Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ιδιο επεξεργαστη και καρτα εχω τα ιδια προβληματα . Το oc δεν πολυβοηθησε. Σκεφτομαι να παω σε κανα 8350 μεταχειρισμένο αν βρω γενικα ειναι καλη ιδέα;; Η παλι θα εχω προβλήματα σε παιχνιδια κτλπ οποτε τζαμπα κοπος; Και να γινει μια καλη αναβαθμιση στα αλλα σε κανα χρονο

Δημοσ.

Το OC δεν είναι γιατροσόφι, να πεις οτι ανεβάζω πχ 1 GHZ τον επεξεργαστή και αλλάζει ριζικά η απόδοσή του, παίρνεις ενα 5-10% παραπάνω επιδόσεις απλά.

Αν η μητρική υποστηρίζει 8350/8370 και έχει ΣΩΣΤΗ ψύξη στα VRM ναι.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 19/1/2019 στις 2:08 ΜΜ, panomelene είπε

https://www.asrock.com/mb/AMD/970 Pro3/

Αυτη ακριβως εχω , νομιζω για προσωρινή λύση ειναι καλα να παρω εναν 8350 γτ αλλιως θελω και ραμ μητρικές κτλπ 

Με τον 8350 θα είσαι οκ μέχρι να μαζέψεις λεφτά απλά θα χρειαστεί να πάρεις μια άλλη ψύκτρα γιατί οι FX έχουν λίγο θέματακια στην θερμοκρασία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσεξε, ο FX8350 ΔΕΝ ειναι και η καλυτερη επιλογη για την μητρικη σου. με 4+1 τροφοδοσια, δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα, ειδικα αν ζητησεις και λιγο OC..!!   

οι FX εχουν TDP 125W, και στο Support list της μητρικης σου λεει FX  με 95W TDP.   αρα θα πρεπει να βρεις μοντελα του FX με 95W TDP. γιατι αν βαλεις τους 125W το πιθανοτερο ειναι να τρωει throttle.  δλδ να κοβει χρονισμους και ρευμα για να κρατησει το TDP  χαμηλα.  αρα θα τρως παλι frame drops. 

"Θεματακια"  με την θερμοκρασια, ξεχασε τα. απλα δεν υπαρχουν. οι Ιντελ ειχαν μεγαλυτερες θερμοκρασιες σε καποια φαση, λογω non soldered chips..! βαραγανε 90αρες -με μαμα ψυκτρα --αντα.  οι FX με μαμα ψυκτρα βαρανε ΜΑΧ 75-80...!!!  αν βαλεις καλη αφτερμαρκετ, δεν ξεπερνανε MAX τους 65...!!  

Ψαξε για FX8320-8370 E. αυτοι τουλαχιστον ηταν στα 95W, αλλα με χαμηλοτερους χρονισμους. γενικα η θεση σου ειναι δυσκολη -κυριως λογω μητρικης- που δεν μπορεις να βαλεις οποιονδηποτε FX γουσταρεις/βρεις..!!  

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Supports 8-Core CPU
- Supports UCC feature (Unlock CPU Core)
- 4 + 1 Power Phase Design
- Supports CPU up to 140W

Μέχρι το boost οου δίνει στα 4.2 ειναι κομπλέ τώρα αν θέλει να τον πάει στα 4.5 θα έχει θέμα 

Βασικά εσύ απαντάς στον TS 🤣 

@cabdik

Επεξ/σία από LIGHT1NG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

- Supports 8-Core CPU
- Supports UCC feature (Unlock CPU Core)
- 4 + 1 Power Phase Design
- Supports CPU up to 140W

Μέχρι το boost οου δίνει στα 4.2 ειναι κομπλέ τώρα αν θέλει να τον πάει στα 4.5 θα έχει θέμα 

Βασικά εσύ απαντάς στον TS 🤣 

@cabdik

και στους 2 τα λεω.  κανε τον κοπο και κοιταξε το CPU support list της 970 pro3... και πες μου ποιον 125W FX υποστηριζει? 

ΥΓ  γι αυτο φωναζουμε και λεμε, οταν στηνουμε ενα νεο συστημα -οποτε κι αν ειναι αυτο- μην λυπαστε τα +10-20€  για μια καλυτερη μητρικη.  γιατι τωρα, αν ειχε μια καλυτερη μητρικη με 8+1 τροφοδοσια, δεν θα "ψειριζαμε την μαιμου", θα πεταγε εναν FX8350/70 και θα βολευοταν..!!! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, cabdik είπε

και στους 2 τα λεω.  κανε τον κοπο και κοιταξε το CPU support list της 970 pro3... και πες μου ποιον 125W FX υποστηριζει? 

ΥΓ  γι αυτο φωναζουμε και λεμε, οταν στηνουμε ενα νεο συστημα -οποτε κι αν ειναι αυτο- μην λυπαστε τα +10-20€  για μια καλυτερη μητρικη.  γιατι τωρα, αν ειχε μια καλυτερη μητρικη με 8+1 τροφοδοσια, δεν θα "ψειριζαμε την μαιμου", θα πεταγε εναν FX8350/70 και θα βολευοταν..!!! 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτός την μητρική την έχει χρόνια βέβαια στο support list έχει τον 8300 που ξεκινάει από 3300mhz 95w και το turbo 4.2 επίσης έχει άλλους επεξεργαστές στα 125w το θέμα είναι ότι θα τρέξει απλά ίσως υπάρξει λίγο throttle πχ ο 8350 να τρέχει στα 3.7 η ακόμα ας τον κανει uc στα 3.7 ή όπου τον πάρει 

http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=3286&title=asrock-970-pro-3-will-fx-8350-work-with-it

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/1/2019 στις 1:25 ΜΜ, Xristaras12 είπε

Το OC δεν είναι γιατροσόφι, να πεις οτι ανεβάζω πχ 1 GHZ τον επεξεργαστή και αλλάζει ριζικά η απόδοσή του, παίρνεις ενα 5-10% παραπάνω επιδόσεις απλά.

Αν η μητρική υποστηρίζει 8350/8370 και έχει ΣΩΣΤΗ ψύξη στα VRM ναι.

Και πάλι ψιλοφόλα θα είναι με οποιονδήποτε FX...

Επεξ/σία από Occultist
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Occultist είπε

Και πάλι ψιλοφόλα θα είναι με οποιονδήποτε FX...

Σχετικά με video review fx+rx 570 ο άλλος παίζει maxxed out gta v στα 79 fps χωρίς drops ωστόσο αν δεν θες να χαλάσεις λεφτά για άλλη μητρική ραμ κλπ ο fx στα 60 καινούριο είναι λύση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Σχετικά με video review fx+rx 570 ο άλλος παίζει maxxed out gta v στα 79 fps χωρίς drops ωστόσο αν δεν θες να χαλάσεις λεφτά για άλλη μητρική ραμ κλπ ο fx στα 60 καινούριο είναι λύση 

Καλά, το maxed out στο GTA V, σηκώνει πολύ κουβέντα (συνήθως εννοούν ένα High preset, που είναι το 1/3 από το πραγματικό maxed out). Έχω παίξει το GTAV σε μηχανήματα 3 φορές καλύτερα από αυτό που αναφέρεις, και απλά δεν...

Επεξ/σία από Occultist
Δημοσ.
9 ώρες πριν, cabdik είπε

6 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Καταρχην ευχαριστώ για την βοήθεια σας !!! 

Το ειχα δει μετα αυτο με το CPU support list οτι δεν ηταν ο 8350 και δεν τον εχω παρει , χωρις καμία δόση ειρωνείας , εως τωρα ειχα μια ati radeon 6450 σε αυτο το σύστημα οποτε καταλαβανεις οτι τα 10-20 ευρω παραπανω που θα ηταν να δωσω μου ηταν παρα πολλά τότε γτ η καρτα μονη τις εκανε 30 ευρω και αν , εξάλλου αυτο το σύστημα το ειχα φτιαξει το 2012 ; καπου εκει ! Δεν σκεφτομουν τοσο μακροχρόνια :P

Στον LIGHT1NG εγω γενικα ψαχνω εναν επεξεργαστή όσο τον δυνατών φθηνότερο να μην τρωει μπουκαλι απο την 570 βασικα δεν θελω να τρωω frame drops , η phenom 1χχχ θα ειναι η fx 8350 η fx 6300 θα ειναι δεν εχω θεμα , και ο fx 6300 ειναι 95 watt και βλεπω υπαρχει στο support list ! 
Παιχνιδια που δεν θελω καθλου frame drops ειναι sim racing κυριώς 

Ευχαριστω και πάλι εκτιμάω όλη την βοήθεια ! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν διαφωνώ, φίλε panomelene, και καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. όμως, επειδή την έχω πατήσει αρκετές φορές, για αυτό το είπα.

αν το δεις πιο σφαιρικά...., όταν στήνεις ένα σύστημα, που συνολικά σου φτάνει 300-400-500+++€, τότε τα +10€ φαντάζουν λίγα. ειδικά.., όταν πρόκειται για την μητρική κάρτα που είναι η βάση όλου του συστήματος..!  έχω δει άπειρες φορές, να μην δίνετε η πρέπουσα προσοχή στην επιλογή μητρικής...!   

και κοίτα που μακροπρόθεσμα, τα +10€, θα ήταν καλή επένδυση......!! 

ΥΓ.  κι εγω το δικο μου, καπου εκει το εστησα...!!  πριν τον FX8320 που εχω τωρα, πανω στο συστημα ειχα εναν PHENOM 720BE, που τον ειχα ξεκλειδωσει και σε 4πυρηνο, και ημουν μια χαρα. ωσπου βρηκα σε καλη τιμη τον 8320 και ετσι τον πηρα, και ακομα και σημερα, ειμαι καλυμμενος, ακριβως επειδη δεν εχω τεραστιες απαιτησεις. αλλαξα πριν 1.5χρονο και την καρτα γραφικων, και ειμαι μια χαρα και δεν εχω αναγκη να αλλαξω συστημα......ακομα...!!  αρα η επενδυση που ειχα κανει στην 990XA-UD3 τοτε, τα εχει βγαλει τα λεφτα της και ακομα τα βγαζει...!!! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...