@topos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 58 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Μην τα παραλες, 4 δισκοι θα ειναι γυρω στα 30W και δεν νομιζω να τους εχει να δουλευουν συνεχεια. Με λιγα λογια αν ειναι κανα 20αρι το 6 μηνο και πολλα βαζω. To nasακι εχει 35watt τροφοδοτικο, οποτε καπως ετσι τουπολογισα στα ~60Watt(aka ~30cent/μερα - εαν δεν κανει το κουτακι powerdown τους υπολοιπους), αλλα εφοσων δεν τον απασχολει το topic starter δεν εχει ιδιαιτερο νοημα να μπουμε σε κουβεντα υποθετω.. Μόλις τώρα, Nathan Drake!! είπε Σοβαρά;! 😮 Αν είναι έτσι λες να το χτυπήσω το κουτάκι; Το raidsonic λες καλύτερα ε; Ναι, γινετε.Αλλα νομιζω πως μετα εαν σε αφησει μετα καποιος hdd μαλλων τα χανεις ολα τα δεδομενα(για ενα μεγαλο jbod ενωμενο)
Jiakometi Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, @topos είπε Ναι, γινετε.Αλλα νομιζω πως μετα εαν σε αφησει μετα καποιος hdd μαλλων τα χανεις ολα τα δεδομενα(για ενα μεγαλο jbod ενωμενο) Αυτό ισχύει. Αλλά αν σε αφήσει ένας δίσκος εξωτερικός δεν είναι το ίδιο πρόβλημα.? Επίσης εδώ μιλάμε για χρήση backup. Είναι στατιστικά αδύνατον να καταρρεύσει το αντίγραφο (backup) και το προτότυπο (εσωτερικός ή άλλος δίσκος) ταυτόχρονα. Οποιο από τα δύο καταρρεύσει πρώτο αντιγράφεται και πάλι από την «πηγή».
Salvation81 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Αυτό ισχύει. Αλλά αν σε αφήσει ένας δίσκος εξωτερικός δεν είναι το ίδιο πρόβλημα.? Επίσης εδώ μιλάμε για χρήση backup. Είναι στατιστικά αδύνατον να καταρρεύσει το αντίγραφο (backup) και το προτότυπο (εσωτερικός ή άλλος δίσκος) ταυτόχρονα. Οποιο από τα δύο καταρρεύσει πρώτο αντιγράφεται και πάλι από την «πηγή». Εγω γιατι νομιζα οτι θελει να εχει τις ταινιες εκει και οχι για backup; Ισως διαβασα λαθος.
@topos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Jiakometi είπε Αυτό ισχύει. Αλλά αν σε αφήσει ένας δίσκος εξωτερικός δεν είναι το ίδιο πρόβλημα.? Εχεις 4 φορες περισσοτερες πιθανοτητες να σε δημιουργηθει προβλημα εφοσων εχεις 4 δισκους αντι ενος.
Nathan Drake!! Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 23 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Αυτό ισχύει. Αλλά αν σε αφήσει ένας δίσκος εξωτερικός δεν είναι το ίδιο πρόβλημα.? Επίσης εδώ μιλάμε για χρήση backup. Είναι στατιστικά αδύνατον να καταρρεύσει το αντίγραφο (backup) και το προτότυπο (εσωτερικός ή άλλος δίσκος) ταυτόχρονα. Οποιο από τα δύο καταρρεύσει πρώτο αντιγράφεται και πάλι από την «πηγή». 20 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Εγω γιατι νομιζα οτι θελει να εχει τις ταινιες εκει και οχι για backup; Ισως διαβασα λαθος. Η χρήση στην αρχή όντως προοριζόταν για ταινίες μόνο αλλά από τη στιγμή που είπε ο Jiakometi ότι μπορώ να κάνω και backup, μου ήρθε η ιδέα να έχω πχ 3 δίσκους με ταινίες και ο ένας ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα να τον έχω ως backup για να βάζω μόνο τις αγαπημένες μου ταινίες που δεν θέλω να χάσω οπωσδήποτε! Τι λέτε δεν γίνεται αυτό; 20 λεπτά πριν, @topos είπε Εχεις 4 φορες περισσοτερες πιθανοτητες να σε δημιουργηθει προβλημα εφοσων εχεις 4 δισκους αντι ενος. 4 φορές πιθανότερο να χαλάσουν όλοι μαζί από τον έναν;! Συγνώμη αλλά εγώ από τον έναν (εξωτερικό) και μόνο την έπαθα!!! Ενώ οι 4 εσωτερικοί δίσκοι που έχω από το 2012/2014 και 2016 μέσα στο gaming pc δουλεύουν απροβλημάτιστα σε σχεδόν καθημερινή χρήση!
@topos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε Η χρήση στην αρχή όντως προοριζόταν για ταινίες μόνο αλλά από τη στιγμή που είπε ο Jiakometi ότι μπορώ να κάνω και backup, μου ήρθε η ιδέα να έχω πχ 3 δίσκους με ταινίες και ο ένας ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα να τον έχω ως backup για να βάζω μόνο τις αγαπημένες μου ταινίες που δεν θέλω να χάσω οπωσδήποτε! Τι λέτε δεν γίνεται αυτό; 4 φορές πιθανότερο να χαλάσουν όλοι μαζί από τον έναν;! Συγνώμη αλλά εγώ από τον έναν (εξωτερικό) και μόνο την έπαθα!!! Ενώ οι 4 εσωτερικοί δίσκοι που έχω από το 2012/2014 και 2016 μέσα στο gaming pc δουλεύουν απροβλημάτιστα σε σχεδόν καθημερινή χρήση! Ναι, ακριβώς 4 φορές περισσότερες γιατί αθροιζοντε οι πιθανότητες του καθενός να χαλάσει γιατί τοτε θα πάρει μαζί του όλο το "raid" μαζί του. 1
Salvation81 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, @topos είπε Ναι, ακριβώς 4 φορές περισσότερες γιατί αθροιζοντε οι πιθανότητες του καθενός να χαλάσει γιατί τοτε θα πάρει μαζί του όλο το "raid" μαζί του. Μα δεν θελει RAID, γιατι εχεις κολησει στο RAID; Single θελει ωστε ο καθε δισκος να φαινεται μονος του. 7 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε Η χρήση στην αρχή όντως προοριζόταν για ταινίες μόνο αλλά από τη στιγμή που είπε ο Jiakometi ότι μπορώ να κάνω και backup, μου ήρθε η ιδέα να έχω πχ 3 δίσκους με ταινίες και ο ένας ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα να τον έχω ως backup για να βάζω μόνο τις αγαπημένες μου ταινίες που δεν θέλω να χάσω οπωσδήποτε! Τι λέτε δεν γίνεται αυτό; 4 φορές πιθανότερο να χαλάσουν όλοι μαζί από τον έναν;! Συγνώμη αλλά εγώ από τον έναν (εξωτερικό) και μόνο την έπαθα!!! Ενώ οι 4 εσωτερικοί δίσκοι που έχω από το 2012/2014 και 2016 μέσα στο gaming pc δουλεύουν απροβλημάτιστα σε σχεδόν καθημερινή χρήση! Ναι γινεται να το κανεις αυτο. 1
Nathan Drake!! Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, @topos είπε Ναι, ακριβώς 4 φορές περισσότερες γιατί αθροιζοντε οι πιθανότητες του καθενός να χαλάσει γιατί τοτε θα πάρει μαζί του όλο το "raid" μαζί του. Α, κατάλαβα τώρα τι εννοείς αλλά δεν σκοπεύω (τουλάχιστον για τώρα,στο μέλλον ίσως) να τους κάνω όλους raid. 8 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Μα δεν θελει RAID, γιατι εχεις κολησει στο RAID; Single θελει ωστε ο καθε δισκος να φαινεται μονος του. Ναι γινεται να το κανεις αυτο. Ωραία! Να χτυπήσω τον Fantec η τον Raidsonic λέτε; Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Nathan Drake!!
Salvation81 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Nathan Drake!! είπε Α, κατάλαβα τώρα τι εννοείς αλλά δεν σκοπεύω (τουλάχιστον για τώρα.στο μέλλον ίσως) να τους κάνω όλους raid. Ωραία! Να χτυπήσω τον Fantec η τον Raidsonic λέτε; Ψαξε να διαβασεις κανα review, δες τι εγγυηση δινει η καθε εταιρεια και βγαλε πορισμα. Επισης RAID μην κανεις ποτε εκτος αν κανεις mirror που εκει θελεις τον διπλασιο χωρο αλλα δεν χανεις τα δεδομενα σου αν χαλασει καποιος δισκος. 1
Nathan Drake!! Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Συγνώμη που ρωτάω καθώς είμαι λίγο άσχετος με αυτά και τώρα ασχολούμαι, ποια είναι η διαφορά του raid με του mirrror?
Jiakometi Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 @Nathan Drake Όλα τα παραπάνω που είπαν οι συνφορουμίτες ισχύουν. Οπότε μάλλον εσύ πρέπει να ζυγίζεις τα θεματα Ταχύτητας Χωρητικότητας Ασφαλειας Χρησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η θήκη μπορεί να χρησιμοποιειθεί κατά πολλούς τρόπους. Πάρτην και κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός. Κι αν θέλεις έτσι για το γαμώτο πες μας πως την διαμόρφωσες τη λύση.
Salvation81 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε Συγνώμη που ρωτάω καθώς είμαι λίγο άσχετος με αυτά και τώρα ασχολούμαι, ποια είναι η διαφορά του raid με του mirrror? Υπαρχουν RAID Modes που κανουν mirror τα αρχεια σου. Πχ βαζεις 2 δισκους και ο 1 μπακαρεται αυτοματα στον αλλο ωστε αν χαλασει ο 1 απο τους 2 να μην χασεις τα δεδμενα σου. 1 1
Nathan Drake!! Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Jiakometi είπε @Nathan Drake Όλα τα παραπάνω που είπαν οι συνφορουμίτες ισχύουν. Οπότε μάλλον εσύ πρέπει να ζυγίζεις τα θεματα Ταχύτητας Χωρητικότητας Ασφαλειας Χρησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η θήκη μπορεί να χρησιμοποιειθεί κατά πολλούς τρόπους. Πάρτην και κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός. Κι αν θέλεις έτσι για το γαμώτο πες μας πως την διαμόρφωσες τη λύση. Για να καταλάβετε τι ακριβώς θέλω να κάνω. Θέλω ένα κουτί με όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις σκληρών δίσκων (που σε αυτή τη περίπτωση οι οικονομικότεροι είναι αυτοί οι δύο που σας είπα με 4 θέσεις) που να έχω στους 3 τις ταινίες και τον 4ον να τον έχω για backup που θα βάζω τις αγαπημένες μου που δεν θέλω να χάσω! Δηλαδή θα τις έχω στους 3 δίσκους, στον 4ο (backup) τις αγαπημένες μου. Από εκεί κιόλας θα τις βλέπω και απευθείας με το htpc που είναι συνδεδεμένο. Σημείωση: Στο gaming pc που το έχω σε άλλο δωμάτιο τις ξανά έχω μέσα όλες μαζί. Πόσο γκαντέμης πια να είμαι ώστε να τις χάσω από όλους τους δίσκους και από τα δύο pc?😁
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Φίλε μου εγώ που έχω 7 εξωτερικούς σε διάφορες χωρητικότητες πήρα έναν 8αρι και τους έκανα backup εκεί, μετά στο κουτί του και αποθήκευση. Ευελπιστώ επίσης να έχεις ups όπου θα χρησιμοποιήσεις την θήκη που θα επιλέξεις. Η ΔΕΗ έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν είναι φιλική με το hardware μας.
gdriver Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 η fantec είναι από τις καλλίτερες εταιρείες στο χώρο, και έχουν κάποια σχεδιαστική αξία. Σίγουρα παραπάνω από τα απρόσωπα κουτιά της raidsonic. Τώρα όλες οι θήκες που δεν έχουν λειτουργίες raid (0,1,6,) υποστηρίζουν λειτουργία όλοι οι δίσκοι μόνοι τους ξεχωριστα γιατί πολύ απλώς δεν είναι κάποια ειδική λειτουργία. Αλλά γενικότερα κουτιά με λειτουργίες συστοιχιών είναι προτιμότερα, γιατί βάζεις τους σκληρούς όπως θέλεις. Και big, mirror, tantem και ξεχωριστά το καθέναν που απλώς απενεργοποιείς όλες τις άλλες λειτουργίες. Σκέψου ίσως και τα απλά docking stations, μιας και θελεις τους σκληρούς σου ξεχωριστά. Όλα τα απλά κουτάκια έτσι λειτουργούν. Δεν είναι δα και καμία αποκλειστικότητα της raidsonic. Πάντως αν προσανατολιστείς σε raidsonic , λόγω εμπειρίας, πρόσεξε λίγο αν το τροφοδοτικό της θήκης είναι επαρκές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα