teo_3 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 On 27/01/2019 at 00:40, Gkostas2007 said: Παίδες σε laptop Samsung 7ετιας, με επεξεργαστή i5-2450M @ 2.50GHz και RAM 4GB, το οποίο τις τελευταίες μέρες μου έδειχνε φυσική μνήμη στο 99% λόγω του intivarious το οποίο και έβγαλα και τώρα τρέχει κομπλέ, αξίζει να βάλω SDD και άλλα 4GB RAM ή να δώσω λεφτά για ένα νέο; Προσωπικά το θέλω για internet/office/ταινίες/στο τσακιρ κέφι κανά παλιό παιχνιδάκι ή κανά Football Manager. Σαφώς και θα δεις διαφορά και αν πιάνουν τα χέρια σου και μπορείς και σε παίρνει να αλλάξεις και επεξεργαστή σε i7, θα δεις άλλο μηχάνημα. Την ίδια μετάβαση έκανα απο i3 σε i5 και τέλος σε i7 μαζί με Samsung SSD και 4GB RAM με θερμοαπαγωγική πάστα φυσικά. Dell του 2011 και ακόμα πετάει.
Gkostas2007 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, teo_3 είπε Σαφώς και θα δεις διαφορά και αν πιάνουν τα χέρια σου και μπορείς και σε παίρνει να αλλάξεις και επεξεργαστή σε i7, θα δεις άλλο μηχάνημα. Την ίδια μετάβαση έκανα απο i3 σε i5 και τέλος σε i7 μαζί με Samsung SSD και 4GB RAM με θερμοαπαγωγική πάστα φυσικά. Dell του 2011 και ακόμα πετάει. Πόσο πήγε φίλε μου όλη η αναβάθμιση; Προσωπικά δεν έχω ιδέα απο τέτοια, οποτε θα το πάω σε καποιον τεχνικό. Αλλά πόσο περίπου λες να πάει;
teo_3 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 12 minutes ago, Gkostas2007 said: Πόσο πήγε φίλε μου όλη η αναβάθμιση; Προσωπικά δεν έχω ιδέα απο τέτοια, οποτε θα το πάω σε καποιον τεχνικό. Αλλά πόσο περίπου λες να πάει; Την τελευταία αναβάθμιση την έκανα πριν δύο χρόνια. Ο επεξεργαστής i7 έκανε γύρω στα 60€ απο eBay μεταχειρισμένος. Ένας Samsung SSD 120GB γύρω στα 80€ τότε και 4GB μνήμης γύρω στα 40€ και η πάστα 5-6€. Τα έκανα μόνος μου, δε γνωρίζω πόσο μπορεί να σε χρεώσουν. Αν δεν έχεις ιδέα, δες αν μπορείς εύκολα να αλλάξεις το σκληρό και την μνήμη πρώτα μόνος σου (εμένα χρειάστηκε να ξηλώσω όλο το λάπτοπ εσωτερικά για να έχω πρόσβαση στον σκληρό αλλά σε άλλα μηχανήματα ανοίγει με δύο βίδες) και αφήνεις τον επεξεργαστή για άλλη φορά. 1
Gkostas2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Στις 28/1/2019 στις 11:42 ΜΜ, teo_3 είπε Την τελευταία αναβάθμιση την έκανα πριν δύο χρόνια. Ο επεξεργαστής i7 έκανε γύρω στα 60€ απο eBay μεταχειρισμένος. Ένας Samsung SSD 120GB γύρω στα 80€ τότε και 4GB μνήμης γύρω στα 40€ και η πάστα 5-6€. Τα έκανα μόνος μου, δε γνωρίζω πόσο μπορεί να σε χρεώσουν. Αν δεν έχεις ιδέα, δες αν μπορείς εύκολα να αλλάξεις το σκληρό και την μνήμη πρώτα μόνος σου (εμένα χρειάστηκε να ξηλώσω όλο το λάπτοπ εσωτερικά για να έχω πρόσβαση στον σκληρό αλλά σε άλλα μηχανήματα ανοίγει με δύο βίδες) και αφήνεις τον επεξεργαστή για άλλη φορά. Oυτε καν να ξηλώσω ολο το λαπτοπ. θα πάει με την μια σε τεχνικο. Απλά αν μου παει κανά 300αρι, δινω και αλλα 200 και αγοράζω καινούργιο.
teo_3 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, Gkostas2007 said: Oυτε καν να ξηλώσω ολο το λαπτοπ. θα πάει με την μια σε τεχνικο. Απλά αν μου παει κανά 300αρι, δινω και αλλα 200 και αγοράζω καινούργιο. Ρίξε μια ματιά στο Youtube μήπως τυχών το έχει κάνει κάποιος άλλος με το δικό σου μοντέλο να δεις πως γίνεται, εγώ βάση αυτού το έκανα βήμα βήμα. Αν είναι δύσκολο να αλλάξεις έστω το δίσκο και το πας σε κάποιο μαγαζί, ένα 50ευρω + κόστος δίσκου θα στο πάρουν μέσα στο νερό. Δε χάνεις όμως κάτι να ρωτήσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα