carcosa Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Καλή Χρονιά! Έχω ένα laptop ASUS, μοντέλο N550JV-CN150H (2014 αγορά) Xαρακτηριστικά: Επεξεργαστής: Intel Core i7-4700HQ 2.40GHz RAM: 8GB GPU: NVIDIA GEFORCE GT 750M OΘΟΝΗ:15,6'' IPS FULL HD ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ: SATA 750 GB 2.5'' 5400RPM. To έχω χρησιμοποιήσει για gaming κατα διαστήματα,downloading(ανοιχτό για πολλές ώρες έως και μέρες) και όλα τα κλασικά(browsing,excel,word,ταινίες,μουσική). Δεν έχω κάνει ποτέ φορματ και το έχω ανοίξει πριν 2 χρόνια για ξεσκόνισμα και αλλαγή πάστας.Έχει βγάλει καποια σφάλματα δισκου και υπερθερμαινεται αρκετά πλέον. Η διαρκεια ζωής του δίσκου έχει μειωθει στις 683 ημέρες συμφωνα με το Hard Disk Sentinel.Και προφανώς αργεί αρκετά στην έναρξη και σε πολλαπλές καρτέλες,παιχνίδια και προγράμματα. Ειμαι γενικά πολύ ικανοποιημένος και μου αρέσει πολύ το design(πλαίσιο αλουμινίου) και η αίσθηση του πληκτρολογίου. Σκέφτομαι να βάλω SSD,ένα καθαρισμα και φορματ μπας και βγάλει μερικά χρόνια ακόμα αν και τα games πλεον τα παιζει σε μέτρια προς κακη απόδοση(απλο hd και κάτω) Ή να πάρω κάτι καινουριο σε ultrabook(σαφώς πιο κοστοβόρα λύση). 1
armagedwnn Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, carcosa είπε Καλή Χρονιά! Έχω ένα laptop ASUS, μοντέλο N550JV-CN150H (2014 αγορά) Xαρακτηριστικά: Επεξεργαστής: Intel Core i7-4700HQ 2.40GHz RAM: 8GB GPU: NVIDIA GEFORCE GT 750M OΘΟΝΗ:15,6'' IPS FULL HD ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ: SATA 750 GB 2.5'' 5400RPM. To έχω χρησιμοποιήσει για gaming κατα διαστήματα,downloading(ανοιχτό για πολλές ώρες έως και μέρες) και όλα τα κλασικά(browsing,excel,word,ταινίες,μουσική). Δεν έχω κάνει ποτέ φορματ και το έχω ανοίξει πριν 2 χρόνια για ξεσκόνισμα και αλλαγή πάστας.Έχει βγάλει καποια σφάλματα δισκου και υπερθερμαινεται αρκετά πλέον. Η διαρκεια ζωής του δίσκου έχει μειωθει στις 683 ημέρες συμφωνα με το Hard Disk Sentinel.Και προφανώς αργεί αρκετά στην έναρξη και σε πολλαπλές καρτέλες,παιχνίδια και προγράμματα. Ειμαι γενικά πολύ ικανοποιημένος και μου αρέσει πολύ το design(πλαίσιο αλουμινίου) και η αίσθηση του πληκτρολογίου. Σκέφτομαι να βάλω SSD,ένα καθαρισμα και φορματ μπας και βγάλει μερικά χρόνια ακόμα αν και τα games πλεον τα παιζει σε μέτρια προς κακη απόδοση(απλο hd και κάτω) Ή να πάρω κάτι καινουριο σε ultrabook(σαφώς πιο κοστοβόρα λύση). Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι με έναν ssd θα δεις μεγάλη διαφορά. Έβαλα έναν kingston των 20 euro σε λάπτοπ 9ετίας και είδα τεράστια διαφορά. Και σε αγορά καινούργιου να πας εφόσον θες να το κρατήσεις, με 50 ευρώ αυτή την στιγμή παίρνεις έναν samsung 860 250gb. Πραγματικά δεν θα το μετανιώσεις. Οσο για την υπερθέρμανση, αν έκανες καλό καθαρισμό θα σου πρότεινα να πάρεις μια βάση με ανεμιστήρες και εκει θα δεις μεγάλη διαφορά και σε απόδοση στα παιχνίδια, αν υπερθερμαινόταν η κάρτα γραφικών σου. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από armagedwnn 2
carcosa Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 28 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι με έναν ssd θα δεις μεγάλη διαφορά. Έβαλα έναν kingston των 20 euro σε λάπτοπ 9ετίας και είδα τεράστια διαφορά. Και σε αγορά καινούργιου να πας εφόσον θες να το κρατήσεις, με 50 ευρώ αυτή την στιγμή παίρνεις έναν samsung 860 250gb. Πραγματικά δεν θα το μετανιώσεις. Οσο για την υπερθέρμανση, αν έκανες καλό καθαρισμό θα σου πρότεινα να πάρεις μια βάση με ανεμιστήρες και εκει θα δεις μεγάλη διαφορά και σε απόδοση στα παιχνίδια, αν υπερθερμαινόταν η κάρτα γραφικών σου. Έχω βάση και σχεδόν πάντα οταν ανοίγω κάτι βαρύ την έχω απο κάτω στο φουλ.Αλλά πάλι ανεβάζει 80αρια για την πλάκα.
donblunts Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Εξαρτάται το budget σου. Αν λεφτά υπάρχουν, πάρε νέο και παρόπλισε το. Αν οχι, με έναν SSD βγάζεις άλλη μια 5ετία εύκολα. 1
armagedwnn Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, carcosa είπε Έχω βάση και σχεδόν πάντα οταν ανοίγω κάτι βαρύ την έχω απο κάτω στο φουλ.Αλλά πάλι ανεβάζει 80αρια για την πλάκα. Eίσαι σίγουρος ότι τον έχεις καθαρίσει καλά.? Επίσης με την πάστά πρέπει αν τσεκάρεις μήπως δεν την έχεις βάλει σωστά που το θεωρώ δύσκολο. Πάντως αν τώρα χειμώνα ανεβάζεις τέτοιες θερμοκρασίες κάτι φταίει. Επίσης και ένα φορμάτ θα ήταν μια λύση αν τρέχουν αρκετά στο backround ή να τα απενεργοποιήσεις. Επίσης πρέπει να τσεκάρεις αν υπάρχει ασικαιολόγητη χρήση του επεξεργαστή. 1
teo_3 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Ασυζητητί παίρνεις έναν καλό SSD, πχ Samsung και ένα caddy για να βάλεις τον HDD στη θέση του cd/dvd, το ανοίγεις, του περνάς καλή πάστα με σωστό τρόπο, καθάρισμα με πιεστικό ή σπρέυ, φορμάτ και έχεις καινούργιο μηχάνημα. Ο επεξεργαστής σου δεν υπολείπεται πολύ απο τους νέας γενιάς. Αν υπερθεμαίνεται αρκετά, επέλεξε το Maximum Processor State στο 99%, Αυτό θα σου κόψει το turbo και θα δουλεύει μόνιμα με μέγιστο τα 2,4GHz αλλά θα κερδίσεις σίγουρα 10 βαθμούς θερμοκρασία. Πρώτα όμως καθάρισμα, repaste και μετά βλέπεις.
mechpanos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 SSD και θα είσαι κομπλέ! Για τις θερμοκρασίες, ξανά ξεσκόνισμα επιμελώς, και νέα πάστα στην cpu αφού πάνε 2 χρόνια λογικό είναι. Θα σε βγάλει 2-3 χρόνια ακόμα, και στο μεταξύ μαζεύεις λεφτά για κάτι πολύ καλό.
alkis13 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Σε i7 επεξεργαστες είδικά mobile, έχει σημασία το πόση πάστα βάζεις και πως την βάζεις. Η cpu ζεσταίνεται ή η gpu? Κάνε το κόπο να ξαναπεράσεις πάστες παντού (όπου έχει thermal pad, βάλε ξανά thermal pad) για να δεις διαφορες.
marmarinos2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Φίλε για μένα μη δίνεις λεφτά τζάμπα πάρε έναν ssd και κάνε πάλι καθάρισμα όπως σου είπαν και οι συνφορουμίτες πιο πάνω και θα είσαι άνετος για καιρό ακόμα. To κέρδος σε ταχύτητα στο καινούργιο θα είναι στη καλύτερη φάση 30% https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-4700HQ-vs-Intel-Core-i5-8300H/2728vsm425634 1
carcosa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, alkis13 είπε Σε i7 επεξεργαστες είδικά mobile, έχει σημασία το πόση πάστα βάζεις και πως την βάζεις. Η cpu ζεσταίνεται ή η gpu? Κάνε το κόπο να ξαναπεράσεις πάστες παντού (όπου έχει thermal pad, βάλε ξανά thermal pad) για να δεις διαφορες. Τα κολλήματα είναι κυρίως από δισκο.(πολλές φορές είναι στο 99 ή 100% αν και πλέον έχοντας αφήσει καμμία 60 giga άδεια και με συνεχείς ελέγχους δεν ξεπερνά το 70) και όταν ζοριζομαι την gpu,αλλά αυτήν τη ζοριζω σχετικά σπάνια πλέον.κατα βάση πάντως η θερμοκρασία είναι σε υψηλά επίπεδα από gpu πιστεύω.οταν ανοίγω games ή κάνω λίγο editing πράγματα.σε απλή χρήση ειναι σχετικά καλά η θερμοκρασία.οχι στα 40 πχ αλλά προς 55 βαθμούς.ο επεξεργαστής ποτέ δεν έχει δουλέψει πιστεύω τόσο ώστε να υπερθέρμαινει όλο το σασί. 20 ώρες πριν, armagedwnn είπε Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι με έναν ssd θα δεις μεγάλη διαφορά. Έβαλα έναν kingston των 20 euro σε λάπτοπ 9ετίας και είδα τεράστια διαφορά. Και σε αγορά καινούργιου να πας εφόσον θες να το κρατήσεις, με 50 ευρώ αυτή την στιγμή παίρνεις έναν samsung 860 250gb. Πραγματικά δεν θα το μετανιώσεις. Οσο για την υπερθέρμανση, αν έκανες καλό καθαρισμό θα σου πρότεινα να πάρεις μια βάση με ανεμιστήρες και εκει θα δεις μεγάλη διαφορά και σε απόδοση στα παιχνίδια, αν υπερθερμαινόταν η κάρτα γραφικών σου. Οπότε για ένα 50αρι 60αρι ποιους ssd κοιτάω; Αν μπορεί να προτείνει κάποιος; Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από carcosa
armagedwnn Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, carcosa είπε Τα κολλήματα είναι κυρίως από δισκο.(πολλές φορές είναι στο 99 ή 100% αν και πλέον έχοντας αφήσει καμμία 60 giga άδεια και με συνεχείς ελέγχους δεν ξεπερνά το 70) και όταν ζοριζομαι την gpu,αλλά αυτήν τη ζοριζω σχετικά σπάνια πλέον.κατα βάση πάντως η θερμοκρασία είναι σε υψηλά επίπεδα από gpu πιστεύω.οταν ανοίγω games ή κάνω λίγο editing πράγματα.σε απλή χρήση ειναι σχετικά καλά η θερμοκρασία.οχι στα 40 πχ αλλά προς 55 βαθμούς.ο επεξεργαστής ποτέ δεν έχει δουλέψει πιστεύω τόσο ώστε να υπερθέρμαινει όλο το σασί. Οπότε για ένα 50αρι 60αρι ποιους ssd κοιτάω; Αν μπορεί να προτείνει κάποιος; Νομίζω μία είναι η λύση samsung 860 evo 250gb 50 στο σκρουτζ (χωρίς μεταφορικά). 1
alkis13 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Αυτά που λένε εδώ για θερμοκρασίες είναι πράσινα άλογα; Οσο για ssd, αποψη μου παρε ενα φτηνο εκει των 240gb (κανενα patriot απο e-shop.gr πχ), δε νομιζω οτι θα δεις και τρελες διαφορες.
mechpanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, alkis13 είπε Αυτά που λένε εδώ για θερμοκρασίες είναι πράσινα άλογα; Οσο για ssd, αποψη μου παρε ενα φτηνο εκει των 240gb (κανενα patriot απο e-shop.gr πχ), δε νομιζω οτι θα δεις και τρελες διαφορες. αν βλέπεις λέει...διαφορές και σε απόδοση, και σε διάρκεια ζωής!!! Αν ήταν κάνας παλιός c2d λύσεις τύπου patriot κλπ είναι ΟΚ, τώρα για σύγχρονο μηχάνημα i7 που επιβαρύνεται τρελά από τον δίσκο, δεν το συζητάω!!!
alkis13 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 53 λεπτά πριν, mechpanos είπε αν βλέπεις λέει...διαφορές και σε απόδοση, και σε διάρκεια ζωής!!! Αν ήταν κάνας παλιός c2d λύσεις τύπου patriot κλπ είναι ΟΚ, τώρα για σύγχρονο μηχάνημα i7 που επιβαρύνεται τρελά από τον δίσκο, δεν το συζητάω!!! Πάσο τότε. ο TS να παρει samsung evo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα