Brashida Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Καλησπερα,ο τίτλος δεν ειναι και ότι καλυτερο για να καταλαβει κανενας περα απο την λεξη ''ασφαλεια''.Θελω να μαθω αν υπαρχει καποιο προγραμμα η εστω κατι να μπορω να βλεπω ποιοι συνδεονται στο ιντερνετ το δικο μ(ξερω ποια ατομα οικογενειακα κυριως)ωστε να μπορω να ελενχο τι κανουν,σε ποιες σελιδες μπαινουν αν ειναι ασφαλες και αν θελω και κρινω οτι μια σελιδα ειναι κακοβουλη να μπορω να τους banαρω η να τους επιτρεψω να συνδεονται σε οποιες σελιδες θελω εγω.Επειδη εχω συνδεση με Οτε υπαρχει το parental control στα settings του ρουτερ αλλα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να δεις ποιες συσκευες ειναι μεσα και αν θελεις κανεις ban για οσες μερες ωρες λεπτα η αν θες για παντα,εγω θελω να μπορω και να ελενχω τι κανουν οταν ειναι συνδεδεμενοι στο ιντερνετ.Επειδη το να παω να εγκαταστησω κατι στο καθε τηλεφωνο ξεχωριστα κατι απο ολη την οικογενεια δεν γινεται και δεν θα μου το επιτρεψουν σιγουρο αυτο οποτε κατι τετοιο αν γινεται υπαρχει και μπορω να το κανω θα το δοκιμασω.Ακουω προτασεις!!
jkoukos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Θες κανονικό router και όχι "router" σαν αυτά που μας δίνουν οι πάροχοι ή κυκλοφορούν στο εμπόριο για απλή οικιακή χρήση. Βέβαια αυτά θέλουν και σχετικές γνώσεις καθώς δεν είναι plug & play. Από την άλλη κοίτα σε Sophos (XG ή UTM), pfSense κλπ., για εγκατάσταση σε PC ή VM. Δες εδώ πληροφορίες.
NikosKallithea Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Brashida είπε δεν θα μου το επιτρεψουν Εδώ τελειώνει το θεμα σου
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Επίσης αν έχεις τεχνικές γνώσεις (δικτύου, linux), μπορείς να χρησιμοποιήσεις και (transparent) proxy φυσικά και να βλέπεις/επιβάλλεις τι μπορεί να δεί/κάνει από/πρός το Internet μέσω της οικιακής σου γραμμής xDSL. Διαφορετικά θές firewall με traffic inspection (ips/ids eg) λειτουργείες (pfsense+packages eg snort, suricata, squid με squidguard etc, opensense, sophos, etc) απ' όπου θα μπορείς να κάνεις αυτή την δουλειά. Στο Internet θα βρείς αρκετή πληροφορία γύρω απ' τα παραπάνω όπως και εδώ σε κάποια θέματα αυτού του forum για να πειραματιστείς.
Brashida Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Ευχαριστώ παιδιά που θα ψάξω και στο ίντερνετ να μάθω τι ακριβώς παίζει, φυσικά γνωρίζω ότι δεν είναι νόμιμο όλο αυτό.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δεν υπάρχουν νομικές προυποθέσεις και συνέπειες απ' όσο γνωρίζω στην ελλάδα βάση και κάποιας ευρωπαικής οδηγίας (δεν είμαι νομικός...) για τις διάφορες τεχνικές που μπορεί κάποιος να εφαρμόσει μπλοκάρισμα/φιλτράρισμα κίνησης, Φυσικά υπάρχουν και οι ηθικές προεκτάσεις αυτού, όπως για την την περίπτωση κρυπτογραφημένης κίνησης (πχ HTTPS) που μπορεί να γίνει encrypt/decrypt πχ μέσω διάφορων τεχνικών και κατά κάποιο τρόπο παραβιάζουν και εν μέρη και την ιδιωτικότητα κάποιου (όπως και το traffic inspection...) ενώ σε κάποιες χώρες απαγορεύεται δια νόμου. Σε σχετικά νήματα θα δείς και την σχετική προειδοποίηση - ανακοίνωση με νομικές - ηθικές προεκτάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα