Jiakometi Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους. Έχω αυτό το UPS, εδώ και 4 χρόνια. Ηλθε η ώρα να αλλάξω μπαταρία, και έβαλα την original. Από την στιγμή της αλλαγής όμως το UPS δεν την αναγνωρίζει για να κάνει την αρχική φόρτιση και το σύμβολο της μπαταρίας αναβοσβύνει συνεχώς. Προσπαθεί να φορτίσει 72 ώρες τώρα. Είναι γνωστό πρόβλημα για τα APC, και παρ´ όλα τα hacks που περιγράφονται, μάλλον άλυτο. Εχει κάποιος άποψη ? Να προχωρήσω στην αγορά νέου UPS (φυσικά όχι APC) ή να το παιδέψω λίγο ακόμη, άγνωστο πως ..... Είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία και βρέθηκε λύση ? Κρίμα η αγορά της καινούργιας γνήσιας μπαταρίας.....
billiboo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 απο την στιγμη που ειναι γνησια γτ δεν μιλας με σερβις?
nikos903 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα. Πολύμετρο έχεις για να μετρήσεις τα βόλτ της μπαταρίας; Μπορεί να σου έχει έρθει χαλασμένη. Τάση για φόρτιση στους ακροδέκτες της μπαταρίας απο το UPS πάει; (με την μπαταρία εκτός μετράς και στις 2 περιπτώσεις). Κανένα φορτιστή για μπαταρία αυτοκινήτου παίζει να έχεις ή μπα;
Jiakometi Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, billiboo είπε απο την στιγμη που ειναι γνησια γτ δεν μιλας με σερβις? Δοκίμασα αλλά το ένα τηλ. Είναι συνεχώς κατειλλημένο και το άλλο δεν απαντά. Θα ξαναπροσπαθήςω αύριο ...... 1 ώρα πριν, nikos903 είπε Καλησπέρα. Πολύμετρο έχεις για να μετρήσεις τα βόλτ της μπαταρίας; Μπορεί να σου έχει έρθει χαλασμένη. Τάση για φόρτιση στους ακροδέκτες της μπαταρίας απο το UPS πάει; (με την μπαταρία εκτός μετράς και στις 2 περιπτώσεις). Κανένα φορτιστή για μπαταρία αυτοκινήτου παίζει να έχεις ή μπα; Ναι πολύμετρο έχω και θα μετρήσω τώρα.... λίγο δύσκολο να φτάσω τους ακροδέκτες της μπαταρίας, με την μπαταρία εκτός αλλά θα το δοκιμάσω και αυτό. Σ ευχαριστώ. θα επανέλθω με νέα... _—————————————— Επανέρχομαι με νεότερα.... Η μπαταρία εκτός του UPS δείχνει 24.7 V οπότε είναι πλήρως φορτισμένη. (2x 12 V). Οι «ακροδέκτες» του UPS με την μπαταρία εκτός, δείχνουν 1.1 V. Άρα εκεί είναι το πρόβλημα. Όχι μόνο δεν δίνει τάση για να φορτίσει, αλλά δεν αναγνωρίζει και την τάση της μπαταρίας. Μάλλον είναι για απόσυρση εκτός αν πετύχω το service και μου πουν ότι είναι κάτι που φτιάχνεται εύκολα. Σας ευχαριστώ και τους δύο. Θα επανέλθω με εξελίξεις, όταν έχω. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Jiakometi
nikos903 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Αφού έχεις 1.1V δεν πρέπει να έχει φύγει το καλώδιο απο μέσα πάντως. Αν μπορείς να το ανοίξεις πάντως δες μην έπαθες οτι και αυτός: link, μήπως δεν κάνει επαφή η μπαταρία στον κονέκτορα δηλαδή. PS έχει κάμποσους πυκνωτές μέσα αυτό, αν δεν είσαι εξοικειωμένος με ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά καλύτερα άστο ή μην ακουμπάς μεταλλικά πράγματα μέσα του.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 11 hours ago, Jiakometi said: Δοκίμασα αλλά το ένα τηλ. Είναι συνεχώς κατειλλημένο και το άλλο δεν απαντά. Θα ξαναπροσπαθήςω αύριο ...... Ναι πολύμετρο έχω και θα μετρήσω τώρα.... λίγο δύσκολο να φτάσω τους ακροδέκτες της μπαταρίας, με την μπαταρία εκτός αλλά θα το δοκιμάσω και αυτό. Σ ευχαριστώ. θα επανέλθω με νέα... _—————————————— Επανέρχομαι με νεότερα.... Η μπαταρία εκτός του UPS δείχνει 24.7 V οπότε είναι πλήρως φορτισμένη. (2x 12 V). Οι «ακροδέκτες» του UPS με την μπαταρία εκτός, δείχνουν 1.1 V. Άρα εκεί είναι το πρόβλημα. Όχι μόνο δεν δίνει τάση για να φορτίσει, αλλά δεν αναγνωρίζει και την τάση της μπαταρίας. Μάλλον είναι για απόσυρση εκτός αν πετύχω το service και μου πουν ότι είναι κάτι που φτιάχνεται εύκολα. Σας ευχαριστώ και τους δύο. Θα επανέλθω με εξελίξεις, όταν έχω. Έχεις τσεκάρει το κουμπάκι της ασφάλειας στο πίσω μέρος μήπως έχει ενεργοποιηθεί και πρέπει να το πατήσεις πάλι για να κάνει reset?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα