Bakiso Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) καλησπερα, ειναι φυσιολογικο που το actual rate στο down ειναι πολυ χαμηλα απο οσο πληρωνω; εχω forthnet θεσσαλονικη 50/5 πακετο vdsl και ειμαι με το modem που μου στειλαν “zxhn h168n” Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από Bakiso
WaveExDare Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς είναι σαν να γυρίζουμε μία πενταετία πίσω με τα κυκλώματα που αναφέρουν την ταχύτητα από, έως, όχι δεν φταίει το gear σου φταίνε οι γραμμές πιστεύω ότι τους επόμενους τρεις με έξι μήνες θα έχουν ρυθμιστεί. Και δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα δυστυχώς δεν μπορείς να φύγεις κάνοντας ένα παράπονο ότι δεν μου δίνεται σωστή γραμμή, γιατί σου λέει ότι θα έχεις μέχρι 50 Mbps. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από WaveExDare
bill2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Γνωρίζεις αν συνδέσαι σε καφάο η σε αστικό κέντρο ;
jkoukos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Καταρχήν πριν ρίξουμε το φταίξιμο αλλού, κοιτάμε την εσωτερική μας εγκατάσταση. Θα με ρωτήσεις λογικά γιατί μέχρι τώρα σε ADSL δεν είχες τέτοιο θέμα. Για τον απλό λόγο ότι το VDSL με τις περισσότερες συχνότητες που έχει είναι πιο ευαίσθητο σε προβληματικές εγκαταστάσεις. Καταρχήν κάνε έναν έλεγχο στην πρώτη πρίζα του σπιτιού. Εκεί την ανοίγεις και πίσω της αφήνεις συνδεδεμένο μόνο το ζεύγος που έρχεται από τον κατανεμητή της οικοδομή και φέρνει το τηλεφωνικό σήμα. Όλα τα άλλα καλώδια που πάνε στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού θα τα αποσυνδέσεις. Κουμπώνει μπροστά στην πιζα μόνο το router (καμία τηλεφωνική συσκεθή, ούτε το splitter) και κάνεις έλεγχο να δεις τι συγχρονισμό έχεις. Αν η ταχύτητα είναι καλή, προχωράς με ίδιο έλεγχο στην αμέσως επόμενη πρίζα μέχρι να βρεις που έχεις την απώλεια. Το κάνεις σε μία πρίζα κάθε φορά. Αν η ταχύτητα (στην πρώτη πρίζα) είναι πάλι μικρή, κάνεις τον ίδιο έλεγχο στον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής. Αν πάλι είναι μικρή το δίνεις για βλάβη στον πάροχο. Υπόψη ότι σε DSL ισχύει απόλυτα το "έως" και κυρίως έχει να κάνει με την απόσταση που έχουμε από το DSLAM και την ποιότητα του χάλκινου δικτύου στην περιοχή, ακόμη και η εσωτερική μας εγκατάσταση. Από τα στοιχεία που δείχνεις λογικά είσαι σχετικά μακρυά (περίπου στα 700 καλωδιακά μέτρα) και η μέγιστη ταχύτητα είναι φυσιολογική. Κάνε τον έλεγχο και αν μπορείς φτιάξε την εσωτερική σου εγκατάσταση (ανάλογα την τηλεφωνία που έχεις) και θ' αυξηθεί και ο συγχρονισμός. 3
Mhlogiatros Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Τo Profile του γράφει 8b τι είναι αυτό isdn ;
jkoukos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 VDSL από αστικό κέντρο. Το Annex της τηλεφωνίας είναι άσχετο σε VDSL.
prometheas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 22 ώρες πριν, bill2015 είπε Γνωρίζεις αν συνδέσαι σε καφάο η σε αστικό κέντρο ; Σε αστικό κέντρο συνδέεται.. Δυστυχώς το VDSL σαν τεχνολογία ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ εγγυημένες ταχύτητες ειδικά για όσους λαμβάνουν υπηρεσία από ΑΚ όπου μεσολαβούν κάποιες εκατοντάδες μέτρα σάπιου (συνήθως) χαλκού. Απλά όσοι τυχεροί έχουν κοντά τους καμπίνες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετυχαίνουν ταχύτητες κοντά στα όρια του πακέτου που αγόρασαν.. Γιαυτό σε σοβαρές χώρες επενδύουν κυρίως σε FTTH / FTTB 2
manoskaradimos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δυστηχως το θέμα αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία... Θα πρότεινα να καλέσεις τεχνική υποστήριξη ,να τους πεις να σε αλλάξουν σε FAST PATH και να ρίξουν το SNR Margin της γραμμής στα 6 (να σου αλλάξουν προφιλ με λίγα λόγια), αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα σου το κάνουν όπως και άμα η γραμμή σου γίνει ασταθης μετά από όλα αυτά. Θα σου πρότεινα να το αφήσεις έτσι όπως είναι αν δεν θες να μπλέξεις σε τηλεφωνικά κέντρα και περίεργους υπαλήλους...
jkoukos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Fastpath για ποιόν λόγο; Για να έχει και άλλο απώλεια στην ταχύτητα; Επίσης ο ΟΤΕ δεν το κατεβάζει κάτω από 8 το SNR.
Mhlogiatros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, jkoukos είπε Fastpath για ποιόν λόγο; Για να έχει και άλλο απώλεια στην ταχύτητα; Επίσης ο ΟΤΕ δεν το κατεβάζει κάτω από 8 το SNR. Εμένα έχει fast στα 38 αλλά φαίνεται κλειδωμένο πως θα το πω να βάλουν ελεύθερο + interleaved λογικά πρέπει να πάει 40-42 ; 16 Line Atten
jkoukos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, divo είπε γιατι με 52 μέγιστα κλειδωνει στα 38. Μηπως ειχες αποσυνδεση πριν? Ένας από τους δυό μας κάτι δεν έχει καταλάβει σωστά. Προτείνει ο manoskaradimos να ζητήσει να τον βάλουν σε Fatpath. Και ρωτώ τον λόγο, αφού ο φίλος θα έχει κι επιπλέον απώλεια λόγω αυτού. Εσύ τι εννοείς;
Mhlogiatros Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Άμα δεν έχει απώλεια και συγχρονίζει πάντα στα ίδια και με τα 2 πχ 37999 ;
jkoukos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 14 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε Εμένα έχει fast στα 38 αλλά φαίνεται κλειδωμένο πως θα το πω να βάλουν ελεύθερο + interleaved λογικά πρέπει να πάει 40-42 ; 16 Line Atten Με τέτοια εξασθένιση κανονικά θα έπρεπε να έχεις το 50άρι. Από 17dB και κάτω φυσιολογικά είναι μικρότερη η ταχύτητα, αλλά παίζει ρόλο και η καλωδίωση (εσωτερική και εξωτερική).
Mhlogiatros Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Direct utp είναι . Κλειδωμένο προφίλ ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα