Προς το περιεχόμενο

Αγορά εξωτερικής θήκης σκληρών δίσκων 4 θέσεων

Nathan Drake!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να πάρω μία εξωτερική θήκη με 4 θέσεις σκληρών δίσκων για αποθήκευση και αναπαραγωγή ταινιών σε htpc (μόνιμο συνδεδεμένο στη πίσω θύρα usb). Πήγαινα στην αρχή για Nas αλλά για 4 θέσεις η τιμές είναι πολύ εκτός budget!😃 Έχω βρει αυτούς τους δύο RaidSonic Icy Box και Fantec. Κάνει για τη δουλειά που τον θέλω η όχι; Καθώς κι αν ναι, ποιον θα προτείνατε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσον αφορά το raidsonic θα σου έλεγα να προσέξεις και να ρωτήσεις πιο είναι όντως το max supported capacity. Το unlimited δεν ισχύει. Την έπαθα προσωπικά με 2-bay όπου το μέγιστο ήταν 4TB συνολικό.

Επεξ/σία από Dragonlordcv2002

Εγω θα σου ελεγα να πας σε 5 η και σε 6 θεσεις.....Οσους ξερω που πηραν με 4 μετα ηθελαν να βαλουν και αλλο δισκο και παπαλα.....

Περα απο αυτο οτι και να παρεις με USB 3.0 θα ειναι οκ (απλα κοιτα να εχει τα modes που θελεις, πχ single αν θελεις τον καθενα να τον βλεπεις ξεχωριστα, large αν θελεις να τους βλεπεις ολους σαν ενα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nathan Drake!! είπε

Θέλω να πάρω μία εξωτερική θήκη με 4 θέσεις σκληρών δίσκων για αποθήκευση και αναπαραγωγή ταινιών σε htpc (μόνιμο συνδεδεμένο στη πίσω θύρα usb). Πήγαινα στην αρχή για Nas αλλά για 4 θέσεις η τιμές είναι πολύ εκτός budget!😃 Έχω βρει αυτούς τους δύο RaidSonic Icy Box και Fantec. Κάνει για τη δουλειά που τον θέλω η όχι; Καθώς κι αν ναι, ποιον θα προτείνατε;

Τι σκληρούς δίσκους θέλεις να βάλεις μέσα?

Υ.γΜηπως βόλευε αντί να δώσεις τόσα χρήματα και να έχεις 2 συσκευές απλά να αγόραζες μεγαλύτερο κουτί για το htpc και να μπαίναμε όλα μέσα?

Επεξ/σία από @topos

Το RaidSonic με κλειστά μάτια.

Τους βλέπεις ως ξεχωριστούς δίσκους αλλά μέσω του λειτουργικού μπορείς να τους βλέπεις και ως ένα (JBOD).

• Like 1

3 ώρες πριν, Dragonlordcv2002 είπε

Όσον αφορά το raidsonic θα σου έλεγα να προσέξεις και να ρωτήσεις πιο είναι όντως το max supported capacity. Το unlimited δεν ισχύει. Την έπαθα προσωπικά με 2-bay όπου το μέγιστο ήταν 4TB συνολικό.

Ναι ε; Οπότε θα πρέπει να το κοιτάξω/ψάξω αυτό.

3 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Εγω θα σου ελεγα να πας σε 5 η και σε 6 θεσεις.....Οσους ξερω που πηραν με 4 μετα ηθελαν να βαλουν και αλλο δισκο και παπαλα.....

Περα απο αυτο οτι και να παρεις με USB 3.0 θα ειναι οκ (απλα κοιτα να εχει τα modes που θελεις, πχ single αν θελεις τον καθενα να τον βλεπεις ξεχωριστα, large αν θελεις να τους βλεπεις ολους σαν ενα).

Απ' ότι βλέπω δεν υπάρχει θήκη σκληρών δίσκων πάνω από 4 θέσεις παρά μόνο αν πάω σε Nas που οι τιμές είναι στον ουρανό!😮

2 ώρες πριν, @topos είπε

Τι σκληρούς δίσκους θέλεις να βάλεις μέσα?

Υ.γΜηπως βόλευε αντί να δώσεις τόσα χρήματα και να έχεις 2 συσκευές απλά να αγόραζες μεγαλύτερο κουτί για το htpc και να μπαίναμε όλα μέσα?

Έχω ήδη 2-3 δίσκους των 2 και 3tb. Το htpc είναι ολοκαίνουριο, χωρίς τα αρνητικά του όγκου και θορύβου που έχουν συνήθως τα μεγάλα κουτιά και είναι απλά κόσμημα στο έπιπλο του σαλονιού δίπλα στη tv!!!!!😃 Το κουτί είναι αυτό οπότε δεν παίζει να αλλαχτεί. Με 100 ευρώ θα είμαι κομπλέ εφόσον υπάρχουν οι δίσκοι σωστά;

1 ώρα πριν, Jiakometi είπε

Το RaidSonic με κλειστά μάτια.

Τους βλέπεις ως ξεχωριστούς δίσκους αλλά μέσω του λειτουργικού μπορείς να τους βλέπεις και ως ένα (JBOD).

Γίνεται αυτό σε αυτές τις θήκες φίλε μου; Μήπως τα μπερδεύεις με τους Nas? Αυτοί νομίζω έχουν την δυνατότητα αυτή ε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Nathan Drake!! είπε

Ναι ε; Οπότε θα πρέπει να το κοιτάξω/ψάξω αυτό.

Απ' ότι βλέπω δεν υπάρχει θήκη σκληρών δίσκων πάνω από 4 θέσεις παρά μόνο αν πάω σε Nas που οι τιμές είναι στον ουρανό!😮

Έχω ήδη 2-3 δίσκους των 2 και 3tb. Το htpc είναι ολοκαίνουριο, χωρίς τα αρνητικά του όγκου και θορύβου που έχουν συνήθως τα μεγάλα κουτιά και είναι απλά κόσμημα στο έπιπλο του σαλονιού δίπλα στη tv!!!!!😃 Το κουτί είναι αυτό οπότε δεν παίζει να αλλαχτεί. Με 100 ευρώ θα είμαι κομπλέ εφόσον υπάρχουν οι δίσκοι σωστά;

Γίνεται αυτό σε αυτές τις θήκες φίλε μου; Μήπως τα μπερδεύεις με τους Nas? Αυτοί νομίζω έχουν την δυνατότητα αυτή ε;

Yπαρχουν και με 8 και με 12 αλλα οσο περισσοτερες τοσο πιο ακριβες ως λογικο (κοιτα στο Αμαζον Αγγλιας και Γερμανιας πχ).

Οπως σου ειπα και πριν αναλογα το mode που υποστηριζει η καθε θηκη. Καποιες εχουν διακοπτακια απο πισω για να διαλεγεις mode, αλλες ειναι μεσω προγραμματος.

Επεξ/σία από Salvation81

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Nathan Drake!! είπε

νομίζω και το fantec υποστηρίζει jbod. Το παλιό που είχα εγώ μια χαρά το υποστήριζε. Εξάλλου η ίδια η raidsonic αναφέρει πως το jbod είναι single mode, δηλαδή τους βλέπεις έναν έναν ξεχωριστά. «4 independent drives». 

αν θέλεις λειτουργίες raid , πρέπει να προσανατολιστέις σε θήκες με διακοπτάκια στο πίσω μέρος της συσκευής που θα σου επιτρέψουν να βάλεις τη λειτουργία που θέλεις. θα ψάξεις για raid θήκες.

π.χ. αυτή , απλώς ψάξε να δεις αν υπάρχει για 4 σκληρούς. 

http://www.fantec.de/produkte/speicherprodukte/festplattengehaeuse/25-zoll-festplattengehaeuse/produkt/details/artikel/1826_fantec_qb_x2us3r/

Επεξ/σία από gdriver
  • Like 1

Παιδιά όσο κι αν έψαξα φθηνότερους (η στην ίδια τιμή πάνω κάτω) δεν βρήκα από αυτούς τους δύο που σας είπα στην αρχή. Οτιδήποτε άλλο κοίταξα πάνω από 4 θέσεις οι τιμές είναι εκτός budget! 2 και 3 φορές πάνω από τις τιμές των δύο που σας είπα (των 100 ευρώ) και σε Nas δεν το συζητώ...οι τιμές στον ουρανό!!!! Οπότε όπως βλέπω θα πρέπει να κοιτάξω για έναν από τους δύο οικονομικότερους με 4 θέσεις από αυτούς που είπα στην αρχή. 

Να υπενθυμίσω πως η χρήση θα είναι back up ταινιών και αναπαραγωγή από htpc.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε

Παιδιά όσο κι αν έψαξα φθηνότερους (η στην ίδια τιμή πάνω κάτω) δεν βρήκα από αυτούς τους δύο που σας είπα στην αρχή. Οτιδήποτε άλλο κοίταξα πάνω από 4 θέσεις οι τιμές είναι εκτός budget! 2 και 3 φορές πάνω από τις τιμές των δύο που σας είπα (των 100 ευρώ) και σε Nas δεν το συζητώ...οι τιμές στον ουρανό!!!! Οπότε όπως βλέπω θα πρέπει να κοιτάξω για έναν από τους δύο οικονομικότερους με 4 θέσεις από αυτούς που είπα στην αρχή. 

Να υπενθυμίσω πως η χρήση θα είναι back up ταινιών και αναπαραγωγή από htpc.

Μήπως να πουλήσεις τους δίσκους και να πας σε έναν μεγάλο εξωτερικό/εσωτερικο?

Τα ίδια χρήματα θα σου βγουν και δεν θα έχεις άλλη μια συσκευή που σου πιάνει χώρο/κάνει θόρυβο/έξτρα on/off κουμπάκια/ρευματα κοκ..

Επεξ/σία από @topos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, @topos είπε

Μήπως να πουλήσεις τους δίσκους και να πας σε έναν μεγάλο εξωτερικό/εσωτερικο?

Τα ίδια χρήματα θα σου βγουν και δεν θα έχεις άλλη μια συσκευή που σου πιάνει χώρο/κάνει θόρυβο/έξτρα on/off κουμπάκια/ρευματα κοκ..

Είναι μία λύση κι αυτή ναι, αλλά, 1) που θα βρω χώρο να τους αδειάσω ώστε να τους πουλήσω αν δεν πάρω πρώτα τον μεγαλύτερο δίσκο; Έχει βλέπεις και 170-200+ ευρώ! 2) πότε και πόσο μετά θα μου φύγουν οι άλλοι δίσκοι; και 3) αν σε περίπτωση χαλάσει ξαφνικά ο δίσκος (έχει συμβεί σε πολλούς όπως και σε μένα παλιότερα με έναν wd 3tb εξωτερικό να μη ξανά ανάψει ξαφνικά ένα ωραίο πρωινό) τι γίνεται με τόσα αρχεία χαμένα;!!!! Χτυπάς το κεφάλι σου μετά η όχι; Τουλάχιστον διαφορετικά είναι όταν έχεις ένα κουτί με 4 θέσεις για δίσκους των 3-4tb πχ και έχεις πχ έναν μόνο για downloading και τους άλλους να έχεις διαμοιρασμένες τις ταινίες σου σαν buck up. Δεν λέω,πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν δεδομένα αλλά με αυτόν τον τρόπο όπως το σκέφτομαι εγώ έχεις περισσότερες πιθανότητες να μη χαθούν όλα τα αρχεία μαζί! Έτσι κι αλλιώς, τι να έχω έναν εξωτερικό δίπλα στο pc στο ρεύμα και τι να έχω αυτό το κουτί (αν δεις είναι πολύ μικρό στο μέγεθος) πάλι δίπλα στο pc. Ένα καλώδιο ρεύματος κι ένα καλώδιο usb έχουν και οι δύο λύσεις σωστά; Γιατί λοιπόν να μη τους έχω ξεχωριστούς (αλλά σε ένα κουτί συγκεντρωμένους) για περισσότερη ασφάλεια απώλειας όλων των αρχείων;

Συν ότι θα έχω και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο (με κόστος μόλις 100 ευρώ του κουτιού μόνο) από τα 8gb του δίσκου που θα τον έχω πάρει στα 170-200+ ευρώ!

3 x 3tb = 9tb!

3 x 4tb = 12tb!

Κι αν δεν βάλουμε τον έναν δίσκο για dowloading που είπα πιο πάνω θα έχω:

4 x 3tb = 12tb

4 x 4tb = 16tb! 

Επεξ/σία από Nathan Drake!!

Δες και τα μοντέλα της ORICO.Πχ αυτό που έχει 5 θέσεις.Χρησιμοποιώ εδώ και κάποια χρόνια hotswapp bay της Orico στο σταθερό που έχουν και διακόπτη on-off και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

• Like 1

1 λεπτό πριν, tarantules είπε

Δες και τα μοντέλα της ORICO.Πχ αυτό που έχει 5 θέσεις.Χρησιμοποιώ εδώ και κάποια χρόνια hotswapp bay της Orico στο σταθερό που έχουν και διακόπτη on-off και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Εδω τα 100 του φαινονται πολλα και εσυ του δειχνεις 120ε + μεταφορικα + τελωνειο; :)

1 λεπτό πριν, Salvation81 είπε

Εδω τα 100 του φαινονται πολλα και εσυ του δειχνεις 120ε + μεταφορικα + τελωνειο; :)

Δεν το διάβασα οτι έχει θέσει όριο τα 100 ευρώ.Νόμιζα οτι απλά δεν θέλει να πάει σε NAS που είναι πολύ παραπάνω από τα 100.

Anyway προσωπικά πιστεύω οτι αξίζει τα λίγα παραπάνω χρήματα.

28 λεπτά πριν, tarantules είπε

Δεν το διάβασα οτι έχει θέσει όριο τα 100 ευρώ.Νόμιζα οτι απλά δεν θέλει να πάει σε NAS που είναι πολύ παραπάνω από τα 100.

Anyway προσωπικά πιστεύω οτι αξίζει τα λίγα παραπάνω χρήματα.

Μαζι με μεταφορικα και τελωνειο βλεπω να του πηγαινει κανα 200αρι.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...