Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με m2

armagedwnn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το σύστημα της υπογραφής, και εγκατέστησα τον 970 evo. Έκανα εγκατάσταση κτλ κατέβασα τους drivers και προχώρησα σε benchmark μέσα από το magician αλλά και από το userbenchmark. Έκανα και ενημέρωση του firmware μέσα από το magician, και η υγεία του δίσκου είναι στο 100%. Επίσης το trim το έχω ενεργοποιημένο.

Σας βάζω το manual της μητρικής https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-AX370-Gaming-K5-rev-1x#support-manual

Tον έχω βάλει στην θύρα M2F_32G.

Moυ έχει ξεφύγει κάτι.?

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

57 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

άλλαξε θέση στον δίσκο που έχεις στη θέση sata3 3

image.png.f4bc77891824b3f40a53367860a4402d.png

Δεν το έπιασα αυτό που λες. Τον δίσκο τον έχω στην θέση M2F_32G. Nομίζω ότι έχω τις θέσεις, PCIEX1_1, PCIEX1_2, PCIEX1_3.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κάποιο λόγο ο 970 σου παίζει σε PCIe Gen 1 και όχι gen 3. Η μητρική παρέχει το NVME slot "απευθείας" απο την CPU χωρίς να μοιράζει τα Lanes με κάποιο SATA port. Έχεις τελευταίο Bios στην μητρική ;

*Θα θέλες το Port3 άδειο αν είχες SATA τύπου M2 και όχι NVME.

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Thanks 1

25 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Για κάποιο λόγο ο 970 σου παίζει σε PCIe Gen 1 και όχι gen 3. Η μητρική παρέχει το NVME slot "απευθείας" απο την CPU χωρίς να μοιράζει τα Lanes με κάποιο SATA port. Έχεις τελευταίο Bios στην μητρική ;

*Θα θέλες το Port3 άδειο αν είχες SATA τύπου M2 και όχι NVME.

Ναι το bios είναι ενημερωμενο. Το sata 3 ήταν άδειο δοκίμασα και χωρίς τον δίσκο τα ίδια αποτελέσματα, τον έβαλα και στο 3 πάλι δεν άλλαξε κάτι.

Screenshot_1.png

Λύθηκε, μου είπες ότι θα έπρεπε να παίζει σε gen 3 και όχι 1 και το ψιλιάστηκα ότι κάτι θα φταίει από τα bios. Τα pciex ήταν ρυθμιζμένα στο gen 1, το έβαλα στο auto και τον βρήκε σαν gen 3. Ευχαρίστώ.!

Screenshot_2.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι να αλλαζε κατι, ολα τα σλοτ σχεδον υποστηριζουν τους ιδιους SSD (το 3.3 απλα δεν υποστηριζει SATA).

Παλι καλα που σκεφτηκες να κοιταξεις το Bios :)

Επεξ/σία από Salvation81

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...