Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Samsung evo και ξερό ψωμί

Οι φθηνοι του εικοσαρικου είναι ταμαμ για τα παλιοτερα λάπτοπ με C2D κλπ που εχουν sata 1 που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες ενος καλού ακριβοτερου δίσκου

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 2
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάρε έναν 250άρι samsung, κάντο και ένα καλό service άλλαξε πάστες και καθάρισες ανεμηστήρες και θα είσαι οκ για άλλα τόσα χρόνια

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.Εβαλα το CAM και είδα πως ανέβαζε ως και 85 η cpu ενώ η gpu στα games χτύπησε και αυτή 80αρια.Με ανεμιστήρες βάσης ήταν στα 75 περιπου.περα από καθαρισμό,φορματ,ssd κτλ, δεν υπάρχει κατι άλλο για να δουλεύει πιο στρωτά έτσι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα κι από μένα. Γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο τοπικ. Έχω ένα lenovo g510 ( i7- 4700MQ, 6gb ram) και δεν έχω οικονομική δυνατότητα για αγορά νέου. Είχα κάνει φορμάτ προ διετίας όμως πλέον τραβά καλό ζόρι. 

Μπορειτε να μου προτείνετε ssd (δεν ξέρω sata) και κανένα μαγαζί/μάστορα να το καθαρίσει και να αλλάξει θερμοπαστα, χωρίς να μας πιάσουν... μ@@ς;

Επεξ/σία από Rebirth
Δημοσ.
Στις 17/1/2019 στις 10:50 ΠΜ, carcosa είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.Εβαλα το CAM και είδα πως ανέβαζε ως και 85 η cpu ενώ η gpu στα games χτύπησε και αυτή 80αρια.Με ανεμιστήρες βάσης ήταν στα 75 περιπου.περα από καθαρισμό,φορματ,ssd κτλ, δεν υπάρχει κατι άλλο για να δουλεύει πιο στρωτά έτσι;

https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop/
https://www.notebookcheck.net/How-to-Lower-Temperatures-Stop-Throttling-and-Increase-Battery-Life-The-ThrottleStop-Guide-2017.213140.0.html
http://forum.notebookreview.com/threads/the-throttlestop-guide.531329/
😎

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Rebirth είπε

Καλησπέρα κι από μένα. Γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο τοπικ. Έχω ένα lenovo g510 ( i7- 4700MQ, 6gb ram) και δεν έχω οικονομική δυνατότητα για αγορά νέου. Είχα κάνει φορμάτ προ διετίας όμως πλέον τραβά καλό ζόρι. 

Μπορειτε να μου προτείνετε ssd (δεν ξέρω sata) και κανένα μαγαζί/μάστορα να το καθαρίσει και να αλλάξει θερμοπαστα, χωρίς να μας πιάσουν... μ@@ς;

Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για ssd? και ποια χωρητικότητα σε ενδιαφέρει; Από 120 GB έως 500GB οι τιμές κυμαίνονται από 20 έως 80€. Εννοείται ότι ζητάς 2.5" SATA. Εδώ δείχνει και πώς μπορείς να τον αποσυναρμολογήσεις μόνος σου: https://www.youtube.com/watch?v=WjoopSrxEpw 

Δημοσ.

Γειά σου φίλε. Μπορώ να διαθέσω έως 150 (εύχομαι λιγότερα) για ssd, ram και καθαρισμό. Με τα εργατικά μέσα. Δεν ξέρω καν αν είναι αυτό δυνατό. Τα χέρια μου δυστυχώς δεν πιάνουν σε υπολογιστές  (κιθαρίστας γαρ) :)

Δημοσ.

Για ssd δες αυτόν τον Crucial MX500 στα 250GB:  https://www.skroutz.gr/s/13787241/Crucial-MX500-250GB.html  Η προσθήκη RAM κατά τη γνώμη μου δεν είναι απαραίτητη, εκτός αν τρέχεις πολύ βαριά προγράμματα. Για να σου συστήσουν κατάστημα συντήρησης, επισκευών πρέπει να πεις πού μένεις. Λογικά δε θα σου ζητήσουν πάνω από 40€ και στα συνοικιακά θα βρεις και φτηνότερα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/1/2019 στις 10:50 ΠΜ, carcosa είπε

Καταρχην να ξερεις οτι οι ssd εχουν πολυ χαμηλες θερμοκρασιες σε σχεση με τους μηχανικους που βραζουν και επιβαρυνουν ειδικα τα λαπτοπ.Εγω, περα φυσικα απο ταχυτητα και αποδοση, ειδα μεγαλη διαφορα σε θερμοκρασια στην επιφανεια του λαπτοπ.

Παρολαυτα οι θερμοκρασιες σου (φανταζομαι σε χρηση και οχι idle) ειναι μια χαρα.

Επεξ/σία από chsam
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Ήθελα απλά να ενημερώσω ότι βρήκα τη... λύση. 

Ζήτησα τιμές από 4 μεγάλα και γνωστά καταστήματα (και ένα μικρό) της Αθήνας για τα εξής (ίδια) ανταλλακτικά και εργασία:

-Τοποθέτηση SSD 240 (Kingston UV500* ή EVO) + caddy 

-Ram +8 DDR3L 1600

-Εργατικά εγκατάστασης 

-Εργατικά καθαρισμού + πάστα 

Λοιπόν οι τιμές που μου έδωσαν ξεκινούν από 165 και φτάνουν τα 305.

Μαντέψτε ποιος έκανε την καλύτερη τιμή. 

Το μικρό κατάστημα της γειτονιάς μου που έχει και καλές κριτικές. 

Όλος ο πρόλογος αυτός για να καταλήξω ότι τα μεγάλα καταστήματα που βλέπουμε στο Σκρουτζ δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. 

Χαιρετώ σας! 

*εμπιστεύομαι τρελά kingston από το 2002, καθώς ο σκληρός επέζησε από υπολογιστή που κάηκε σε πυρκαγιά σε σπίτι! 

Επεξ/σία από Rebirth
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Rebirth είπε

Καλησπέρα παιδιά. Ήθελα απλά να ενημερώσω ότι βρήκα τη... λύση. 

Ζήτησα τιμές από 4 μεγάλα και γνωστά καταστήματα (και ένα μικρό) της Αθήνας για τα εξής (ίδια) ανταλλακτικά και εργασία:

-Τοποθέτηση SSD 240 (Kingston UV500* ή EVO) + caddy 

-Ram +8 DDR3L 1600 

-Εργατικά εγκατάστασης  

-Εργατικά καθαρισμού + πάστα 

Λοιπόν οι τιμές που μου έδωσαν ξεκινούν από 165 και φτάνουν τα 305.

Μαντέψτε ποιος έκανε την καλύτερη τιμή. 

Το μικρό κατάστημα της γειτονιάς μου που έχει και καλές κριτικές. 

Όλος ο πρόλογος αυτός για να καταλήξω ότι τα μεγάλα καταστήματα που βλέπουμε στο Σκρουτζ δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. 

Χαιρετώ σας!  

*εμπιστεύομαι τρελά kingston από το 2002, καθώς ο σκληρός επέζησε από υπολογιστή που κάηκε σε πυρκαγιά σε σπίτι

Καλή η Kingston, αλλά καλύτερη η Samsung! Σε θέμα reliability ο Kingston έχει 1.000.000 ώρες μέσο χρόνο εμφάνισης προβλήματος (MTBF) ενώ ο Samsung 1.500.000  ώρες, 50% καλύτερος έστω και σε θεωρητικό επίπεδο. Αν τους βρίσκεις σε κοντινή τιμή, πάρε τον EVO 860! Αν είσαι πολύ σφιχτός στα οικονομικά, προτίμησε τον Crucial, που έχει ακόμα καλύτερο reliability (1.8M hrs) και σε ταχύτητες είναι πολύ κοντά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΧΙ KINGSTON για καλο SSD.  αλλο οι μνημες, αλλο οι SSD. 

προτιμησε Samsung, Crucial, ADATA, SANDISK, αλλα τις ακριβες σειρες, και οχι τις φθηνες. αν θες ανθεκτικοτητα στο χρονο.  οι φθηνες σειρες φθειρονται γρηγοροτερα...!!  και μην ξεχνας οτι τον δισκο, μπορεις να τον βαλεις και σε επομενο μηχανημα, αν τα φτυσει αυτο που εχεις...!! 

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.

Παίδες σε laptop Samsung 7ετιας, με επεξεργαστή i5-2450M @ 2.50GHz και RAM 4GB, το οποίο τις τελευταίες μέρες μου έδειχνε φυσική μνήμη στο 99% λόγω του intivarious το οποίο και έβγαλα και τώρα τρέχει κομπλέ, αξίζει να βάλω SDD και άλλα 4GB RAM ή να δώσω λεφτά για ένα νέο; Προσωπικά το θέλω για internet/office/ταινίες/στο τσακιρ κέφι κανά παλιό παιχνιδάκι ή κανά Football Manager. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε

Παίδες σε laptop Samsung 7ετιας, με επεξεργαστή i5-2450M @ 2.50GHz και RAM 4GB, το οποίο τις τελευταίες μέρες μου έδειχνε φυσική μνήμη στο 99% λόγω του intivarious το οποίο και έβγαλα και τώρα τρέχει κομπλέ, αξίζει να βάλω SDD και άλλα 4GB RAM ή να δώσω λεφτά για ένα νέο; Προσωπικά το θέλω για internet/office/ταινίες/στο τσακιρ κέφι κανά παλιό παιχνιδάκι ή κανά Football Manager. 

εννοείται ότι αξίζει!!! θα σε βγάλει καιρό ακόμα για αυτή τη χρήση!!!

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...