Προς το περιεχόμενο

Αγορά εξωτερικής θήκης σκληρών δίσκων 4 θέσεων

Nathan Drake!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, tarantules είπε

Δες και τα μοντέλα της ORICO.Πχ αυτό που έχει 5 θέσεις.Χρησιμοποιώ εδώ και κάποια χρόνια hotswapp bay της Orico στο σταθερό που έχουν και διακόπτη on-off και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Αχα! Ωραίος φίλε θα το κοιτάξω! Σαν εταιρία/αξιοπιστία τι λέει; Είναι γνωστή;

34 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Εδω τα 100 του φαινονται πολλα και εσυ του δειχνεις 120ε + μεταφορικα + τελωνειο; :)

Δεν είπα ότι μου φαίνονται πολλά, απλά είπα ότι είναι οικονομικά από άλλες επιλογές που ξεφεύγουμε στις τιμές 2-3 και 5 φορές πιο πάνω από τα 100 ευρώ που διαθέτω (για οικονομικό κουτί). Τώρα αν υπάρχει και κάποιο άλλο καλύτερης επιλογής από αυτά τα δύο που έβαλα εγώ, για 20-30 ευρώ δεν το συζητώ! Το παίρνω φυσικά!🙂 Απλά έβαλα εγώ αυτές τις δύο εταιρίες που έχω εγώ προσωπικά ακουστά και ήθελα να πω ανάμεσα σε αυτές τις δύο, ποια είναι η καλύτερη!

Επεξ/σία από Nathan Drake!!
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, Nathan Drake!! είπε

Δεν είπα ότι μου φαίνονται πολλά, απλά είπα ότι είναι οικονομικά από άλλες επιλογές που ξεφεύγουμε στις τιμές 2-3 και 5 φορές πιο πάνω από τα 100 ευρώ που διαθέτω (σε οικονομικά πάντα πλαίσια). Τώρα αν υπάρχει και κάποιο άλλο καλύτερης επιλογής από αυτά τα δύο που έβαλα εγώ, για 20-30 ευρώ δεν το συζητώ! Το παίρνω φυσικά!🙂 Απλά έβαλα εγώ αυτές τις δύο εταιρίες που έχω εγώ προσωπικά ακουστά και ήθελα να πω ανάμεσα σε αυτές τις δύο, ποια είναι η καλύτερη!

120ε αρχικη τιμη + μεταφορικα + τελωνειο......Αμεσως αμεσως τελωνειο θα σου βγει κανα 50αρι μαζι με τα εξοδα (αν σταλει με απλο ταχυδρομειο) και λογο βαρους απο Σιγκαπουρη δεν το βλεπω κατω απο 20ε σε μεταφορικα....

4 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Μαζι με μεταφορικα και τελωνειο βλεπω να του πηγαινει κανα 200αρι.......

Ε, όχι ντε....μακρυά!!!!😁

4 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε

Για μένα είναι πάρα πολύ καλή και αξιόπιστη.Έχω πάρει αρκετά πράγματα ποιοτικά από αυτήν.Γνωστή δεν ξέρω εαν είναι

• Thanks 1

Και δυστυχώς φτάνουμε στο σημείο που βγάζουμε από τη λίστα τη Raidsonic γιατί σε όλα τα οικονομικά κουτιά που κοίταξα στο σκρουτζ έως 170 ευρώ, στη σελίδα της εταιρίας δεν αναφέρει συμβατότητα με Windows 10!!!😪 Ενώ όλα τα Fantec τα υποστηρίζουν!!! Γιατί βρε Raidsonic?👿

4 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε

Και δυστυχώς φτάνουμε στο σημείο που βγάζουμε από τη λίστα τη Raidsonic γιατί σε όλα τα οικονομικά κουτιά που κοίταξα στο σκρουτζ έως 170 ευρώ, στη σελίδα της εταιρίας δεν αναφέρει συμβατότητα με Windows 10!!!😪 Ενώ όλα τα Fantec τα υποστηρίζουν!!! Γιατί βρε Raidsonic?👿

Μην αγχωνεσαι, θεωρω απιθανο το να μην ειναι συμβατα. Απλα η Raidsonic τελευταια δεν τα παει πολυ καλα οποτε ισως απλα να μην εχουν αναβαθμισει την σελιδα του προιοντος.

1 λεπτό πριν, Salvation81 είπε

Μην αγχωνεσαι, θεωρω απιθανο το να μην ειναι συμβατα. Απλα η Raidsonic τελευταια δεν τα παει πολυ καλα οποτε ισως απλα να μην εχουν αναβαθμισει την σελιδα του προιοντος.

Ναι αλλά πως θα το βεβαιώσουμε αυτό από τη στιγμή που ούτε στο Σκρουτζ ούτε στη σελίδα του κατασκευαστή αναφέρει για την συμβατότητα η όχι; Δεν είμαστε για ρίσκο...

Μόλις τώρα, Nathan Drake!! είπε

Ναι αλλά πως θα το βεβαιώσουμε αυτό από τη στιγμή που ούτε στο Σκρουτζ ούτε στη σελίδα του κατασκευαστή αναφέρει για την συμβατότητα η όχι; Δεν είμαστε για ρίσκο...

Αν η θηκη που λες εχει κουμπια εξω με τα οποια ελεγχεις το mode των δισκων δεν υπαρχει θεμα ασυμβατοτητας. Ακομα και software να εχει δεν παιζει να τρεχει σε 7 και οχι σε 10.

Απο εκει και περα ομως πηγαινε στην Fantec αφου ειναι στα ιδια χρηματα.

Αυτό είναι το Raidsonic κι αυτό το Fantec. Απλά με προβληματίζει σαν εταιρία η Fantec καθώς περισσότερο γνωρίζω την Radisonic.

Δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα ασυμβατότητας, μιας κ πρακτικά αυτά τα κουτάκια παρεχουν τροφοδοσία κ USB hub.

Εγώ επιμένω πάντως στην λύση του ενός σκληρού δίσκου.Αυτα όσο να ναι θα σου βγάζουν θερμοκρασία και θόρυβο.

Υ.γ Έχω στησει nasακι με 2 δίσκους και δεν το λες και αθόρυβο.ποσο μαλλων με 4-5δισκους μεσα. Εχω και αυτόν τον σκληρό και διαπιστωμένα κάνει πολύ λιγότερο θόρυβο και θα λέγα πως έχει και καλύτερες θερμοκρασίες.

Τέλος εάν λειτουργούν και οι 4-5 δίσκοι παίζει να σου φανεί λίγο και στο ρευμα(~10ευρω/μήνα.)

14 λεπτά πριν, @topos είπε

Δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα ασυμβατότητας, μιας κ πρακτικά αυτά τα κουτάκια παρεχουν τροφοδοσία κ USB hub.

Εγώ επιμένω πάντως στην λύση του ενός σκληρού δίσκου.Αυτα όσο να ναι θα σου βγάζουν θερμοκρασία και θόρυβο.

Υ.γ Έχω στησει nasακι με 2 δίσκους και δεν το λες και αθόρυβο.ποσο μαλλων με 4-5δισκους μεσα. Εχω και αυτόν τον σκληρό και διαπιστωμένα κάνει πολύ λιγότερο θόρυβο και θα λέγα πως έχει και καλύτερες θερμοκρασίες.

Τέλος εάν λειτουργούν και οι 4-5 δίσκοι παίζει να σου φανεί λίγο και στο ρευμα(~10ευρω/μήνα.)

Μην τα παραλες, 4 δισκοι θα ειναι γυρω στα 30W και δεν νομιζω να τους εχει να δουλευουν συνεχεια.

Με λιγα λογια αν ειναι κανα 20αρι το 6 μηνο και πολλα βαζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, @topos είπε

Όπως είπα όμως είναι πως το βλέπει κανείς. Εγώ μετά από το κακό που έπαθα με τον εξωτερικό σκληρό wd 3tb που τα έφτυσε κι έχασα τόσα αρχεία και προσπαθώ να σώσω όσα βρω με διάφορα προγράμματα επαναφοράς δεδομένων,ξενέρωσα και δεν θέλω να ξανά κάνω το ίδιο λάθος με έναν και μόνο εξωτερικό δίσκο. Η ένα κουτί σαν αυτά που είπα με 4 θέσεις για back up η ένα nas που κάνει και για raid. Και όπως είπα θα έχω και πολύ περισσότερη χωρητικότητα από τον έναν δίσκο μόνο στα 180 ευρώ και μόνο 8tb που έτσι και πάθει κάτι κλάψ' τα Χαράλαμπε όλα τα αρχεία! 

23 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Μην τα παραλες, 4 δισκοι θα ειναι γυρω στα 30W και δεν νομιζω να τους εχει να δουλευουν συνεχεια.

Με λιγα λογια αν ειναι κανα 20αρι το 6 μηνο και πολλα βαζω.

Ποιο ρεύμα βρε παιδιά; Μόνο εγώ δεν βλέπω διαφορά στο λογαριασμό;😄 Εδώ ένα gaming pc που έχω μαζί με τον αδερφό μου από το 2012 με 1200watt τροφοδοτικό,, με 3-4 δίσκους για γενική χρήση όλη μέρα ανοιχτό καθημερινά  να το χρησιμοποιούμε μία ο ένας και μία ο άλλος και πληρώνουμε δεη όσο πληρώναμε κι όταν δεν το είχαμε φτιάξει! Τώρα που έχουμε μπει και στο κοινωνικό μας έρχεται ακόμα φτηνότερα!🙂

Επεξ/σία από Nathan Drake!!

17 ώρες πριν, Nathan Drake!! είπε

Γίνεται αυτό σε αυτές τις θήκες φίλε μου; Μήπως τα μπερδεύεις με τους Nas? Αυτοί νομίζω έχουν την δυνατότητα αυτή ε;

Όχι αγαπητέ δεν μπερδεύομαι. 

Και τα Windows και το Mac OS υποστηρίζουν την δημιουργία software Raid, χωρίς την μεσολάβηση άλλου προγράμματος η την ανάγκη hardware Raid controller. (Της θήκης δηλαδή). Δες εδώ.

Μέσω της θήκης θα βλέπεις 4 διαφορετικούς δίσκους και θα τους κάνεις έναν ενιαίο (JBOD) η ακόμη θα τους ενώσεις ανά ζευγάρια (πχ τον 1 με τον 2 και τον 3 με τον 4).

Ετσι θα μπορείς να αποθηκευεις στο ένα ζευγάρι και να το το κάνεις copy / backup / synchronize με το δεύτερο ζευγάρι. 

Εχω 2 τέτοιες θήκες για τα backup του NAS μου.

Επίσης μην σε απασχολεί τυχόν «ασυμβατότητα» με WIN 10. Είναι μια απλή USB θήκη .....

10 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Όχι αγαπητέ δεν μπερδεύομαι. 

Και τα Windows και το Mac OS υποστηρίζουν την δημιουργία software Raid, χωρίς την μεσολάβηση άλλου προγράμματος η την ανάγκη hardware Raid controller. (Της θήκης δηλαδή). Δες εδώ.

Μέσω της θήκης θα βλέπεις 4 διαφορετικούς δίσκους και θα τους κάνεις έναν ενιαίο (JBOD) η ακόμη θα τους ενώσεις ανά ζευγάρια (πχ τον 1 με τον 2 και τον 3 με τον 4).

Ετσι θα μπορείς να αποθηκευεις στο ένα ζευγάρι και να το το κάνεις copy / backup / synchronize με το δεύτερο ζευγάρι. 

Εχω 2 τέτοιες θήκες για τα backup του NAS μου.

Επίσης μην σε απασχολεί τυχόν «ασυμβατότητα» με WIN 10. Είναι μια απλή USB θήκη .....

Σοβαρά;! 😮 Αν είναι έτσι λες να το χτυπήσω το κουτάκι; Το raidsonic λες καλύτερα ε; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...