edit: Το βρήκα αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα 75 ευρώ παραπάνω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε Οπότε δεν είναι και μεγάλη η διαφορά (εκτός των χρημάτων που το ντοκ είναι ακριβότερο😋) συν ότι είναι και ομορφότερο από το docking που θα φαίνονται οι δίσκοι. Edit: Το βρήκα αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα 75 ευρώ παραπάνω! AN το συστημα σου εχει USB 3.1 Gen 2 και ΑΝ βαλεις μεσα SSD ναι αξιζει (η αν βαλεις 4 δισκους σε RAID0). AN δεν ισχυουν τα παραπανω τοτε οχι. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Salvation81 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nathan Drake!! Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Έχει 4 θύρες USB 3.1 Gen 1 και 250gb ssd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε Έχει 4 θύρες USB 3.1 Gen 1 και 250gb ssd. Δεν διαβαζεις τι γραφω προφανως.... Οπως και να εχει το εξαντλησαμε το θεμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdriver Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε Εννοείς ότι θα κάνει backup και downloading torrent χωρίς τη χρήση του υπολογιστή; Όπως ένα nas ας πούμε; Χμ, ενδιαφέρον αυτό!😮 Πως λέγεται αυτή η λειτουργία μπας και βρω κανά κουτί που να την υποστηρίζει να βρω τιμές; Μάλλον άκυρο για το downolading καθώς απ΄ότι ξέρω μόνο τα nas το κάνουν αυτό σωστά; Ναι την είδα σε μία φωτό στο google αλλά την βρίσκω στην αγορά να δω τιμή.☹️ ακριβώς. Εμένα δίσκο ssd με το λειτουργικό μέσα κάπου σύνολο στα 60 gb τα αντέγραψε πλήρως σε 8 λεπτά. επομένως αξίζει να δεις την επιλογή αυτή. 2 λεπτά πριν, gdriver είπε ψάξε για dublicator.Έτσι χαρακτηρίζονται αυτές οι θήκες. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από gdriver 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nathan Drake!! Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Δεν διαβαζεις τι γραφω προφανως.... Οπως και να εχει το εξαντλησαμε το θεμα Διάβασα τι λες και σου απάντησα ότι έχει 3.1 αλλά gen 1 κι όχι 2. Δεν ξέρω αν έχει θέμα αυτό η όχι. 3 λεπτά πριν, gdriver είπε ακριβώς. Εμένα δίσκο ssd με το λειτουργικό μέσα κάπου σύνολο στα 60 gb τα αντέγραψε πλήρως σε 8 λεπτά. επομένως αξίζει να δεις την επιλογή αυτή. ψάξε για dublicator.Έτσι χαρακτηρίζονται αυτές οι θήκες. Έγινε. Σε ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε Διάβασα τι λες και σου απάντησα ότι έχει 3.1 αλλά gen 1 κι όχι 2. Δεν ξέρω αν έχει θέμα αυτό η όχι. Έγινε. Σε ευχαριστώ. Ειτε εχει Gen 1 ειτε Gen 2 σκληρος δισκος δεν πιανει αυτα τα νουμερα οποτε μην αγχωνεσαι χωρις λογο. Επισης αναφερα πως αν βαλεις SSD μεσα στην θηκη παιζει ρολο και εσυ μου λες εχω στο μηχανημα SSD Απο εκει και περα αν θελεις να κανεις clone δισκο απο τον ενα στον αλλο ψαχνεις για Cloning η για Duplicator. Απλα οπως ειπα οταν μιλαμε για μεγαλους δισκους και οχι SSD παιρνει ωρες για να γινει η αντιγραφη. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Salvation81 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nathan Drake!! Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Ειτε εχει Gen 1 ειτε Gen 2 σκληρος δισκος δεν πιανει αυτα τα νουμερα οποτε μην αγχωνεσαι χωρις λογο. Επισης αναφερα πως αν βαλεις SSD μεσα στην θηκη παιζει ρολο και εσυ μου λες εχω στο μηχανημα SSD Απο εκει και περα αν θελεις να κανεις clone δισκο απο τον ενα στον αλλο ψαχνεις για Cloning η για Duplicator. Απλα οπως ειπα οταν μιλαμε για μεγαλους δισκους και οχι SSD παιρνει ωρες για να γινει η αντιγραφη. Μισό γιατί μπερδεύτηκα τώρα. Στο pc έχω έναν ssd με το λειτουργικό και στο κουτί θα έχω 4 hdd με ταινίες. Επομένως αξίζει να πάρω αυτό με το 3.1 gen 2 η όχι; Θα δω καλύτερες διαφορές η ελάχιστες στη μεταφορά αρχείων; Το να βάλω ssd 1-2tb στη θήκη που οι τιμές είναι στον ουρανό και πάλι να μη με φτάνει ο χώρος δεν παίζει να το κάνω! Δεν αξίζει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα