Volga Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα, Να ρωτήσω ρε παιδιά... Εχουν τρακάρει έναν φίλο, βούλιαξε η αριστερή πόρτα κλπ κλπ. Οκ έγιναν οι δηλώσεις παραδέχθηκε ο άλλος οτι φταίει, πήγε λοιπόν ο φίλος μου στο συνεργείο, ήρθε ο εμπειρογνώμονας, επιβεβαίωσε τη ζημιά, αλλά του είπαν οτι η ασφαλιστική δεν βάζει καινούρια πόρτα αλλά μεταχειρισμένη. Αν βάλει καινούρια θα πρέπει να επιβαρυνθεί ο πελάτης κάποιο ποσοστό.. Το έχετε ξανακούσει αυτό;;;
alexb_10 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Ε ναι, Ετσι κάνουν πάντα. Σε κάποια συμβόλαια, υπάρχει ένας όρος που λέγεται Αξία νέων ανταλακτικών κάπου στα 10 ευρώ το εξάμηνο οπότε εκεί δικαιούσαι νέα πόρτα 1
Volga Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Και που έχετε δει σε συμβόλαιο να γράφει κάτι τέτοιο; Εγώ πχ έψαξα το δικό μου και δεν βλέπω πουθενά έναν τέτοιο όρο. Του παιδιού δεν το έχω δει, του έχω πει να ρωτήσει τον ασφαλιστή του να του το στείλει με mail να δούμε που στο καλό γράφει κάτι τέτοιο...
paylidis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν το αμάξι είναι πάνω από 5-6 ετών ναι παίζει αυτό το ενδεχόμενο λόγω και καλά μείωσης της αξίας του. Γενικά αν κάνει μεγάλη μανούρα στην ασφαλιστική και το αμάξι δεν είναι αρχαίο θα του βαλουν καινούργια χωρίς να πληρώσει. Προσοχή όμως καλύτερα μεταχειρισμένη γνήσια παρά καινούργια ιμιτασιόν (σπάνιο πλέον φαινόμενο αλλά υπάρχουν) ! Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από paylidis 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Η ασφαλισικη ειναι υποχρεωμρνη να το επαναφερει στην εμπορικη αξια του εκεινη τη στιγμη .Σε αυτο πατανε για τα μεταχειρισμενα ανταλλακτικα .Αν ομως δεν υπαρχουν ουτε μεταχειρισμενα ουτε imitation δεν μπορουν να μειωσουν την αποζημειωση.
1988panos2171 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, το αυτοκίνητο είναι σε δύο ονόματα, ο ένας ιδιοκτήτης είναι στην επαρχία και ο άλλος σε μεγάλη πόλη (Θεσσαλονίκη), το ασφαλιστήριο εκδίδεται στην επαρχία. Υπάρχει κάποιο θέμα όσον αφορά τις καλύψεις όταν το αυτοκίνητο κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη;
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δεν νομιζω.....Γιατι να υπαρχει ? Την ασφαλιστικη την ρωτησες ? Εγραψα κατι εδω αλλα νομιζω αφορα γενικα την διαδικασια αποζημειωσης απο ασφαλιστικες Πριν 4 μερες τρακαραν την κορη μου . Σε δρομο με δυο λωριδες ο αλλος ηταν σταματημενος για να στριψει αριστερα , υπαρχει και φαναρι παλομενο για αριστερα, αλλα αλλαξε γνωμη εβγαλε δεξι φλας ( το γραφει και το χαρτι τηε τροχαιας) και επεσε πανω της στην αριστερη πλευρα της. Εχω βρεθει πολλες φορες στο ιδιο σημειο αλλα ή καθομαι και περιμενω ή κοιταζω αν ερχεται αλλος απο δεξια . Για οσους ξερουν την περιοχη στη συμβολη των οδων Πλαπουτα και Πρ. Λοφου στο Π.Ηρακλειο Αττικης. Βγηκε απο το αυτοκινητο κια της ειπε οτι δεν ξερει τον ΚΟΚ και τον προσπαρασε απο δεξια και δεν φταιει αυτος !!!Το οτι το φλας σημαινει προθεση και οχι υποχρεωσητου αλλου να παραχωρησει προτερεοτητα δεν το...ξερει . Το αυτοκινητο Audi TT ειναι χτυπημενο απο την μεση της πορτας του οδηγου και πισω που σημενι οτι ηταν σε κινηση . Κληθηκε η Τροχαια και τηλεφωνησε σε Hellas direct. Η διαδικασια που απο οτι μου ειπαν απο Hellas direct ισχυει για ολλες τις ασφαλιστικες ειναι να περιμενουν μεγιστο 9 μερες για να δουν τι θ ακανει ο αλλος (Allianze) αλλα στην πραξη ακομα και την επομενη μερα να κανει δηλωση οι ασφαλιστικες ενημερωνουν ειδικη πλατφορμα την τελευταια ημερα . Με δικο μας ρισκο το αυτοκινητο το ειδε πραγματογνομονας απο Hellas direct και ξεκινησε η επισκευη .Κοστος 402 ευρω + ΦΠΑ, Με κατι αλλα μαζεματα με δικα μας εξοδα καπου 800 ευρω συνολικα. Θα το παρουμε την Τεταρτη 10/7 Αν στις 11/7 δεν απαντησει η Allianze κανει το πολυ τρια ακομα ερωτηματα η Hellas direct ( 7 εργασιμες το καθενα για απαντηση) και μετα...δικαστικα . Ευτυχως υοαρχει νομικη προστασια στο συμβολαιο . Το τελευταιο ειναι το τραγικο ...30 μερες σε αναμονη αν χρειστει ...
paylidis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 18 λεπτά πριν, teddy71 είπε Κατά τα άλλα μεγάλη ασφαλιστική η allianz. Κάποτε πριν καμία 15 χρόνια με είχε τρακάρει ένας που έφυγε από στοπ-ευτυχως με 10 χλμ. Εγώ οδηγούσα ποδήλατο (!) και πήγαινα απολύτως νόμιμα και με κράνος. Ο οδηγός αυτός είχε Allianz... Τραυματιστηκα ελαφρά και μου κατέστρεψε πλήρως ένα Scott 4 μηνών. Ακόμα περιμένω αποζημίωση από μια «εξωδικαστική» υπηρεσία που μου πρότειναν, τόσο για εμένα (2 ράμματα κεφάλι και 3 στον αγκώνα) όσο και για το ποδήλατο που κόστιζε πιο πολύ από το αυτοκίνητο που με χτύπησε (ήταν ένα saxo). Μετάνιωσα που δε τον πήγα δικαστικώς... θα μπορούσα να τους έχω πάρει τα σώβρακα από τον τραυματισμό και μόνο... δεν ξανάανέβηκα σε όχημα με λιγότερες από 4 ρόδες.... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, paylidis είπε Κάποτε πριν καμία 15 χρόνια με είχε τρακάρει ένας που έφυγε από στοπ-ευτυχως με 10 χλμ. Εγώ οδηγούσα ποδήλατο (!) και πήγαινα απολύτως νόμιμα και με κράνος. Ο οδηγός αυτός είχε Allianz... Τραυματιστηκα ελαφρά και μου κατέστρεψε πλήρως ένα Scott 4 μηνών. Ακόμα περιμένω αποζημίωση από μια «εξωδικαστική» υπηρεσία που μου πρότειναν, τόσο για εμένα (2 ράμματα κεφάλι και 3 στον αγκώνα) όσο και για το ποδήλατο που κόστιζε πιο πολύ από το αυτοκίνητο που με χτύπησε (ήταν ένα saxo). Μετάνιωσα που δε τον πήγα δικαστικώς... θα μπορούσα να τους έχω πάρει τα σώβρακα από τον τραυματισμό και μόνο... δεν ξανάανέβηκα σε όχημα με λιγότερες από 4 ρόδες.... To 1975 με χτυπησε εμενα με ποδηλατο εκπαιδευτικο και τον βρηκα στο εμπρος αριστερο φτερο και πεταχτηκα ευτυχως απο πανω Στην Περικλεους οπως κατεβαινουμε απο Πευκη για Μαρουσι που πηγαινα σχολειο . Θυμομουν μονο το ΕΑ64...Toyota corola εκπαιδευτικο . Φοβισμενος τοτε δεν του ειπα κατι και πηγα σχολειο αλλα μετα απο λιγο κατερευσα Τον βρηκαμε μεσω Τροχαιας και μου ειχε πληρωσει εξωδικαστικα 6000 δρχ για τι ποδηλατο , ενα ρολοι σπασμενο και ηθλικη βλαβη .
Nikolas00 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν νομιζω.....Γιατι να υπαρχει ? Την ασφαλιστικη την ρωτησες ? Εγραψα κατι εδω αλλα νομιζω αφορα γενικα την διαδικασια αποζημειωσης απο ασφαλιστικες Πριν 4 μερες τρακαραν την κορη μου . Σε δρομο με δυο λωριδες ο αλλος ηταν σταματημενος για να στριψει αριστερα , υπαρχει και φαναρι παλομενο για αριστερα, αλλα αλλαξε γνωμη εβγαλε δεξι φλας ( το γραφει και το χαρτι τηε τροχαιας) και επεσε πανω της στην αριστερη πλευρα της. Εχω βρεθει πολλες φορες στο ιδιο σημειο αλλα ή καθομαι και περιμενω ή κοιταζω αν ερχεται αλλος απο δεξια . Για οσους ξερουν την περιοχη στη συμβολη των οδων Πλαπουτα και Πρ. Λοφου στο Π.Ηρακλειο Αττικης. Βγηκε απο το αυτοκινητο κια της ειπε οτι δεν ξερει τον ΚΟΚ και τον προσπαρασε απο δεξια και δεν φταιει αυτος !!!Το οτι το φλας σημαινει προθεση και οχι υποχρεωσητου αλλου να παραχωρησει προτερεοτητα δεν το...ξερει . Το αυτοκινητο Audi TT ειναι χτυπημενο απο την μεση της πορτας του οδηγου και πισω που σημενι οτι ηταν σε κινηση . Κληθηκε η Τροχαια και τηλεφωνησε σε Hellas direct. Η διαδικασια που απο οτι μου ειπαν απο Hellas direct ισχυει για ολλες τις ασφαλιστικες ειναι να περιμενουν μεγιστο 9 μερες για να δουν τι θ ακανει ο αλλος (Allianze) αλλα στην πραξη ακομα και την επομενη μερα να κανει δηλωση οι ασφαλιστικες ενημερωνουν ειδικη πλατφορμα την τελευταια ημερα . Με δικο μας ρισκο το αυτοκινητο το ειδε πραγματογνομονας απο Hellas direct και ξεκινησε η επισκευη .Κοστος 402 ευρω + ΦΠΑ, Με κατι αλλα μαζεματα με δικα μας εξοδα καπου 800 ευρω συνολικα. Θα το παρουμε την Τεταρτη 10/7 Αν στις 11/7 δεν απαντησει η Allianze κανει το πολυ τρια ακομα ερωτηματα η Hellas direct ( 7 εργασιμες το καθενα για απαντηση) και μετα...δικαστικα . Ευτυχως υοαρχει νομικη προστασια στο συμβολαιο . Το τελευταιο ειναι το τραγικο ...30 μερες σε αναμονη αν χρειστει ... Το θεμα ειναι να δικαιωθει η κορη σας...ο αλλος προσπαθει να βρει το δικιο του ενω ηταν παρανομος...εβγαλε δεξι φλας τελευταια στιγμη και ειδικα αν ηταν σε αριστερη λωριδα που ανοιγει στη νησιδα επρεπε να παει αριστερα. Αν ηθελε να παει ευθεια ή δεξια μπορουσε να μην παει αριστερα. Το σκηνικο που εκανε ηταν επειδη ειδε γυναικα με το TT(αν και δεν παιζει ρολο,μερικοι γεροι εχουν κομπλεξ οταν βλεπουν νεα γυναικα οδηγο). Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από Nikolas00 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Nikolas00 είπε Το θεμα ειναι να δικαιωθει η κορη σας...ο αλλος προσπαθει να βρει το δικιο του ενω ηταν παρανομος...εβγαλε δεξι φλας τελευταια στιγμη και ειδικα αν ηταν σε αριστερη λωριδα που ανοιγει στη νησιδα. Το σκηνικο που εκανε ηταν επειδη ειδε γυναικα με το TT(αν και δεν παιζει ρολο,μερικοι γεροι εχουν κομπλεξ οταν βλεπουν νεα γυναικα οδηγο). Νεαρός ήταν κάπου στα 25... Με ένα κοφτό daewoo Η κόρη μου 31 αλλά οδηγεί πάρα πολύ καλά . Χθες επειδή είχα πιει πάνω από τα όρια του αλκοτέστ μας έφερε σπίτι με το δικό μου crv πολύ καλύτερα από μένα.
Nikolas00 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Νεαρός ήταν κάπου στα 25... Με ένα κοφτό daewoo Η κόρη μου 31 αλλά οδηγεί πάρα πολύ καλά . Χθες επειδή είχα πιει πάνω από τα όρια του αλκοτέστ μας έφερε σπίτι με το δικό μου crv πολύ καλύτερα από μένα. Και καλα κανατε που δεν οδηγησατε...ειδικα αν ξερετε τα ορια σας ασχετα απο τον νομο. Επειδη ειδα το σημειο στο χαρτη,εχει μια λωριδα που παει αριστερα και ευθεια και μια μονο ευθεια. Αν απο τις 3 λωριδες η μια ειναι παρκαρισμενα(εχω στη γειτονια μου τετοιο δρομο) θα μπορουσε να συνεχισει ευθεια και οχι να βγαλει δεξι φλας ή να παει αριστερα. Θα μπορουσε ο αλλος οδηγος να αποφυγει το ατυχημα και να μην γινει τιποτα. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από Nikolas00 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Nikolas00 είπε Και καλα κανατε που δεν οδηγησατε...ειδικα αν ξερετε τα ορια σας ασχετα απο τον νομο. Επειδη ειδα το σημειο στο χαρτη,εχει μια λωριδα που παει αριστερα και ευθεια και μια μονο ευθεια. Αν απο τις 3 λωριδες η μια ειναι παρκαρισμενα(εχω στη γειτονια μου τετοιο δρομο) θα μπορουσε να συνεχισει ευθεια και οχι να βγαλει δεξι φλας ή να παει αριστερα. Θα μπορουσε ο αλλος οδηγος να αποφυγει το ατυχημα και να μην γινει τιποτα. Φυσικα και θα μπορουσε και επειδη περναω κι εγω τακτικα απο εκει αυτο κανω αλλα θα επρεπε να περιμενει να αναψει το παλομενο για αριστερα εστω κι αν ηθελε να παει ευθεια .Το φαναρι για ευθεια ηταν πρασινο αλλα για αριστερα κοκκινο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα