Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με χρονισμό των Ram

chaosmaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Έχουμε κ λέμε. Πριν αρκετό καιρό αγόρασα το παρακάτω σύστημα.

AMD Ryzen 5 2600 6x 3.40GHz So.AM4
G.Skill Trident Z RGB DDR4-3000 DIMM CL16 Dual Kit  2x8gb  (SKU F4-3000C16D-16GTZR)
Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming AMD X470 
8GB PowerColor Radeon RX 580 Red Dragon V2 Aktiv
600 Watt be quiet! System Power 9 Non-Modular 80+ Bronze
M2 Samsung 970 Evo.

Στην αρχή είχα αγοράσει αυτές τις μνήμες
16GB Corsair Vengeance LPX schwarz DDR4-3000 DIMM CL15 Dual Kit (
SKU CMK16GX4M2B3000C15)

Με τα πολλά δεν επαίξαν ποτέ στα 3000 σωστά. Μίλησα με την gigabyte μα, μου, σου του τα γνωστά φταίνε οι μνήμες. Ωραία παίρνω τις g skill που έχω τώρα.
Βάζω και το τελευταίο bios της μητρικής και παμε.

(Πριν προχωρήσω να πω ότι είχα ανοίξει ίδιο περίπου θέμα στο section των mobo αλλά ξεκινάω άλλο εδώ γιατί είναι θέμα o/c)

Βάζουμε xmp profile και βλέπουμε ότι κλειδώνει στα 3000. Κλείνουμε υπολογιστή ανοίγουμε όλα μια χαρά.

Τότε θα μου πείτε ποιό είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι όταν μείνει ο υπολογιστής χωρίς ρεύμα μετά δεν ποσταρει. Ξεκινάει αλλά μαύρη οθόνη. Το θέμα δεν είναι ότι βγάζω τη πρίζα. Το θέμα είναι έχω επιλέξει από το bios η μητρική να κλείνει απο ρεύμα γιατί επάνω έχω ηχεία, ασύρματα τηλεχ, που παίρνουν ρεύμα όλη την ώρα κ ο υπολογιστής αν θα δουλέψει 3 φορές την εβδομάδα.

Ήρθε το Σ/Κ και τα πειράματα.

Βλέπουμε με xmp δεν.
Πάμε βάζουμε manual στα 2933 τα ίδια
Μετά 2933 με 13,5 ρεύμα τα ίδια.
Βάζω με manual timmings και ρεύμα τπτ.
Βάζω με ryzen ram calculator πούλο κ εκεί.

Μόλις μείνει η mobo χωρίς ρεύμα δε ξεκινάει. Πρέπει να κάνω reset τo bios να μπει default για να νιώσει.

Ελαττωματική mobo μνήμες δεν είναι γιατί έχουν αρκετοί το ίδιο θέμα. Μην με ρωτάτε τι λύσεις βρήκαν γιατί δε γράφουν. Το μόνο που μου παρατήρησα είναι ότι αρκετοί κάνουν το o/c μέσω Ryzen Master utility. Ο λόγος είναι κάποιες αναφορές σε "cold boot". Δε το κατάλαβα και πολύ γιατί τα διάβαζα από κινητό.

Θέμα 2

Φτάσαμε και στο O/C του Ryzen μέσω ryzen utility. Τον πήγα μέχρι 4,1GHz με 1.425v. Θερμοκρασίες σε stess test 60max.
Αφού το είδαμε κ αυτό άντε λέμε να πάμε πίσω στη μαμά επιλόγη δλδ στα 3,4. Reset όλα με default profile και να σου τα 3,8 να δουλεύει μόνιμα. Κάτω από 3,8 δε παίζει. Τι φάση αυτή;

Επεξ/σία από chaosmaster
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...