Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το toyota το είδα και μου αρέσει. Ο κινητήρας 1.2L μου φαίνεται λίγος. Κάποιος ανέφερε εδώ μέσα ότι δεν θα κοίταγε αμάξια με κάτω από 1.3L και μου φαίνεται λογικά σωστό. Έχω ξαναπεί δεν έχω προτερη εμπειρία. 

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, maniac89 είπε

Το toyota το είδα και μου αρέσει. Ο κινητήρας 1.2L μου φαίνεται λίγος. Κάποιος ανέφερε εδώ μέσα ότι δεν θα κοίταγε αμάξια με κάτω από 1.3L και μου φαίνεται λογικά σωστό. Έχω ξαναπεί δεν έχω προτερη εμπειρία. 

Έτσι έλεγα και εγώ αλλά οι καιροί αλλάζουν, η τεχνολογία αλλάζει και μαζί και τα αυτοκίνητα. Είμαι σιγουρος οτι αν μπεις μεσα σε κάποιο συγχρονο 1.2 turbo και δεν ξερεις πόσα κυβικά ειναι δεν θα σου περάσει καν απο το μυαλό οτι έχει 1.2 μοτέρ που μεχρι πριν 15 χρόνια αποδίδαν 60 άλογα. Να κάνεις test drive. Δεν χρειάζεται ουτε ραντεβού ούτε τιποτα..

Δημοσ.

Πήγα και είδα το Golf Bluemotion σήμερα. Θα κλείσω και ένα test drive. Δεν έχει τις τεχνολογίες που έχει το κορολα αλλά μου άρεσε αρκετά σαν design ίσως και πιο πολύ από το κορολα. Το κορολα είναι αρκετά πιο χαμηλομενο, μεγαλύτερο σε όγκο, δηλαδή βλέπεις ένα αμάξι τούμπανο, και αρκετά πιο σπορ. Αλλά νομίζω μου ταιριάζει πιο πολύ το golf. 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, maniac89 είπε

Πήγα και είδα το Golf Bluemotion σήμερα. Θα κλείσω και ένα test drive. Δεν έχει τις τεχνολογίες που έχει το κορολα αλλά μου άρεσε αρκετά σαν design ίσως και πιο πολύ από το κορολα. Το κορολα είναι αρκετά πιο χαμηλομενο, μεγαλύτερο σε όγκο, δηλαδή βλέπεις ένα αμάξι τούμπανο, και αρκετά πιο σπορ. Αλλά νομίζω μου ταιριάζει πιο πολύ το golf. 

Φοβερό το golf όπως πάντα, απλά έχε υπόψιν σου οτι το μοντελο που διατίθεται αυτή τη στιγμη σταμάτησε να παράγεται και ετοιμάζονται  τέλη καλοκαιριού για το καινούργιο και επειδή συνήθως τα golf αλλάζουν κάθε 4 χρόνια, αν έχεις το VIII θα έχεις το καινουργιο μοντέλο για τα απόμενα 4 χρόνια τουλάχιστόν, αν πάρεις το αυτο που είδες (VII) σε 6 μήνες θα έχεις ήδη το "παλιο" μοντελο. Αν το βρεις όμως ετοιμοπαράδοτο και σε καλή τιμή τότε οκ, μπορείς να το παζαρέψεις κιόλας λίγο, αν όμως  σου πούν σε κανενα μήνα έρχεται τοτε ετοιμάσου να περιμένεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Επίσης παίζει ρόλο και η εγγύηση, 3 χρόνια το golf, 6 το toyota αλλά είναι και λίγο λαχεία αυτα. Έχω golf 1.6  με 330.000 απροβλημάτιστα χλμ και πήγα σε toyota παρ'ολα αυτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, G.bar είπε

Φοβερό το golf όπως πάντα, απλά έχε υπόψιν σου οτι το μοντελο που διατίθεται αυτή τη στιγμη σταμάτησε να παράγεται και ετοιμάζονται  τέλη καλοκαιριού για το καινούργιο και επειδή συνήθως τα golf αλλάζουν κάθε 4 χρόνια, αν έχεις το VIII θα έχεις το καινουργιο μοντέλο για τα απόμενα 4 χρόνια τουλάχιστόν, αν πάρεις το αυτο που είδες (VII) σε 6 μήνες θα έχεις ήδη το "παλιο" μοντελο. Αν το βρεις όμως ετοιμοπαράδοτο και σε καλή τιμή τότε οκ, μπορείς να το παζαρέψεις κιόλας λίγο, αν όμως  σου πούν σε κανενα μήνα έρχεται τοτε ετοιμάσου να περιμένεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Επίσης παίζει ρόλο και η εγγύηση, 3 χρόνια το golf, 6 το toyota αλλά είναι και λίγο λαχεία αυτα. Έχω golf 1.6  με 330.000 απροβλημάτιστα χλμ και πήγα σε toyota παρ'ολα αυτα.

Το νεο μοντελο του golf τηα ερθει το 2020 μου ειπε ο πωλητης. Ναι μου μίλησε για ετοιμοπαραδοτο golf. Προφανως και ειναι λιγο λαχεια αυτα. Δεν παω με την λογική οτι αν παρω toyota δεν θα μου βγαλει κανενα προβλημα ενω αν παρω golf θα μου βγαλει σιγουρα προβλημα. Προφανως υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες να συμβει αυτο απο το αντιθετο (δηλαδη το golf κανενα προβλημα και το toyota να βγαλει) αλλά οκ δεν ειμαι απολυτος σε τιποτα. ΠΡοφανως οταν κανεις μια επιλογη οποιουδηποτε αμαξιου βαζεις και αυτα μεσα στα μελλοντικα σου εξοδα, αν οχι μην το παιρνςι καν γιατι θα απογητευτεις γρηγορα και χωρις λογο αν κατσει μια στραβη.

ps: ο πατερας μου ειχε παρει ενα audi a4 οταν ειχε αλλαξει το σχεδιασμο η audi το 2005 νομιζω, και το ειχε κανει πιο sport, ωραιο αμαξι αρκετά λεφτά,  και στον 1 χρόνο του αλλαξαν τον κινητηρα!!!

Επεξ/σία από maniac89
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, G.bar είπε

Σωστό αυτό με το μοντέλο αλλα βέβαια και το νεο Golf δε θα ειναι ενα τελειως διαφορετικο αυτοκινητο, εχω δει και το καινουριο και νομιζω οτι το τωρινο ειναι το πιο ομορφο Golf που εχει βγει. Αν το βρει με εκπτωση ή με το κλειδι στο χερι, ας το παρει με κλειστα ματια. 

Με την εγγυηση ειναι και λιγο παγιδα επειδη πρεπει να τα κανεις ολα στο επισημο σερβις. Μπορει στα 6 χρονια η διαφορα που θα δινεις μεταξυ επισημου ή κάποιου άλλου συνεργειου για το Corolla να υπερκαλυπτει μια πιθανή ζημιά που θα βγάλει το Golf εκτός εγγύησης. ;) 

Golf V εχεις 1,6; Φανταζομαι ευχαριστημενος ε αφου εχεις 330Κ 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Δημοσ.
Στις 20/3/2019 στις 11:01 ΜΜ, maniac89 είπε

Γενικά κινούμαι προς τα εξής:

1. Toyota Corolla Hatchback 2019, 1.2L Turbo (1116HP)
2. Ford Focus Active 1.5L (150HP), www.ford.gr/s/bDwz
3. VW Golf, BlueMotion 1.5L (130HP)

Το 1 κ το 2 νομίζω είναι εξαιρετικές επιλογές. Καινούργια μοντέλα με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Το Focus υποτίθεται είναι το καλύτερο οδηγικά (https://www.youtube.com/watch?v=d_v9sy32Z5I, αλλά και το νέο Corolla πολύ καλό και με ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω, και επίσης στην Ελλάδα υπάρχει μια λατρεία στα Toyota οπότε αν/όταν χρειαστεί μπορεί να πωληθεί πολύ εύκολα πιστεύω. Το Golf, μιας και είναι μοντέλο πρακτικά του 2012 και θα βγει νέο σύντομα, δε βλέπω τον λόγο να το προτιμήσει κάποιος σε σχέση με τα άλλα δυο.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τις απόψεις σου, ότι με το Golf αγοράζω σαν καινούργιο ένα παλιό σχετικά αμάξι του 2012. Θα το λάβω υπόψη και αυτό. 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, maniac89 είπε

Συμφωνώ με τις απόψεις σου, ότι με το Golf αγοράζω σαν καινούργιο ένα παλιό σχετικά αμάξι του 2012. Θα το λάβω υπόψη και αυτό. 

Hyundai ή KIA εχεις δει καθολου;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Σωστό αυτό με το μοντέλο αλλα βέβαια και το νεο Golf δε θα ειναι ενα τελειως διαφορετικο αυτοκινητο, εχω δει και το καινουριο και νομιζω οτι το τωρινο ειναι το πιο ομορφο Golf που εχει βγει. Αν το βρει με εκπτωση ή με το κλειδι στο χερι, ας το παρει με κλειστα ματια. 

Με την εγγυηση ειναι και λιγο παγιδα επειδη πρεπει να τα κανεις ολα στο επισημο σερβις. Μπορει στα 6 χρονια η διαφορα που θα δινεις μεταξυ επισημου ή κάποιου άλλου συνεργειου για το Corolla να υπερκαλυπτει μια πιθανή ζημιά που θα βγάλει το Golf εκτός εγγύησης. ;) 

Golf V εχεις 1,6; Φανταζομαι ευχαριστημενος ε αφου εχεις 330Κ 

Γενικότερα και εγώ είμαι πολύ υπέρ των golf, απλά επειδή έχω το δικό μου σχεδόν 15 χρόνια (golf IV) και λόγω της τεράστιας αναμονής που έχει για καινούργιο καθώς ήθελα 1.5 αυτόματο Rline και μου είπαν τουλάχιστον χριστούγεννα για το viii καθώς η παραγωγή του 1.5 κινητηρα σταμάτησε, είπα να αλλάξω εντελώς κατηγορία και μαρκα και το γύρισα σε Τoyota αφού ήταν το μοναδικό που άρεσε και στη γυναικα μου, σχετικά ετοιμοπαράδοτο, οικονομικό και αξιόπιστο.
  Οσο αφορά στην εγγύηση, το ετήσιο service στην αντιπροσωπία είναι 130 ευρω οπότε δεν θεωρώ οτι είναι πολλά. Επίσης όσο προχωράει η τεχνολογία, τα περιθώρεια με τα "συνοικιακά" συνεργεία στενευουν διότι κακά τα ψέμματα δεν εξελίσονται. Ο κυρ Μήτσος με το γενικό συνεργείο αυτοκινήτων είναι πολύ καλός για να αλλάξει λάδια και μπουζί στο εκτός εγγύησης Atos αλλά όταν του πας το 8αρι golf που έκαψε ενα pixel στα ψηφιακά όργανα που κοστίζουν 2500 σαν ανταλλακτικό μόνο, ή χάλασε ο αισθητήρας του αισθητήρα, και δεν έχει internet στο συνεργείο για να κάνει update στη τελευταια έκδοση  λογισμικου του εγκεφάλου ωστε να βρει το πρόβλημα, τότε ξεκινάνε τα προβλήματα.
   Θεωρώ οτι πλέον που είναι όλα περισσότερο ηλεκτρολογικα-ηλεκτρονικά σε ενα αυτοκίνητο, καλύτερα να έχεις την μεγαλύτερη εγγύηση που υπάρχει, για αυτο και κοιτουσα και τα ΚΙΑ με τα 7 χρόνια εγγύηση σε όλα χωρίς πολλά πολλά.
  Με το golf iv το δικό μου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος καθώς αποδείχθηκε "σκυλί" αλλά με την ανάλογη προσοχή. Έχει όλα τα κουσούρια των vw και στα 180.000 εκαιγε πιο πολύ λάδι και απο φριτέζα, κάτι που μου έλεγαν οτι είναι φυσιολογικό, οπότε μαζί με τον 2ο ιμαντα χρονισμου τρόμπες κτλ εβαλα και ένα σετ ελατήρια στα πιστονια και μέχρι τώρα παραδόξως σχεδόν δεν καιει λάδια.. Το μόνο δηλαδή καλό που έχει είναι οτι δεν καίει λάδια, γιατι πλεον εκτός αυτού και οτι είναι ατρακάριστο, ολα τα υπόλοιπα έχουν φτάσει στο τέλος τους.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, maniac89 είπε

οχι, εχω δει, toyota,vw,fiat,opel

Δες το i30 η το καινουριο kia ceed εαν σε ενδιαφερουν μονο τα hatch.Υπαρχει και το kia stonic

Εγω πηρα το i30 fastback 1.0 120hp τον Σεπτεμβη.

Οσο για τα 1000 κυβικα οποιος μπηκε στο δικο μου ειπε οτι ειναι 1600 η 1800.Εχουν αλλαξει τα δεδομενα στους κινητηρες.

Δημοσ.

Έτσι. Να τα δεις όλα φίλε μου και ειδικά τους Κορεάτες που είναι (σχετικά πλέον) φτηνοί με μεγάλη εγγύηση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...